Προς το περιεχόμενο

Γενικότερα νέα που αφορούν τη crypto κοινότητα


thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έκανε έλεγχο στα ταμεία του Bitfinex και βρήκε ότι λείπουν 850 εκ. δολάρια. Το 2018 το Bitfinex προσπάθησε με τα αποθεματικά του Tether να καλύψει αυτή τη τρύπα και μέχρι τώρα δεν είχε ανακοινωθεί κάτι για αυτό το κενό.

Βγήκε δικαστική εντολή που απαγορεύει το Bitfinex να μεταφέρει λεφτά από τα αποθεματικά του Tether σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Bitfinex και επίσης σε στελέχη του.

Αυτή η είδηση μαζί με την είδηση πριν λίγο καιρό που παραδέχθηκαν και οι ίδιοι ότι τα αποθεματικά τους δεν καλυπτονται 100% απο δολάρια, κάνει το Tether καθαρά scam και όποιος συνεχίζει να το δικαιολογεί κάνει κακό στους νέους που έρχονται στο χώρο και μπορεί να τη πατήσουν άμα εμπιστευτούν τα λεφτά τους σε αυτό το ανταλλακτήριο απάτη ή στο Tether.

Bitfinex Used Tether Reserves to Mask Missing $850 Million, Probe Says

https://www.wsj.com/articles/bitfinex-used-tether-reserves-to-mask-missing-850-million-probe-finds-11556227031?mod=rsswn

Επεξ/σία από thomasG4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένας από τους μεγαλύτερους brokers παγκοσμίως, η E*Trade, θα ξεκινήσει να προσφέρει trading σε Bitcoin και Ethereum. Αυτό είναι πολύ μεγάλο νέο γιατί 5 εκατ. χρήστες που κάνουν ήδη trading μετοχές και ETFs στις ΗΠΑ, θα μπορούν πολύ εύκολα να μπουν στα crypto.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-04-26/e-trade-is-said-to-be-close-to-launching-cryptocurrency-trading?srnd=premium

Επεξ/σία από thomasG4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και τώρα το Tether καλύπτεται μόνο 74% απο διάφορα assets (όχι μόνο μετρητά  φυσικά), όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της εταιρίας που εκδίδει το Tether.

Tether Lawyer Admits Stablecoin Now 74% Backed by Cash and Equivalents

https://www.coindesk.com/tether-lawyer-confirms-stablecoin-74-percent-backed-by-cash-and-equivalents

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H Fidelity Investments θα ξεκινήσει το trading σε cryptos σε λίγες εβδομάδες. Για αρχή θα προσφέρει μόνο Bitcoin για trading.

Fidelity Will Offer Cryptocurrency Trading Within a Few Weeks

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-05-06/fidelity-said-to-offer-cryptocurrency-trading-within-a-few-weeks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ μιλάει ο CZ (ιδιοκτήτης του Binance και απο τους πιο πλούσιους κατόχους Bitcoin) ανοικτά ότι θα μπορούσε να κάνει rollback σε ένα transaction στο blockchain του Bitcoin μόνο και μόνο επειδή έχασε 40 εκατ. σε hack το Binance.

Το ξέραμε ότι το Bitcoin είναι centralized, αλλά αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι σε περίπτωση που αποφασίσει η κινέζικη μαφία (Bitmain και σία) ότι χρειάζεται να υπάρξει hard fork μπορούν να κάνουν μια επίθεση 51% με τους miners, γιατί πολύ απλά θα μπορέσουν να βρουν τη πλειοψηφία.

Αυτό ενισχύει και το σενάριο κάποια στιγμή στο μέλλον, άμα αναγκάσει η κινεζική κυβέρνηση τους miners να μην αποδεκτούν κάποια συναλλαγή στο δίκτυο του Bitcoin, να κάνουν επίθεση στο blockchain με το 60-70% των κινέζων miners, απο τη στιγμη που έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Άμα γίνει τέτοια επίθεση θα είναι καταστροφική για το Bitcoin, γιατί το μόνο που το κρατάει από το να έχει μηδενική αξία είναι η πίστη του κόσμου ότι το πρωτόκολλο του είναι ασφαλές και αμετάβλητο. 

Γιατί να το αναφέρει ο CZ που τον συμφέρει το Bitcoin να είναι ψηλά σε ισοτιμία, άμα δεν είναι αλήθεια;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Bakkt ανακοίνωσε ότι από Ιούλιο θα ξεκινήσει δοκιμαστικά την λειτουργία των Bitcoin Futures και θα διατεθούν σε ορισμένους χρήστες. Είναι πολύ σημαντική είδηση και να υπενθυμίσω ότι και η Fidelity ξεκίνησε το trading και custody Bitcoin για επιλεγμένους πελάτες της.

https://medium.com/bakkt-blog/bitcoin-futures-custody-bakkts-differentiated-approach-59b88d6984b5

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μια πολύ μεγάλη είδηση που ευνοεί όλο το χώρο. H Νέα Ζηλανδία γίνεται η πρώτη χώρα στο κόσμο που θεωρεί νόμιμο να επιλέγει κάποιος να παίρνει το μισθό της δουλειάς του σε κρύπτο.

New Zealand just became the first country to legalize salary payments in cryptocurrencies 

https://markets.businessinsider.com/news/stocks/new-zealand-legalizes-cryptocurrency-salaries-including-bitcoin-2019-8-1028442320

Επεξ/σία από thomasG4
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Σε άλλα νέα το Stellar Foundation αποφάσισε να "κάψει" 50 δις Lumens και να σταματήσει τα giveaways που ήταν για να διανείμει στο μεγαλύτερο ποσοστό από αυτά.

Αργά το κατάλαβαν ότι τα giveaways δεν είναι ο σωστός τρόπος να αναπτύξει κάποιος το οικοσύστημα του. Απλά είπαν στην ουσία ότι δεν μπορούμε πλέον να ακυρώσουμε τις διανομές, οπότε θα τα κάψουμε για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Μακροπρόθεσμα όμως φαίνεται για κακή κίνηση. Άμα δεν έχουν λεφτά να δώσουν για να αναπτύξουν τη χρήση των Lumens, τότε θα πάει άκλαυτο.

https://eng.ambcrypto.com/stellar-development-foundation-burns-55-billion-xlm-terminates-giveaway-programs/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καιρός ήταν! Το είχα γράψει και παλαιότερα ότι το market cap είναι από τα πιο χαζά metrics για να μετρήσει κάποιος το πόσο αξίζει ένα crypto. Ειδικά άμα βλέπεις κάτι project που ξεπετάχτηκαν το τελευταίο διάστημα από το πουθενά και δεν είναι κάτι άλλο πέρα από pump n' dump. Με μηδενικό όγκο συναλλαγών και μηδενική ρευστότητα σε fiat νομίσματα.

Η ρευστότητα είναι πολύ πιο σωστό μέτρο. Και ειδικότερα η ρευστότητα σε fiat νομίσματα θα έλεγα εγώ. Να δούμε πως θα το εφαρμόσει το Coinmarketcap σύντομα στον αλγόριθμο τους και πως θα αλλάξει η κατάταξη από εδώ και πέρα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...