poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 15 minutes ago, teotsigourakos said: Ωραία, απλά έτσι με μια γρήγορη ματιά είδα και μαγαζί για συνάλλαγμα με καλύτερη ισοτιμία απ ότι το argoxchange και χωρίς να έχει fee λένε στα σχόλια. Παίζει και να το ρισκάρω λίγο και να ψάξω εκεί για συνάλλαγμα. εννοειται.ολο και καποιο μπορει να βρεις με καλυτερη ισοτιμια
teotsigourakos Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, poulinos είπε εννοειται.ολο και καποιο μπορει να βρεις με καλυτερη ισοτιμια Επίσης κάτι σημαντικό πιστεύω που δεν το ήξερα. Πήρα την Eurobank τηλέφωνο και έπρεπε να δηλώσω ποιές μέρες φεύγω και ότι θα κάνω συναλλαγές με ξένο νόμισμα και το έκανα. Χρέωση Eurobank είναι 2% για κάθε συναλλαγή με ελάχιστη χρέωση 1 ευρώ. Το ίδιο είδα στον τιμοκατάλογο της Πειραιώς. Εθνική είδα να λέει 2% σκέτο χωρίς ελάχιστη χρέωση και θα πάρω τηλ να ρωτήσω για σιγουριά. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από teotsigourakos
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 27 minutes ago, teotsigourakos said: Επίσης κάτι σημαντικό πιστεύω που δεν το ήξερα. Πήρα την Eurobank τηλέφωνο και έπρεπε να δηλώσω ποιές μέρες φεύγω και ότι θα κάνω συναλλαγές με ξένο νόμισμα και το έκανα. Χρέωση Eurobank είναι 2% για κάθε συναλλαγή με ελάχιστη χρέωση 1 ευρώ. Το ίδιο είδα στον τιμοκατάλογο της Πειραιώς. Εθνική είδα να λέει 2% σκέτο χωρίς ελάχιστη χρέωση και θα πάρω τηλ να ρωτήσω για σιγουριά. εθνικη και alpha δεν εχω δει.ελλ ελαχιστη.λ χρεωση και το λεω επειδη αυτες τις δυο χρησιμοποιω.τυπικα μπορεις να παρεις την τραπεζα τηλεφωνο να τους πεις οτι θα πας εξωτερικο διοτι πολλες φορες μπλοκαρουν την καρτα επειδη βλεπουν χρεωσεις απο εξωτερικο και ανησυχουν μηπως γινονται απο τριτους χωρις να το ξερεις.προσωπικα δεν το κανω ποτε και ολα οκ.μια φορα με μπλοκαρε η εθνικη αλλα ημουν ελλαδα και εκλεινα ξενοδοχειο και αεροπορικα για εξωτερικο.απετυχε η συναλλαγη και μεσα σε 5 λεπτα με πηραν τηλεφωνο χωρις να τους εχω καλεσει να μου πουν για τις χρεωσεις.τους ειπα οτι ειναι εν γνωση μου και ξεκλειδωσαν.ακομα και οταν πηγα ρωσσια δεν μου τις κλειδωσαν
teotsigourakos Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, poulinos είπε εθνικη και alpha δεν εχω δει.ελλ ελαχιστη.λ χρεωση και το λεω επειδη αυτες τις δυο χρησιμοποιω.τυπικα μπορεις να παρεις την τραπεζα τηλεφωνο να τους πεις οτι θα πας εξωτερικο διοτι πολλες φορες μπλοκαρουν την καρτα επειδη βλεπουν χρεωσεις απο εξωτερικο και ανησυχουν μηπως γινονται απο τριτους χωρις να το ξερεις.προσωπικα δεν το κανω ποτε και ολα οκ.μια φορα με μπλοκαρε η εθνικη αλλα ημουν ελλαδα και εκλεινα ξενοδοχειο και αεροπορικα για εξωτερικο.απετυχε η συναλλαγη και μεσα σε 5 λεπτα με πηραν τηλεφωνο χωρις να τους εχω καλεσει να μου πουν για τις χρεωσεις.τους ειπα οτι ειναι εν γνωση μου και ξεκλειδωσαν.ακομα και οταν πηγα ρωσσια δεν μου τις κλειδωσαν Οκ πήρα Εθνική και η χρέωση είναι 2% σκέτο χωρίς ελάχιστη χρέωση και έκανα και το check και μ αυτούς ότι θα είμαι εξωτερικό οπότε όλα οκ και θα χρησιμοποιήσω Εθνική τελικά. Ευχαριστώ poulinos. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από teotsigourakos
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 10 minutes ago, teotsigourakos said: Οκ πήρα Εθνική και η χρέωση είναι 2% σκέτο χωρίς ελάχιστη χρέωση και έκανα και το check και μ αυτούς ότι θα είμαι εξωτερικό οπότε όλα οκ και θα χρησιμοποιήσω Εθνική τελικά. Ευχαριστώ poulinos. και καπως ετσι και alpha.παντα εχω δυο καρτες μην γινει οτιδηποτε στραβη με την μια. και σαν τριτη υπαρχει η πειραιως για λυσεις εκτακτου αναγκης
teotsigourakos Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, poulinos είπε και καπως ετσι και alpha.παντα εχω δυο καρτες μην γινει οτιδηποτε στραβη με την μια. και σαν τριτη υπαρχει η πειραιως για λυσεις εκτακτου αναγκης Έβαλα τη Eurobank εγώ σαν 2η οπότε νομίζω είμαι safe. Θα έχει και η κοπέλα μου αντίστοιχα τις δικές της οπότε δεν νομίζω να μην μπορώ να πληρώσω :Ρ
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 7 minutes ago, teotsigourakos said: Έβαλα τη Eurobank εγώ σαν 2η οπότε νομίζω είμαι safe. Θα έχει και η κοπέλα μου αντίστοιχα τις δικές της οπότε δεν νομίζω να μην μπορώ να πληρώσω :Ρ ε ναι να μπλοκαρουν ολες μαζι δεν γινεται. σε αρκετα ταξιδια σε ευρωπη ειτε με ευρω ειτε χωρις δεν ειχα θεμα.πιο πιθανο ειναι να μην μου περασει η καρτα ελλαδα παρα εξωτερικο.θεμα ειχα μονο με την american express που δεν περναει παντου αλλα ευτυχως καταργουνται ευρωπη και μου την αλλαξαν με Mastercard.
dazed Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, teotsigourakos είπε Έβαλα τη Eurobank εγώ σαν 2η οπότε νομίζω είμαι safe. Θα έχει και η κοπέλα μου αντίστοιχα τις δικές της οπότε δεν νομίζω να μην μπορώ να πληρώσω :Ρ Μην ανησυχεις, θα τα παρουν τα λεφτα σας Ειναι πολυ καλοι σε αυτο Επισης, σε καποια μαγαζια δεχονται και € αλλα ισοτιμια που δεν θα σου αρεσει και πολυ. Για τις βραδυνες τσαρκες θα χρειαστεις μετρητα σε καποιες περιπτωσεις, οπως επισης και αν πας για λουτρα. Have fun! Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από dazed
teotsigourakos Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, dazed είπε Μην ανησυχεις, θα τα παρουν τα λεφτα σας Ειναι πολυ καλοι σε αυτο Επισης, σε καποια μαγαζια δεχονται και € αλλα ισοτιμια που δεν θα σου αρεσει και πολυ. Για τις βραδυνες τσαρκες θα χρειαστεις μετρητα σε καποιες περιπτωσεις, οπως επισης και αν πας για λουτρα. Have fun! Μετρητά θα κάνω εκεί αλλά θα το ψάξω πριν κάνω. Λουτρά θα πάω σίγουρα Κάτι τελευταίο που ξέχασα όταν πάω με το καλό όταν θα πληρώνω με κάρτα ο υπάλληλος θα χρεώνει σε φιορινια η σε ευρώ; Λογικά σε φιορινια και θα γίνεται αυτόματα η μετατροπή απ την τράπεζα έτσι;
dazed Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, teotsigourakos είπε Μετρητά θα κάνω εκεί αλλά θα το ψάξω πριν κάνω. Λουτρά θα πάω σίγουρα Κάτι τελευταίο που ξέχασα όταν πάω με το καλό όταν θα πληρώνω με κάρτα ο υπάλληλος θα χρεώνει σε φιορινια η σε ευρώ; Λογικά σε φιορινια και θα γίνεται αυτόματα η μετατροπή απ την τράπεζα έτσι; Σε φιορινια πληρωνεις και η τραπεζα κανει τη μετατροπη (γι'αυτο συμφερει η N26 και η revolut). Τσεκαρε παντως τι ισχυει στα λουτρα γιατι θα χρειαστεις αρκετα χρηματα (και σε ορισμενες περιπτωσεις μετρητα μονο) για τα απαραιτητα, οπως πετσετες, σαγιοναρες κλπ, εκτος και αν φροντισεις να εχεις δικα σου.
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 9 minutes ago, teotsigourakos said: Μετρητά θα κάνω εκεί αλλά θα το ψάξω πριν κάνω. Λουτρά θα πάω σίγουρα Κάτι τελευταίο που ξέχασα όταν πάω με το καλό όταν θα πληρώνω με κάρτα ο υπάλληλος θα χρεώνει σε φιορινια η σε ευρώ; Λογικά σε φιορινια και θα γίνεται αυτόματα η μετατροπή απ την τράπεζα έτσι; σε καποια Pos σε χρεωνει αυτοματα σε φιορινια και η μετατροπη γινεται απο την τραπεζα εδω και ταυτοχρονα χρεωνει και την μετατροπη συναλλαγματος.υπαρχουν περιπτωσεις που θα σου πει ομως ο υπαλληλος αμα θες σε euro ή σε φιορινια .αν πληρωσεις σε ευρω δεν εχεις προμηθεια τραπεζας αλλα δεν ξερεις ποσο καλη ισοτιμια εχει.καποιοι λενε οτι δεν ειναι καλη.για αυτο εγραψα πιο πανω οτι θα ηθελα καποια στιγμη να αγορασω το ιδιο πραγμα και σε φιορινια και σε ευρω για να δω τι παιζει.
teotsigourakos Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, dazed είπε Σε φιορινια πληρωνεις και η τραπεζα κανει τη μετατροπη (γι'αυτο συμφερει η N26 και η revolut). Τσεκαρε παντως τι ισχυει στα λουτρα γιατι θα χρειαστεις αρκετα χρηματα (και σε ορισμενες περιπτωσεις μετρητα μονο) για τα απαραιτητα, οπως πετσετες, σαγιοναρες κλπ, εκτος και αν φροντισεις να εχεις δικα σου. Με τη δικιά μου δεν παίζει να μην έχουμε δικά μας πράγματα(πετσετες κλπ) όσον αφορά τα λουτρά, if you know what I mean. Πάντα θα έχω και μετρητά και κάρτα μαζί μου για παν ενδεχόμενο. Μόλις τώρα, poulinos είπε σε καποια Pos σε χρεωνει αυτοματα σε φιορινια και η μετατροπη γινεται απο την τραπεζα εδω και ταυτοχρονα χρεωνει και την μετατροπη συναλλαγματος.υπαρχουν περιπτωσεις που θα σου πει ομως ο υπαλληλος αμα θες σε euro ή σε φιορινια .αν πληρωσεις σε ευρω δεν εχεις προμηθεια τραπεζας αλλα δεν ξερεις ποσο καλη ισοτιμια εχει.καποιοι λενε οτι δεν ειναι καλη.για αυτο εγραψα πιο πανω οτι θα ηθελα καποια στιγμη να αγορασω το ιδιο πραγμα και σε φιορινια και σε ευρω για να δω τι παιζει. Α οκ κατάλαβα. Συνήθως πληρώνεις σε φιορίνια λογικά έτσι;
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 11 minutes ago, teotsigourakos said: Με τη δικιά μου δεν παίζει να μην έχουμε δικά μας πράγματα(πετσετες κλπ) όσον αφορά τα λουτρά, if you know what I mean. Πάντα θα έχω και μετρητά και κάρτα μαζί μου για παν ενδεχόμενο. Α οκ κατάλαβα. Συνήθως πληρώνεις σε φιορίνια λογικά έτσι; yes to default ειναι στο δικο τους νομισμα.αν βγαλει επιλογη για ευρω θα στο πει.99 τις 100 το αφηνω στο δικο τους.
teotsigourakos Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 5 λεπτά πριν, poulinos είπε yes to default ειναι στο δικο τους νομισμα.αν βγαλει επιλογη για ευρω θα στο πει.99 τις 100 το αφηνω στο δικο τους. Για αρχή θα πληρώσω σε φιορίνια να είμαι σίγουρος μιας και είναι το 1ο μου ταξίδι στο εξωτερικό
dazed Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, teotsigourakos είπε Για αρχή θα πληρώσω σε φιορίνια να είμαι σίγουρος μιας και είναι το 1ο μου ταξίδι στο εξωτερικό Πρωτο ταξιδι και Βουδαπεστη ε? Θα εντυπωσιαστεις νομιζω απο την πολη! Μην ξεχασεις τα ruin bars και να περασετε και απεναντι στη Buda να δειτε το Fisherman's Bastion και το καστρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα