Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το πρωι επεσε  ενα ποτηρι νερο πανω στο σταθερο μου ( παλια συσκευη ) αλλα δε προλαβα να κανω πολλα εκεινη την στιγμη επρεπε να φυγβ

τωρα που γυρισα , το τηλεφωνο οταν το σηκωνω ΔΕΝ κανει το κλασικο τουτ τουτ ( το πρωι πριν φυγω μια το εκανε μια οχι )

δεχεται κλησεις και κανει κλησεις.. κανονικα

απο το νερο? απο την μπριζα του ?( επεσε και εκει λιγο )

ιντερνετ κανονικα

δε μπορω να το δοκιμασω αλλου τουλ σημερα

το σταθερο τα επαιξε λογω νερου?

Επεξ/σία από MariaLog
Δημοσ.

μονο σε αυτο το τουτ -τουτ που κανει? αμα ανοιξω το ακουστικο καθαριζεται η να το παρατησω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε καλά δεν το λες και περίεργο θέμα, λογικό είναι! Άστο εκτός πρίζας να στεγνώσει και μπορεί να φτιάξει, αν θες βοήθα και λίγο με ένα πιστολάκι. 

Δοκίμασέ το αύριο όμως να έχει στεγνώσει καλά.

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.
12 hours ago, MariaLog said:

μονο σε αυτο το τουτ -τουτ που κανει? αμα ανοιξω το ακουστικο καθαριζεται η να το παρατησω?

και να καθαριζει που λογικα ισως να γινεται μηπως ειναι καλυτερο να παρεις ενα νεο ή ενα ασυρματο?ειναι λιγο παραξενο να μην ακους τουτ τουτ αλλα να ακους τον συνομιλητη σου εκτος αν δεν το δοκιμασες να μιλησεις .που αυτο πιστευω οτι εχει χαλασει τελειως το ακουστικο

• Like 1
Δημοσ.

μολις με καλεσανε και ακουγα τον συνομιλητη μου, το ιδιο και αυτος

μονο το μπιπ μπιπ δεν ακουω οταν σηκωνω το ακουστικο.. η οταν καλω καποιον, δεν ακοθω το μπιπ μπιπ μεχρι να το σηκωσει

Δημοσ.
10 hours ago, MariaLog said:

μονο το μπιπ μπιπ δεν ακουω οταν σηκωνω το ακουστικο.. η οταν καλω καποιον, δεν ακοθω το μπιπ μπιπ μεχρι να το σηκωσει

παραξενο .για αλλαξε συσκευη με το καλο να δουμε αν θα ακουσεις τονο. εχω δει σε συσκευη να μην ακουγεται πολλες φορες το τουτ τουτ οταν ειχες παρει το νουμερο αλλα εφταιγε η αλλη πλευρα.εχει τυχει να φταιει και ο πελατης βεβαια που ειχε παραξενη καλωδιωση και πριζακια οτε με πυκνωτες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπον

πηρα την συσκευη, ανεβηκα σε αλλο σπιτι, το εβαλα στην μπριζα και το τηλεφωνο δουλευε ΟΚ

γυρναω σπιτι το βαζω στην μπριζα και το "τουτ τουτ" δεν ακουγοταν , παλι  το ιδιο θεμα δλδ

------

βρισκω το σπλιτερ που ειχε το μοντεμ, το βαζω στην μπριζα του μοντεμ μαζι με το τηλεφωνο, το δοκιμαζω και ξαφνικα δουλευε.

βγαζω το σπλιτερ και αφηνω το μοντεμ παλι μονο του και παω στην αρχικη μπριζα και ξαναβαζω εκει το σταθερο.. και τωρα δουλευει

---

μπορει να μου εξηγησει κανεις που μπορει να ειναι το προβλημα? συσκευη?

γραμμη?

μπριζα?

τι γινεται ??

να πω οτι η γραμμη ειναι voip εδω και 2 μηνες και δεν ειχα προβλημα απο τοτε

Επεξ/σία από MariaLog
Δημοσ.
12 hours ago, MariaLog said:

λοιπον

πηρα την συσκευη, ανεβηκα σε αλλο σπιτι, το εβαλα στην μπριζα και το τηλεφωνο δουλευε ΟΚ

γυρναω σπιτι το βαζω στην μπριζα και το "τουτ τουτ" δεν ακουγοταν , παλι  το ιδιο θεμα δλδ

------

βρισκω το σπλιτερ που ειχε το μοντεμ, το βαζω στην μπριζα του μοντεμ μαζι με το τηλεφωνο, το δοκιμαζω και ξαφνικα δουλευε.

βγαζω το σπλιτερ και αφηνω το μοντεμ παλι μονο του και παω στην αρχικη μπριζα και ξαναβαζω εκει το σταθερο.. και τωρα δουλευει

---

μπορει να μου εξηγησει κανεις που μπορει να ειναι το προβλημα? συσκευη?

γραμμη?

μπριζα?

τι γινεται ??

να πω οτι η γραμμη ειναι voip εδω και 2 μηνες και δεν ειχα προβλημα απο τοτε

αν και ασχετο με το θεμα σου κατι δεν μας λες καλα.

αν εισαι voip τοτε το τηλεφωνο πρεπει να ξεκιναει απο το ρουτερ. αν εχεις γυρισει την τηλεφωνια σε ολο το σπιτι το πιο πιθανο ειναι να το εχεις κανει με splitter και μετα με φιλτρο στην τηλεφωνικη συσκευη.αν εχεις δευτερη καλωδιωση μονο τοτε θα πρεπει το καλωδιο να φευγει απο την Fxs του ρουτερ και να πηγαινει στον τοιχο σε δευτερο πριζακι και μετα να εχεις το τηλεφωνο (χωρις φιλτρο) σε αλλο δωματιο.αν ειναι κανονικη τηλεφωνια τοτε παιρνεις απλα τηλεφωνο ειτε απο την πριζα με φιλτρο ειτε εκει που ειναι το ρουτερ με σπλιττερ(πανω απο το σπλιττερ).σε καθε περιπτωση μπορει να ηταν καποιο προσωρινο προβλημα το οποιο εφτιαξε οταν εκανες αυτα που εκανες. η γραμμη δυσκολο αν εισαι voip.Να ειχε σκαλωσει το ρουτερ καθολου απιθανο. εκτος αν η πριζα ειχε θεμα δεν θα ειχες ουτε εισερχομενες ουτε εξερχομενες ενω εσυ ειχες.(απλα δεν ειχες τονο).anyway δεν εχει νοημα να το ψαξεις παραπανω. Αφου ετυχε μια φορα και δεν το κανει συνεχεια απλα ξεχνα το.αν το ξανακανει ή καταφερεις να εξομοιωσεις το προβλημα τοτε ναι εχει νοημα να κανεις δοκιμες για να δεις τι φταιει.

Επισης καλο ειναι να μην ειναι παραπανω απο δυο σταθερες συσκευες σε ενα σπιτι.Προτιμουμε τα ασυρματα που εχουν δικη τους τροφοδοσια. Ειδικα παλιες συσκευες ή συσκευες retro,goofy και δεν ξερω τι αλλο ειναι οτι χειροτερο για μια γραμμη.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καπου μπερδευτηκες

στο σπιτι υπαρχουν 2 μπριζες τηλεφωνου. η μια εχει το ρουτερ --> υπολογιστη και το ιντερνετ δουλευει μια χαρα

στο χωλ υπαρχει αλλη μια μπριζα που εκει ειναι το τηλεφωνο , μια συσκευη στο σπιτι δλδ

ολα με τα φιλτρα τους και λειτουργουν οκ

αφου ειχα το ατυχημα με το νερο εμφανιστηκαν ολα τα θεματα ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ, δλδ δεν ακουγα το τουτ τουτ οταν το σηκωνα, και δεν ακουγα τον συνομιλητη μου αμα μου μιλαγε

ως δια μαγειας απο χτες ολα οκ

αυτη τη στιγμη δλδ τα εχω οπως τα ειχα πριν μηνες και ολα δουλευουν. δεν καταλαβαινω τι γινεται

Επεξ/σία από MariaLog
Δημοσ.

αν εχεις voip θα πρεπει το τηλεφωνο να ειναι συνδεδεμενο πανω στην Fxs1 ή στην Fxs2.ακομα και σε αλλο πριζακι να το εχεις το τηλεφωνο θα πρεπει να ξεκιναει καποιο καλωδιο απο την Fxs1 ή την Fxs2 και να πηγαινει ειτε στον τοιχο(διπλο πριζακι) ειτε σε splitter για να γινετε επιστροφη.στην δευτερη περιπτωση θα πρεπε να εχεις και φιλτρο στο τηλεφωνο.

αρα μαλλον εχεις Tdm τηλεφωνια και οχι voip. δες αν συνδεεται κατι στην Fxs1/fxs2 στο ρουτερ.

το τι εγινε ειτε εχεις voip ειτε οχι μαλλον δεν θα το μαθεις ποτε.και στις 2 περιπτωσεις μπορει να ειχε γινει καποιο κολλημα ειτε στην δικη σου πλευρα στο ρουτερ(περιπτωση voip) ειτε στην voice card στην πλευρα του αστικου κεντρου αμα εχεις κανονικη τηλεφωνια.

43 minutes ago, MariaLog said:

καπου μπερδευτηκες

στο σπιτι υπαρχουν 2 μπριζες τηλεφωνου. η μια εχει το ρουτερ --> υπολογιστη και το ιντερνετ δουλευει μια χαρα

στο χωλ υπαρχει αλλη μια μπριζα που εκει ειναι το τηλεφωνο , μια συσκευη στο σπιτι δλδ

ολα με τα φιλτρα τους και λειτουργουν οκ

αφου ειχα το ατυχημα με το νερο εμφανιστηκαν ολα τα θεματα ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ, δλδ δεν ακουγα το τουτ τουτ οταν το σηκωνα, και δεν ακουγα τον συνομιλητη μου αμα μου μιλαγε

ως δια μαγειας απο χτες ολα οκ

αυτη τη στιγμη δλδ τα εχω οπως τα ειχα πριν μηνες και ολα δουλευουν. δεν καταλαβαινω τι γινεται

Δημοσ.

επισης σε προηγουμενο ποστ μου εγραψες οτι δεν ακουγες τουτ τουτ αλλα ακουγες τον συνομιλητη ενω τωρα μου λες οτι δεν τον ακουγες.

On 06/05/2019 at 23:43, MariaLog said:

αν δεν ακουγες τον συνομιλητη και δεν ακουγες και το τουτ τουτ μαλλον το ακουστηκε εχει φαει νερο οποτε κανει κενα και μια παιζει και μια οχι.μολις στεγνωσει που μαλλον στεγνωσε θα παιζει μια χαρα.

Δημοσ.

πριν 5 - 6 μηνες με πηραν απο τον ΟΤΕ, μου ειπαν η γραμμη μου γινεται voip , μου στειλανε το καινουριο μοντεμ και μολις ενεργοποιηθηκε, μου στειλανε μυνημα να βαλω το νεο μοντεμ.

ο τεχνικος τα συνδεσε και ολα ηταν μια χαρα τοσους μηνες τωρα

οταν κλεινω το μοντεμ, δεν εχω και τηλεφωνο.  δεν ειναι δειγμα voip αυτο?

θα ανεβασω και φωτο να δεις τις συνδεσεις αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα, εγω νομισα μηπως επαθε τπτ το πριζακι του τηλεφωνου λογω του νερου...

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, MariaLog είπε

Ναι εχεις voip.

Δημοσ.
3 hours ago, MariaLog said:

πριν 5 - 6 μηνες με πηραν απο τον ΟΤΕ, μου ειπαν η γραμμη μου γινεται voip , μου στειλανε το καινουριο μοντεμ και μολις ενεργοποιηθηκε, μου στειλανε μυνημα να βαλω το νεο μοντεμ.

ο τεχνικος τα συνδεσε και ολα ηταν μια χαρα τοσους μηνες τωρα

θα ανεβασω και φωτο να δεις τις συνδεσεις αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα, εγω νομισα μηπως επαθε τπτ το πριζακι του τηλεφωνου λογω του νερου...

ναι ειναι voip.και θα πρεπει απο την Fxs1/fxs2  του Modem router να φευγει τηλεφωνικο καλωδιο το οποιο ειτε θα πηγαινει σε σπλιττερ είτε θα πηγαινει στον τοιχο σε διπλο πριζακι ή πισω απο τον τοιχο (αν εχει κανει ενωση χυμα).δηλαδη με καποιο τροπο κανει επιστροφη. μαλλον εσυ δεν εχεις σπλιττερ οποτε στο εχει γυρισει ειτε σε διπλο πριζακι ειτε χυμα απλα ενωνοντας τα καλωδια.μαλλον το ακουστικο εφαγε κολληματα λογω του νερου και τωρα που στεγνωσε ηρθε στα ισα του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...