gia_nnis Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 12 ώρες πριν, Mr^Robot είπε Ιδιοκτήτο κάτω από το πατρικό μου παλιά κατασκευή αλλά πλήρως ανακαινισμένο και διαμορφωμένο περίπου στα 70 τετραγωνικά . Πέρα από το κρύο επιπρόσθετα το σπίτι άρχισε να μπαζει υγρασία από παντού και κάθε πρωί ήμασταν με μια σφουγγαρίστρα αφού εμφανιζόταν ακόμα και από κάτω από ολοκαίνουργια αλουμινένια παράθυρα /πορτες δημιουργόντας διάφορες υλικές ζημιες. Πέρα του κρύου ευελπιστώ να λύσω και το μεγάλυτερο κομμάτι του προβληματος στο θέμα της υγρασίας. Κάθε συμβουλή / βοήθεια δεκτή. Δυστυχως ξεκινησες αναποδα..! Αφου εχει σοβαρα προβληματα με μονωση πρωτα επρεπε να ξεκινησεις απο κει.. Αυτα ειναι τα καρκινωματα του σπιτιου..!!! Εγω κοβω το προβλημα προερχεται απο τα θεμελια.. Δηλαδη απο κατω προς τα πανω!!!! Η φιλοσοφια της παλιας γενιας με περισσοτερες θερμιδες να λυθει το προβλημα..! Δηλαδη αν η πορτα ειναι μισανοιχτη δεν την κλεινω αλλα δυναμωνω την θερμανση! Ετσι μεταφραζεται. 1
NikosKallithea Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Υγρασία με την σφουγγαρίστρα, να επαναλάβω, δεν υπάρχει Θελεις μηχανικό να σου πει τι συμβαίνει στο σπίτι σου
Mr^Robot Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, lary7 είπε Θερμομόνωση λογικά έχεις μηδέν έτσι όπως τα περιγράφεις. Από εκεί ξεκίνα, ντύσιμο όλου του σπιτιού εξωτερικά με μονωτικό υλικό και επικάλυψη με συνθετικό επίχρισμα. Αφού το μονώσεις σωστά μετά θα μπορείς να το ζεστάνεις με μια ξυλόσομπα, μέχρι να μαζεψεις χρήμα να βάλεις λέβητα και σώματα. Και πόσο λες να πάει το μάλι χοντρικά; εδώ να πω ότι όλη η πρόσοψη του σπιτιού είναι ντυμένη με πλακάκι δλδ επένδυση τοίχου , από τα πλάγια υπάρχει ένα πάρκινγκ και ένα μαγαζι τα οποία κ αυτά είναι ιδιοκτήτα , όποτε το ζήτημα περιορίζεται στην πλάτη της οικίας . 11 ώρες πριν, bill999r είπε Φίλε μου για τα τετραγωνικά σου δεν νομίζω ότι θα χρειαστείς πάνω από 700-800 ευρώ για τα σώματα. Θα σου πρότεινα να βάλεις κάποια επώνυμα αν και όλα έχουν τουλάχιστον 10 χρόνια εγγύηση. Εγώ επέλεξα kermi τα οποία είναι γερμανικά,έχουν 10 έτη εγγύηση και έχουν σύστημα θέρμανσης της εξωτερικής επιφάνειας πρώτα ώστε να αποδίδουν αμέσως. Επίσης για πετσετοκρεμαστρα στο μπάνιο επέλεξα βελγικη Hernrad . Για το δικό μου σπίτι 100 τμ μετά από μελέτη θέρμανσης, υπερδιαστασιολογηση σωμάτων για λειτουργία στους 50 βαθμούς ,δύο πετσετοκρεμαστρα για 2 μπάνια και 6 σώματα τύπου ventil (που βγαίνουν ακριβότερα) μαζί με θερμοστστικες κεφαλές μου κόστισαν 1300 ευρώ. Θέλω να τα βάλω μια φορά η αλήθεια είναι. Ωστόσο για πετσετοκρεμαστρα δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα όσο αφορά την απόδοση. 11 ώρες πριν, dollyyy19 είπε αν εχει εγκατασταση καμιναδας,βαλε κανα τζακι να εξαφανιστει η υγρασια στο πιτς φυτιλι,και να θερμανθεις με ξυλαρακια.η υγρασια οφειλετε στο οτι εβαλες καλα κουφωματα και δεν αναπνεει το σπιτι,οποτε οτι υγρασια υπαρχει στον αερα,υγροποιηται αμεσα στα κρυα ντουβαρια....το φαινομενο ειναι τοσο εντονο ,διοτι εισαι σε νησι........στην ηπειρωτικη χωρα,θα ηταν μικροτερο το θεμα με την υγρασια.απο περιεργεια,δεν εβαλες κανα υγρασιομετρο να δεις τι ποσοστο υγρασιας??? Δεν έχει δυστυχώς. Τι να πω δεν έβαλα όχι.. αν κρίνω από το ποσοστό που μου βγάζει ο αφυγραντήρας για το συγκεκριμένο δωμάτιο π και ποιο έντονο το θέμα .. είναι πολύ υψηλό. Ευτυχώς η δυστυχώς είναι το παιδικό δωμάτιο του σπιτιού και προς το πάρων είναι κενό και απλά χρησιμοποιείται σαν γραφείο. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από Mr^Robot
gia_nnis Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, Mr^Robot είπε Και πόσο λες να πάει το μάλι χοντρικά; εδώ να πω ότι όλη η πρόσοψη του σπιτιού είναι ντυμένη με πλακάκι δλδ επένδυση τοίχου , από τα πλάγια υπάρχει ένα πάρκινγκ και ένα μαγαζι τα οποία κ αυτά είναι ιδιοκτήτα , όποτε το ζήτημα περιορίζεται στην πλάτη της οικίας . Να πω μια οικονομικη ιδεα.. Αν εχεις θεμα με το πατωμα να βαλεις laminate ..απο κατω βαζουν μονωτικο υλικο! και στους τοιχους κατι τετοιο 1
Mr^Robot Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 10 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Να πω μια οικονομικη ιδεα.. Αν εχεις θεμα με το πατωμα να βαλεις laminate ..απο κατω βαζουν μονωτικο υλικο! και στους τοιχους κατι τετοιο Φαίνεται λειτουργικό , Αλλα έπρεπε να γίνει εξ αρχής. Τώρα με τα σοβατεπί και τα κουφώματα θα υπάρχει πρόβλημα.
Seldon68 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 15 ώρες πριν, Mr^Robot είπε Οχι .. Δεν μου πέρασε απο το μυαλό καν τοτε οτι θα εχω τέτοιο θέμα. Ο πεθερός λεει οτι φταίει πως δεν υπάρχουν σώματα στο σπίτι να κρατάνε την θερμοκρασία , καθώς επισης είναι και τέτοια η θέση που δεν το "βλέπει" ο ήλιος πολυ ώρα κατα την διάρκεια της ημέρας ! Η αλήθεια ειναι οτι οταν ειχα ενα αφυγραντήρα και δούλευε τα βράδια δεν υπήρχε καν το ζήτημα της υγρασίας το επόμενο πρωί. Έγινε ξεπετσισμα στοκάρισμα σοβάντισμα ... το συγκεκριμένο κτισμα ειναι παλιο.. Early 60's στην καλύτερη.. οταν έβγαζα τον σοβά για να αποκαλυφθεί ο "γδυμνός" τοιχος ήταν "φτιαγμένος".. με ότι να ναι.. πέτρες , τούβλα , πλήθους... οτι ειχαν τελος πάντων τοτε το έβαζαν στην τοτε κατασκευή. Πρέπει να ελέγξω το ζήτημα .. αν και αργά πλεον αν υπάρχει κάποια ρωγμή απο το πανω σπιτι και μπάζει . Εγώ θα το σκεφτόμουν σοβαρά για την στατικότητα του σπιτιού έτσι όπως το λες φίλε. Μίλα με μηχανικό πριν οτιδήποτε άλλο.
gia_nnis Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 20 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε Φαίνεται λειτουργικό , Αλλα έπρεπε να γίνει εξ αρχής. Τώρα με τα σοβατεπί και τα κουφώματα θα υπάρχει πρόβλημα. οχι μπαινει και τωρα..
Mr^Robot Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Ε τοτε θα το κοιτάξω κ αυτό σαν ενδεχόμενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα