Προς το περιεχόμενο

Αδυναμία(?) αλλαγής DNS Servers


greekboy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Solved: Νιωθω αρκετα χαζος. Το γραφω μηπως εχει καποιος την απορια στο μελλον. Πρεπει να μπει και ο αντιστοιχος DNS server και για IPv6. Εγω τα ειχα αφησει αυτα στο αυτοματο. (Αν και στο δικτυο της δουλειας μου δεν χρειαστηκε αυτο)

 

Καλησπέρα, εχω συνδεση OTE VDSL με το γνωστο speedport router. Το δικτυο μου ειναι ασυρματο αν εχει καποια σημασια. Προσπαθω να αλλαξω DNS Servers για τους γνωστους λογους που εχουν να κανουν με αποκλεισμο καποιων ιστοσελιδων. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι κανω σωστα την διαδικασια (την εχω κανει και στον υπολογιστη του γραφειου και δουλευει κανονικα με τη μονη διαφορα οτι ειμαι ενσυρματα συνδεδεμενος). Εχω δοκιμασει:

1) αλλαγη απο τις ρυθμισεις του προσαρμογεα δικτυου (εικ1)

2) αλλαγη μεσα απο τις ρυθμισεις του ρουτερ (εικ 2)

3) αλλαγη και στα δυο συγχρονως

4) Δοκιμη και cloudfare και Google

5) Αλλαγη DNS στο android smartphone μου αυτοματα μεσω εφαρμογης. Παλιοτερα οταν ημουν στο δικτυο της CYTA λειτουργουσε αψογα. Και εδω αρχιζα να υποψιαζομαι οτι ισως δεν φταιει το λαπτοπ μου και τα Windows αλλα εχει να κανει με το δικτυο/συνδεση μου?

6) Με VPN, και συγκεκριμενα με το built in του Opera ,υπαρχει κανονικα προσβαση

Οπως φαινεται και στην εικονα 3 , δειχνει σαν να γινεται η αλλαγη αλλα εξακολουθει να υπαρχει ο αποκλεισμος προσβασης σαν να "διαβαζει" τους ελληνικους DNS. Επισης στην περιπτωση του smartphone σιγουρα(?) αλλαζει καθως γινεται αυτοματα με το πατημα ενος κουμπιου σε εφαρμογη.

Φυσικά υπηρχαν restart στο ρουτερ και PC μετα την αλλαγη των στοιχειων, οπως φυσικα και καθαρισμος cookies

Εκτος αν εχει αλλαξει κατι και οι DNS της Cloudflare και της Google αποκλειουν την προσβαση στα ελληνικα site, μηπως εχετε καμια ιδεα τι μπορει να συμβαίνει?

Edit: μεσα στο Network Status του Kodi παρατηρησα το εξης παραξενο που φαινεται στην εικ 4 . Το primary DNS το διαβαζει σαν secondary και στο primary ειναι κατι αλλο..

 

Εικ1 http://prntscr.com/ngtefx

Εικ 3 http://prntscr.com/ngteq4

Εικ 2 http://prntscr.com/ngtfr7

Εικ 4 http://prntscr.com/ngtomd

 

Επεξ/σία από greekboy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Off-topic: ProTip ➡ Μπορεις να κανεις αντιγραφη οποια εικονα θες και να την κανεις επικόλληση μεσα στο μηνυμα που γραφεις στο φορουμ και θα εμφανιστει αυτοματα 😎

On-topic: Ειχε αναφερθει και παλαιοτερα πως χρειάζεται να πειραξεις τους DNS και στο IPv4 και στο IPv6 για να παιξουν, σιγουρα ομως καταλαβαινω το παιδεμα σου :)

Επεξ/σία από asmilon
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...