Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απορώ πως κ δεν υπάρχει πάροχος internet που να δίνει ευελιξία στο να έχει κάποιος broadband internet (δεν αναφέρομαι στο mobile internet) στο χωριό όποιους μήνες θέλει. Να το ενεργοποιεί κ απενεργοποιεί οπότε θέλει κλπ κλπ κ να μην είναι υποχρεωμένος να τα κρατάει για ένα χρόνο ενώ μονο 3-4 μήνες το χρειάζεται!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο πάροχος έχει έξοδα για τις υποδομές του όλο το χρόνο και προφανώς έχει υπολογίσει ότι δεν τον συμφέρει να εισπράττει μόνο για 3-4 μήνες.

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ.
4 ώρες πριν, zoranb είπε

Απορώ πως κ δεν υπάρχει πάροχος internet που να δίνει ευελιξία στο να έχει κάποιος broadband internet (δεν αναφέρομαι στο mobile internet) στο χωριό όποιους μήνες θέλει. Να το ενεργοποιεί κ απενεργοποιεί οπότε θέλει κλπ κλπ κ να μην είναι υποχρεωμένος να τα κρατάει για ένα χρόνο ενώ μονο 3-4 μήνες το χρειάζεται!

Υπήρχε κάποτε το κατεξοχήν, Τώρα δεν ξέρω τι έχει γίνει με αυτό το πακέτο

Δημοσ.

Υπάρχει ακόμη το κατεξοχήν, αλλά είναι συγκεκριμένες οι περίοδοι (6 μήνες συνολικά/έτος) που είναι ενεργή η γραμμή (π.χ Πάσχα, Χριστούγεννα, καλοκαίρι, πσκ) και όχι όποτε επιθυμεί ο συνδρομητής.

Επιπλέον οι λογαριασμοί αποστέλλονται κανονικά με την ίδια συχνότητα, αλλά έχουν μειωμένες κατά το ήμισυ χρεώσεις. 

Δημοσ.

Καλησπέρα !

Ο χρήστης Zoranb που ξεκίνησε το θέμα αφήνει να εννοηθεί ότι δεν τον εξυπηρετεί το mobile internet. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό. Αν έχεις ένα πακέτο data σε μια κάρτα SIM (πχ Cosmote Internet On the Go), βάζεις την κάρτα SIM σ' ένα 4G modem (που συνήθως είναι σε μορφή USB Stick) κι έχει τελειώσει η δουλειά. Ειδικά αν το USB Stick είναι 4G κι όχι 3G πας σφαίρα.

Παλαιότερα με ADSL στο σταθερό έπιανα 7Mbit μέγιστο, ενώ τώρα με 4G μέσω κάρτας SIM πιάνω 13-15Mbit. Επιπλέον το mobile internet δεν χρειάζεται να το πληρώνω όταν δεν το χρησιμοποιώ κι άμα πηγαίνω σε σπίτια φίλων για δουλειές σχετικές με Η/Υ, το modem το παίρνω μαζί μου.

Ο Άσπρος Γάτος

Δημοσ.

Δε γουστάρω τα "κύματα" του mobile internet. Ήδη εχω ένα πακέτο SimpleFi κ καταναλώνεται στο άψε σβήσε...χώρια το οτι τρώω κ τα κύματα του wifi κ του mobile στη μάπα!

Δημοσ.

Φίλε Zoranb, σε καταλαβαίνω απόλυτα.  Ούτε εμένα μου αρέσουν οι συσκευές που δημιουργούν WiFi γύρω τους. Γι'  αυτόν ακριβώς το λόγω προτείνω να πετάξεις το SimpleFi και (αν θέλεις να 'χεις Internet μόνο σε μία συσκευή) να πάρεις ένα modem σαν αυτό εδώ : https://www.skroutz.gr/s/17162097/Huawei-E3372h-153.html?from=recommendations-from-inactive

Βάζεις μέσα τη SIM (οποιασδήποτε εταιρείας), το συνδέεις και μετά ανοίγεις τον Browser στη διεύθυνση 192.168.8.1

Εκεί θα δεις τη διεπαφή διαχείρισης απ' όπου μπορείς να κάνεις τις αναγκαίες ρυθμίσεις, όπως σου τις δίνει ο παροχέας σου. Αυτό είναι όλο. 

Το modem που προτείνω δεν δημιουργεί δικό του WiFi. Απλά δίνει δίκτυο στη συσκευή με την οποία το συνδέεις.

Ελπίζω να βοήθησα,

Ο Άσπρος Γάτος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβαίνω σε τι διαφέρει αυτό που μου περιγράφεις (περί δικού του wifi κλπ) απο το TP-Link modem που έρχεται στο πακέτο του SimpleFi :huh:

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Εχμ την χρέωση στα data δεν θα την σχολιάσει κανείς? Αν θέλω εγώ για 2 εβδομάδες ας πούμε να ακούω Spotify και να βλέπω Netflix με 4G από SIM θα την βγάλω?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, tsofras είπε

Εχμ την χρέωση στα data δεν θα την σχολιάσει κανείς? Αν θέλω εγώ για 2 εβδομάδες ας πούμε να ακούω Spotify και να βλέπω Netflix με 4G από SIM θα την βγάλω?

Είναι προφανές ότι το κινητό δίκτυο δε μπορεί να είναι υποκατάστατο της σταθερής συνδεσης για μεγάλο όγκο δεδομένων

Στη σταθερή οι εταιρίες δεν προσφέρουν τη δυνατότητα να έχεις για λιγους μήνες μόνο κάποιο πακέτο. Αυτο σημαίνει ότι αν θέλει κάποιος να κάνει ευκαιριακή χρήση internet  μπορεί να δουλέψει απο κινητό (αν πιάνει καλά στο μέρος που τον ενδιαφέρει)

Αυτη είναι η κατάσταση. Αν είχαμε πιο σοβαρές ενώσεις καταναλωτών και αν ενδιαφερόμαστε και γιαυτές περισσότερο ίσως καταφέρναμε συλλογικά να πιέζαμε τις εταιρίες

Δημοσ.
On 07/05/2019 at 17:33, White_Cat said:

Φίλε Zoranb, σε καταλαβαίνω απόλυτα.  Ούτε εμένα μου αρέσουν οι συσκευές που δημιουργούν WiFi γύρω τους. Γι'  αυτόν ακριβώς το λόγω προτείνω να πετάξεις το SimpleFi και (αν θέλεις να 'χεις Internet μόνο σε μία συσκευή) να πάρεις ένα modem σαν αυτό εδώ : https://www.skroutz.gr/s/17162097/Huawei-E3372h-153.html?from=recommendations-from-inactive

Βάζεις μέσα τη SIM (οποιασδήποτε εταιρείας), το συνδέεις και μετά ανοίγεις τον Browser στη διεύθυνση 192.168.8.1

Εκεί θα δεις τη διεπαφή διαχείρισης απ' όπου μπορείς να κάνεις τις αναγκαίες ρυθμίσεις, όπως σου τις δίνει ο παροχέας σου. Αυτό είναι όλο. 

Το modem που προτείνω δεν δημιουργεί δικό του WiFi. Απλά δίνει δίκτυο στη συσκευή με την οποία το συνδέεις.

Ελπίζω να βοήθησα,

Ο Άσπρος Γάτος

ειτε βαλεις usb stick ειτε παιξεις με wifi ενα και το αυτο απλα με  wifi δινεις και σε αλλες συσκευες ΑΝ ΘΕΣ.και με το usb  γινεται αλλα με ics

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...