poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 20 minutes ago, teotsigourakos said: Ναι. Απλά θέλω να πω ότι λογικά σε όλες τις χώρες θα βρεις ανταλλακτήρια με καλύτερη ισοτιμία απ ότι εδώ Ελλάδα αν ψάξεις λίγο, οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να το κάνεις εδώ πριν φύγεις. Εκτός αν θες να έχεις πάνω σου μετρητά όταν θα φτάσεις εκεί γιατί ξέρεις ότι θα χρειαστούν άμεσα. λογικα ναι.τωρα δεν ξερω αν ολα θα εχουν καλυτερες τιμες ή δεν θα εχουν καποια χρεωση.συνηθως τα μετρητα χρειαζονται σεμερικες χωρες για να παρεις κανα λεωφορειο να φυγεις απο το αεροδρομιο κτλ αν και στις περισσοτερες χωρες μπορεις να βγαλεις εισιτηριο και με καρτα. αλλα αν θες λεφτα με το που φτασεις εκει συμφερει να κανεις εδω λιγα μετρητα γιατι και στο δικο μας αεροδρομιο αλλα και στο αεροδρομιο στην χωρα προορισμου η ισοτιμια ειναι χαλια.Εκμεταλευονται την τελευταια στιγμη και οτι μπορει να τα εχεις αναγκη για να φυγεις απο εκει. σε καποιες χωρες που μπορει να υποψιαζομαι οτι μπορει να χρειαστω λεφτα με το που φτασω κανω απο εδω συναλαγμα. το ποσο που κανω δεν ειναι παραπανω απο 80 ευρω .και 20-30 ευρω νακανεις ειναι μια χαρα.ολα τα αλλα με καρτα.οποτε και να μην πετυχεις την καλυτερη ισοτιμια σε τοσα λιγα χρηματα ουτε μισο ευρω δεν θα γλυτωσεις. στο τελευταιο ταξιδι δεν πηρα καν συναλλαγμα.οποτε δεν βρισκω λογο να ψαχνω για ανταλακτηριο χρηματων και να δω αν συμφερει ή αν εχει χρεωσεις για τοσο μικρο ποσο. και μετα πρεπει να δεις αν σε συμφερει να αλλαξεις λεφτα ή αν σε συμφερει να κανεις αναληψη απο atm. συναλλαγμα στο εξωτερικο εκανα μονο στην τανζανια που εδω τα αλλαξα σε δολλαρια γιατι επρεπε να πληρωσω πολλα πραγματα με δολλαρια και εκει αλλαξα μερικα δολλαρια σε Tanzanian shilling. μετα που χρειαστηκα και αλλα σηκωσα απο atm.αλλα εκει ηθελες και δολλαρια και shillings.σε ρωσσια επισης σηκωσα απο το atm παροτι ειχα κανει συναλλαγμα γιατι δεν μου εφτασαν. αλλα σε ευρωπη και 10-20 ευρω να αλλαξεις εισαι super.Παντου σχεδον δεχονται καρτες. στο τελος οτι συναλλαγμα μου εμενε (κανα 5 ευρω σε τοπικο νομισμα )επερνα βλακειες απο αυτοματους πωλητες για να τα χαλασω ολα:P
teotsigourakos Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, poulinos είπε λογικα ναι.τωρα δεν ξερω αν ολα θα εχουν καλυτερες τιμες ή δεν θα εχουν καποια χρεωση.συνηθως τα μετρητα χρειαζονται σεμερικες χωρες για να παρεις κανα λεωφορειο να φυγεις απο το αεροδρομιο κτλ αν και στις περισσοτερες χωρες μπορεις να βγαλεις εισιτηριο και με καρτα. αλλα αν θες λεφτα με το που φτασεις εκει συμφερει να κανεις εδω λιγα μετρητα γιατι και στο δικο μας αεροδρομιο αλλα και στο αεροδρομιο στην χωρα προορισμου η ισοτιμια ειναι χαλια.Εκμεταλευονται την τελευταια στιγμη και οτι μπορει να τα εχεις αναγκη για να φυγεις απο εκει. σε καποιες χωρες που μπορει να υποψιαζομαι οτι μπορει να χρειαστω λεφτα με το που φτασω κανω απο εδω συναλαγμα. το ποσο που κανω δεν ειναι παραπανω απο 80 ευρω .και 20-30 ευρω νακανεις ειναι μια χαρα.ολα τα αλλα με καρτα.οποτε και να μην πετυχεις την καλυτερη ισοτιμια σε τοσα λιγα χρηματα ουτε μισο ευρω δεν θα γλυτωσεις. στο τελευταιο ταξιδι δεν πηρα καν συναλλαγμα.οποτε δεν βρισκω λογο να ψαχνω για ανταλακτηριο χρηματων και να δω αν συμφερει ή αν εχει χρεωσεις για τοσο μικρο ποσο. και μετα πρεπει να δεις αν σε συμφερει να αλλαξεις λεφτα ή αν σε συμφερει να κανεις αναληψη απο atm. συναλλαγμα στο εξωτερικο εκανα μονο στην τανζανια που εδω τα αλλαξα σε δολλαρια γιατι επρεπε να πληρωσω πολλα πραγματα με δολλαρια και εκει αλλαξα μερικα δολλαρια σε Tanzanian shilling. μετα που χρειαστηκα και αλλα σηκωσα απο atm.αλλα εκει ηθελες και δολλαρια και shillings.σε ρωσσια επισης σηκωσα απο το atm παροτι ειχα κανει συναλλαγμα γιατι δεν μου εφτασαν. αλλα σε ευρωπη και 10-20 ευρω να αλλαξεις εισαι super.Παντου σχεδον δεχονται καρτες. στο τελος οτι συναλλαγμα μου εμενε (κανα 5 ευρω σε τοπικο νομισμα )επερνα βλακειες απο αυτοματους πωλητες για να τα χαλασω ολα:P Θα ταξιδέψω αρκετά Ευρώπη και μετά λογικά και πιο έξω ώστε να έχω ξεψαρώσει λίγο. Αλλά ναι απ ότι βλέπω πλέον όλα σχεδόν με κάρτα και είσαι κομπλέ. Συν για μένα καλύτερα με κάρτα σε περιπτώσεις που το νόμισμα είναι πολύ πιο φθηνό γιατί είχα θέμα με τα χρήματα σαν ποσότητα. Στη Βουδαπέστη είχαν μεγάλα κέρματα και πολλά χαρτονομίσματα και για τα 50 ευρώ που έκανα συνάλλαγμα είχε φουσκώσει το πορτοφόλι μετά που ξεκίνησα και χαλούσα και απ αυτά... Δεν βόλευε και πολύ...
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 8 minutes ago, teotsigourakos said: Θα ταξιδέψω αρκετά Ευρώπη και μετά λογικά και πιο έξω ώστε να έχω ξεψαρώσει λίγο. Αλλά ναι απ ότι βλέπω πλέον όλα σχεδόν με κάρτα και είσαι κομπλέ. Συν για μένα καλύτερα με κάρτα σε περιπτώσεις που το νόμισμα είναι πολύ πιο φθηνό γιατί είχα θέμα με τα χρήματα σαν ποσότητα. Στη Βουδαπέστη είχαν μεγάλα κέρματα και πολλά χαρτονομίσματα και για τα 50 ευρώ που έκανα συνάλλαγμα είχε φουσκώσει το πορτοφόλι μετά που ξεκίνησα και χαλούσα και απ αυτά... Δεν βόλευε και πολύ... σωστο και αυτο.σε ευρωπη γενικα ναι το Cash δεν εχει νοημα. ακομα και σε υπαιθριες αγορες πολλες φορες βλεπεις Pos κανονικα. στην πολωνια εβγαζες εισιτηριο με καρτα μεσα στο λεωφορειο. σε δανια εβγαλα εισιτηριο Online:P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα