Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Η μητέρα μου είναι ενοικιάστρια ενός σπιτιού στην Αθήνα , και πρόκειται να φύγει από αυτό , για να μείνει στην επαρχία φιλοξενούμενη από την αδελφή μου  ,

και λόγο του ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι οικογενειακός φίλος , μου πρότεινε να νοικιάσω εγώ το σπίτι , με πολύ καλό ενοίκιο , και χωρίς εγγυήσεις κ.τ.λ

πράγμα το οποίο το θεωρώ ευκαιρία μιας που πρόκειται να συγκατοικήσω σε λίγους μήνες με την κοπέλα μου και το σπίτι αυτό είναι ότι πρέπει .

Η μητέρα μου όμως έχει χρέος στην ΔΕΗ το οποίο είναι γύρω στις 2500 ευρώ και το οποίο αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να το αποπληρώσει η να το διακανονίσει λόγο υψηλής προκαταβολής .

[ Ξέρω το χρέος είναι μεγάλο και κακώς υπάρχει αλλά ας όψεται στενό συγγενικό μου πρόσωπο που έμενε μαζί της και τα έκαναν μπάχαλο ]

Οπότε η απορία μου είναι η εξής

Στην περίπτωση που νοικιάσω αυτό το σπίτι [ κανονικά με μισθωτήριο κ.τ.λ ]   θα έχω πρόβλημα στο να μεταφέρω το ρεύμα στο όνομα μου είτε στην δεη είτε σε άλλον πάροχο λόγο του χρέους  επειδή  ο προηγούμενος ενοικιαστής ήταν η μητέρα μου ? δηλαδή συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού

Επίσης να σημειώσω ότι εγώ δεν έμενα μαζί της ούτε καν ως φιλοξενουμενος και φυσικά δεν ήμουν μέλος του νοικοκυριού 

Δημοσ.

Από αυτά που ξέρω, μπορείς να το νοικιάσεις στο όνομά σου χωρίς πρόβλημα, σε οποιοδήποτε άλλο σπίτι πάει η μάνα σου και κάνει αίτηση σύνδεσης στο όνομά της, θα μεταφερθεί και το χρέος. 

Πάντως απορώ που έφτασε τόσο πολύ, γνωρίζω πλέον οτι και για 700-800 ευρώ παίρνουν τηλέφωνο από δικηγορικό γραφείο και απαιτούν πληρωμή/διακανονισμό αλλιώς διακοπή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι δεν θα εχεις κανενα πρόβλημα αν εχεις κανονικο μισθωτηριο από taxis .

Όπως λεει και ο Βασιλης29 η μητερα σου θα εχει πρόβλημα με το χρεος αν ζητησει νεα παροχη στο ονομα της ή αν η ΔΕΗ μεταβιβασει το χρεος για εισπραξη σε Δικηγορικη και μαλλον θα το κανει γιατι είναι πολλα τα λεφτα .Το χρεος της θα είναι σε προσωπικο επιπεδο και όχι με την παροχη .

Πιθανον αν εχουν περασει πανω από 14 χρονια από την τελευταια υπεθυνη δηλωση εγκαταστατου για την παροχη (Πιστοποιητικο Ηλεκτρολογου) να χρειαστει νέο αλλα ατυπα υπευθνος είναι ο ιδιοκτητης να στο δωσει.

Κοστος για Αττικη καπου στα 50 με 60 ευρω .

Αν χρειαζεται μπορεις με τον αριθμο παροχης να το δεις από εδώ:

https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.

Το ρολόι (και το χρέος του)  ακολουθούν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, όχι τον ενοικιαστη. Απλώς θα πρέπει να κάνετε συμβόλαιο τυπικά 

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά .  Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας , και για την ενημέρωση .

Γιάννη κοίταξα και για το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου με τον τρόπο που μου υπέδειξες και έχει ισχύ έως το 2024  οπότε είναι ο.κ

Σας ευχαριστώ και πάλι  γιατί έτσι και αλλιώς θα νοίκιαζα κάποιο σπίτι και το συγκεκριμένο σπίτι μου λύνει τα χέρια , αλλά δεν ήξερα το εάν θα είχα πρόβλημα με το ρεύμα .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sstratos είπε

Το ρολόι (και το χρέος του)  ακολουθούν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, όχι τον ενοικιαστη. Απλώς θα πρέπει να κάνετε συμβόλαιο τυπικά 

Κανεις μεγαλο λαθος ! Τον χρηστη της παροχης ακολουθει το χρεος και όχι τον ιδιοκτητη.

Αυτο που λες συμβαινει με ΕΥΔΑΠ

Ας προσεχουμε τι γραφουμε αν δεν ειμαστε σιγουροι .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sstratos είπε

Καλημερα... Το χρεος ακολουθει τον χρηστη της παροχης που ειναι  και στο ονομα του... Δεν εχει καμια δουλεια ο ιδιοκτητης... Να προσεχουμε αν δεν γνωριζουμε κατι...

1 ώρα πριν, ilias15 είπε

Καλημέρα παιδιά .  Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας , και για την ενημέρωση .

Γιάννη κοίταξα και για το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου με τον τρόπο που μου υπέδειξες και έχει ισχύ έως το 2024  οπότε είναι ο.κ

Σας ευχαριστώ και πάλι  γιατί έτσι και αλλιώς θα νοίκιαζα κάποιο σπίτι και το συγκεκριμένο σπίτι μου λύνει τα χέρια , αλλά δεν ήξερα το εάν θα είχα πρόβλημα με το ρεύμα .

Καλημερα... Να παει η μητερα σου  και να κανει διακανονισμο οπωσδηποτε..,. Να ζητησει να πληρωσει το 25%-30%  μπροστα... Γιατι θα την τρεχουν και μπορει να της στειλουν και εξωδικα και μαζι τους τοκους  και να πληρωνει πολυ παραπανω μετα..

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Κανεις μεγαλο λαθος ! Τον χρηστη της παροχης ακολουθει το χρεος και όχι τον ιδιοκτητη.

Ας προσεχουμε τι γραφουμε αν δεν ειμαστε σιγουροι .

Σωστό

Στην ΕΥΔΑΠ μπορείς πλέον με το συμβόλαιο και με μια αίτηση που κάνει  ο ιδιοκτήτης η ο χρήστης  μπορεί να αναγράφεται  και το όνομα του  χρήστη για την στραβή που ενδεχομένως προκύψει 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Πλέον ούτε με την ΕΥΔΑΠ Γιάννη.

Ο ιδιοκτήτης, ή ο ενοικιαστής μπορει να αλλάζει online τα στοιχεία και να περνάει το ονομα του ενοικιαστή, οπότε το πιθανο χρέος πάει σε αυτον (αυτη την ενημέρωση ειχα τις προάλλες)

Δημοσ.

Σε ΕΥΔΑΠ με επιφυλλαξη ναι μεν μπορει να αναγραφεται και ο ενοικιαστης στο λογαριασμο  αλλα για χρεος παραμενει ο ιδιοκτητς υπεύθυνος εκτος και αν αλλαξε κατι πολύ τελευταια .

Για ΔΕΗ είμαι απολυτως σιγουρος .

Μου εφυγε ενοικιαστης με χρεος αλλα την παροχη στο ονομα του και ο νεος μια χαρα την πηρε στο δικο του ονομα.

• Like 1
Δημοσ.

Μήν βαράτε παιδιά , είμαι σίγουρος οτι σε παλαιότερο thread ετσι είχε ειπωθεί για την δεή. Για την ευδαπ δεν εχω ιδέα.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, sstratos είπε

Μήν βαράτε παιδιά , είμαι σίγουρος οτι σε παλαιότερο thread ετσι είχε ειπωθεί για την δεή. Για την ευδαπ δεν εχω ιδέα.

Εχω διαβασει αν και αμφιβαλλω αν είναι ετσι ότι η ΔΕΗ πιεζει προφορικα ο νεος χρηστης να παρει τυχον χρεος αλλα δεν εχει καμμια τετοια υποχρεωση.

Παλιο χρεος μπορει να παρει αυτος που το εχει αναλλαξει παροχη και φυσικα αν το δεχτει η ΔΕΗ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...