teotsigourakos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, poulinos είπε Οπως το ειπες.και ειναι αυτο που λενε.αμα δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει.οπως και οτιδηποτε δεν το προτιμουμε το σνομπαρουμε.κατα τα αλλα και στις χωρες που πηγα πηρα καφε απο super market κοντα στις 22:00 και επισης υπηρχαν και burger kings και mc donalds ανοιχτα μεχρι αργα αν ειναι τοσο αναγκη να φας κατι. επισης στην σουηδια απορω αν ακουσα κανα κορναρισμα οταν εδω εχουμε ενσωματωθει στην κορνα.και αλλα τοσα.γενικως αποφευγω να κανω τετοιες συζητησεις πλεον γιατι ως επι το πλειστον θα ακουσω οτι η ελλαδα ειναι μια και δεν υπαρχει αλλη και οτι ο πολιτισμος ξεκινησε αποτην αρχαια ελλαδα και εμεις φεραμε τα φωτα (ναι τα Led):P στους ξενουν και αλλα τοσα τα οποια λιγο με ενδιαφερουν. Η ελλαδα εχει ιστορια κτλ. Δεν με νοιαζει ποιος εχει ιστορια ή που ξεκινησε τι και που. εχω 50-60-70 χρονια να ζησω και θελω να τα ζησω καλα. σιγουρα ειναι μια μεγαλη αποφαση να σηκωθεις να φυγεις οταν εχεις ηδη μια νορμαλ δουλεια εδω ή οταν δουλευεις ηδη παρα πολλα χρονια.τιποτα δεν ειναι ευκολο. προτιμω καποιος να μου πει ομως οτι δεν γουσταρει να παει εξωτερικο για αυτο και αυτο το λογο παρα να μειωνει το εξωτερικο για να αναδειξει οτι βρισκεται στην τελεια χωρα. Κι εγώ κάπως έτσι νιώθω και γι αυτό λέω να την κάνω. Απλά δεν θέλω να φτάσω και στο άλλο άκρο με την έννοια να υποτιμήσω πλήρως τη χώρα μου. Θέλω να είμαι αντικειμενικός όσο περισσότερο μπορώ. Η άποψή μου είναι πάω να ζήσω εξωτερικό χωρίς να λέω "α είναι εύκολα έξω και όλα είναι γαμάτα και θα κάνω τη ζωή μου" και αφού έχω εμπειρία της ζωής έξω να μπορώ να έχω γνώμη και να διαλέξω εν τέλη που θα ζω. Γιατί όπως είπες κι εσύ έχουμε κάποια χρόνια ζωής. Δεν θέλω να τα σπαταλάω χωρίς να έχουν ουσία για μένα. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2019 από teotsigourakos
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 5 minutes ago, teotsigourakos said: Κι εγώ κάπως έτσι νιώθω και γι αυτό λέω να την κάνω. Απλά δεν θέλω να φτάσω και στο άλλο άκρο με την έννοια να υποτιμήσω πλήρως τη χώρα μου. Θέλω να είμαι αντικειμενικός όσο περισσότερο μπορώ. Η άποψή μου είναι πάω να ζήσω εξωτερικό χωρίς να λέω "α είναι εύκολα έξω και όλα είναι γαμάτα και θα κάνω τη ζωή μου" και αφού έχω εμπειρία της ζωής έξω να μπορώ να έχω γνώμη και να διαλέξω εν τέλη που θα ζω. Γιατί όπως είπες κι εσύ έχουμε κάποια χρόνια ζωής. Δεν θέλω να τα σπαταλάω χωρίς να έχουν ουσία για μένα. σιγουρα δεν πιστευω οτι πας εξω και ειναι παραδεισος.απλα πιστευω οτι εχεις περισσοτερο μελλον ειδικα για καποιον που εδω ειναι στον ιδιωτικο τομεα που ειναι ολα πιο δυσκολα.ακομα περισσοτερο για τις νεες γενιες και εμεις μεσα ,που δεν υπαρχουν τα 1000-2000 ευρω οπως υπηρχαν πιο παλια. απλα σε καθε χωρα και μεσα και η ελλαδα υπαρχουν και οι βολεμενοι σε δημοσιο σε στρατο και δεν ξερω τι με μισθους 1500 και 2000 ευρω.αυτος τι αναγκη εχει να φυγει εξω.θα βγει και συνταξη στα 40-50 και ολα μια χαρα. και βεβαια αλλα τοσα ατομα που δεν φευγουν κατι παιζουν λεφτα απο μπαμπα, ακινητα που τα νοικιαζουν κτλ.ε απο αυτον δεν μπορεις να ακουσεις αντικειμενικη αποψη. δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις εξω ειδικα αμα δεν εχεις βρει κατι καλο εδω. αλλα το να ακουω αποψεις χωρις να στηριζονται σε λογικη με ξεπερναει. και εγω αμα κερδισω στο τζοκερ 5.000.000 ευρω καθομαι και στην ελλαδα καθομαι και στην αφρικη . και επισης αυτο που μου εκανε εντυπωση πχ οταν πηγα πολωνια χειμωνα ηταν οτι οι δρομοι ηταν καθαροι απο χιονι και σε οποιο κτιριο /ξενοδοχειο/καφετερια εμπαινα ηταν ζεστα. εδω πας σε ξενοδοχειο ή σε καμια καφετερια χειμωνα και ειτε καθομαι μεσα ειτε εξω ενα και το αυτο. Και βεβαια ειναι προσωπικη αποψη.αν τον αλλον δεν τον επηρεαζουν τα πλην της ελλαδος γιατι να μην κατσει εδω?εχω δει ατομο που εφυγε εξω και γυρισε. Αλλα το τι θεωρει αυτος και τι θεωρω εγω αρνητικο/ θετικο για μια χωρα ειναι εντελως αναποδα.
teotsigourakos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, poulinos είπε σιγουρα δεν πιστευω οτι πας εξω και ειναι παραδεισος.απλα πιστευω οτι εχεις περισσοτερο μελλον ειδικα για καποιον που εδω ειναι στον ιδιωτικο τομεα που ειναι ολα πιο δυσκολα.ακομα περισσοτερο για τις νεες γενιες και εμεις μεσα ,που δεν υπαρχουν τα 1000-2000 ευρω οπως υπηρχαν πιο παλια. απλα σε καθε χωρα και μεσα και η ελλαδα υπαρχουν και οι βολεμενοι σε δημοσιο σε στρατο και δεν ξερω τι με μισθους 1500 και 2000 ευρω.αυτος τι αναγκη εχει να φυγει εξω.θα βγει και συνταξη στα 40-50 και ολα μια χαρα. και βεβαια αλλα τοσα ατομα που δεν φευγουν κατι παιζουν λεφτα απο μπαμπα, ακινητα που τα νοικιαζουν κτλ.ε απο αυτον δεν μπορεις να ακουσεις αντικειμενικη αποψη. δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις εξω ειδικα αμα δεν εχεις βρει κατι καλο εδω. αλλα το να ακουω αποψεις χωρις να στηριζονται σε λογικη με ξεπερναει. και εγω αμα κερδισω στο τζοκερ 5.000.000 ευρω καθομαι και στην ελλαδα καθομαι και στην αφρικη . και επισης αυτο που μου εκανε εντυπωση πχ οταν πηγα πολωνια χειμωνα ηταν οτι οι δρομοι ηταν καθαροι απο χιονι και σε οποιο κτιριο /ξενοδοχειο/καφετερια εμπαινα ηταν ζεστα. εδω πας σε ξενοδοχειο ή σε καμια καφετερια χειμωνα και ειτε καθομαι μεσα ειτε εξω ενα και το αυτο. Έτσι είναι δυστυχώς, ειδικά οι νέοι απλά ζουν με τα λεφτά των γονιών/παππούδων τους ενώ την ίδια στιγμή στο εξωτερικό νοικιάζουν και μένουν μόνοι τους. Δεν είναι τυχαίο που έχουμε από τους μεγαλύτερους μέσους όρους ηλικίας νέων που μένουν με τους γονείς τους. Και δεν κάνει και κανείς κάτι γι αυτό. Παράδειγμα εγώ ο ίδιος, είμαστε 3 αδέρφια (29, 27 , 26) εγώ είμαι ο μεσαίος. Εδώ και ένα χρόνο μένω μόνος μου στο ενοίκιο ενώ θα μπορούσα να συνέχιζα να μένω στο σπίτι των δικών μου όπου μου είχαν δικό μου ξεχωριστό όροφο εμένα και του μεγάλου. Τους είπα φεύγω θα ζήσω μόνος κι όχι να φτάσω 35 και να βρω μια γυναίκα και να πω "Α θα παντρευτώ οπότε πρέπει να βρω και σπίτι κλπ κλπ", κάτι που κάνουν τα αδέρφια μου δηλαδή και άλλος τόσος κόσμος, και βλέπεις να είναι 30 χρονών και να μένει με τη μάνα του και ότι αυτό ακολουθεί. Κι έτσι αυτό διαιωνίζεται και διογκώνεται και χειροτερεύει. Προτιμώ να ζήσω μόνος να ψαχτώ, να πάω σε άλλη χώρα παρά να μείνω με την μικρή ασφάλεια των γονιών που μόνο μπροστά δεν με πάει. 1
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 44 minutes ago, teotsigourakos said: Έτσι είναι δυστυχώς, ειδικά οι νέοι απλά ζουν με τα λεφτά των γονιών/παππούδων τους ενώ την ίδια στιγμή στο εξωτερικό νοικιάζουν και μένουν μόνοι τους. Δεν είναι τυχαίο που έχουμε από τους μεγαλύτερους μέσους όρους ηλικίας νέων που μένουν με τους γονείς τους. Και δεν κάνει και κανείς κάτι γι αυτό. Παράδειγμα εγώ ο ίδιος, είμαστε 3 αδέρφια (29, 27 , 26) εγώ είμαι ο μεσαίος. Εδώ και ένα χρόνο μένω μόνος μου στο ενοίκιο ενώ θα μπορούσα να συνέχιζα να μένω στο σπίτι των δικών μου όπου μου είχαν δικό μου ξεχωριστό όροφο εμένα και του μεγάλου. Τους είπα φεύγω θα ζήσω μόνος κι όχι να φτάσω 35 και να βρω μια γυναίκα και να πω "Α θα παντρευτώ οπότε πρέπει να βρω και σπίτι κλπ κλπ", κάτι που κάνουν τα αδέρφια μου δηλαδή και άλλος τόσος κόσμος, και βλέπεις να είναι 30 χρονών και να μένει με τη μάνα του και ότι αυτό ακολουθεί. Κι έτσι αυτό διαιωνίζεται και διογκώνεται και χειροτερεύει. Προτιμώ να ζήσω μόνος να ψαχτώ, να πάω σε άλλη χώρα παρά να μείνω με την μικρή ασφάλεια των γονιών που μόνο μπροστά δεν με πάει. οτι πολλοι νεοι ζουν με λεφτα γονιων φταινε και οι γονεις.οταν ο αλλος ειναι 30 και ο μπαμπας μην βρεις δουλεια αλλα σπουδαζε(αιωνιος φοιτητης) και δεν ξερω τι αλλο. το θεμα μου δεν ειναι αν ο αλλος θα μεινει με γονεις ή στο σπιτι τον γονιων που του αγορασαν αλλα οτι πολλα ατομα απο αυτα εφησυχαζονται σε αυτο και δεν βρισκουν ποτε δουλεια.anyway.Μεγαλο θεμα και φυγαμε απο το θεμα του συναλλαγματος.
teotsigourakos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 17 λεπτά πριν, poulinos είπε οτι πολλοι νεοι ζουν με λεφτα γονιων φταινε και οι γονεις.οταν ο αλλος ειναι 30 και ο μπαμπας μην βρεις δουλεια αλλα σπουδαζε(αιωνιος φοιτητης) και δεν ξερω τι αλλο. το θεμα μου δεν ειναι αν ο αλλος θα μεινει με γονεις ή στο σπιτι τον γονιων που του αγορασαν αλλα οτι πολλα ατομα απο αυτα εφησυχαζονται σε αυτο και δεν βρισκουν ποτε δουλεια.anyway.Μεγαλο θεμα και φυγαμε απο το θεμα του συναλλαγματος. Ισχύει και σόρρυ με πήρε λίγο η μπάλα... Όσον αφορά το οικονομικό σκεφτόμουν το να κάνεις συνάλλαγμα τα ευρώ με φιορίνια και να μην χρησιμοποιήσεις καν κάρτα δεν παίζει να είναι ο βέλτιστος τρόπος; Επίσης όταν η ισοτιμία στην τράπεζα είχε 322 και εγώ αγόρασα με 318 που σημαίνει ότι έχασα ελάχιστα δεν είναι το καλύτερο;
Diskimpex Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Παιζουν και συναλλαγες σε ευρω και ρεστα σε τοπικο νομισμα που τα ξοδευεις αμεσα .Η ισοτιμια μπορει να βγει καλυτερη Επεξ/σία 2 Μαΐου 2019 από Diskimpex
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 On 02/05/2019 at 16:58, teotsigourakos said: Ισχύει και σόρρυ με πήρε λίγο η μπάλα... Όσον αφορά το οικονομικό σκεφτόμουν το να κάνεις συνάλλαγμα τα ευρώ με φιορίνια και να μην χρησιμοποιήσεις καν κάρτα δεν παίζει να είναι ο βέλτιστος τρόπος; Επίσης όταν η ισοτιμία στην τράπεζα είχε 322 και εγώ αγόρασα με 318 που σημαίνει ότι έχασα ελάχιστα δεν είναι το καλύτερο; σε μικρα ποσα που θα φαμε σε ενα ταξιδι απο την διαφορα συναλλαγματος δεν θα βγει τρελη διαφορα ουτε ομως αμελητεα οταν μιλαμε για exchange. Στις χρεωσεις τωρα για προμηθεια οι χρεωσεις ειναι αμελητεες. Στην μια καρτα που χρησιμοποιησα στο εξωτερικο (εθνικη) απορω αν απο τις προμηθειες εχασα 2-3 ευρω.στην alpha bank το παραξενο ειναι οτι δεν ειδα χρεωση συναλλαγματος εκτος αν το περνανε μεσα στην τιμη. Δεν ξερω αν παιζει ρολο που εχω Gold χρεωστικη καρτα. ηθελα να δω μια χρεωση που εκανα σε sek για να δω μηπως μεσα σε αυτην ειναι και η προμηθεια . τωρα για το συναλλαγμα και την διαφορα τιμης εκανα την παρακατω δοκιμη www.onexchange.gr εβαλα οτι εχω 99.95 ευρω και θελω να τα κανω denmark krone .ισοτιμια 6.7937 και θα παρω 679 krone argoexchange εβαλα οτι εχω 99.95 ευρω και θελω Krone .ισοτιμια 7.3164 και θα παρω 731 Krone δηλαδη στην δευτερη περιπτωση θα παρω 52 krone παραπανω που αντιστοιχουν σε 7,5 ευρω παραπανω. εκανα το ιδιο και για Poland zloty.εκει η διαφορα ηταν 21 zloty δηλαδη 5 ευρω. Για να δεις τι συμφερει θα πρεπει να κανεις διαφορες δοκιμες. α.να δεις ποσο θα παρεις απο exchange. β.να κανεις την συναλλαγη με καρτα στο τοπικο νομισμα και να δεις ποσο θα βγει μαζι με την προμηθεια, γ.να κανεις την ιδια συναλλαγη με καρτα σε ευρω και να δεις ποσο θα βγει. στο επομενο ταξιδι απο περιεργεια θα προσπαθησω να κανω το παραπανω σε μια συναλλαγη για να δω.πιο πολυ με ενδιαφερει να δω την διαφορα του β με το γ. το λεω πιο πολυ για το β και για το γ γιατι καποια πραγματα τα αγοραζεις θελοντας ή μη με την καρτα πχ εισιτηρια ,ξενοδοχειο κτλ.απο την αλλη πολλες φορες δεν εχεις την επιλογη να διαλεξεις στο ιντερνετ σε τι νομισμα θα χρεωθεις.και συνηθως στα ταξιδια που κανω τα πιο πολλα λεφτα ειναι τα Hotels και το αεροπλανο παρα αυτα που θα ξοδεψω εκει. Λιγα ταξιδια ειναι εξαιρεση για το παραδειγμα σου ενα ευρω =322 forint και εσυ ειπες οτι τα πηρες 318.δηλαδη στο ενα ευρω εχασες 4 forint. 4 forint ειναι ουτε 2 λεπτα. οποτε στα 10 ευρω εχασες ουτε 20 λεπτα και στα 100 ευρω εχασες λιγοτερο απο 2 ευρω. αν χαλασες 500 ευρω εχασες κατι λιγοτερο απο 10 ευρω.
Speculoos Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Στις 25/4/2019 στις 9:08 ΠΜ, poulinos είπε το atm επισης χρεωνει και Fee αν θυμαμαι σωστα επειδη χρησιμοποιησες ελληνικη καρτα σε ξενο atm Και στην Ελλάδα πάντως όλα μα όλα τα τραπεζικά atm χρεώνουν 2,5 ευρώ (!!!) για ανάληψη με ξένη κάρτα κι ας είναι SEPA (σε ευρώ δηλαδή) ο λογαριασμός σου. Χωρίς να έχω ταξιδέψει σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης δεν μου φαίνεται να είναι ο κανόνες σε άλλες χώρες, τουλάχιστον της Δυτικής Ευρωπής.
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 13 minutes ago, Speculoos said: Και στην Ελλάδα πάντως όλα μα όλα τα τραπεζικά atm χρεώνουν 2,5 ευρώ (!!!) για ανάληψη με ξένη κάρτα κι ας είναι SEPA (σε ευρώ δηλαδή) ο λογαριασμός σου. Χωρίς να έχω ταξιδέψει σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης δεν μου φαίνεται να είναι ο κανόνες σε άλλες χώρες, τουλάχιστον της Δυτικής Ευρωπής. ναι αυτο δεν το εχω κανει. εχει τυχει το αναποδο.να σηκωσω λεφτα απο atm εξωτερικου.στις 2 περιπτωσεις ηταν αλλο νομισμα και εκτος ευρωπης(ρωσσια,τανζανια) και αλλη μια φορα σηκωσα νομιζω στην ρουμανια? στις 2 πρωτες 100 τις 100 ειχα χρεωση στην καρτα αλλα οσο θυμαμαι και στην τριτη περιπτωση χρεωθηκα. και στην τανζανια η αφασια ειναι οτι δεν μπορουσα να σηκωσω οτι ποσο ηθελα.οποτε αναγκαστηκα να χρεωθω δυο φορες αφου σηκωσα δυο φορες χρηματα.το οριο ηταν κατι σε στυλ 100 ευρω σε τοπικο νομισμα.
teotsigourakos Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, poulinos είπε σε μικρα ποσα που θα φαμε σε ενα ταξιδι απο την διαφορα συναλλαγματος δεν θα βγει τρελη διαφορα ουτε ομως αμελητεα οταν μιλαμε για exchange. Στις χρεωσεις τωρα για προμηθεια οι χρεωσεις ειναι αμελητεες. Στην μια καρτα που χρησιμοποιησα στο εξωτερικο (εθνικη) απορω αν απο τις προμηθειες εχασα 2-3 ευρω.στην alpha bank το παραξενο ειναι οτι δεν ειδα χρεωση συναλλαγματος εκτος αν το περνανε μεσα στην τιμη. Δεν ξερω αν παιζει ρολο που εχω Gold χρεωστικη καρτα. ηθελα να δω μια χρεωση που εκανα σε sek για να δω μηπως μεσα σε αυτην ειναι και η προμηθεια . τωρα για το συναλλαγμα και την διαφορα τιμης εκανα την παρακατω δοκιμη www.onexchange.gr εβαλα οτι εχω 99.95 ευρω και θελω να τα κανω denmark krone .ισοτιμια 6.7937 και θα παρω 679 krone argoexchange εβαλα οτι εχω 99.95 ευρω και θελω Krone .ισοτιμια 7.3164 και θα παρω 731 Krone δηλαδη στην δευτερη περιπτωση θα παρω 52 krone παραπανω που αντιστοιχουν σε 7,5 ευρω παραπανω. εκανα το ιδιο και για Poland zloty.εκει η διαφορα ηταν 21 zloty δηλαδη 5 ευρω. Για να δεις τι συμφερει θα πρεπει να κανεις διαφορες δοκιμες. α.να δεις ποσο θα παρεις απο exchange. β.να κανεις την συναλλαγη με καρτα στο τοπικο νομισμα και να δεις ποσο θα βγει μαζι με την προμηθεια, γ.να κανεις την ιδια συναλλαγη με καρτα σε ευρω και να δεις ποσο θα βγει. στο επομενο ταξιδι απο περιεργεια θα προσπαθησω να κανω το παραπανω σε μια συναλλαγη για να δω.πιο πολυ με ενδιαφερει να δω την διαφορα του β με το γ. το λεω πιο πολυ για το β και για το γ γιατι καποια πραγματα τα αγοραζεις θελοντας ή μη με την καρτα πχ εισιτηρια ,ξενοδοχειο κτλ.απο την αλλη πολλες φορες δεν εχεις την επιλογη να διαλεξεις στο ιντερνετ σε τι νομισμα θα χρεωθεις.και συνηθως στα ταξιδια που κανω τα πιο πολλα λεφτα ειναι τα Hotels και το αεροπλανο παρα αυτα που θα ξοδεψω εκει. Λιγα ταξιδια ειναι εξαιρεση για το παραδειγμα σου ενα ευρω =322 forint και εσυ ειπες οτι τα πηρες 318.δηλαδη στο ενα ευρω εχασες 4 forint. 4 forint ειναι ουτε 2 λεπτα. οποτε στα 10 ευρω εχασες ουτε 20 λεπτα και στα 100 ευρω εχασες λιγοτερο απο 2 ευρω. αν χαλασες 500 ευρω εχασες κατι λιγοτερο απο 10 ευρω. Όσον αφορά αυτά τα 2 ανταλλακτήρια (onexchange και argoexchange) πριν πάω το ταξίδι είδα είχαν ισοτιμία 307 και 311 κάτι τέτοιο ενώ στη Βουδαπέστη βρήκα στα περισσότερα 315 και πάνω. Γιατί να κάνω συνάλλαγμα εδώ; Επίσης στις αγορές σχεδόν παντού που ήθελαν κάρτα δεν ρωτούσαν αν θα χρεώσουν σε ευρώ ή τοπικό νόμισμα. Θα μπορούσα να τους έλεγα να χρεώσουν σε ευρώ;
Speculoos Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, teotsigourakos είπε Θα μπορούσα να τους έλεγα να χρεώσουν σε ευρώ; 9 στις 10 φορές (αν όχι 10) σε συμφέρει να σε χρεώνουν σε τοπικό νόμισμα και όχι σε ευρώ.
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 14 minutes ago, Speculoos said: 9 στις 10 φορές (αν όχι 10) σε συμφέρει να σε χρεώνουν σε τοπικό νόμισμα και όχι σε ευρώ. και εγω αυτο εχω ακουσει οτι δεν ειναι καθολου καλη η ισοτιμια αν σε χρεωσουν σε ευρω.ναι μεν γλυτωνεις απο την τραπεζα την προμηθεια που ειναι ομως μικρη αλλα χανεις πολυ παραπανω απο την ισοτιμια που δινουν αυτοι.οπως ειπα δεν το εχω δοκιμασει ποτε να κανω την ιδια συναλλαγη και με τους δυο τροπους για να δω διαφορα. 25 minutes ago, teotsigourakos said: Όσον αφορά αυτά τα 2 ανταλλακτήρια (onexchange και argoexchange) πριν πάω το ταξίδι είδα είχαν ισοτιμία 307 και 311 κάτι τέτοιο ενώ στη Βουδαπέστη βρήκα στα περισσότερα 315 και πάνω. Γιατί να κάνω συνάλλαγμα εδώ; Επίσης στις αγορές σχεδόν παντού που ήθελαν κάρτα δεν ρωτούσαν αν θα χρεώσουν σε ευρώ ή τοπικό νόμισμα. Θα μπορούσα να τους έλεγα να χρεώσουν σε ευρώ; αν ειναι 315 θα σε συμφερε εκει.απλα πρεπει να δεις οτι δεν θα σε χρεωσουν για την μετατροπη.στο argoexchange και One exchange δεν σε χρεωνουν που κανεις την μετατροπη αν το παραγγειλεις Online και πας και τα παρεις. αν ομως στο εξωτερικο δινουν 315 Fiori ανα ευρω αλλα σου πουν και πχ 5 ευρω προμηθεια τοτε ισως να ειναι το ιδιο ισως και χειροτερα. και πολλες φορες η χρεωση παει κλιμακωτα αναλογως ποσο συναλλαγμα θες να αλλαξεις. εχει τυχει να με ρωτησουν σε ελαχιστα σημεια αν θελω να με χρεωσουν σε τοπικο νομισμα ή σε ευρω.δεν ξερω αν εμφανιζεται η επιλογη σε ολα τα Pos και απλα βαζουν αυτοι τοπικο νομισμα απευθειας χωρις να ρωτανε ή αν δεν εμφανιζεται παντου οποτε και παιρνει ως default το τοπικο νομισμα. μια δυο φορες με ειχαν ρωτησει σε ξενοδοχειο και μια δυο σε μικροτερα καταστηματα. αλλα γενικως και σε amazon,paypal κτλ καποιοι λενε οτι ασε την μετατροπη να γινει εδω και οχι με την δικη τους ισοτιμια. 1
teotsigourakos Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 21 λεπτά πριν, poulinos είπε και εγω αυτο εχω ακουσει οτι δεν ειναι καθολου καλη η ισοτιμια αν σε χρεωσουν σε ευρω.ναι μεν γλυτωνεις απο την τραπεζα την προμηθεια που ειναι ομως μικρη αλλα χανεις πολυ παραπανω απο την ισοτιμια που δινουν αυτοι.οπως ειπα δεν το εχω δοκιμασει ποτε να κανω την ιδια συναλλαγη και με τους δυο τροπους για να δω διαφορα. αν ειναι 315 θα σε συμφερε εκει.απλα πρεπει να δεις οτι δεν θα σε χρεωσουν για την μετατροπη.στο argoexchange και One exchange δεν σε χρεωνουν που κανεις την μετατροπη αν το παραγγειλεις Online και πας και τα παρεις. αν ομως στο εξωτερικο δινουν 315 Fiori ανα ευρω αλλα σου πουν και πχ 5 ευρω προμηθεια τοτε ισως να ειναι το ιδιο ισως και χειροτερα. και πολλες φορες η χρεωση παει κλιμακωτα αναλογως ποσο συναλλαγμα θες να αλλαξεις. εχει τυχει να με ρωτησουν σε ελαχιστα σημεια αν θελω να με χρεωσουν σε τοπικο νομισμα ή σε ευρω.δεν ξερω αν εμφανιζεται η επιλογη σε ολα τα Pos και απλα βαζουν αυτοι τοπικο νομισμα απευθειας χωρις να ρωτανε ή αν δεν εμφανιζεται παντου οποτε και παιρνει ως default το τοπικο νομισμα. μια δυο φορες με ειχαν ρωτησει σε ξενοδοχειο και μια δυο σε μικροτερα καταστηματα. αλλα γενικως και σε amazon,paypal κτλ καποιοι λενε οτι ασε την μετατροπη να γινει εδω και οχι με την δικη τους ισοτιμια. Όχι ίσα ίσα βρήκα με 318 ισοτιμία και απλά ο τύπος μπροστά μου με ένα κομπιουτεράκι του έδωσα 50 ευρώ κάνει τον πολλαπλασιασμό μπροστά στα μάτια μου ενώ το είχε στραμμένο προς τα εμένα (318 * 50 = 15.900) και μπαμ μου δίνει τα λεφτά που σημαίνει ότι δεν κράτησε τίποτα. Φυσίκα είχε στο Google 4.5/5 αστέρια και ουρά από κόσμο...
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 6 minutes ago, teotsigourakos said: Όχι ίσα ίσα βρήκα με 318 ισοτιμία και απλά ο τύπος μπροστά μου με ένα κομπιουτεράκι του έδωσα 50 ευρώ κάνει τον πολλαπλασιασμό μπροστά στα μάτια μου ενώ το είχε στραμμένο προς τα εμένα (318 * 50 = 15.900) και μπαμ μου δίνει τα λεφτά που σημαίνει ότι δεν κράτησε τίποτα. Φυσίκα είχε στο Google 4.5/5 αστέρια και ουρά από κόσμο... τοτε ναι θα σε συμφερε απο τα 307 ή 311 .μικρη διαφορα μεν αλλα why not.
teotsigourakos Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, poulinos είπε τοτε ναι θα σε συμφερε απο τα 307 ή 311 .μικρη διαφορα μεν αλλα why not. Ναι. Απλά θέλω να πω ότι λογικά σε όλες τις χώρες θα βρεις ανταλλακτήρια με καλύτερη ισοτιμία απ ότι εδώ Ελλάδα αν ψάξεις λίγο, οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να το κάνεις εδώ πριν φύγεις. Εκτός αν θες να έχεις πάνω σου μετρητά όταν θα φτάσεις εκεί γιατί ξέρεις ότι θα χρειαστούν άμεσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα