Προς το περιεχόμενο

Γενική ερώτηση τροφοδοτικών υπολογιστών


gdriver

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στην ομάδα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει βέλτιστος χρόνος ζωής σε ένα τροφοδοτικό υπολογιστή. Έχω το πρώτο τροφοδοτικό στα 1.5 κιλοβατ που έβγαλε ποτέ η thermatake το w0171. το πήρα αρχές του 2008 και ακόμη τρέχει. Γενικότερα δε φορτώνεται πολύ από καταναλώσεις και μάλιστα με τα νέα συστήματα που δεν είναι ενεργοβόρα , ακόμη λιγότερο από ότι παλιότερα. Εν τούτοις , έχει ειπωθεί αρκετές φορές εδώ μέσα, υπάρχει πάντοτε ο παράγοντας της φυσιολογικής φθοράς. Γενικώς όμως πόσο μπορεί να τραβήξει ένα τέτοιο τροφοδοτικό; Να υποθέσω πως κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον να το αναμένω να παραδώσει πνεύμα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με μια πρόχειρη ματιά στα review για το συγκεκριμένο είδα οτι έχει high grade 105 βαθμών γιαπωνέζικους πυκνωτές , πολύ καλά heatsinks για απαγωγή θερμότητας και γενικότερα ότι καλύτερα υλικά υπάρχουν.Κατά 99% παίζει το τροφοδοτικό να το έχουν και τα παιδιά σου.

Εγώ έχω ένα Corsair HX750 που έχει Japan capacitors 105 και πολύ καλό pcb με φίλτρα.Η εγγύησή του ήταν 7 χρόνια όταν το πήρα και ακόμα δουλεύει απροβλημάτιστα μετά από 8,5 χρόνια.

Γενικότερα , ένα ποιοτικό τροφοδοτικό είναι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος σε υπολογιστή.Όλα τα άλλα υποσυστήματα κάποια στιγμή πολύ πιθανό να τα αλλάξεις.Το ποιοτικό τροφοδοτικό μπορεί να σου βγάλει μια ολόκληρη ζωή.

Επίσης , πίσω από ένα καλό τροφοδοτικό , κανένας σκληρός δίσκος δεν μου ψόφησε....

Και ένα tip : Κατά καιρούς καλό είναι με ένα φυσερό να του βγάζεις τη σκόνη που έχει από μέσα.Βοηθάει πολύ στην παράταση της ζωής του όσον αφορά τις θεροκρασίες.

Επεξ/σία από tarantules
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η αλήθεια είναι πως ένα corsair το επιθυμώ κάποια στιγμή. ευχαριστώ για τη συμβουλή , η αλήθεια είναι ότι το κάνω, αλλά πολύ αραιά το φύσημα. τώρα θα το κάνω συχνότερα. Σε ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 10/4/2019 στις 12:15 ΜΜ, gdriver είπε

εννοείς πως δε θέλει πολύ συχνά φύσημα;

Μια φορά στα δυο χρόνια, εκτός αν δεν βάζεις σκούπα μέσα στο σπίτι...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...