johnmt2 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε H Nitro+ έχει dual bios αν δεν κάνω λάθος, οπότε δεν υπάρχει φόβος. Εγώ θα περνούσα το καινούργιο στην θέση του silent bios.. Απλά βάζουμε το διακοπτακι στην μεσαία θέση restart και flash;
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δεν γνωρίζω τέτοια λεπτομέρεια αφού δεν έχω την κάρτα. Απλά το ανέφερα γιατί και κάτι να μην πάει σωστά με το flashing, μπορείς να γυρίσεις στο άλλο bios, δεν αχρηστεύεται η κάρτα..
johnmt2 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε Μη σε πάρω στο λαιμό μου, φαντάζομαι γίνεται σχετικά απλά με https://www.techpowerup.com/review/flashing-amd-radeon-rx-5700-with-xt-bios-performance-guide/. Αν πάει κάτι στραβά λογικά μπορούμε να ξαναπεράσουμε το bios της δικιάς μας. Δεν είναι τραγικές οι διαφορές από τη special. Λίγο boost παραπάνω έχει σαν στοκ (2035) και έχει oc τις μνήμες στα 1800. Εγώ θα το δοκιμάσω σήμερα μάλλον περισσότερο γιατί βλέπω ότι έχω θέμα με custom fan curve σε όλους τους drivers (αν πειράξω fan μου βγάζει stuttering σε όλα τα games), ενώ η θερμοκρασία φυσικά κατεβαίνει, οπότε δεν είναι θέμα throttling, αλλά ούτε και τροφοδοτικού αφού μπορώ να κάνω oc και να σηκώσω και παραπάνω ρεύμα αν θέλω. 2150mhz δίνει max το bios της special edition 1900mhz μνημες Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από johnmt2
Inler Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το είχα σκεφτεί και εγώ αλλά για +25mhz δεν νομίζω να αξίζει.Τη δική μου την έχω με 1.062mv και πυρήνα μεταξύ 1840-1940mhz μνήμη 920/1840mhz και PL 0.Ήσυχη μέχρι 62-63 βαθμούς πυρήνα και 79 Hotspot με fan 1700-2000rpm.Την είχα δοκιμάσει και 1950-2000mhz+ αλλά η διαφορά ήταν 2-3fps max εκτός αν κάνω λάθος.Drivers 19.12.3. 2150mhz δεν ξέρω αν πηγαίνει αλλά δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο/κατανάλωση/θόρυβο/θερμοκρασίες για +5-6fps.Νομίζω το sweet spot των 5700ΧΤ είναι 1950-2000mhz max. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από Inler
akoinonitos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, billpall13 είπε Ενδιαφερομαι και εγω. Εχω ref 5700xt. Γινεται και αν ναι, εχει νοημα να φλασαρω bios απο την nitro+? Μου φαινεται δυσκολο μιας και εχουν αλλο pcb, αλλα ειπα να ρωτησω και ας πω βλακεια 😅. δεν γινεται ,μονο reference bios μπορεις να φλασαρεις 1
NIKOS25271 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 28 λεπτά πριν, johnmt2 είπε 2150mhz δίνει max το bios της special edition 1900mhz μνημες Το ίδιο βλέπω και στην απλή Nitro. Προφανώς αυτά είναι τα όρια για oc και όχι τα στοκ, οι κάρτες είναι πανομοιότυπες, κρατήσαν απλά λίγο πιο πίσω τις απλές για να βγάλουν μετά τις special και να δώσουν κάτι παραπάνω σε performance και όχι μόνο led ανεμιστήρες. 1
johnmt2 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) @NIKOS25271 μόλις κάνεις flash πες μου για τα αποτελέσματα.. Έχει 2 εκδόσεις για την special. , Λογικά βάζουμε την ποιο πρόσφατη έκδοση; Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από johnmt2
NIKOS25271 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, johnmt2 είπε @NIKOS25271 μόλις κάνεις flash πες μου για τα αποτελέσματα.. Έχει 2 εκδόσεις για την special. , Λογικά βάζουμε την ποιο πρόσφατη έκδοση; Αν δεν.... εκραγεί θα σου πω! Την τελευταία θα περάσω
johnmt2 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε Αν δεν.... εκραγεί θα σου πω! Την τελευταία θα περάσω To bios switch στην μέση στο silent;
NIKOS25271 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 AMD's Navi generation of GPUs no longer supports CrossFire. DirectX 12 does include its own set of multi-GPU capabilities, but implementation requires game developers to put serious development time into a feature only a tiny fraction of their customers might ever use. Sapphire made good use of that area by positioning their BIOS switch feature here. The second BIOS runs at reduced fan speed for a quieter experience. Please note that the BIOS switch supports three positions. From left to right, these are "default", "quiet" and "performance". With the default setting active, you are able to change the BIOS selection using Sapphire's TRIXX software. While the switch itself is instant, a reboot is required for the new BIOS to activate as the BIOS/driver only reads the BIOS during startup. Μόλις τώρα, NIKOS25271 είπε AMD's Navi generation of GPUs no longer supports CrossFire. DirectX 12 does include its own set of multi-GPU capabilities, but implementation requires game developers to put serious development time into a feature only a tiny fraction of their customers might ever use. Sapphire made good use of that area by positioning their BIOS switch feature here. The second BIOS runs at reduced fan speed for a quieter experience. Please note that the BIOS switch supports three positions. From left to right, these are "default", "quiet" and "performance". With the default setting active, you are able to change the BIOS selection using Sapphire's TRIXX software. While the switch itself is instant, a reboot is required for the new BIOS to activate as the BIOS/driver only reads the BIOS during startup. Πάνω στου performance θα το περάσω (τέρμα δεξιά).
7nisiotis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Εγώ (ναι ο γκρινιάρης της ομάδας εδώ) δεν έχω μαύρες οθόνες πλέον απλά το down lock να διορθωθεί κ οκει είναι το θέμα Πάντως έπρεπε ίσως να είχα δώσει το κάτι παραπάνω για Νιτρο αλλά το +50 -60 ευρώ ήταν κάπως
NIKOS25271 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Εγώ δεν έχω ούτε μαύρες οθόνες (εκτός από αυτές που προκύπτουν από failed undervolt/underclock) ούτε down clock. Το πρόβλημα μου είναι μόνο το stuttering όταν φτιάχνω custom fan curve και μόνο στο performance bios. Στο silent δεν έχει πρόβλημα. 1 λεπτό πριν, NIKOS25271 είπε Εγώ δεν έχω ούτε μαύρες οθόνες (εκτός από αυτές που προκύπτουν από failed undervolt/underclock) ούτε down clock. Το πρόβλημα μου είναι μόνο το stuttering όταν φτιάχνω custom fan curve και μόνο στο performance bios. Στο silent δεν έχει πρόβλημα. Αν και το silent δεν το δοκίμασα και πολύ για να είμαι ειλικρινής, αλλά πιστεύω θα το καταλάβαινα γιατί στο performance εμφανίζεται αμέσως μόλις αρχίζεις να παίζεις.
johnmt2 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 λοιπον ολα καλα! ,επισημα πλεον η καρτα μου εχει το bios της nitro + special edition 2150/ 1800 @NIKOS25271 2
Πέτρος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 57 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Εγώ (ναι ο γκρινιάρης της ομάδας εδώ) δεν έχω μαύρες οθόνες πλέον απλά το down lock να διορθωθεί κ οκει είναι το θέμα Πάντως έπρεπε ίσως να είχα δώσει το κάτι παραπάνω για Νιτρο αλλά το +50 -60 ευρώ ήταν κάπως Εσύ ειδικά, είσαι το καλύτερο παράδειγμα απέναντι σε όλους όσους δεν έχουν την κάρτα, δεν έχουν πιάσει AMD κάρτα ποτέ τους, κι όμως έχουν αποψάρα για το τι συμβαίνει και τι φταίει. Η αλλαγή καλωδίου (όσο κουλό κι αν είναι σε εσένα που λειτούργησε με "παλιό"...λογικά καλώδιο με προδιαγραφές της MS, κι όχι καλώδιο του κιλού), είναι από τις πρώτες "h/w" λύσεις που συνιστώνται, αμέσως μετά τη σωστή (απ)εγκατάσταση των οδηγών και πολύ πριν το format. Ενίοτε, αν υπάρχει η δυνατότητα, αλλαγή από HDMI σε DP (το αντίστροφο, λιγότερο συχνά), ανάλογα με τις εκδόσεις που υποστηρίζει η οθόνη. Αφορισμοί και γενικότητες που με το κιλό γράφονται εδώ/εκεί/αλλού/reddit κλπ, το μόνο που δεν προσφέρουν είναι βοήθεια στον οποιονδήποτε. Προς τους παθόντες, κι όχι τους "είδα φως και μπήκα": Ότι κι αν δοκιμάζετε, ένα βήμα τη φορά. Όχι 7 διαφορετικές αλλαγές και να περιμένετε να βγάλετε άκρη. Κάτι βασικό, επίσης. Όταν λέμε όλα "stock/default", εννοούμε όλα. Επεξεργαστή, μητρική, μνήμες, όλα. Όχι "μα λειτουργούσε με την προηγούμενη κάρτα με αυτά, άρα τώρα θα...". 3
NIKOS25271 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 19 λεπτά πριν, johnmt2 είπε λοιπον ολα καλα! ,επισημα πλεον η καρτα μου εχει το bios της nitro + special edition 2150/ 1800 @NIKOS25271 Εύκολο? έτρεξε κανονικά με atiflash και windows gui?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα