Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

23 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Αν δεν κάνω λάθος οι rog strix στις 5700ΧΤ είχαν θέματα για τσέκαρε λίγο θερμοκρασίες και ρολόγια 

Λογικά το 19 θα βγάλει καλύτερα σκορ

Σε μένα τουλάχιστον με τους 19.12.1 είχα graphics score περίπου 26700 ενώ με τους 20.1.2 + 20.1.3 έχω περίπου 27200 με 27300 (στοκ σε κάθε περίπτωση).

Ακόμα και με 2000mhz/1100mv με τους 20.1.3 είχα λίγο μεγαλύτερο σκορ από ότι με τους 19.12.1 στοκ.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι με τους καινούριους υπάρχει κάποιο μικρό κέρδος.

• Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε

Σε μένα τουλάχιστον με τους 19.12.1 είχα graphics score περίπου 26700 ενώ με τους 20.1.2 + 20.1.3 έχω περίπου 27200 με 27300 (στοκ σε κάθε περίπτωση).

Ακόμα και με 2000mhz/1100mv με τους 20.1.3 είχα λίγο μεγαλύτερο σκορ από ότι με τους 19.12.1 στοκ.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι με τους καινούριους υπάρχει κάποιο μικρό κέρδος.

Κέρδος υπάρχει τουλάχιστον σε benchmark και 2 3fps σε κάποια παιχνίδια. Το θέμα είναι τι να το κάνουμε αν το παιχνίδι ζητάει αρκετά μεγαλύτερο voltage για ίδια συχνότητα αλλιώς τρώει crash. Το signal lost δεν το είχα ποτέ μέχρι τους 20.1.4. Έχουν βγάλει 5 drivers σε 25 μέρες και φτιάχνουν χαζομάρες ενώ τα σοβαρά issues αυξάνονται σε κάθε release. Βγάζουν drivers για τα μάτια του κόσμου δηλαδή. Αν δεν στρωθούν να επιλύσουν τα σοβαρά ζητήματα των πελατών τους μην περιμένουν σοβαρό μερίδιο. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Κέρδος υπάρχει τουλάχιστον σε benchmark και 2 3fps σε κάποια παιχνίδια. Το θέμα είναι τι να το κάνουμε αν το παιχνίδι ζητάει αρκετά μεγαλύτερο voltage για ίδια συχνότητα αλλιώς τρώει crash. Το signal lost δεν το είχα ποτέ μέχρι τους 20.1.4. Έχουν βγάλει 5 drivers σε 25 μέρες και φτιάχνουν χαζομάρες ενώ τα σοβαρά issues αυξάνονται σε κάθε release. Βγάζουν drivers για τα μάτια του κόσμου δηλαδή. Αν δεν στρωθούν να επιλύσουν τα σοβαρά ζητήματα των πελατών τους μην περιμένουν σοβαρό μερίδιο. 

Αν η διαφορά σε voltage είναι μεγάλη, τότε ναι δεν έχει νόημα, αλλά αν αντί να ανεβάσεις voltage ρίξεις ελάχιστα τη συχνότητα μήπως στρώνει και δουλεύει και καλύτερα στην τελική?

Δεν γνωρίζω με ακρίβεια για να το στηρίξω αυτό που λέω γιατί ασχολήθηκα πολύ λίγο με τους 19.12.1 και πολύ περισσότερο (έως τώρα) με τους 20.1.3.

Οι drivers πολύ σωστά τα λες είναι για τον π..

Καλύτερα θα ήταν να έβγαζαν driver μόνο για ότι αφορά το display και όλα τα άλλα να ήταν optional  

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε

Αν η διαφορά σε voltage είναι μεγάλη, τότε ναι δεν έχει νόημα, αλλά αν αντί να ανεβάσεις voltage ρίξεις ελάχιστα τη συχνότητα μήπως στρώνει και δουλεύει και καλύτερα στην τελική?

Δεν γνωρίζω με ακρίβεια για να το στηρίξω αυτό που λέω γιατί ασχολήθηκα πολύ λίγο με τους 19.12.1 και πολύ περισσότερο (έως τώρα) με τους 20.1.3.

Οι drivers πολύ σωστά τα λες είναι για τον π..

Καλύτερα θα ήταν να έβγαζαν driver μόνο για ότι αφορά το display και όλα τα άλλα να ήταν optional  

Το δοκίμασα και αυτό στο breakpoint απλά αρνείται να είναι απόλυτα stable. Μέχρι τους 20.1.3 δούλευα 1.12 χωρίς θέμα. Από τους 1.4 ζητάει 1.13 και στους τελευταίους θέλει παραπάνω. Με τους 19.12.1 θέλει 1.10 για 2000. Δεν ξέρω τι φτιάχνουν αλλά ο κόσμος θέλει stability πρώτα απ όλα. Καλή η καταγραφή του παιχνιδιού το ris το boost αλλά αν συνοδεύονται από signal lost και crashes λόγω voltage τι να το κάνουμε. Μέχρι να πέσει λίγο η issue list στους drivers μένουμε με 19.12.1 που είναι ότι πιο stable υπάρχει. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Το δοκίμασα και αυτό στο breakpoint απλά αρνείται να είναι απόλυτα stable. Μέχρι τους 20.1.3 δούλευα 1.12 χωρίς θέμα. Από τους 1.4 ζητάει 1.13 και στους τελευταίους θέλει παραπάνω. Με τους 19.12.1 θέλει 1.10 για 2000. Δεν ξέρω τι φτιάχνουν αλλά ο κόσμος θέλει stability πρώτα απ όλα. Καλή η καταγραφή του παιχνιδιού το ris το boost αλλά αν συνοδεύονται από signal lost και crashes λόγω voltage τι να το κάνουμε. Μέχρι να πέσει λίγο η issue list στους drivers μένουμε με 19.12.1 που είναι ότι πιο stable υπάρχει. 

Εγώ παρατήρησα εχθές στο pubg με τους 20.2.1 ακόμα και με 1.130mv που έδωσα έφτασε η θερμοκρασία 70/71 ενώ έπαιζε κάτω από 65 με το ίδιο προφίλ στους 20.1.3 παράξενα πράγματα 

Δημοσ.

@LIGHT1NG Εχεις παρατηρησει πρασινα σημαδια (σαν artifacts) οταν ανοιγεις το inventory, η σε καποια αλλη στιγμη? Το εχουμε παρατηρησει 2 ατομα, ( 5700xt ref και gigabyte gaming oc) Μονο στο pubg.. με στοκ vram.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, billpall13 είπε

@LIGHT1NG Εχεις παρατηρησει πρασινα σημαδια (σαν artifacts) οταν ανοιγεις το inventory, η σε καποια αλλη στιγμη? Το εχουμε παρατηρησει 2 ατομα, ( 5700xt ref και gigabyte gaming oc) Μονο στο pubg.. με στοκ vram.

Ναι και με ανησύχησε λίγο η αλήθεια είναι μάλλον θα πάω σε παλιά drivers.. 

Δημοσ.

Το 20. 1.2 θα περάσω γιατί ήταν το 1ο με αυτό το ui και μου φαινόταν κομπλέ ελπίζω να θυμάμαι και σωστά αλλιώς θα πρέπει να πάω ακόμα ποιο πίσω.

@Arkin αλλιώς 19.12.1?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην τελική αν την αφήνατε stock voltage και συχνότητες με τέρμα το power limit και ένα καλύτερο curve τι χασούρα έχει στα παιχνίδια σε σχέση με OC; όχι στα benchmarks, στα παιχνίδια..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Το 20. 1.2 θα περάσω γιατί ήταν το 1ο με αυτό το ui και μου φαινόταν κομπλέ ελπίζω να θυμάμαι και σωστά αλλιώς θα πρέπει να πάω ακόμα ποιο πίσω.

@Arkin αλλιώς 19.12.1?

Το 1ο version με το καινουργιο ui ηταν καποιο 19.χχ (edit: 19.12.2)

Επεξ/σία από overpower
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε

@Arkin αλλιώς 19.12.1?

19.12.1 έπαιξα σήμερα 4 ώρες με 2000 1.10volt κανένα crash η signal lost. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

19.12.1 έπαιξα σήμερα 4 ώρες με 2000 1.10volt κανένα crash η signal lost. 

Το έχει ξανακάνει η AMD και παλιότερα. Δίνει performance αλλάζοντας σε χαμηλό επίπεδο τους drivers. Οι στοκ κάρτες δεν επηρεάζονται γιατί έχουν περιθώριο αλλά την πατάνε οι OC/UV.

Δεν έχεις λόγο να βάλεις παλιό driver. Την ίδια ή και αυξημένη απόδοση θα έχεις με τους πιο καινούριους στην ίδια τάση απλά σε ελαφρώς χαμηλότερη συχνότητα. Σε χαλάει δηλαδή αν έχεις 1970 @ 1.1V;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα με 2000 στα 1.100mv +50PL δε τραβάει, γίνεται σαν γκρι γύρω γύρω το παραθυράκι των οδηγών και δεν ανοίγει 🤣

20.1.4

Οπότε το έβαλα 2000 και 1.135mv +20PL

Θερμοκρασία 70-73 ~ + 

Στοκ φαν προφίλ - γύρω στο 60κατι μένει αλλά ανεβαίνει και προς 70%

Με τους παλιούς που έπαιζε στα 1.115 ειχα κ.γω γύρω στους 66-67

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.

Ρε παιδιά πως γίνεται ο driver να αλλάζει την τάση που χρειάζεται για κάποια συχνότητα; Τόσο low level είναι ο driver; Από το bios δεν καθορίζονται αυτά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...