Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 28/4/2019 στις 3:49 ΠΜ, manthos_27 είπε

Σιγά σιγά οδεύουμε προς oled εποχή και οι led θα καταργηθούν! 

Οι OLED θα έχουν την ίδια τύχη με τις PLASMA, δεν είναι τυχαίο που η Samsung δεν πέρασε την τεχνολογία αυτή στις TV ενώ ήταν πρωτοπόρος στα κινητά, 

το επόμενο βήμα είναι οι microLED, βλέπε Samsung ''The Wall'', οι οποίες βέβαια είναι business grade TVs και θα περάσει λίγος καιρός μέχρι να βγουν στην αγορά.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Nopino Goblin said:

Οι OLED θα έχουν την ίδια τύχη με τις PLASMA, δεν είναι τυχαίο που η Samsung δεν πέρασε την τεχνολογία αυτή στις TV ενώ ήταν πρωτοπόρος στα κινητά, 

το επόμενο βήμα είναι οι microLED, βλέπε Samsung ''The Wall'', οι οποίες βέβαια είναι business grade TVs και θα περάσει λίγος καιρός μέχρι να βγουν στην αγορά.

αυτό δεν είναι επιχείρημα

μιλάμε για τη Samsung που δεν είχε πρόβλημα να λανσάρει ανώριμη τεχνολογία, βλέπε Galaxy Fold (και όχι δε θέλω να το κάνουμε offtopic war)

η Samsung για άλλους λόγους δε μπόρεσε να λανσάρει oled tv

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nopino Goblin είπε

Η Samsung απέτυχε στη μαζική κατασκευή μεγάλων oled panel για τηλεοράσεις καθώς δεν μπόρεσε να δημιουργήσει διαφορετική κατασκευαστική μέθοδο που θα ανταγωνίζεται τις πατέντες της LG(νομίζω είναι αγορασμένες από την kodak).

• Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, kgliat είπε

Εμένα είχε πάθει 55 oled Lg burn in, με το λογότυπο του Nickelodeon παντού.. Έβλεπε ο μικρός μου αρκετά μάλλον. Το support της lg με παρέπεμψε στο μανιουαλ που ελεγε πως πρεπει νπα αλλάζουμε κανάλι καθε ώρα (!!!). 

Τελικά το Mediamarkt.gr μου εκοψε πιστωτικό, ξαναπηρα lg 55 oled το επόμενο μοντέλο αλλά υπάρχει πιο ελαφρά τωρα burn in παλι με το Nickelodeon.

Ηθικο δίδαγμα : ΔΕΝ ξαναπαιρνω oled μέχρι να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό. Η τηλεόραση είναι ακόμα σε εγγύηση, ετοιμάζομαι σε κάνα δυο μήνες για νέα επίσκεψη στο κατάστημα αν γίνει πιο έντονο. 

είναι καλή δικαιολογία να μειώσεις τα παιδικά του μικρού 🙂

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε

Είναι καλή δικαιολογία να αγοράζεις και επέκταση εγγύησης .  Θραύση κρυστάλλων σου λέει μετά :P

Μα το αποδίδουν σε κακή χρήση και δεν σου την αλλάζουν

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Nopino Goblin είπε

Η Samsung μια χαρά πέρασε από τις TV αλλά τα παράτησε λόγω έλλειψης πατεντων που ήταν πολύ πίσω οπτικά από τις LG (βλέπε: wrgb).

Οι micro αργούν πολύ ακόμη, για να πέσουν σε λογικά επίπεδα τιμών πρέπει πρώτα να αρχίσουν να βγαίνουν σε νορμάλ διαστάσεις σαλονιού κάτι που είναι πολύ απίθανο μέσα στην επόμενη πενταετία λόγω δυσκολίας κατασκευής τόσων μικρών led.

Δημοσ.

1. Μιλάμε για τα πρώτα μοντέλα OLED της LG, πίσω στο 2015, με καμία τεχνολογία προστασίας από τέτοια φαινόμενα, λογικό να ήταν πιο ευαίσθητα, από τότε η LG έχει βελτιώσει τα panel της.

2. Ο συνφορουμίτης δεν μας ανέφερε πόσες ώρες την ημέρα, επί πόσες ημέρες έβλεπε το παιδί nickelodeon, υποθέτω έγινε κατάχρηση, θα μου πεις δικαιολογείται να το πάθει, όχι αλλά τα είπαμε στο no1

3. Αν είναι να αγοράσεις τηλεόραση και να βλέπεις digea, πάρε μια F&U να κάνεις την δουλειά σου..η OLED έχει σκοπό να παίξει κινηματογράφο και games, αλλιώς σκορπάς παντελώς την ποιότητα της βλέποντας greek trash tv.

Προφανώς η OLED δεν είναι για όλους, για αυτό υπάρχουν τόσα πολλά μοντέλα με διάφορες τεχνολογίες. Όσοι είστε όμως A/V Enthusiasts προσέλθετε, η εμπειρία θέασης είναι απίστευτη.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το nickelodeon ειναι το χειροτερο καναλι για να δεις σε ολεντ, ενα τεραστιο ασπρο λογοτυπο πολυ φωτεινο. Ουτε ακουνε σε οδηγιες ουτε τιποτα.

επισης το καναλι αυτο, και ολα τα digea HD και μη, ειναι ιδια σε ολες τις TV. Δεν αλλαζει τιποτα. Οποιος πηρε oled για απλα καναλια εκανε λαθος. Μια TB με 450-500€ εφτανε

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Το nickelodeon ειναι το χειροτερο καναλι για να δεις σε ολεντ, ενα τεραστιο ασπρο λογοτυπο πολυ φωτεινο. Ουτε ακουνε σε οδηγιες ουτε τιποτα.

επισης το καναλι αυτο, και ολα τα digea HD και μη, ειναι ιδια σε ολες της TV. Δεν αλλαζει τιποτα. Οποιος πηρε oled για απλα καναλια εκανε λαθος.

Το MAD είναι το χειρότερο, ένα τεράστιο τετράγωνο σε χρώμα κίτρινο που είναι χειρότερο για burn in.

Εγώ "την πάτησα" καθώς φαίνεται σε κόκκινο φόντο. Πολύ καλή σαν TV, αλλά όταν με το καλό χρειαστεί να την αλλάξω δεν θα προτιμήσω ξανά OLED, ελπίζω να έχει προχωρήσει η τεχνολογία και να έχουμε πραγματικό microLED μέχρι τότε

Επεξ/σία από k_dinos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, k_dinos είπε

Το MAD είναι το χειρότερο, ένα τεράστιο τετράγωνο σε χρώμα κίτρινο που είναι χειρότερο για burn in.

Εγώ "την πάτησα" καθώς φαίνεται σε κόκκινο φόντο. Πολύ καλή σαν TV, αλλά όταν με το καλό χρειαστεί να την αλλάξω δεν θα προτιμήσω ξανά OLED, ελπίζω να έχει προχωρήσει η τεχνολογία και να έχουμε πραγματικό microLED μέχρι τότε

Σε ποιο μοντέλο συνέβη αυτό; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Zerg13 είπε

επισης το καναλι αυτο, και ολα τα digea HD και μη, ειναι ιδια σε ολες τις TV. Δεν αλλαζει τιποτα. Οποιος πηρε oled για απλα καναλια εκανε λαθος. Μια TB με 450-500€ εφτανε

Καλό θα ήταν να μην γενικεύετε εσείς η άρια φυλή των 2 ωρών netflix και του home cinema. Μήπως να μην παίζουμε και games πάνω από μερικές ώρες με σταθερές μπάρες για να μην χαλάσουμε την τηλεόραση; Καλύτερα εσείς που πήρατε OLED μόνο για περιστασιακές ταινίες να πηγαίνατε μερικές φορές το χρόνο σινεμά, θα σας ερχόταν και πιο οικονομικά.

Επεξ/σία από ChrisN.S.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, ChrisN.S. είπε

Καλό θα ήταν να μην γενικεύετε εσείς η άρια φυλή των 2 ωρών netflix και του home cinema. Μήπως να μην παίζουμε και games πάνω από μερικές ώρες με σταθερές μπάρες για να μην χαλάσουμε την τηλεόραση; Καλύτερα εσείς που πήρατε OLED μόνο για περιστασιακές ταινίες να πηγαίνατε μερικές φορές το χρόνο σινεμά, θα σας ερχόταν και πιο οικονομικά.

Που διαφωνεις εσυ; Ηρεμησε και ξαναελα. 

Οποιος ψαχνει για οικονομια δεν παει σε oled δεν ειναι VFM. Και δεν μου αρεσει η cinema φαση ιδαιτερα. Ασε που στο χιλιαρικο ειναι πλεον, εχουμε φυγει απο κατηγορια home cinema tv. Μπορεις να την παρεις και εσυ :)

Επεξ/σία από Zerg13
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...