Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Ξαφνικά σήμερα το πρωί πάω να ανοίξω τον υπολογιστή της υπογραφής μου και μου έβγαζε μαύρη οθόνη. Δεν εμφάνιζε τίποτα. Ούτε bios ούτε κάποιο σημάδι. Απλά άνοιγε φωτεινομενη μαύρη οθόνη χωρίς να λειτουργεί τίποτα. 

Αυτό που έκανα και λειτούργησε, ήταν να βγάλω όλα τα καλώδια, να το αφήσω για περίπου έτσι 10 λεπτά και να τα ξαναβαλω. Τότε άνοιξε κανονικά. 

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μήπως είναι κάποιο σημάδι; Κάτι πάει για να χαλάσει; Ή απλά ήταν ένα βραχυκύκλωμα; 

Δημοσ.

Να ενημερώσω πως μόλις πήγα να ανοίξω το pc μου το ξαναέκανε. Αρχίζει και με προβληματίζει... 

Το άφησα λίγο κλειστό χωρίς αυτή τη φορά να βγάλω τα καλώδια (εκτός από ένα usb stick & ένα usb extender) και επανήλθε. Τι να φταίει; 

Δημοσ.

Το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Τελικά δεν είναι συγκεκριμένα usb sticks ή θύρες. Ενώ δεν έχω πάνω αυτά που έβγαζα και άνοιγε, χθες και σήμερα έκανε το ίδιο πράγμα. Σήμερα για παράδειγμα διορθώθηκε (πάντα κλειστός στην αρχή), μόλις έβγαλα το καλώδιο DVI της οθόνης. Το ξαναέβαλα και δούλεψε. 

Και δεν ξέρω από που μπορεί να προέρχεται αυτό. Από τη μητρική, την κάρτα γραφικών. Ελπίζω όχι το 2ο.

Δημοσ.

1- δοκιμασε on board γραφικα  να δεις τη κανει

2- αλλαζεις καλωδιο

3- αν συνεχιζει, δοκιμαζεις gpu- psu- mobo σε αλλο pc

• Thanks 1
Δημοσ.

Εννοείς  οτι δουλευανε ανεμιστηρες κτλ αλλά δεν ξεκίναγε ή οτι ήταν εντελώς νεκρό?Οταν το ξανα ανοίξεις, τρέξε κανα βαρυ παιχνίδι ή κανα bench για τα γραφικά κτλ..

Η΄τρέξε κανα OCCT για να δεις αν σου βγάλει θέμα..

Το πιο πιθανό πάντως είναι πρώτα τροφοδοτικό και μετά μητρική-γραφικά..

Αν μπορείς βάλε την κάρτα γραφικών σε άλλο pc λίγες ημέρες κι αν εκει δεν κάνει τίποτα, τότε κοιτάς να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικο και θα δεις τι γίνεται..

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/5/2019 στις 10:03 ΜΜ, mar10s είπε

1- δοκιμασε on board γραφικα  να δεις τη κανει

2- αλλαζεις καλωδιο

3- αν συνεχιζει, δοκιμαζεις gpu- psu- mobo σε αλλο pc

1. Για να βάλω onboard γραφικά πρέπει να κάνω και καποια ρύθμιση άλλη; Γιατί μονο με αλλαγή καλωδίου δεν κάνει κάτι.

2. Θα το δοκιμάσω. Δεν το είχα σκεφτεί. Βέβαια αν ήταν το καλώδιο δε θα έδειχνε στην tv που το έχω ταυτόχρονα συνδεδεμένο μέσω hdmi?

3. Οκ

11 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Εννοείς  οτι δουλευανε ανεμιστηρες κτλ αλλά δεν ξεκίναγε ή οτι ήταν εντελώς νεκρό?Οταν το ξανα ανοίξεις, τρέξε κανα βαρυ παιχνίδι ή κανα bench για τα γραφικά κτλ..

Η΄τρέξε κανα OCCT για να δεις αν σου βγάλει θέμα..

Το πιο πιθανό πάντως είναι πρώτα τροφοδοτικό και μετά μητρική-γραφικά..

Αν μπορείς βάλε την κάρτα γραφικών σε άλλο pc λίγες ημέρες κι αν εκει δεν κάνει τίποτα, τότε κοιτάς να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικο και θα δεις τι γίνεται..

Εννοώ οτι δουλεύανε τα πάντα όλα κανονικά σαν να δούλευε κανονικα το pc. Καμια αλλαγή. Η μόνη διαφορα είναι οτι δεν δείχνει τίποτα. Μια μαύρη (όχι το απόλυτο μαύρο, όπως ειναι όταν κλείνει το pc) οθόνη. Σαν ένα φωτισμένο μαύρο. Σαν κάτι θέλει να δείξει αλλά παραμένει ετσι. 

Εχεις να προτείνεις κάποιο bench για γραφικά;

Το occt τι ειναι; 

Πριν λίγο που κατάφερα να το ανοίξω, πριν ανοίξει (αφού έβγαζα απο πίσω καλώδια και δεν γινόταν κάτι), έβγαλα την τροφοδοσία απο κάρτα γραφικών. Πριν ξαναβαλω την τροφοδοσία, το άνοιξα να δω τι θα γινόταν και μου έβγαλε μήνυμα να βάλω τα καλώδια στην pci. Μόλις τα έβαλα, άνοιξε. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο. Θα το δω ξανά αυριο που λογικά θα το ξανακάνει. 

Επεξ/σία από broxopios
Δημοσ.

Λοιπόν έτρεξα ένα bench για το pc και δίνω τα αποτελέσματα.

UserBenchmarks: Game 76%, Desk 89%, Work 66%
CPU: Intel Core i7-4790K - 97.9%
GPU: Nvidia GTX 1060-6GB - 74.6%
SSD: Samsung 840 Evo 250GB - 97.2%
HDD: WD Blue 320GB (2008) - 44.2%
HDD: WD Green 1TB (2011) - 68.1%
RAM: Corsair Vengeance Pro DDR3 1600 C9 2x8GB - 52.3%
MBD: Asus MAXIMUS VII RANGER

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ανοιξε το event viewer και ψαξε για θεματα σε συστημα-εφαρμογες-εγκατασταση στα αρχεια καταγραφης των windows . (πατας το κουμπι το windows + r και γραφεις eventvwr ).

Εαν επιμενει να μην ανοιγει για αρχη θα προτεινα να αλλαξεις το slot απο τις μνημες , βαλτες στις διπλανες θυρες . Δες και το manual για να τις βαλεις dual channel. 

Checkare και το bios version . Ειδα , οτι σε ολες τις νεες εκδοσεις απο το bios σου ,βελτιωνουν την σταθεροστητα του συστηματος . 

Εαν αποφασισεις να κανεις bios update διαβασε προσεχτικα τις οδηγιες γιατι αμα γινει καμια στραβη δεν υπαρχει γυρισμος. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, n3wstrator είπε

Ανοιξε το event viewer και ψαξε για θεματα σε συστημα-εφαρμογες-εγκατασταση στα αρχεια καταγραφης των windows . (πατας το κουμπι το windows + r και γραφεις eventvwr ).

Εαν επιμενει να μην ανοιγει για αρχη θα προτεινα να αλλαξεις το slot απο τις μνημες , βαλτες στις διπλανες θυρες . Δες και το manual για να τις βαλεις dual channel. 

Checkare και το bios version . Ειδα , οτι σε ολες τις νεες εκδοσεις απο το bios σου ,βελτιωνουν την σταθεροστητα του συστηματος . 

Εαν αποφασισεις να κανεις bios update διαβασε προσεχτικα τις οδηγιες γιατι αμα γινει καμια στραβη δεν υπαρχει γυρισμος. 

Θα το κάνω μόλις πάω σπιτι. 

Τις ram τις έχω στις κόκκινες θύρες. Να τις βάλω στις μαύρες. Θέλει κάποια διαδικασία για dual channel? 

Επισκέπτης
Δημοσ.

https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1150/MAXIMUS-VII-RANGER/E9798_maximus_vii_ranger_ug_v2_WEB.pdf

Συμφωνα με το manual της μητρικης σου τις μνημες τις εχεις τοποθετηση ενταξει . Καλου κακου δοκιμασε και με αλλο συνδυασμο να δεις πως θα παει . Βαλτες στις μαυρες θυρες και εαν δεν εχεις προβλημα , δοκιμασε  memtest στις κοκκινες θυρες να δουμε εαν εχει προβλημα καποια θυρα . 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, broxopios είπε

1. Για να βάλω onboard γραφικά πρέπει να κάνω και καποια ρύθμιση άλλη; Γιατί μονο με αλλαγή καλωδίου δεν κάνει κάτι.

2. Θα το δοκιμάσω. Δεν το είχα σκεφτεί. Βέβαια αν ήταν το καλώδιο δε θα έδειχνε στην tv που το έχω ταυτόχρονα συνδεδεμένο μέσω hdmi?

3. Οκ

ναι πρεπει να βγαλεις την καρτα γραφικων η να επιλεξεις στο bios την on board...

δοκιμασε επισεις να βαλεις μονο tv με  hdmi η αν εχεις καλωδιο vga για την οθονη,,(για να αποκλησεις καμμενη θυρα dvi)

• Thanks 1
Δημοσ.

22 ώρες πριν, n3wstrator είπε

16 ώρες πριν, mar10s είπε

ναι πρεπει να βγαλεις την καρτα γραφικων η να επιλεξεις στο bios την on board...

δοκιμασε επισεις να βαλεις μονο tv με  hdmi η αν εχεις καλωδιο vga για την οθονη,,(για να αποκλησεις καμμενη θυρα dvi)

Άλλαξα θέση τις RAM και τίποτα. Έβαλα επίσης μόνο μια σε όλες τις θέσεις και το ίδιο πράγμα.

Έβγαλα την κάρτα γραφικών και σύνδεσα τα καλώδια στην onboard... τίποτα. Είχα και μια παλιά κάρτα γραφικών (Asus ENGT 240), την σύνδεσα κι επίσης το ίδιο πρόβλημα. Άρα καταλήγουμε εδώ ότι δεν είναι θέμα κάρτας γραφικών; Βέβαια τη δική μου δεν τη σύνδεσα σε άλλο σύστημα να δω τι γίνεται. Δεν έχω διαθέσιμο κάτι αυτή τη στιγμή που να την υποστηρίζει. 

Επίσης άλλαξα και καλώδιο DVI. Δυστυχώς καμία βελτίωση.

Να πω ότι στους κωδικούς που βγάζει η μητρική μου, όταν δουλεύει το σύστημα κανονικά εμφανίζει Α0 που σύμφωνα με το manual σημαίνει "IDE initialization is started". Όταν έχει το πρόβλημα μου βγάζει τον κωδικό A2 = "IDE Detect". Και όταν μένει στο Α2, παραμένει και κόκκινο το λαμπάκι μέσα στη μητρική που λέει BOOT_DEVICE_LED.

spacer.png

Άνοιξα το event viewer και δεν μπορώ να ερμηνεύσω κάτι.

spacer.png

Αυτό που μένει τώρα είναι να κάνω update το BIOS. 

Δημοσ.

clear cmos εχεις κανει?

δοκιμη αλλου τροφοδοτικου?

επειδη εχω ακριβως την ιδια μητρικη 4 χρονια δε μου χει κανει κιχ....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, koolisk6 είπε

clear cmos εχεις κανει?

δοκιμη αλλου τροφοδοτικου?

επειδη εχω ακριβως την ιδια μητρικη 4 χρονια δε μου χει κανει κιχ....

Όχι δεν έχω κάνει; Βοηθάει; Ούτε τροφοδοτικό άλλαξα.

Χθες έκανα update το bios και 2 φορές που τον άνοιξα λειτούργησε κανονικά. Ελπίζω να ήταν αυτό το θέμα. Θα το τσεκάρω τις επόμενες μέρες.

@koolisk6 πότε κάνουμε clear cmos και γιατί; Μιας κι έχεις την ίδια μητρική (εγώ την έχω από το 2014), έκανες update το bios και με το τελευταίο αρχείο που είναι beta (v 3503)? Εγώ έκανα το προηγούμενο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...