panos4tw Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Getta Robo είπε Αν διακρινω καλα απο την φωτογραφια ειναι φυλλοκνιστης, το καταλαβαινεις απο τον αποχρωματισμο που εχουν τα φυλλα και μοιαζουν να εχουν αυλακια. Ειναι οι προνυμφες του εντομου που τρεφονται απο αυτα. Δεν μπορω να καταλαβω απο την φωτογραφια αν παραλληλα εχουν ελειψη αζωτου βαση του χρωματισμου τους, παρε 1-2 φυλλα μαζι σου και πηγαινε σε καποιο καταστημα να το δουν καλυτερα. Για τα παραπανω φαρμακα, βαση νομοθεσιας πωλουνται μονο σε γεωπονους και επαγγελματιες, οπως πχ ατομα με πιστοποιητικο χρησης γεωργικων φαρμακων. Αλλα επειδη ειμαστε στην Ελλαδα, οπου η κουτοπονηρια και το συμφερων βαση της αφρο-βαλκανικης νοοτροπιας επικρατει της λογικης και των νομων, παρανομως τα πουλανε σε απλους πολιτες... Ευχαριστώ, τραβηξα και 2 πιο κοντινες φωτο, ελπιζω να μην ειναι αργα για να σωθει το δεντρο~ https://1drv.ms/u/s!Ar_De368oWY8jvQBhLS_HmesgiJ7cA https://1drv.ms/u/s!Ar_De368oWY8jvQCg4ju14ByLeynHQ Για να πω την αληθεια, με βασεις τις φωτογραφιες που βλεπω στο google, δεν μοιαζει ακριβως για φυλλοκνιστη~ Επεξ/σία 17 Απριλίου 2019 από panos4tw
Paris777 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Εγώ σαν μαθηματικός που δουλεύω σε φυτώριο όμως (η αδερφή μου έχει το φυτώριο, έχω βύσμα δηλαδή) επιβεβαιώνω ότι τα παιδιά παραπάνω έχουν δίκιο, θέλει θερινο πολτό ( παραφινέλαιο) μαζί με αμπαμεκτινη δραστική και μια χαρά, μαζί βάλτε και λίπασμα για να είναι πιο δυνατό το φυτό. Τα παλιά φυλλα δεν θα φτιάξουν απλά θα βοηθήσει τα καινούρια να μην προσβληθούν από το έντομο. Επίσης επειδή κάνω hijack από το άλλο thread προτείνω στους πελάτες να φροντίζουν έτσι το γρασίδι όπως στο βίντεο και θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Συγγνώμη αλλά στο άλλο thread έβγαλα τα εσώψυχα μου
radiohead Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Αυτός τουλάχιστον έχει ξέραμενο. Στη δική μου περιπτωση, ''Το χώμα...βάφτηκε πράσινο''
panos4tw Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Σε μια καμελια που εχω και εμφανιζει μελιγκρα (και πιθανως και αλλες ασθενειες), θελω να εφαρμοσω θερινο πολτο αφου απ' οτι καταλαβαινω περαιτερω κακο δεν θα κανει, ενω μπορει να βοηθησει. Σε οποιο καταστημα κοιταω ονλαιν που να αναφερει για θερινο πολτο, ειναι στην επαρχια ή δεν έχει αποθεμα. Εχετε να μου προτεινετε καποιο καταστημα που να πουλαει θερινο πολτο στα βορεια (ή κεντρο) σε λογικη τιμη ; (οχι κανα 20ευρω για 200ml~)
panos4tw Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Σε μια νεραντζια 2-3 ετων στο μπαλκονι, εχουν εμφανιστει τα παρακατω σημαδια κατω απο τα φυλλα. Αν δεν ειναι εμφανες, το πιο χαρακτηριστικο ειναι το λευκο κουκουλι που βρισκεται και σε αλλα φυλλα. Εχει κανεις ιδεα τι ειναι και αν μπορουν να αντιμετωπιστουν με κλασσικο θερινο πολτο?
fysikos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Καμία ιδέα αν μπορώ απο ρυγχοσπερμο γιασεμι που εχω στο μπαλκονι να παρω πχ κλαδακι κ να φτιαξω 2ο σε αλλη γλάστρα?
Menelaos83 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, fysikos είπε Καμία ιδέα αν μπορώ απο ρυγχοσπερμο γιασεμι που εχω στο μπαλκονι να παρω πχ κλαδακι κ να φτιαξω 2ο σε αλλη γλάστρα? Ριξε μια ματια εδω. https://www.mistikakipou.gr/rigxospermo-frontida/ Εχω δυο εδω και 4 5 χρονια σε γλαστρα και εχουν φουντωσει φουλ.Την ανοιξη που ανθιζουν ειναι φανταστικα.Τα εχω διπλα και σε καφασωτα και εχουν ψηλωσει πολυ αν και σε γλαστρα. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2022 από Menelaos83
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα