vigor10 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Καλησπέρα παιδιά ! Σήμερα το πρωί ξημερώματα είδα ότι πουλήθηκε στο ebay το Apple Power Mac G4 (βάρους 15Kg) , που είχα καταχωρήσει πριν καιρό. https://www.ebay.com/itm/Apple-Power-Mac-G4-M8570-2002-HDD-40GB-CPU-Dual-867MHz-DDR-RAM-512MB/223463501290?hash=item3407766dea:g:MJMAAOSwL-xcMLIA Το παράδοξο είναι ότι ο αγοραστής βρίσκεται στην Αμερική κι ενώ είχα ορίσει 3 ζώνες για μεταφορικά, μια domestic (12$), μια για Ευρωπή και μια τρίτη (90$) για κάποιες άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Αμερικής που το ebay την περιλαμβάνει στην επιλογή North and South America, χρεώθηκε μόλις 12$ ο αγοραστής ως μεταφορικά με standard shipping, αντί 90$!!!! Τα λεφτά βρίσκονται στο PayPal και μιας και είναι η πρώτη φορά που πουλάω κάτι, με έχει πιάσει ένας πανικός. Έχω επικοινωνήσει από το πρωί με το Ebay και δεν μου έχουν απαντήσει μέχρι στιγμής. Δοκίμασα μόνος μου να βάλω τον ΤΚ της Διεύθυνσης του χρήστη και να πατήσω Get Rates και όντως μου βγάζει ότι το κόστος μεταφορικών ειναι 12$ !!!! Όταν από την άλλη βάζω Ελλάδα το κόστος των μεταφορικών βγαίνει 90$ !!!! Γνωρίζει κάποιος γιατί έγινε κάτι τέτοιο ; Ειμαι έτοιμος αν φταίω εγώ να επιστρέψω τα λεφτα στον αγοραστή. Πριν όμως το κάνω θέλω να μάθω την αιτία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας !
Sheogorath Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Αν δεν κάνω λάθος, στο .com θεωρεί ότι είσαι στην Αμερική, άρα domestic είναι εκεί γύρω και Ευρώπη είσαι στον γάμο του καραγκιόζη. Χωρις να είμαι σίγουρος όμως. 1 1
NikosKallithea Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, Sheogorath είπε Αν δεν κάνω λάθος, στο .com θεωρεί ότι είσαι στην Αμερική Ακριβώς αυτό, τίποτα άλλο
Dinos_12345 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 54 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Ακριβώς αυτό, τίποτα άλλο Αν ισχύει, πολύ μεγάλη βλακεία. 0_0
NikosKallithea Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε Αν ισχύει, πολύ μεγάλη βλακεία. 0_0 Ποια είναι η βλακεία δηλαδή; αφού είσαι πωλητής των Ηνωμένων Πολιτειών Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από NikosKallithea
Dinos_12345 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 54 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Ποια είναι η βλακεία δηλαδή; αφού είσαι πωλητής των Ηνωμένων Πολιτειών Να καθορίζει από το domain το που πουλάς.
NikosKallithea Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε Να καθορίζει από το domain το που πουλάς. Νομιζω πρέπει να διαβάσεις καλύτερα τους ορους πριν κάνεις πώληση στο εβαυ Καλη συνέχεια
theoritikos Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Το ebay.com , .co.uk .de κλπ δεν κοιτάζει την ip της χώρας που είσαι. Σε θεωρεί κάτοικο της αντίστοιχης χώρας εξαρχής. Ο αγοραστής πλήρωσε το invoice? Αν όχι, μπορείς να το διορθώσεις
vigor10 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά ! Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και τις απαντήσεις σας. Έτσι είναι τελικά. Σε θεωρεί πωλητή των ΗΠΑ ακόμη κι αν θέλεις να στείλεις προϊόν που είναι εκτός αυτής. Στο domestic shipping λοιπόν βάζεις flat μεταφορικό κόστος αναλόγως του βάρους και των διαστάσεων του αντικειμένου. Στην σελίδα τους τα ΕΛΤΑ, έχουν σχετικο σύνδεσμο στα δεξιά της πρώτης σελίδας τους και με τις επιλογές που κανείς αναλόγως αν θέλεις να υπολογίσεις κόστος επιστολής ή δέματος, σου βγάζει το κόστος από Ελλάδα για ΗΠΑ. Με ανάλογο τρόπο υπολογίζεις κόστος αποστολής για Ευρώπη και υπόλοιπες χώρες. Ουσιαστικά μπορείς να φτιάξεις στην καταχώρηση του προϊόντος προς πώληση στο ebay, άλλα 2 ή 3 μεταφορικά πλάνα, πλην του domestic, από τα οποία το 1ο να αφορά την Ευρώπη, την Αγγλία, την Ρωσία, το 2ο όλες τις υπόλοιπες χώρες και 3ο αν θέλετε την Ελλάδα ξεχωριστα να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο υπολογισμού κόστους μεταφορικών ανά χωρα, βάση του μεγέθους και των διαστάσεων του αντικειμένου. Προσοχή λοιπόν οι επίδοξοι πωλητές μην την πατήσετε με το domestic shipping. Εκεί δηλώνετε στην λίστα των services την επιλογή : "shipping from outside of the USA" και βάζετε ένα κόστος μεταφορικών από την τοποθεσία του προϊόντος σας προς Αμερική. Μετα από επικοινωνία με τον αγοραστή, ακύρωσα την παραγγελία (υπάρχει στην σελίδα του προϊόντος επιλογή : " Cancel order" και έπειτα το Ebay στέλνει μήνυμα στον αγοραστή που έχει πληρώσει, να αποδεχθεί την ακύρωση της παραγγελίας κι αν αυτός την κάνει δεκτή του επιστρέφονται αυτόματα τα λεφτά πίσω μέσω του PayPal, που επέλεξε ως μέθοδο πληρωμής. Μπορείτε όσοι το επιθυμείτε να διαβάσετε και την συζήτηση που άνοιξα στο φόρουμ του ebay : https://community.ebay.com/t5/Selling/Urgent-Wrong-shipping-cost-for-a-sold-item/td-p/29674598/highlight/false Επεξ/σία 4 Απριλίου 2019 από vigor10
koolisk6 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 εγω οτι πουλαω στο ebay εχει free shipping.... ειναι φιξ υπολογισμενα τα μεταφορικα στην τελικη τιμη που βαζω ειτε θα το παρει γειτονας,ειτε νοτιοζηλανδος..... ομως δε πουλαω ποτε πραγματα ανω του ενος κιλου ,τα μεταφορικα απο ελλαδα ειναι απαραδεκτα κ δε συμφερει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα