Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Πριν μερικές εβδομάδες ο υπολογιστής μου παρουσιασε το πρόβλημα να κλείνει μόνος του. Είδα ότι ανεβαζε θερμοκρασίες και ήθελε ενα καλό ξεσκόνισμα. Μετά το ξεσκόνισμα, έπεσαν οι θερμοκρασίες και το πρόβλημα ελλατώθηκε. Ακόμα και τώρα κλείνει μόνος του χωρίς να ξέρω την αιτία. Ένας γνωστός μου είπε να κοιτάξω μήπως εχει κλαταρει το τροφοδοτικό και δεν σηκώνει πια το pc. Έριξα μία ματιά και είδα ότι το τροφοδοτικό είναι μάρκας ότι να ναι(το ειχα παει για σερβις πριν τρία χρόνια και μου είπαν οτι το αλλαξαν γιατι ειχε κλαταρει και το παλιό). Έτσι παρήγγειλα ένα corsair τροφοδοτικό με περισσοτερα watt από αυτό που είχε ήδη. 

Το έβαλα αλλα δυστυχώς τζίφος. Κλείνει και πάλι μόνο του το pc. Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Καλησπέρα κλείνει όταν κάνεις κάτι κάποια εργασία η όποτε νάνε? Ποιον cpu έχεις και τι ψύξη έχεις? Έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις πάστα στον επεξεργαστή?

• Like 1
Δημοσ.

Κλεινει εντελώς ή κάνει restart? Τι  windows εχεις? Στο event viewer λεει κάτι? Πόσο συχνα στο κάνει?

• Like 1
Δημοσ.
Στις 12/5/2019 στις 2:01 ΜΜ, andreas443 είπε

Καλησπέρα κλείνει όταν κάνεις κάτι κάποια εργασία η όποτε νάνε? Ποιον cpu έχεις και τι ψύξη έχεις? Έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις πάστα στον επεξεργαστή?

Όποτε να ναι! Και κατά την εκκίνηση, και ενώ είναι ανοιχτό το pc χωρίς να τρε΄χω τίποτα!
H CPU είναι η AMD FX(tm)- 8350 Eight-Core Proseccor 4.00GHz.
Ψύξη αερόψυκτη. Πάστα άλλα μαζί με το ξεσκόνισμα πριν 2 εβδομάδες.

22 ώρες πριν, Crybal είπε

Κλεινει εντελώς ή κάνει restart? Τι  windows εχεις? Στο event viewer λεει κάτι? Πόσο συχνα στο κάνει?

Κλείνει εντελώς. Τα Windows 7 Professional έχω. Μου το κάνει αρκετά συχνά. Στάνταρ μέσα στην ημέρα μία φορά. και από την στιγμή που γίνει δεν μπορώ να ανοίξω τον υπολογιστή για αρκετή ώρα γιατί το κάνει συνεχώς. 
Στο event Vieewr μου βγάζει αυτό σαν κρίσιμο
image.png.42ebc2493fb878feea3dd3cac0e32d1d.png

Δημοσ.

Aφου εβαλες νεο τροφοδοτικο, καλο ειναι να αλλαξεις και το καλωδιο της τροφοδοσιας. Εαν επισης το pc ειναι επανω σε ups, δοκιμασε να το συνδεσεις απευθειας στην πριζα κι αν ολα πανε καλα ο υπαιτιος θα ειναι το ups. Αν δεν εχεις ups, κι αφου αλλαξεις και το καλωδιο τροφοδοσιας, παρε και βαλε στην πριζα εναν σταθεροποιητη τασης, εστω κι απο τους φθηνους.

Εφοσον το προβλημα συνεχιζεται, κοιτας μητρικη και καλου κακου ξανα την ψυκτρα της cpu.

• Like 1
Δημοσ.

Τι ακριβως θερμοκρασίες έχεις στην cpu και τι στην κάρτα γραφικών? Κοίτα αυτά πρώτα και μετά τρεξε κανα στρεσάρισμα για το καθε ενα να δεις τι θα κάνει το σύστημα..

Μετά αν όλα οκ, τότε κοιτάς για μητρική-vrm..  Μνήμες θα βλεπες και καμια μπλέ οθόνη αν ήταν και μαζί με δίσκο συνήθως κάνουν επανεκίνηση αυτά κι οχι shutdown..

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Crybal είπε

Τσεκαρε την μητρική για φουσκωμενους 'η σκασμενους πυκνωτές

Το τσέκαρα. Είναι όλα εντάξει.

22 ώρες πριν, 29gk είπε

Aφου εβαλες νεο τροφοδοτικο, καλο ειναι να αλλαξεις και το καλωδιο της τροφοδοσιας. Εαν επισης το pc ειναι επανω σε ups, δοκιμασε να το συνδεσεις απευθειας στην πριζα κι αν ολα πανε καλα ο υπαιτιος θα ειναι το ups. Αν δεν εχεις ups, κι αφου αλλαξεις και το καλωδιο τροφοδοσιας, παρε και βαλε στην πριζα εναν σταθεροποιητη τασης, εστω κι απο τους φθηνους.

Εφοσον το προβλημα συνεχιζεται, κοιτας μητρικη και καλου κακου ξανα την ψυκτρα της cpu.

Το αλλαξα μαζί με το τροφοδοτικό.

18 ώρες πριν, koolisk6 είπε

ποια μητρικη ,ψυκτρες στα vrm εχεις?

overclock κανεις?

Εχω την asus ms97. Δεν έχωκ κανειoverclock

17 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Τι ακριβως θερμοκρασίες έχεις στην cpu και τι στην κάρτα γραφικών? Κοίτα αυτά πρώτα και μετά τρεξε κανα στρεσάρισμα για το καθε ενα να δεις τι θα κάνει το σύστημα..

Μετά αν όλα οκ, τότε κοιτάς για μητρική-vrm..  Μνήμες θα βλεπες και καμια μπλέ οθόνη αν ήταν και μαζί με δίσκο συνήθως κάνουν επανεκίνηση αυτά κι οχι shutdown..

Στην cpu που κοιταξα ήταν γυρω στο 40-45. Και στην καρτα γραφικων στο 27. Ετρεξα στο στρετσαρισμα και η θερμοκρασία της cpu πηγε μεσα σε δεκα δευτερολεπτα στους 88 βαθμους, και εκλεισε το pc.

Σκέφτομαι τώρα. Αυτήν την πάστα που μου έδωσε ένα φιλαρακι και έβαλα, μήπως ήταν παλιά και δεν έχει καλές ιδιότητες πλέον; Παίζει τέτοιο πράγμα; Ή μηπως φταιει το ανεμιστηρακι;

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας!!

Δημοσ.

Bγαλε την ψυκτρα, αλλαξε ξανα - αναγκαστικα - την παστα και ξαναβαλτην σιγουρευοντας οτι παταει καλα και σωστα.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορει να ειναι η παστά,να εχει ξεκουμπωθει η ψυκτα ή το ανεμιστηρακι της να τα εχει παιξει.Δες και το προφιλ του αμενιστηρα στο bios

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...