Προς το περιεχόμενο

κληρονομια και χρεος


giannis2050

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχουμε και λεμε, υπαρχουν 2 κληρονομοι  ενος διαμερισματος οι οποιοι εχουν κανει αποδοχη κληρονομιας με το ευεργετημα της απογραφης (με κοινη εκθεση) λογω οτι υπηρχαν χρεοι σε τραπεζες και εφορια.

η εφορια εχει χωρισει το χρεος στη  μεση για τον καθενα .50% εκαστος.

ο Α κληρονομος επιθυμει να εξοφλήσει την εφορια ενω ο Β οχι...

εαν τελικα εξοφληθει απο τον Α  η εφορια στο ποσοστο που του αναλογει,πως επηρεαζεται ο Β ?

υπαρχει ενδεχομενο να προσβαλει την απογραφη η ενεργεια αυτη? μπορει να κινδυνευσει δλδ και η προσωπικη περιουσια του Β?

μπορει να απαιτησουν και οι τραπεζες να πληρωθουν?

σημειωνω οτι η αξια του ακινητου ειναι αμελητεα σε  σχεση με τα χρεοι...

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν η αξία ακινήτου είναι αμελητέα σε σχέση με τα χρέη κακώς κάνατε αποδοχή και ακόμα χειρότερα που Υπάρχουν δύο κληρονόμοι, εκεί δεν βρίσκεις άκρη με τίποτα, ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλως η κακως εγινε τωρα..δεν υπηρξε διαθηκη.το κληρονομησανε τα παιδια μιας γιαγιας(πατρικο τους).και θεωρησαν (συμβουλευομενοι δικηγορο) οτι εαν κανουν αποδοχη με το ευεργετημα της απογραφης μπας και καπως το κρατησουν,μπας και βγει πληστηριασμο και το παρουν(χαμηλη αξια εχει)και σβηστουν κ τα οποια χρεοι..

το βασικο μου ερωτημα ειναι αν τελικα ενας εκ των δυο μπορει να λειτουργησει αυτονομα επηρεαζοντας και τον αλλον(πχ αποπληρωμη εφοριας με τις οποιες συνεπειες)ή χρειαζεται συνεναιση και των 2 στις όποιες αποφασεις.μπορει εν αγνοια του αλλου καποιος να κανει ενεργειες?

επισης στην περιπτωση που δεν πληρωσουν τιποτα Α ΚΑΙ Β..  και εφορια και τραπεζες δεν τους συμφαιρει λογω χαμηλης αξιας να το βγαλουν πληστηριασμο..μιλαμε για ενα υπογειο με αξια 5000 και ενα χρεος 40 και 50.000(δεν γνωριζω ακριβως), ο Β ο οποιος εχει και προσωπικη περιουσια ,εαν μεινει ετσι το ζητημα και ερθει η ωρα να τον κληρονομησουν τα παιδια του,θα επηρεασει και τους επομενους κληρονομους αυτο?με κινδυνο να κανουν αποποιηση ολης της περιουσιας του Β?

δεν ξερω αν εγινα κατανοητος..

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεωρω οτι μονο δικηγορος μπορει να απαντησει αξιοπιστα αυτα τα ερωτηματα,και εφοσον εγινε αποδοχη με ευεργετημα λογικα ηδη υπαρχει δικηγορος που εχει ασχοληθει με το ζητημα (καθως και συμβολαιογραφος και πραγματογνωμονας)

Προσπαθωντας να κανω τον δικηγορο, θα ελεγα οτι το λογικο ειναι να μην χρειαζεται συναινεση,ο καθενας το κομματι του,σαν να εχει ενα ξεχωριστο χρεος και μια ξεχωριστη περιουσια.Αυτο ομως μπορει να επηρρεασει το τελικο αποτελεσμα αν πχ καποιος καταληξει να εχει μισο σπιτι και το αλλο μισο να εκπλειστηριαζεται.

Σημειωτεων επισης οτι η απογραφη με ευεργετημα απαιτει να τηρουνται οι προθεσμιες στην διαδικασια απογραφης, διαφορετικα μαλλον μιλαμε για μια κανονικοτατη αποδοχη κληρονομιας ανευ ορων.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...