Πακο Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Καλησπέρα παιδιά, ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα τοιχιο αντιστήριξης στην πίσω μεριά της μονοκατοικίας μου. Οι διαστάσεις του θα είναι περίπου 8 μ. Μήκος - 1.5 μ. Ύψος και 0,3 μ. Πλάτος. Γνωρίζει κανείς να μου πει ένα μέσο κόστος υλικών + εργατικά?
bilya Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 59 λεπτά πριν, Πακο είπε Καλησπέρα παιδιά, ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα τοιχιο αντιστήριξης στην πίσω μεριά της μονοκατοικίας μου. Οι διαστάσεις του θα είναι περίπου 8 μ. Μήκος - 1.5 μ. Ύψος και 0,3 μ. Πλάτος. Γνωρίζει κανείς να μου πει ένα μέσο κόστος υλικών + εργατικά? να πας να ρωτήσεις μηχανικό. Ειδικά για τοίχο αντιστηριξης θέλει σοβαρη μελέτη. Όποιος σου δώσει έτσι άμεσα απάντηση φύγε μακριά αλλιώς σε βροχή θα κλαίς. 1
stelios18120 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Σε λίγο θα λέμε εδώ μέσα. Καλησπέρα Θέλω να σηκώσω οικοδομή,πόσο λέτε να πάει; Θέλει κανείς να μου βγάλει μια μελέτη; (Λες και πας για σουβλάκια ξερωγω) 4 1
kirileman Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Άλλος ένας απαξιωμένος κλάδος στην Ελλάδα. Καλά πάμε. 2
stelios18120 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Μου θύμησες ένα παλιό θέμα με ένα τύπο που ήθελε να σηκώσει τοίχο αντιστηριξης 20 μέτρων 😂😂😂 Και το έλεγε και απόλυτα φυσιολογικά.
Mhlogiatros Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Πάκο ξέρω κάτι πάκι που στο κάνουνε ότι πάχος θες μισή τιμή
lary7 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Για 1.5 μέτρο δεν χρειάζεται και καμιά τρομερή μελέτη, και εμπειρικά ένας μάστορας μπορεί να κάνει δουλειά. 5 κυβικά μπετό είναι, =500ευρω εργασία υλικά + 300 κιλά σίδερο =300 ευρώ, χοντρικά οι τιμές. 1
gr1goris Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Τα μπετά πανε 50- 60 ευρω το κυβικό και να υπολογιζεις αλλα τοσα ο μαστορας και σιδερα ανα κυβικο 1
bilya Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 9 λεπτά πριν, lary7 είπε Για 1.5 μέτρο δεν χρειάζεται και καμιά τρομερή μελέτη, και εμπειρικά ένας μάστορας μπορεί να κάνει δουλειά. 5 κυβικά μπετό είναι, =500ευρω εργασία υλικά + 300 κιλά σίδερο =300 ευρώ, χοντρικά οι τιμές. Κ που ξέρεις τι στηρίζει ακριβώς ο τοίχος? τι νερά δέχεται? τι έδαφος έχει? έχει πρόβλημα ολησθησης ήδη το έδαφος? πόσα φορτία θα δεχτεί σε περίπτωση μεγάλων βροχοπτώσεων? πως θα στραγγίζουν σωστα τα νερά κ αλλα που βαριέμαι να γραψω. Μετά αναρωτιούνται μερικοί γιατί έχουμε φαινόμενα Μάνδρας κ πλημμύρες. Να ναι καλα τα έμπειρα μαστορια. *ελπίζω να μην είσαι μηχανικός. 5
zio10 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δεν πιστεύω ότι ζήτησε και κάτι υπερβολικό ο άνθρωπος ρε παιδιά, μια τιμή κατά προσέγγιση ζήτησε για έναν τοίχο! Εδώ δίνουν τιμές για σπίτι ολόκληρο!
stelios18120 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Για τέτοια σοβαρά θέματα και κατασκευές δεν πρέπει να λέγονται ούτε τιμές,ούτε απόψεις ούτε τιποτα,παρά μόνο κάλεσε τον αντίστοιχο επαγγελματία να σου δώσει τιμή και την γνώμη του! Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από stelios18120 1
zio10 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Τουλάχιστον ο ένας που απαντήσε αν δεν κάνω λάθος είναι επαγγελματίας του χώρου πάντως. Για μένα δεν είναι κακό να δώσεις κατά προσέγγιση μια τιμή, εννοείται με τη σημείωση ότι η κάθε περίπτωση μπορεί να διαφέρει και θα πρέπει να τη δει και επαγγελματίας επί τόπου.
lary7 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 19 λεπτά πριν, bilya είπε Κ που ξέρεις τι στηρίζει ακριβώς ο τοίχος? τι νερά δέχεται? τι έδαφος έχει? έχει πρόβλημα ολησθησης ήδη το έδαφος? πόσα φορτία θα δεχτεί σε περίπτωση μεγάλων βροχοπτώσεων? πως θα στραγγίζουν σωστα τα νερά κ αλλα που βαριέμαι να γραψω. Μετά αναρωτιούνται μερικοί γιατί έχουμε φαινόμενα Μάνδρας κ πλημμύρες. Να ναι καλα τα έμπειρα μαστορια. *ελπίζω να μην είσαι μηχανικός. Λάθος κάνεις, μηχανικός είμαι και μάλιστα Αρχιτέκτονας, και επειδή έχω κατασκευάσει αρκετά πράγματα δεδομένης της ηλικίας μου μπορώ να κρίνω πότε χρειάζεται σοβαρή μελέτη και πότε μπορεί να γίνει κάτι εμπειρικά. Το ότι το παιδί είπε 30ρι τοιχίο δείχνει ότι είναι επαρκέστατο, οι ιστορίες για Μάντρες είναι εκτός τόπου. 15 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Για τέτοια σοβαρά θέματα και κατασκευές δεν πρέπει να λέγονται ούτε τιμές,ούτε απόψεις ούτε τιποτα,παρά μόνο κάλεσε τον αντίστοιχο επαγγελματία να σου δώσει τιμή και την γνώμη του! Και καλύτερα να κλειδώσει πριν ακουστούν και άλλες εμπειρικές γνώμες ...αυτά είναι σοβαρά θέματα και θέλουν την αντίστοιχη αντιμετώπιση από επαγγελματία,δεν είναι αστείο. Έτσι πετάει ο καθένας την "γνώμη του" και μετά έχουμε καταρρεύσεις και μάντρες που πέφτουν σε πλημμύρες και αλλες περιπτώσεις. Στέλιο είσαι φάουλ να ηθικολογείς και στο λέω φιλικά. Φαντάζομαι στην δουλειά σου ζητάς πάντα στατική μελέτη όταν σκάβεις-τρυπάς μπετά και πως δεν αναλαμβάνεις δουλείες όταν υπάρχει φέρουσα τοιχοποιία και σου ζητανε να σκάψεις τούβλα. Γιατί απο ότι έχω δεί μεχρι τώρα αν υπάρχει κάποιος που "βαράει" εμπειρικά και σκάβει ότι βρεί είναι οι υδραυλικοι και οι ηλεκτρολόγοι στις οικοδομές. 2
tsilitheo1 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, lary7 είπε Λάθος κάνεις, μηχανικός είμαι και μάλιστα Αρχιτέκτονας, και επειδή έχω κατασκευάσει αρκετά πράγματα δεδομένης της ηλικίας μου μπορώ να κρίνω πότε χρειάζεται σοβαρή μελέτη και πότε μπορεί να γίνει κάτι εμπειρικά. Το ότι το παιδί είπε 30ρι τοιχίο δείχνει ότι είναι επαρκέστατο, οι ιστορίες για Μάντρες είναι εκτός τόπου. Στέλιο είσαι φάουλ να ηθικολογείς και στο λέω φιλικά. Φαντάζομαι στην δουλειά σου ζητάς πάντα στατική μελέτη όταν σκάβεις-τρυπάς μπετά και πως δεν αναλαμβάνεις δουλείες όταν υπάρχει φέρουσα τοιχοποιία και σου ζητανε να σκάψεις τούβλα. Γιατί απο ότι έχω δεί μεχρι τώρα αν υπάρχει κάποιος που "βαράει" εμπειρικά και σκάβει ότι βρεί είναι οι υδραυλικοι και οι ηλεκτρολόγοι στις οικοδομές. Κυριολεκτικά τον εσφαξες με το μπαμπάκι.. Μ'αρεσεις 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις