Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, koulkos είπε

Ανοίγεις browser, "χτυπάς" Jumbo ισολογισμός, ανοίγεις το pdf και βλέπεις πως ο όμιλος είχε κέρδη 151,10 εκατ. μετά φόρων στην τελευταία χρήση, ελεγμένη από την Grant Thornton.
γ) όλοι ξέρουν πως οι μεγάλες εταιρίες χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους φοροαποφυγής-φοροδιαφυγής 

Ευτυχώς που έχουμε στην κοινωνία άτομα σαν και εσένα με υψηλό iq.... και πιστεύουν αυτά που δηλώνουν οι εταιρείες... 
Απο την μια κράζεις και απο την άλλη συμφωνείς , οπότε μάλλον πρέπει να καπνίζουμε το ίδιο ! 

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, polaki είπε

Προσωπικά δεν είπα να μην παντρεύονται, αντέδρασα σε αυτό που του είπες όμως ότι "μήπως να πηδήξει και απτον γκρεμό" το οποίο είναι απόλυτο, όπως απόλυτο είναι και το ότι δεν πρέπει να παντρεύονται. Το να κάνουμε κουβέντα με θεωρητικά παραδείγματα του ενός στις 10 επιτυχίας δεν εξοφλεί την επιτυχία και στις άλλες 9/10 περιπτώσεις. 

Και επίσης πάλι εγώ δεν είπα ότι θέλω να τους πείσω να κάνουν το αντίθετο. Είπα όμως ότι όποιος γνωρίζει από ΠΡΙΝ την κατάστασή του, δεν μπορεί ΜΕΤΑ να κράζει. Ήξερες το ρίσκο, το πήρες, δε σου βγήκε, καλή καρδιά.. Αλλιώς γίνονται γραφικοί. 

γιατι πιστευεις οτι πρεπει να ειναι ο αλλος καβατζωμενος απο γονεις για να εχει καποια σχετικη οικονομικη ανεση ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, polaki είπε

Χρειάζονται, ναι... αλλά δικαιούνται στήριξης, ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ το ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ? 

Ψυχολογικής ναι. Οικονομικής, ΓΙΑΤΙ δικαιούνται όταν (στο ακραίο παράδειγμα που λες, που δεν ειναι και τόσο ακραίο στην κοινωνία του "εσύ πότε θα νοικοκυρευτείς" της Ελλάδας μας) γνωρίζοντας ότι δεν έχουν να φάνε πάνε και κάνουν οικογένεια? 

Να τους στηρίξει ποιός? Εγώ?

Οκ, τότε πάτε και καταθέστε πρόταση νόμου για εισαγωγή εισοδηματικων κριτηρίων για δικαίωμα τεκνοποιησης. 

Και μιας και δεν θέλουμε να επιβαρυνομαστε για τους άλλους, βάλτε και μια πρόταση για να πεθαίνουν γρήγορα οι ηλικιωμένοι που δεν παράγουν, όπως έλεγε πριν λίγα χρόνια ο υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας. 

Ή θα παράγεις ή άλλαξε χώρα. Αλλιώς πάνε πέθανε. 

Χωρίς γεννήσεις φίλε μου, απλά θα γερνάει ο πληθυσμός και όλο και λιγότεροι θα πρέπει στηρίζουν όλο και περισσότερους. 

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Οκ, τότε πάτε και καταθέστε πρόταση νόμου για εισαγωγή εισοδηματικων κριτηρίων για δικαίωμα τεκνοποιησης. 

Και μιας και δεν θέλουμε να επιβαρυνομαστε για τους άλλους, βάλτε και μια πρόταση για να πεθαίνουν γρήγορα οι ηλικιωμένοι που δεν παράγουν, όπως έλεγε πριν λίγα χρόνια ο υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας. 

Χωρίς γεννήσεις φίλε μου, απλά θα γερνάει ο πληθυσμός και όλο και λιγότεροι θα πρέπει στηρίζουν όλο και περισσότερους. 

Με την διαφορά ότι την υπογεννητικότητα την υπερκαλύπτουν οι μετανάστες, αφού αποκτήσουν χαρτιά και δουλεύουν νόμιμα ( 2η αν όχι 1η γενιά. ).

Το κύκλωμα είναι πολύ περίπλοκο και δεν μπορεί να το ελέγξει ολόκληρο κράτος, θα το λύσουμε εμείς σε φόρουμ;

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Η σύνταξη ακριβώς είναι ένα οικονομικό βοήθημα για να ζήσεις στην 3η ηλικία.
Αν έχεις 4 διαμερίσματα και μετρητά στην τράπεζα ΔΕΝ χρειάζεσαι κανένα βοήθημα. Άρα δεν πρέπει να παίρνεις καμία σύνταξη. 
Τόσο απλό.
Θα έλυνε κάθε είδους ασφαλιστικό πρόβλημα.
Επίσης η λέξη ''ασφάλεια'' δεν σημαίνει απαραιτήτως ''εισπράττω''. Αλλά ότι εισπράττω μόνο όταν προκύψει λόγος. 

Δημοσ.

Να γινει ετσι,αλλα να επιστρεψει και τα ασφαλιστρα που εδινα.ή δεν συμφερει στο σκεπτικο σου;

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Aigeas είπε

Αν έχεις 4 διαμερίσματα και μετρητά στην τράπεζα ΔΕΝ χρειάζεσαι κανένα βοήθημα. Άρα δεν πρέπει να παίρνεις καμία σύνταξη. 
Τόσο απλό.
Επίσης η λέξη ''ασφάλεια'' δεν σημαίνει απαραιτήτως ''εισπράττω''. Αλλά ότι εισπράττω μόνο όταν προκύψει λόγος. 

δηλαδή κάποιος δούλεψε , πλήρωσε τους φόρους , πλήρωσε ασφαλιστικά ταμεία, έφτιαξε ή αγόρασε σπίτια τα οποία τα πληρώνει με ΕΝΦΙΑ ( τα ήδη φορολογημένα ) και εσύ θεωρείς σωστό να μην παίρνει σύνταξη ;; 
Δημόσιος υπάλληλος να φανταστώ , δεν εξηγείται αλλιώς... 

Επεξ/σία από Twoface
  • Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Twoface είπε

δηλαδή κάποιος δούλεψε , πλήρωσε τους φόρους , πλήρωσε ασφαλιστικά ταμεία, έφτιαξε ή αγόρασε σπίτια τα οποία τα πληρώνει με ΕΝΦΙΑ ( τα ήδη φορολογημένα ) και εσύ θεωρείς σωστό να μην παίρνει σύνταξη ;; 
Δημόσιος υπάλληλος να φανταστώ , δεν εξηγείται αλλιώς... 

το συνταξιοδοτικο στην ελλαδα δεν ειναι ανταποδοτικο δηλαδη εδωσα τοσα θελω να παρω τοσα  

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tsipakis είπε

γιατι πιστευεις οτι πρεπει να ειναι ο αλλος καβατζωμενος απο γονεις για να εχει καποια σχετικη οικονομικη ανεση ;

Είμαι από τους ελάχιστους που ΔΕΝ πιστεύουν ότι πρέπει να είναι καβατζωμένος κάποιος από γονείς για να έχει σχετική οικονομική άνεση, όταν έχω παράδειγμα τον ίδιο μου τον εαυτό που από γονείς με ελάχιστη άνεση έχω καταφέρει να τους συντηρώ εγώ, κυρίως λόγω λάθος δικών τους επιλογών. Ποτέ δεν είπα εγώ αυτό που εσύ αναφέρεις ότι είπα.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω πρέπει να έχουμε πιο φιλανθρωπη οπτική, δηλαδή ναι αν σου "εκατσε" η ζωή μη ζητάς και τα ρέστα ,μα θα πεις δούλεψα και τα έκανα, ...πολλοί δουλεύουν αλλά μπορεί να μην σου κάτσει ( "να μη τα φέρει ο Θεός", για τους θρήσκους) να είμεθα ελεημονες, συγνώμη αλλά σπούδασα 9 χρόνια ( 5ετης 2 μάστερ λίγο διδακτορικό) αν στα 65 μου (35 είμαι ακόμα) έχω κάνει λεφτά εταιρεία ή σπίτια που μου δείνουν έσοδα πχ 3000 καθαρά ε τότε ρε φίλε ΔΕ ΘΕΛΩ ΚΑΙ 1500 OR WHATEVER σύνταξη επειδή πλήρωνα εφκα, ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΕΛΕΟΣ , μα τόσο ?? Ας τα πάρει ο 360 να γίνει 700 και ας τα τρώγε με τις πόρνες όταν δούλευα, δε με νοιάζει. 

Επεξ/σία από georgewww
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Aigeas είπε

Τόσο απλό.

Προσωπικά έχω σταματίσει εδώ και καιρό να κάνω διάλογο με ανθρώπους που έχουν απόψεις σαν τις δικές σου γιατί ζείτε στο παράλογο, πολύ απλά επειδή σας συμφέρει. 

Το αν ΕΓΩ ήμουν κωλόφαρδος ή πανάξιος στη ζωή μου και δημιούργησα μία αυτοκρατορία και έχω 17 εκατομμύρια στην τράπεζα, ΕΠ ΟΥΔΕΝΊ δε σημαίνει ότι δεν δικαιούμαι τη ΣΥΝΤΑΞΗ που με ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ κάθε μήνα με ανάγκαζε το κράτος να πληρώνω χωρίς να μου έχει καμία εναλλακτική επιλογή, ΠΧ να τα ΤΡΩΩ ΣΤΙΣ ΡΩΣΙΔΕΣ ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. 

Την πλήρωσα και τη δικαιούμαι. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. 

Σε λίγο θα μας πεις ότι ο Κόκκαλης ή ο Βαρδινογιάννης δε ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ιατρική περίθαλψη επειδή έχει 12 κότερα.. Αντί αυτόν βέβαια, κατά την άποψη σου, τη δικαιούται ο κάθε βρωμοάπλυτος ρομά, και το κάθε border-jumper ταξικό αδέρφι από τα βάθη της Ασίας ε? Που η μοναδική προσφορά που είχε σε αυτόν τον τόπο είναι το απόλυτο μηδέν.. ΟΚ γεια σας, κάντε καμιά πορεία για τον Κουφοντίνα εσείς και αφήστε τις αναλύσεις για το Ασφαλιστικό..

5 λεπτά πριν, georgewww είπε

Νομίζω πρέπει να έχουμε πιο φιλανθρωπη οπτική, δηλαδή ναι αν σου "εκατσε" η ζωή μη ζητάς και τα ρέστα ,μα θα πεις δούλεψα και τα έκανα, ...πολλοί δουλεύουν αλλά μπορεί να μην σου κάτσει ( "να μη τα φέρει ο Θεός", για τους θρήσκους) να είμεθα ελεημονες, συγνώμη αλλά σπούδασα 9 χρόνια ( 5ετης 2 μάστερ λίγο διδακτορικό) αν στα 65 μου (35 είμαι ακόμα) έχω κάνει λεφτά εταιρεία ή σπίτια που μου δείνουν έσοδα πχ 3000 καθαρά ε τότε ρε φίλε ΔΕ ΘΕΛΩ ΚΑΙ 1500 OR WHATEVER σύνταξη επειδή πλήρωνα εφκα, ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΕΛΕΟΣ , μα τόσο ?? Ας τα πάρει ο 360 να γίνει 700 και ας τα τρώγε με τις πόρνες όταν δούλευα, δε με νοιάζει. 

Το ότι εσύ ΤΩΡΑ λές αυτά που λες, δε σημαίνει ότι δεν θα τα ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ όταν είσαι 65. 

Τα ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ γιατί τα δούλεψες και τα πλήρωσες. 

Το αν ΕΣΥ μετά επιλέξεις να τα δώσεις όπου θες, σε ιδρύματα, στα εγγόνια σου, σε ρωσσίδες ή δεν ξέρω και εγώ που, μαγκιά σου και πολύ καλά θα κάνεις. Αλλά μην παίζουμε με τις λέξεις, σαφώς και τα ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ.

Επεξ/σία από polaki
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος και δεν έχω ΚΑΜΙΑ ανάγκη.Διαβαζω αυτά που γράφεται και σας συμπονώ....είναι πολύ δύσκολη η ζωή ενός κακομοίρη.Τι να πω ρε παιδιά κουράγιο!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, panther_512 είπε

Φίλε μου δεν καταλαβαίνεις κάτι.. δεν σου είπε κανείς να μην κάνεις παιδιά. Αυτό που λέει η λογική όμως, με την οποία προφανώς και έχεις τσακωθεί δεν γίνεται αλλιώς, είναι ότι δεν μπορείς ΑΦΟΥ κάνεις παιδιά και είδες τα ζόρικα, να λες ότι ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ οικονομική βοήθεια.

Από ποιον ρε μάγκα? Από μένα που ΕΠΙΛΕΓΩ να μείνω χωρίς παιδιά ακριβώς επειδή δεν την παλεύω οικονομικά? Σοβαρά μιλάς? Και γιατί να σου δώσω εγώ (μέσω της φορολογίας μου) οικονομικό βοήθημα, σε ξέρω και από χτες ή βάφτισα το παιδί σου και δεν το ξέρω?

Επέλεξες να κάνεις οικογένεια ενω ΗΞΕΡΕΣ ότι δεν έχεις μια. Μπράβο. ΛΟΥΣΟΥ ΤΑ ΟΜΩΣ τώρα και μη ζητάς οικονομικό βοήθημα, ας πρόσεχες, τί δεν καταλαβαίνεις σε αυτό?

• Like 2
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, polaki είπε

Φίλε μου δεν καταλαβαίνεις κάτι.. δεν σου είπε κανείς να μην κάνεις παιδιά. Αυτό που λέει η λογική όμως, με την οποία προφανώς και έχεις τσακωθεί δεν γίνεται αλλιώς, είναι ότι δεν μπορείς ΑΦΟΥ κάνεις παιδιά και είδες τα ζόρικα, να λες ότι ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ οικονομική βοήθεια.

Από ποιον ρε μάγκα? Από μένα που ΕΠΙΛΕΓΩ να μείνω χωρίς παιδιά ακριβώς επειδή δεν την παλεύω οικονομικά? Σοβαρά μιλάς? Και γιατί να σου δώσω εγώ (μέσω της φορολογίας μου) οικονομικό βοήθημα, σε ξέρω και από χτες ή βάφτισα το παιδί σου και δεν το ξέρω?

Επέλεξες να κάνεις οικογένεια ενω ΗΞΕΡΕΣ ότι δεν έχεις μια. Μπράβο. ΛΟΥΣΟΥ ΤΑ ΟΜΩΣ τώρα και μη ζητάς οικονομικό βοήθημα, ας πρόσεχες, τί δεν καταλαβαίνεις σε αυτό?

Κατηγορείς τον συμπατριώτη σου (δεν ξέρω αν είναι Ελληνας) ότι έκανε παιδιά και τώρα δεν μπορεί να τα συντηρήσει αλλά θα ξέρεις φαντάζομαι ότι δίνεις τα λεφτά σου (μέσα από φόρους κτλ) σε λαθρομετανάστες επιδόματα σε ρομα κτλ έτσι? Εγώ βλέπω γύρω μου ότι ελάχιστοι Έλληνες δικαιούνται διαφορά επιδόματα κτλ και τα περισσότερα να μην πω όλα τα παίρνουν οι ξένοι... Καταντήσαμε να είμαστε ξένοι στον ίδιο μας τον τόπο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, likos_de είπε

Κατηγορείς τον συμπατριώτη σου (δεν ξέρω αν είναι Ελληνας) ότι έκανε παιδιά και τώρα δεν μπορεί να τα συντηρήσει αλλά θα ξέρεις φαντάζομαι ότι δίνεις τα λεφτά σου (μέσα από φόρους κτλ) σε λαθρομετανάστες επιδόματα σε ρομα κτλ έτσι? Εγώ βλέπω γύρω μου ότι ελάχιστοι Έλληνες δικαιούνται διαφορά επιδόματα κτλ και τα περισσότερα να μην πω όλα τα παίρνουν οι ξένοι... Καταντήσαμε να είμαστε ξένοι στον ίδιο μας τον τόπο. 

το θεμα ειναι απλο 

αν ζεις με πενταροδεκαρες δεν κανεις παιδια δε σου φταινε σε τιποτα. ουτε εγω ουτε ο αλλος ουτε ο παραλλος ειμαστε υποχρεςμενοι να δινουμε λεφτα για τα παιδια που εσυ εκανες χωρις να εχεις να τα ζησεις . 

το οτι μας τα παιρνουν για να δινουν στους λαθρο ειναι ατοπο στο παρων θεμα

Επεξ/σία από tsipakis
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...