Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλοι μου το Σάββατο που έρχεται (Μεγάλο Σάββατο) θα ταξιδέψω για Βουδαπέστη και έχω ένα μικρό θέμα όσον αφορά τις χρηματικές συναλλαγές που θα κάνω εκεί μιας και δεν έχουν ευρώ. Όσο το έχω ψάξει, έχω καταλήξει στο να χρησιμοποιήσω κάρτα όπου μπορώ και μετρητά εκεί που δεν δέχονται κάρτα. Ισχύει αυτό; Είναι ο πιο οικονομικός τρόπος ώστε να μην πληρώσω μεγάλες προμήθειες σε μετατροπές κλπ κλπ; Επίσης επειδή θα πρέπει να έχω κάποια μετρητά πάνω μου το συνάλλαγμα το κάνω εδώ ή εκεί;

Δώστε μου τα φώτα σας πλιζ! :)

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, teotsigourakos είπε

Καλησπέρα φίλοι μου το Σάββατο που έρχεται (Μεγάλο Σάββατο) θα ταξιδέψω για Βουδαπέστη και έχω ένα μικρό θέμα όσον αφορά τις χρηματικές συναλλαγές που θα κάνω εκεί μιας και δεν έχουν ευρώ. Όσο το έχω ψάξει, έχω καταλήξει στο να χρησιμοποιήσω κάρτα όπου μπορώ και μετρητά εκεί που δεν δέχονται κάρτα. Ισχύει αυτό; Είναι ο πιο οικονομικός τρόπος ώστε να μην πληρώσω μεγάλες προμήθειες σε μετατροπές κλπ κλπ; Επίσης επειδή θα πρέπει να έχω κάποια μετρητά πάνω μου το συνάλλαγμα το κάνω εδώ ή εκεί;

Δώστε μου τα φώτα σας πλιζ! :)

Καταρχήν καλά να περάσεις, είναι υπέροχη πόλη!

Σωστά το σκέφτεσαι, στα περισσότερα δέχονται κάρτα, προσοχή που θα κάνεις αλλαγή σε φιορίνια! Έχει tourist traps που χρεώνουν προμήθειες πολύ παραπάνω και επίσης δίνουν χαμηλή ισοτιμία. Αν κάνεις αναζήτηση στη google θα σου βγάλει αποτελέσματα με βαθμολογίες για τα ανταλλακτηρια. Συνήθως τα σωστά είναι σε στενάκια και όχι σε πλατειες και πολυσύχναστα μέρη.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ωραία μια χαρά. Αλλά οσον αφορά τις τράπεζες μας μου είπε ένας φίλος ότι πχ η Πειραιώς κρατάει 1% κάθε συναλλαγής; Κάτι τέτοιο.... ενώ πχ η Eurobank κρατάει 1€ για κάθε συναλλαγή + την προμήθεια. Αυτό ξέρουμε αν ισχύει. Έχω Eurobank και Εθνική. 

Δημοσ.
20 minutes ago, teotsigourakos said:

Ωραία μια χαρά. Αλλά οσον αφορά τις τράπεζες μας μου είπε ένας φίλος ότι πχ η Πειραιώς κρατάει 1% κάθε συναλλαγής; Κάτι τέτοιο.... ενώ πχ η Eurobank κρατάει 1€ για κάθε συναλλαγή + την προμήθεια. Αυτό ξέρουμε αν ισχύει. Έχω Eurobank και Εθνική. 

η πειραιως κραταει ενα ευρω οτι και να γινει.η εθνικη ξεκιναει απο κατι σε στυλ 0,1 και ανεβαινει.εγω αλλαζω λιγα χρηματα εδω αθηνα και τα υπολοιπα με.καρτα alpha και εθνικης.απο ολες τις συναλλαγες σε ολο το ταξιδι εχω χασει απο προμηθεια 3 - 4 ευρω.,no big deal 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά. Θα πάρω να ρωτήσω και τη Eurobank τι κρατάει από κάθε συναλλαγή για να είμαι σίγουρος. Αν γνωρίζει κάποιος από Eurobank ας μου γράψει. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Καλο Πάσχα σε όλους :)

Επεξ/σία από teotsigourakos
Δημοσ.
9 hours ago, teotsigourakos said:

Μια χαρά. Θα πάρω να ρωτήσω και τη Eurobank τι κρατάει από κάθε συναλλαγή για να είμαι σίγουρος. Αν γνωρίζει κάποιος από Eurobank ας μου γράψει. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Καλο Πάσχα σε όλους :)

Η πειραιως παιζει να ειναι και η μονη που κραταει 1 ευρω οτι και να κανεις. και η Revolut ειναι μια λυση αλλα τα 5-6 ευρω που μπορει να χρειαστει για να την γεμισεις ειναι σχεδον τα ιδια με τα λεφτα που θα φας αμα χρησιμοποιησεις μια χρεωστικη καρτα.αμα μιλαμε για ενα φυσιολογικο ταξιδι και οτι δεν θα χαλασεις 2000-3000 ευρω τοτε λιγα θα σου φυγουν σε προμηθειες.συναλλαγμα κανω στο argo-exchange.gr που μου δινει καλυτερη τιμη απο το onexchange.gr . σε καποια καταστηματα μπορεις να πληρωσεις σε ευρω κανοντας την μετατροπη εκει αλλα δεν ξερω αν συμφερει.

καποια στιγμη ηθελα να κανω την ιδια συναλλαγη και σε ευρω και σε συνάλλαγμα για να δω την διαφορα. επισης εξωτερικο πρεπει να δεις αν εχει Fees για την μετατροπή συναλλάγματος  

για την eurobank θα υπαρχει καπου τιμοκαταλογος με τις χρεωσεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, poulinos είπε

Η πειραιως παιζει να ειναι και η μονη που κραταει 1 ευρω οτι και να κανεις. και η Revolut ειναι μια λυση αλλα τα 5-6 ευρω που μπορει να χρειαστει για να την γεμισεις ειναι σχεδον τα ιδια με τα λεφτα που θα φας αμα χρησιμοποιησεις μια χρεωστικη καρτα.αμα μιλαμε για ενα φυσιολογικο ταξιδι και οτι δεν θα χαλασεις 2000-3000 ευρω τοτε λιγα θα σου φυγουν σε προμηθειες.συναλλαγμα κανω στο argo-exchange.gr που μου δινει καλυτερη τιμη απο το onexchange.gr . σε καποια καταστηματα μπορεις να πληρωσεις σε ευρω κανοντας την μετατροπη εκει αλλα δεν ξερω αν συμφερει.

καποια στιγμη ηθελα να κανω την ιδια συναλλαγη και σε ευρω και σε συνάλλαγμα για να δω την διαφορα. επισης εξωτερικο πρεπει να δεις αν εχει Fees για την μετατροπή συναλλάγματος  

για την eurobank θα υπαρχει καπου τιμοκαταλογος με τις χρεωσεις. 

Επειδή δεν ξέρω αν αύριο θα είναι ανοιχτά και δεν προλαβαίνω σήμερα, το σενάριο να κάνω συνάλλαγμα στη Βουδαπέστη δεν παίζει; Ξέρω ότι πρέπει πάντως να ψαχτώ εκεί και να μην πάω ντουγρού για συνάλλαγμα. Επίσης όταν κάνω συνάλλαγμα πρέπει να έχω μετρητά η πληρώνεις και με την κάρτα, είτε εδώ είτε έξωτερικό;

Επεξ/σία από teotsigourakos
Δημοσ.

H N26 και η revolut ειναι η λυση. Δεν πληρωνεις προμηθειες και μετατροπες και αηδιες. 

Γιατι λες οτι μπορει να χρειαστει 5-6€ για να τη γεμισεις? Πως προκυπτει αυτο? Επισης, εγω σε καθε ταξιδι γλυτωνω πολλα παραπανω χρηματα απο τα 5-6€ και πιστεψε με δεν χαλαω χιλιαρικα. Μονο και μονο να μπεις σε Uber (ή taxify κλπ) και να πληρωσεις με ελληνικη καρτα (για να κερδισεις προσφορες π.χ. ή για ευκολια) θα φας καπελο 1€ ανα διαδρομη απο την Πειραιως (been there...). Αγορες, φαγητο, εισοδοι σε Μουσεια κλπ, ολα αυτα ειναι λεφτα που γλυτωνεις με μια N26 ή revolut. Επισης, θα σου φανει χρησιμη και για online αγορες στο μελλον, οποτε win win.

Δημοσ.
4 minutes ago, teotsigourakos said:

Επειδή δεν ξέρω αν αύριο θα είναι ανοιχτά και δεν προλαβαίνω σήμερα, το σενάριο να κάνω συνάλλαγμα στη Βουδαπέστη δεν παίζει; Ξέρω ότι πρέπει πάντως να ψαχτώ εκεί και να μην πάω ντουγρού για συνάλλαγμα.

Και εκει μπορεις να πας και να κανεις.αλλωστε λιγα χρηματα θες.τα υπολοιπα με καρτες.λογικα και αυριο θα ειναι ανοιχτα απλα για να γλυτωσεις τα fees τυπικα κανεις την παραγγελια online και διαλεγεις καταστημα που θα πας να τα παρεις. γενικως οπου κανεις στο εξωτερικο ρωτα και τι fees εχει.και βεβαια δεν κανουμε συναλλαγμα στο δρομο γιατι σε μερικες χωρες παιζει απατη.σου δινουν χαρτονομισματα αλλης χωρας:P που ειναι πολυ μικροτερης αξιας.και για να σε πεισουν να πας σε αυτους σου προσφερουν πολυ καλυτερο Exchange rate.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, teotsigourakos είπε

Επειδή δεν ξέρω αν αύριο θα είναι ανοιχτά και δεν προλαβαίνω σήμερα, το σενάριο να κάνω συνάλλαγμα στη Βουδαπέστη δεν παίζει; Ξέρω ότι πρέπει πάντως να ψαχτώ εκεί και να μην πάω ντουγρού για συνάλλαγμα.

Η Βουδαπεστη ειναι γεματη απο ΑΤΜ, κυριολεκτικα σε καθε δευτερο μαγαζι εχει και απο ενα. Απεφυγε τα παση θυσια! Προτιμησε ανταλλακτηρια συναλλαγματος στο κεντρο, που να δινουν καλη ισοτιμια.

Δημοσ.
16 minutes ago, dazed said:

H N26 και η revolut ειναι η λυση. Δεν πληρωνεις προμηθειες και μετατροπες και αηδιες. 

Γιατι λες οτι μπορει να χρειαστει 5-6€ για να τη γεμισεις? Πως προκυπτει αυτο? Επισης, εγω σε καθε ταξιδι γλυτωνω πολλα παραπανω χρηματα απο τα 5-6€ και πιστεψε με δεν χαλαω χιλιαρικα. Μονο και μονο να μπεις σε Uber (ή taxify κλπ) και να πληρωσεις με ελληνικη καρτα (για να κερδισεις προσφορες π.χ. ή για ευκολια) θα φας καπελο 1€ ανα διαδρομη απο την Πειραιως (been there...). Αγορες, φαγητο, εισοδοι σε Μουσεια κλπ, ολα αυτα ειναι λεφτα που γλυτωνεις με μια N26 ή revolut. Επισης, θα σου φανει χρησιμη και για online αγορες στο μελλον, οποτε win win.

οσο θυμαμαι και απο το Sticky topic δινεις καποια ευρω για να βαλεις λεφτα στην Revolut( εμβασμα).αυτο εννοω γεμισμα.καθε τραπεζα χρεωνει διαφορετικο ποσο για εμβασμα το οποιο εξαρτατε και αν το θες αμεσα όπως και απο το ποσο νομιζω. αν το εμβασμα γινει απο γκισε ειναι πιο ακριβο απο οτι αν γινει απο Web banking.επισης θελει χ χρονικο διαστημα για να περαστει. 

Για αυτο εγραψα οχι πειραιως γιατι η πειραιως ριχνει ενα ευρω κατευθειαν.οι αλλες τραπεζες δεν το κανουν.Δηλαδη πας με καρτα εθνικης και μπορει να δωσεις 15,20,50 λεπτα αναλογως το υψος της συναλλαγης.Προσωπικα δεν μου βγαινουν πολλα λεφτα απο τις προμηθειες . Η πειραιως ειναι γνωστο οτι χρεωνει 1ευρω οτι και να γινει απο την στιγμη που θα κανει μετατροπη. δεν διαφωνω οτι ειναι μια καλη λυση η Revolut αλλα αν φευγει σε μια δυο μερες δεν προλαβαινει να την βγαλει.να προνοησει να την βγαλει για την επομενη φορα ναι.απλα του προτεινα μια εναλλακτικη. για αυτο και εγραψα εξαρτατε και ποσα λεφτα θα χαλασεις.δεν εχω καμια αναλυτικη τωρα για να δειξω τι χρεωσεις κανει πχ η εθνικη με βαση το ποσο που χαλας αλλα αμα θελει καποιος μπορω να σηκωσω ενα printscreen οταν θα ειμαι σπιτι.

14 minutes ago, dazed said:

Η Βουδαπεστη ειναι γεματη απο ΑΤΜ, κυριολεκτικα σε καθε δευτερο μαγαζι εχει και απο ενα. Απεφυγε τα παση θυσια! Προτιμησε ανταλλακτηρια συναλλαγματος στο κεντρο, που να δινουν καλη ισοτιμια.

το atm επισης χρεωνει και Fee αν θυμαμαι σωστα επειδη χρησιμοποιησες ελληνικη καρτα σε ξενο atm.Εχω πετυχει και περιπτωση που δεν με αφηνε να ορισω εγω το ποσο που θελω να κανω αναληψη αλλα ειχε ετοιμα ποσα και χρειαζοταν δυο ή και παραπανω φορες για να σηκωσεις το ποσο που μπορει να ηθελες με αποτελεσμα η χρεωση ανεβαινε.

Δημοσ.

Εγώ γύρω στα 300 μαξ θα χαλάσω. Λέω να βγάλω 100 σε μετρητά και τα υπόλοιπα κάρτα. Είδα και το argoxchange.gr και λέει ότι "Για τις ηλεκτρονικές παραγγελίες σας δεν χρεώνουμε προμήθεια". Και ναι φεύγω μεθάυριο το πρωί οπότε έχω περιορισμένο χρόνο και θέλω γενικά να το ψάξω λίγο παραπάνω για τη revolut. Για το συνάλλαγμα πρέπει να έχω μετρητά ή πληρώνω και με την κάρτα;

Δημοσ.
18 minutes ago, teotsigourakos said:

Εγώ γύρω στα 300 μαξ θα χαλάσω. Λέω να βγάλω 100 σε μετρητά και τα υπόλοιπα κάρτα. Είδα και το argoxchange.gr και λέει ότι "Για τις ηλεκτρονικές παραγγελίες σας δεν χρεώνουμε προμήθεια". Και ναι φεύγω μεθάυριο το πρωί οπότε έχω περιορισμένο χρόνο και θέλω γενικά να το ψάξω λίγο παραπάνω για τη revolut. Για το συνάλλαγμα πρέπει να έχω μετρητά ή πληρώνω και με την κάρτα;

για 300 ευρω στην πραξη 200 δεν θα χασεις ουτε 5 ευρω για τις συναλλαγες. ναι για αυτο εγραψα οτι θα κανεις ηλεκτρονικα παραγγελια.τυπικο ειναι και θα σου παρει ενα λεπτο.τους λες και απο ποιο καταστημα θες να τα παρεις. μετα με το καλο κοιτας και για Revolut στο Sticky θεμα. συναλαγμα θα κανεις με μετρητα γιατι αν δωσεις καρτα πληρωνεις εσυ τα σπασμενα:P.

υπαρχει δηλαδη μια επιπλεον χρεωση οταν δωσεις καρτα για συναλλαγμα.

το αναφερουν και στο πινακακι οταν πας στο καταστημα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, poulinos είπε

για 300 ευρω στην πραξη 200 δεν θα χασεις ουτε 5 ευρω για τις συναλλαγες. ναι για αυτο εγραψα οτι θα κανεις ηλεκτρονικα παραγγελια.τυπικο ειναι και θα σου παρει ενα λεπτο.τους λες και απο ποιο καταστημα θες να τα παρεις. μετα με το καλο κοιτας και για Revolut στο Sticky θεμα. συναλαγμα θα κανεις με μετρητα γιατι αν δωσεις καρτα πληρωνεις εσυ τα σπασμενα:P.

υπαρχει δηλαδη μια επιπλεον χρεωση οταν δωσεις καρτα για συναλλαγμα.

το αναφερουν και στο πινακακι οταν πας στο καταστημα.

Ωραία, απλά έτσι με μια γρήγορη ματιά είδα και μαγαζί για συνάλλαγμα με καλύτερη ισοτιμία απ ότι το argoxchange και χωρίς να έχει fee λένε στα σχόλια. Παίζει και να το ρισκάρω λίγο και να ψάξω εκεί για συνάλλαγμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...