Προς το περιεχόμενο

Τεχνητή νοημοσύνη παράγει ένα ατελείωτο σφυροκόπημα από death metal


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αναμφισβήτητα, υπάρχει ένα όριο στο πόση ώρα μπορεί να παίξει μία μπάντα death metal, αφού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όσο έμπειρα ή… γυμνασμένα και να είναι τα μέλη της, αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να τα εγκαταλείπουν οι δυνάμεις τους, αλλά και οι φωνητικές… χορδές του frontman τους, όση παραμόρφωση και να χρησιμοποιεί.

Χάρη όμως στην τεχνολογία, εφόσον είστε λάτρεις του death metal, μπορείτε να ακούτε ασταμάτητα την αγαπημένη σας μουσική μέχρι να κουραστείτε τουλάχιστον από το headbanging.

Οι CJ Carr και Zack Zukowski πρόσφατα ξεκίνησαν την λειτουργία ενός νέου καναλιού στο YouTube που «στριμάρει» μουσική death metal ασταμάτητα αφού η μουσική παράγεται από Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Το project Dadabots χρησιμοποιεί ένα νευρωνικό δίκτυο για να προσδιορίζει μουσικά μοτίβα και να προβλέπει τα πιο κοινά στοιχεία ανάμεσα στα μουσικά κομμάτια του συγκεκριμένου είδους μουσικής και στη συνέχεια να τα αναπαράγει, σε ένα ατελείωτο σφυροκόπημα από τύμπανα, κιθάρες και φωνητικά. Το αποτέλεσμα… ακούγεται, ειδικά αν είσαι λάτρης, αλλά το πιθανότερο είναι να αναγνωρίσεις ότι δεν είναι φυσικό. Και όταν λέμε «ατελείωτο σφυροκόπημα» το εννοούμε, αφού δεν υπάρχουν πραγματικά παύσεις, αλλά ακούραστα ντραμς με διπλοπεταλιές και ταχύτατα riffs με φωνητικά που θυμίζουν Cannibal Corpse ή πρώιμους Pestilence, Carcass και Morbid Angel.

Μην περιμένετε να ακούσετε τις μελωδίες και το μουσικό ταλέντο του Chuck Schuldiner των «old-school» Death πάντως (στο δεύτερο βίντεο) γιατί θα απογοητευτείτε.

Σε δήλωση του στην ιστοσελίδα Motherboard, ο CJ Carr σημείωσε ότι ο ακατάπαυστος ρυθμός του death metal είναι ιδανικός για το πείραμα, αφού παράγεται ένα πιο «συνεπές και σταθερό αποτέλεσμα» σε σχέση με άλλα, πιο αργά ή μελωδικά μουσικά είδη.

Engadget


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δηλαδη μια μοναδα AI καταφερε να παραξει μια αεναη ακολουθια απο αναρθρες κραυγες και τριξιμο χορδών? Αν παραγονταν μια μελωδια αρμονικη (μαθηματικως αρμονικη) με εναλλαγες tempo, νοτες κοκ οπως πχ κομματια κλασικης μουσικης, θα το θεωρουσα κατορθωμα. Τωρα, ειναι το πρωτο βημα σε αυτη την προοδευτικη πορεια.. 

  • Like 10
  • Thanks 4
  • Confused 2
  • Sad 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
3 minutes ago, Retromaniac said:

Είμαι σίγουρος ότι θα αρέσει σε κάποιους.

Γούστα είπε ο βάτραχος κι έφαγε το σαπούνι...

  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το project χρηματοδοτείται στο πλαίσιο προεκλογικης καμπάνιας ως εξέλιξη της προηγούμενης βερσιόν:

 

Επεξ/σία από Charalamos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που παίζει τώρα μόνο Death Metal δεν είναι.

 

Δεν νομίζω να είναι ΑΙ αλλά αυτοί

 

Επεξ/σία από coffeex
Οκ άλλαξε τώρα ....
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε ξέρω ρε παιδιά υποτίθεται η μουσική πρέπει να γαληνευει τα πνεύματα και να ηρεμεί.. Εγω ακούγοντας αυτό το κομμάτι μου ρχεται να πάρω τη κλασσική μου κιθάρα και να τη σπάσω στο κεφάλι του γείτονα που στις 15 Δεκέμβρη του 16' δε με άφησε να κάνω πάρτι γενεθλίων και πήρε την αστυνομία 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...