Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά οτι λέω είναι κομμάτι απο την εμπειρία που εχω αποκομίσει απο τον σχεδιασμό δυο τοιχίων στηριξης δρόμου.

Βέβαια κ μόνο οτι λες οτι 30αρη τοιχίο θα ναι κομπλέ δεν θα πρέπει να σε πάρω στα σοβαρά μιας κ τα τοιχία στήριξης ακομα κ πέτρινα έχουν πάντα πιο φαρδιά βάση. 

By design θα αρχίσει να γέρνει ή θα σπάσει σε κάποιο σημείο λόγο νερου (ναι αυτό το άτιμο που δεν θα χει προβλέψει που θα το στέλνει).

με ολο το σεβασμό αλλά δεν είναι τυχαίο οτι ΔΕΝ σας θεωρούν μηχανικούς πολλές χώρες πχ uk.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το δουλεμα πέφτει για τον τρόπο σκέψης όχι για μερικές πράξεις για να του πεις 600 -700 για τρύπες  σωλήνες και νερά skip είναι έξτρα κόστος  αχρείαστο :P Και από μένα no offence αλλά  χρειάζεται να νιώθεις θες μηχανικό 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kirileman είπε

Άλλος ένας απαξιωμένος κλάδος στην Ελλάδα. Καλά πάμε.

Φροντιζει συνεχως να απαξιωνεται απο μονος του.Τα τεστ τα περασε..

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, bilya είπε

Προσωπικά οτι λέω είναι κομμάτι απο την εμπειρία που εχω αποκομίσει απο τον σχεδιασμό δυο τοιχίων στηριξης δρόμου.

Βέβαια κ μόνο οτι λες οτι 30αρη τοιχίο θα ναι κομπλέ δεν θα πρέπει να σε πάρω στα σοβαρά μιας κ τα τοιχία στήριξης ακομα κ πέτρινα έχουν πάντα πιο φαρδιά βάση. 

By design θα αρχίσει να γέρνει ή θα σπάσει σε κάποιο σημείο λόγο νερου (ναι αυτό το άτιμο που δεν θα χει προβλέψει που θα το στέλνει).

με ολο το σεβασμό αλλά δεν είναι τυχαίο οτι ΔΕΝ σας θεωρούν μηχανικούς πολλές χώρες πχ uk.

Αφού λες έχεις εμπειρία κάτσε κανε μια μικρή μελέτη να δεις αν βγαίνει με 30ρι τοιχίο,εύκολο είναι, για πέδιλο δεν μίλησε ο TS και ούτε ζήτησε διαστασιολόγηση, ανέφερε απλά αν ξέρει κανείς το κόστος.

Σε όλες τις δουλειές μου που χρειάζομαι στατικά έχω συνεργάτη πολ.μηχ με εμπειρία και δεκάδες μελέτες στο ενεργητικό του και δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου, στο ποιο πρόσφατο τοιχίο που μελετήσαμε για ύψος 1.8μ βγήκε 20ρι το τοιχίο αν και από την μια πλευρά θα παρκάρουν λεωφορεία.

Το αν μας θεωρούν μηχανικούς ή όχι ποτέ δεν με απασχόλησε, είμαι από αυτούς που πιστεύουν στην συνεργασία των μηχανικών για να βγει το σωστό αποτέλεσμα. Αλλά να θυμάσαι πάντα ότι μηχανικός δεν είναι μόνο τα πτυχία αλλά και η εμπειρία, και με την εμπειρία μαθαίνεις να κρίνεις σωστά και να αξιολογείς την κάθε κατάσταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, bilya είπε

Ενώ εδώ που οι πολιτικοί μηχανικοί είναι και αρχιτέκτονες και τοπογράφοι έτυχε ή πέτυχε;

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lary7 είπε

Αφού λες έχεις εμπειρία κάτσε κανε μια μικρή μελέτη να δεις αν βγαίνει με 30ρι τοιχίο,εύκολο είναι, για πέδιλο δεν μίλησε ο TS και ούτε ζήτησε διαστασιολόγηση, ανέφερε απλά αν ξέρει κανείς το κόστος.

Σε όλες τις δουλειές μου που χρειάζομαι στατικά έχω συνεργάτη πολ.μηχ με εμπειρία και δεκάδες μελέτες στο ενεργητικό του και δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου, στο ποιο πρόσφατο τοιχίο που μελετήσαμε για ύψος 1.8μ βγήκε 20ρι το τοιχίο αν και από την μια πλευρά θα παρκάρουν λεωφορεία.

Το αν μας θεωρούν μηχανικούς ή όχι ποτέ δεν με απασχόλησε, είμαι από αυτούς που πιστεύουν στην συνεργασία των μηχανικών για να βγει το σωστό αποτέλεσμα. Αλλά να θυμάσαι πάντα ότι μηχανικός δεν είναι μόνο τα πτυχία αλλά και η εμπειρία, και με την εμπειρία μαθαίνεις να κρίνεις σωστά και να αξιολογείς την κάθε κατάσταση.

sorry αλλά δεν ξέρω τι έδαφος (κλίση,υλικο κτλπ) θα στηρίξει ο τοίχος οπότε οχι δεν μπορώ να πω οτι αρκεί ενας 30αρης τοίχος.

Κανατε σχεδόν 2 μέτρα τοιχίο στήριξης χωρίς πέδιλο, χωρίς Γεωτεχνική μελέτη, χωρίς μελέτη αποστράγγισης του εδάφους κτλπ?

Αν ναι ελπιζω να καταλαβαίνεις γιατί ανέφερα την Μάνδρα πριν.

4 λεπτά πριν, kirileman είπε

Ενώ εδώ που οι πολιτικοί μηχανικοί είναι και αρχιτέκτονες και τοπογράφοι έτυχε ή πέτυχε;

Απέτυχε βασικά.

Με αυτα τα τραγελαφικα ο κλάδος ειναι σε αυτήν την κατάσταση.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, bilya είπε

sorry αλλά δεν ξέρω τι έδαφος (κλίση,υλικο κτλπ) θα στηρίξει ο τοίχος οπότε οχι δεν μπορώ να πω οτι αρκεί ενας 30αρης τοίχος.

Κανατε σχεδόν 2 μέτρα τοιχίο στήριξης χωρίς πέδιλο, χωρίς Γεωτεχνική μελέτη, χωρίς μελέτη αποστράγγισης του εδάφους κτλπ?

Αν ναι ελπιζω να καταλαβαίνεις γιατί ανέφερα την Μάνδρα πριν.

Πέδιλο έγινε βάση μελέτης, οπλισμός μπήκε βάση μελέτης, τα άλλα δεν απαιτούνται υπάρχουν παραδοχές που λαμβανει υπόψιν ο μηχανικος, δεν γινονται αυτά τα πράγματα σε ιδιωτικα μικρά έργα, αλίμονο αν για κάθε περίφραξη έκανε κάποιος δοκιμή proctor.

Στην Μάνδρα αν δεν κάνω λάθος μπήκε το ποτάμι στην πόλη, δεν γνωρίζω κάποια νομοθεσία που να προβλέπει οτι για αστικές κτιριακές μελέτες λαμβάνουμε υπόψιν οτι θα περάσει ενα ποτάμι απο το κτίριο... Όλα είναι ωραία αν τα λέμε θεωρητικά, στην πράξη δεν είναι το ίδιο. Πάνε ζήτα εσυ γεωτεχνικη μελέτη για ενα τοιχίακι και έλα πες μας τι απάντηση έλαβες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, lary7 είπε

απο ότι έχω δεί μεχρι τώρα αν υπάρχει κάποιος που "βαράει" εμπειρικά και σκάβει ότι βρεί είναι οι υδραυλικοι και οι ηλεκτρολόγοι στις οικοδομές.

Κανείς μεγάλο λάθος σε αυτό και στο λέω 100% γιατι αν δεν πάρω σχέδιο στα χέρια μου (για καινούργια οικοδομή μιλάμε πάντα) δεν σκάβω πουθενά ούτε βαράω όπου να ναι.

Αυτά τα κάνουν τίποτα "Αλβανοί" στις οικοδομες που δεν ξέρουν τι σημαίνει δοκάρι, κολώνα,κτλπ μην μπερδεύεις ασχετους με επαγγελματίες εγκαταστάτες και γνώστες του επαγγέλματος. 

Επεξ/σία από stelios18120
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...