Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft θα δώσει στους χρήστες πρόσθετες δυνατότητες ελέγχου στην εγκατάσταση των ενημερώσεων των Windows 10


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου, και μαζί της, η Microsoft θα δώσει ακόμα περισσότερο έλεγχο στους χρήστες για τις εγκαταστάσεις των ενημερώσεων.

Σύντομα, οι χρήστες των Windows θα έχουν μία ακόμα επιλογή ελέγχου των ενημερώσεων με την ονομασία «Λήψη και εγκατάσταση» για τις εξαμηνιαίες ενημερώσεις δυνατοτήτων, σαν αυτή που έρχεται τον Μάϊο. Η ρύθμιση θα βρίσκεται ανάμεσα στο πλήκτρο «Έλεγχος για ενημερώσεις» και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις και επιλογές (για την αλλαγή των ωρών ενεργής χρήσης, την προβολή του ιστορικού ενημερώσεων και τις επιλογές για προχωρημένους) και αναμένεται να βοηθήσει τους χρήστες να αποφύγουν να «κλειδωθούν» σε ένα αναγκαστικό κύκλο ενημερώσεων. Η Microsoft θα αποστείλει μία ειδοποίηση για το πότε είναι διαθέσιμες ενημερώσεις δυνατοτήτων, οπότε και ο χρήστης θα είναι σε θέση να γνωρίζει πότε μία διαθέσιμη ενημέρωση είναι μεγαλύτερη από ένα security patch.

Τα Windows θα ξεκινούν πάντως αυτόματα μια νέα ενημέρωση δυνατοτήτων εφόσον η έκδοση των Windows 10 πλησιάζει στο τέλος της υποστήριξης της και επομένως οι χρήστες δεν θα μπορούν να αναβάλουν μία μεγάλη ενημέρωση δυνατοτήτων για πάντα, για λόγους ασφαλείας. Αν λοιπόν, τρέχετε μία έκδοση των Windows 10 που βρίσκεται κοντά στην ημερομηνία «end-of-service», το σύστημα σας θα εγκαταστήσει αυτόματα την πλέον σύγχρονη έκδοση των Windows, για να εξασφαλιστεί ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας. Η νέα επιλογή «Download and Install» θα διατεθεί για τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις των Windows 10, τις εκδόσεις 1803 και 1809, μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Η Microsoft επίσης με το «May 2019 Update» θα δώσει στους χρήστες των Windows 10 ακόμα περισσότερα εργαλεία ελέγχου, όπως για παράδειγμα είναι η επέκταση της δυνατότητα παύσης των ενημερώσεων για όλες τις εκδόσεις των Windows 10, συμπεριλαμβανομένης και της έκδοσης Home. Όλοι οι χρήστες θα μπορούν να προχωρήσουν στην "παύση" τόσο των ενημερώσεων δυνατοτήτων όσο και των μηνιαίων ενημερώσεων για χρονικό διάστημα έως και 35 ημερών συνολικά (ανά επτά ημέρες, και για μέχρι πέντε φορές). Μόλις περάσει η περίοδος παύσης των 35 ημερών, οι χρήστες θα χρειαστεί να ενημερώσουν τον υπολογιστή τους προτού προχωρήσουν και πάλι σε παύση των ενημερώσεων για λόγους ασφαλείας.

1170295551_DownloadandInstall.jpg.d702f4ee93567a4a4dcf6e4a79e8fef2.jpg

Τα Windows 10 επίσης θα μπορούν να λάβουν υπόψη πότε χρησιμοποιείτε πραγματικά το σύστημα σας για να αποφευχθεί η αναγκαστική εγκατάσταση των updates κατά την διάρκεια που εργάζεστε για παράδειγμα.

Το χαρακτηριστικό «Αλλαγή ωρών ενεργής χρήσης» έφτασε στους υπολογιστές Windows με το Anniversary Update το 2016 (πρόκειται για τη δυνατότητα ρύθμισης των ωρών ενεργής χρήσης του υπολογιστή ώστε να μην επανεκκινήσει μετά την εγκατάσταση κάποιας αναβάθμισης) ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που το παραβλέπουν, παρόλο που θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο τους. Τώρα όμως, οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να επιτρέψουν στο εργαλείο Windows Update να προσαρμόσει έξυπνα τις ώρες ενεργής χρήσης του υπολογιστή τους με βάση το μοτίβο χρήσης του. Με αυτό τον τρόπο, θα μειωθούν σημαντικά οι πιθανότητες εγκατάστασης ενός update την χειρότερη δυνατή ώρα.

2087377758_ActiveHours.jpg.c90891047ab6a48339d7334d80f9b0ad.jpg

Η Microsoft επίσης με τη μεγάλη αναβάθμιση του Μάϊου θα προσφέρει βελτιωμένη ενορχήστρωση ενημερώσεων για την βελτίωση της απόκρισης του συστήματος. Έτσι, οι ενημερώσεις Windows και οι ενημερώσεις από το Microsoft Store θα συντονίζονται ώστε να εμφανίζονται όταν οι χρήστες βρίσκονται μακριά από τον υπολογιστή ή την συσκευή τους για να ελαχιστοποιηθούν οι διακοπές ή οι ενοχλήσεις.  

Engadget

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιτέλους …….. έκλεινες το pc  το άνοιγες την επόμενη μέρα  και περίμενες 2 ώρες το update 

 

Επεξ/σία από trelos_
  • Like 2
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Βάζει και κάμποσα άλλα ωραία πραγματάκια στο May Update πάντως, πχ Sandbox.

Το καλύτερο χαρακτηριστικό, αν θυμάμαι καλά αφορά μόνο την Professional έκδοση των Windows.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τι ταλαιποριεται αυτη η MS? Και την πληρωνει ο κοσμακης.
Με τα updates.
Γιατι δεν ακολουθει το παραδειγμα της Google να μη κουραζεται?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
3 minutes ago, coffeex said:

Το καλύτερο χαρακτηριστικό, αν θυμάμαι καλά αφορά μόνο την Professional έκδοση των Windows.  

Pro, Enterprise και Education Editions νομίζω.

2 minutes ago, Le Perv said:

Γιατι δεν ακολουθει το παραδειγμα της Google να μη κουραζεται?

2-3 χρόνια το πολύ και μετά new hardware? :D

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε τώρα ξενέρωσα!

Να μπορώ δηλαδή να αφήνω idle το pc χωρίς να αναβοσβηνει σαν φωτορυθμικο από τα restart των ενημερώσεων; Ε οχι!! :P

Επεξ/σία από noc
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Windows ltsc και απενεργοποίηση με tool των updates . Ή κανεις fresh install των 10pro και με το tool μπλοκάρεις τα updates .Με ένα καλό antivirus antimalware και firewall όπως το eset που έχει μια διανομή 3 σε ένα δεν έχεις κανένα πρόβλημα.  Βάζεις και το classic shell για menu και είσαι οκ .

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...