arongas Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Έχω μια ερώτηση σε σχέση με τις ώρες κοινής ησυχίας και πραγματικά χρειάζομαι συμβουλή τη να κάνω. Το διαμέρισμα πάνω από εκεί που μένω μένει ένα ζευγάρι με ένα παιδάκι. Αρχικά όταν το παιδί τους ήταν μικρό, γινόταν φασαρία αλλά επειδή πιστεύω πως είναι κάτι φυσιολογικό/λογικό και μη ελέγξιμο δεν έκανα τίποτε. Το παιδάκι μεγάλωσε λιγάκι και πιστεύαμε πως τα πράγματα θα ηρεμούσαν. Δυστυχώς όμως για λόγους που εγώ δεν μπορώ να αντιληφθώ, το ζευγάρι θεώρησε λογικό να ξεκινήσει κάνει τις δουλειές του σπιτιού το βράδυ (00:00-06:00). Δυστυχώς αυτό σημαίνει πως μαζί με τα μηχανάκια, κλπ στους θορύβους προστέθηκε και ο θόρυβος σκούπας/κουβά που χτυπάει στο πάτωμα, επίπλων που μετακινούνται, τίναγμα σκούπας στα κάγκελα κλπ. Μετά από 3 συνεχόμενα βράδια που ξενυχτίσαμε εγώ και η γυναίκα μου (και επειδή εγώ είμαι εκτός σπιτιού 7:00-21:00 οπότε δεν γίνεται εύκολα να τον πετύχω), του αφήσαμε ένα σημείωμα που του ζητούσαμε απλά να σταματήσει. Την ίδια μέρα μου άφησε σημείωμα με το τηλέφωνο του να τον πάρω τηλέφωνο οπότε και το έκανα. Βρεθήκαμε στα σκαλιά όπου μου είπε πως η φασαρία δεν έρχεται από αυτόν! Μου είπε δε ευγενικά πάντα πως αν πιστεύω πως η φασαρία γίνεται από αυτόν να τον πάρω τηλέφωνο να βρούμε μαζί από που έρχεται. Το πρόβλημα είναι πως η πολυκατοικία είναι όροφο-διαμερίσματα και δίπλα μας είναι ένα φροντιστήριο. Την ίδια μέρα λοιπόν το βράδυ, όταν ξεκίνησε η φασαρία κοίταξα στο μόνο άλλο μέρος από το οποίο θα μπορούσε ίσος να έρχεται η φασαρία -το φροντιστήριο-. Φώτα κλειστά από εκεί. Τον πήραμε λοιπών τηλέφωνο (~01:00 το βράδυ) να του ζητήσουμε να κάνει ησυχία ξανά. Άρχισε λοιπόν ξανά να μας λέει πως αυτός και η γυναίκα του και το παιδί του κοιμόντουσαν και πως η φασαρία δεν έρχεται από αυτόν και μάλιστα παραπονέθηκε πως του ξυπνήσαμε την γυναίκα και το παιδί (όχι μόνο σε εμάς αλλά και στην αστυνομία). Φυσικά και δεν με αφορά το ότι παραπονέθηκε στην αστυνομία 3 μέρες χωρίς ύπνο στο σπίτι μου και με δεδομένο πως μετά το τηλεφώνημα σταμάτησε ο θόρυβος αυτό είναι το σημαντικό για εμένα. Φυσικά και αναφέραμε στον (βαριεστημένο-ειρωνικό) αστυνομικό -ποιος ξέρει τη ακούνε και αυτοί κάθε μέρα- το τη έχει συμβεί από την δική μας σκοπιά ο οποίος όταν τον ρώτησα τη κάνω όταν ξανά-αρχίσει ο θόρυβος πολύ απλά μου είπε φωνάξτε το 100. Το θέμα είναι πως δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει κάτι εδώ από το 100. Αμφιβάλω πως το περιπολικό θα ανέβει στο υπνοδωμάτιο μου να ακούσει τους θορύβους, δεν είναι ούτε μουσική στο διαπασών ούτε έχει πάρτι ο άνθρωπος. Η όλη κατάσταση με έχει κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα, γενικά από την φύση μου αποφεύγω τους διαξιφισμούς όσο δεν πάει και μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος άνθρωπος να έχει αυτήν την συμπεριφορά και ταυτόχρονος όντως να κάνει πραγματικά φασαρία. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι: 1. Είναι παράλογο να μην θέλω αυτού του είδους την φασαρία στο σπίτι μου; Εννοώ ασχέτως από που έρχεται, δεν είναι μουσική από πάρτι να ενοχλεί πολλούς αλλά πάλι, είναι 3:00 το πρωί ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου. 2. Για την περίπτωση που είμαι παράλογος ή υπερευαισθητος ή έστω βλαμένος και δεν καταλαβαίνω ορθά από που έρχεται ο θόρυβος, πως θα μπορούσα να κάνω την αστυνομία να έρθει στο σπίτι μου και να κάτσει 5 λεπτά. 3. Τη άλλο μπορώ να κάνω να προστατέψω τον ύπνο μου? Δεν πιστεύω πως θα σταματήσει, αν ήταν αυτός και ήταν να σταματήσει, δεν θα πήγαινε στην αστυνομία και απλά θα ζητούσε συγνώμη, αν μία στο εκατομμύριο είναι άλλος (και απλά έτυχε και ο θόρυβος σταμάτησε 5 λεπτά μετά το τηλεφώνημα -για την επόμενη μέρα δεν ακούσαμε τίποτε αλλά ήμασταν και τόσο κουρασμένοι που και να γινόταν κάτι δεν θα νοιώθαμε ιδιαίτερα) απλά δεν το γνωρίζει ότι ενοχλεί. 2
slk200gr Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 θα στο πω απλα γιατι ειχα παρομοια περιπτωση (το παιδι επαιζε με μπιλιες καθε βραδυ μετα τις 12 και ακουγοταν ενα σπαστικο τακατακα...)ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ .Το βασικοτερο ειναι οτι η αστυνομια δεν μπορει να ερθει στον χωρο σου για να ακουσει την φασαρια μονο εξω απο την πορτα και την δικη σου και την δικη του,εγω μετακομησα 2
dollyyy19 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) μια χαρα ερχεται ο αστυνομικος μεσα στο σπιτι για να διαπιστωσει τον θορυβο.το θεμα ειναι:1)οταν θα ερθει το οργανο για την διαπιστωση,ο θορυβος θα υπαρχει?ή θα συμβει οτι και στα αυτοκινητα?που οταν πας στον μαστορα,το οχημα δουλευει μια χαρα,και αντε μετα να βρει την ζημια.......2)ειναι σιγουρα απο τον πανω οροφο ο θορυβος?διοτι μπορει και απο αλλους οροφους να μεταδιδεται ο θορυβος,το ιδιο εντονος.ο ηχος ταξιδευει ευκολοτερα μεσα απο συμπαγη υλικα ,οπως το τσιμεντο της πλακας -κολωνας...... Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από dollyyy19 3
slk200gr Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε μια χαρα ερχεται ο αστυνομικος μεσα στο σπιτι για να διαπιστωσει τον θορυβο.το θεμα ειναι:1)οταν θα ερθει το οργανο για την διαπιστωση,ο θορυβος θα υπαρχει?ή θα συμβει οτι και στα αυτοκινητα?που οταν πας στον μαστορα,το οχημα δουλευει μια χαρα,και αντε μετα να βρει την ζημια.......2)ειναι σιγουρα απο τον πανω οροφο ο θορυβος?διοτι μπορει και απο αλλους οροφους να μεταδιδεται ο θορυβος,το ιδιο εντονος.ο ηχος ταξιδευει ευκολοτερα μεσα απο συμπαγη υλικα ,οπως το τσιμεντο της πλακας -κολωνας...... εχεις καλεσει και εχει μπει σπιτι σου?
PCAPTURES Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, arongas είπε Έχω μια ερώτηση σε σχέση με τις ώρες κοινής ησυχίας και πραγματικά χρειάζομαι συμβουλή τη να κάνω. Το διαμέρισμα πάνω από εκεί που μένω μένει ένα ζευγάρι με ένα παιδάκι. Αρχικά όταν το παιδί τους ήταν μικρό, γινόταν φασαρία αλλά επειδή πιστεύω πως είναι κάτι φυσιολογικό/λογικό και μη ελέγξιμο δεν έκανα τίποτε. Το παιδάκι μεγάλωσε λιγάκι και πιστεύαμε πως τα πράγματα θα ηρεμούσαν. Δυστυχώς όμως για λόγους που εγώ δεν μπορώ να αντιληφθώ, το ζευγάρι θεώρησε λογικό να ξεκινήσει κάνει τις δουλειές του σπιτιού το βράδυ (00:00-06:00). Δυστυχώς αυτό σημαίνει πως μαζί με τα μηχανάκια, κλπ στους θορύβους προστέθηκε και ο θόρυβος σκούπας/κουβά που χτυπάει στο πάτωμα, επίπλων που μετακινούνται, τίναγμα σκούπας στα κάγκελα κλπ. Μετά από 3 συνεχόμενα βράδια που ξενυχτίσαμε εγώ και η γυναίκα μου (και επειδή εγώ είμαι εκτός σπιτιού 7:00-21:00 οπότε δεν γίνεται εύκολα να τον πετύχω), του αφήσαμε ένα σημείωμα που του ζητούσαμε απλά να σταματήσει. Την ίδια μέρα μου άφησε σημείωμα με το τηλέφωνο του να τον πάρω τηλέφωνο οπότε και το έκανα. Βρεθήκαμε στα σκαλιά όπου μου είπε πως η φασαρία δεν έρχεται από αυτόν! Μου είπε δε ευγενικά πάντα πως αν πιστεύω πως η φασαρία γίνεται από αυτόν να τον πάρω τηλέφωνο να βρούμε μαζί από που έρχεται. Το πρόβλημα είναι πως η πολυκατοικία είναι όροφο-διαμερίσματα και δίπλα μας είναι ένα φροντιστήριο. Την ίδια μέρα λοιπόν το βράδυ, όταν ξεκίνησε η φασαρία κοίταξα στο μόνο άλλο μέρος από το οποίο θα μπορούσε ίσος να έρχεται η φασαρία -το φροντιστήριο-. Φώτα κλειστά από εκεί. Τον πήραμε λοιπών τηλέφωνο (~01:00 το βράδυ) να του ζητήσουμε να κάνει ησυχία ξανά. Άρχισε λοιπόν ξανά να μας λέει πως αυτός και η γυναίκα του και το παιδί του κοιμόντουσαν και πως η φασαρία δεν έρχεται από αυτόν και μάλιστα παραπονέθηκε πως του ξυπνήσαμε την γυναίκα και το παιδί (όχι μόνο σε εμάς αλλά και στην αστυνομία). Φυσικά και δεν με αφορά το ότι παραπονέθηκε στην αστυνομία 3 μέρες χωρίς ύπνο στο σπίτι μου και με δεδομένο πως μετά το τηλεφώνημα σταμάτησε ο θόρυβος αυτό είναι το σημαντικό για εμένα. Φυσικά και αναφέραμε στον (βαριεστημένο-ειρωνικό) αστυνομικό -ποιος ξέρει τη ακούνε και αυτοί κάθε μέρα- το τη έχει συμβεί από την δική μας σκοπιά ο οποίος όταν τον ρώτησα τη κάνω όταν ξανά-αρχίσει ο θόρυβος πολύ απλά μου είπε φωνάξτε το 100. Το θέμα είναι πως δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει κάτι εδώ από το 100. Αμφιβάλω πως το περιπολικό θα ανέβει στο υπνοδωμάτιο μου να ακούσει τους θορύβους, δεν είναι ούτε μουσική στο διαπασών ούτε έχει πάρτι ο άνθρωπος. Η όλη κατάσταση με έχει κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα, γενικά από την φύση μου αποφεύγω τους διαξιφισμούς όσο δεν πάει και μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος άνθρωπος να έχει αυτήν την συμπεριφορά και ταυτόχρονος όντως να κάνει πραγματικά φασαρία. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι: 1. Είναι παράλογο να μην θέλω αυτού του είδους την φασαρία στο σπίτι μου; Εννοώ ασχέτως από που έρχεται, δεν είναι μουσική από πάρτι να ενοχλεί πολλούς αλλά πάλι, είναι 3:00 το πρωί ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου. 2. Για την περίπτωση που είμαι παράλογος ή υπερευαισθητος ή έστω βλαμένος και δεν καταλαβαίνω ορθά από που έρχεται ο θόρυβος, πως θα μπορούσα να κάνω την αστυνομία να έρθει στο σπίτι μου και να κάτσει 5 λεπτά. 3. Τη άλλο μπορώ να κάνω να προστατέψω τον ύπνο μου? Δεν πιστεύω πως θα σταματήσει, αν ήταν αυτός και ήταν να σταματήσει, δεν θα πήγαινε στην αστυνομία και απλά θα ζητούσε συγνώμη, αν μία στο εκατομμύριο είναι άλλος (και απλά έτυχε και ο θόρυβος σταμάτησε 5 λεπτά μετά το τηλεφώνημα -για την επόμενη μέρα δεν ακούσαμε τίποτε αλλά ήμασταν και τόσο κουρασμένοι που και να γινόταν κάτι δεν θα νοιώθαμε ιδιαίτερα) απλά δεν το γνωρίζει ότι ενοχλεί. Είχα ένα παρόμοιο θέμα και εγώ, απο πάνω μου μένει γυναίκα χωρισμένη με 3 παιδιά μικρά ενώ απο κάτω οικογένεια με 2 παιδιά μικρά.Συνέχεια είχα την εντύπωση πως ο θόρυβος ερχόταν απο τα παιδιά της πάνω αλλά πάντα όπως και εσύ έκανα υπομονή μήπως ειμαι "περίεργος"...Τελικά μια μέρα δεν άντεξα μετά απο πανικό που γινόταν 3 το μεσημέρι...το αποτέλεσμα μου άνοιξε η πιο μεγάλη κόρη της και μου είπε οτι ειναι μόνη στο σπίτι....τελικά η φασαρία ηταν απο κάτω (το κατάλαβα οταν άκουγα προσεχτικά τις φωνές και υπήρχε και άντρική μέσα σε αυτές), απο τότε δεν ξανασχολήθηκα. Πλέον έχω ένα μωράκι 7 μηνών και παίρνω το αίμα μου πίσω! Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από PCAPTURES 1
cumulus Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 37 λεπτά πριν, slk200gr είπε εχεις καλεσει και εχει μπει σπιτι σου? Σε μενα εχει μπει μεσα. 1
pontez2 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μου είχε τυχει να τσακωθώ με συγκάτοικό μου απο κάτω, επειδή ο άνθρωπος υπέφερε απο μια φασαρία που πίστευε οτι ερχόταν απο εμένα. Ανακαλύψαμε μαζί μετά απο καιρό οτι η φασαρία ερχόταν απο σωληνώσεις και κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτε. Σου προτείνω, σε συνεργασία με τον απο πάνω σου να κοιτάξετε να βρείτε απο που προέρχεται η φασαρία. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Εισαγγελική παραγγελία και τον καλούν στο τμήμα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Οι δικαιολογίες του στυλ "δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, άλλαξε σπίτι, κλπ" είναι τουλάχιστον αστείες. Για όλα τα θέματα υπάρχουν λύσεις και διαδικασίες που μπορείς να ακολουθήσεις, χωρίς να μπλεχτείς με τσακωμούς και αντίποινα... Αν πέσεις σε αστυνομικό όργανο που βαριέται, ξανακάλεσε και ζήτα να μιλήσεις με κάποιον άλλο. Το σημαντικό είναι αρχικά να βεβαιωθείς αν ο από πάνω σου "πουλάει τρέλα" ή αν όντως δεν έχει σχέση με τη φασαρία... 6
slk200gr Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, billdanos είπε Οι δικαιολογίες του στυλ "δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, άλλαξε σπίτι, κλπ" είναι τουλάχιστον αστείες. Για όλα τα θέματα υπάρχουν λύσεις και διαδικασίες που μπορείς να ακολουθήσεις, χωρίς να μπλεχτείς με τσακωμούς και αντίποινα... Αν πέσεις σε αστυνομικό όργανο που βαριέται, ξανακάλεσε και ζήτα να μιλήσεις με κάποιον άλλο. βεβαιως και υπαρχουν αλλες λυσεις ,αλλες ακριβες και αλλες ανηθικες και σιγουρα χρονοβορες
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 26 minutes ago, slk200gr said: βεβαιως και υπαρχουν αλλες λυσεις ,αλλες ακριβες και αλλες ανηθικες και σιγουρα χρονοβορες Οι ανήθικες λύσεις έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα και σε κάνουν χειρότερο από αυτόν που σου δημιουργεί το πρόβλημα. Αναφέρομαι σε λογικές και ανθρώπινες λύσεις. Αναφέρεις το πρόβλημα ευγενικά και αν δεν βρεις ανταπόκριση κάνεις τις σχετικές νόμιμες ενέργειες.
slk200gr Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, billdanos είπε αν δεν βρεις ανταπόκριση κάνεις τις σχετικές νόμιμες ενέργειες. 4-6 χρονια στα δικαστηρια
dazed Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Παντως και εγω θα ελεγα να σιγουρευτεις καπως οτι οντως ο θορυβος ερχεται απο πανω. Μενω στον τελευταιο οροφο και ακουω τους απο κατω (με 2 μικρα παιδια) λες και ειναι σε διαμερισμα απο πανω μου. Ειδικα μετα απο μονωση που καναμε στην ταρατσα, αν δεν ηξερα θα ελεγα πως 100% ερχεται απο πανω ο ηχος. Κατι παιζει με τη μεταφορα του ηχου, και τα δοκαρια και διακοπες κλπ αλλα σιγουρα καποιος πιο ειδικος θα μπορει να μας εξηγησει.
alada4 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, dazed είπε Παντως και εγω θα ελεγα να σιγουρευτεις καπως οτι οντως ο θορυβος ερχεται απο πανω. Μενω στον τελευταιο οροφο και ακουω τους απο κατω (με 2 μικρα παιδια) λες και ειναι σε διαμερισμα απο πανω μου. Ειδικα μετα απο μονωση που καναμε στην ταρατσα, αν δεν ηξερα θα ελεγα πως 100% ερχεται απο πανω ο ηχος. Κατι παιζει με τη μεταφορα του ηχου, και τα δοκαρια και διακοπες κλπ αλλα σιγουρα καποιος πιο ειδικος θα μπορει να μας εξηγησει. Ακριβώς ίδια περίπτωση και εγώ (τελευταίος όροφος) .αφού ανέβηκα στην ταράτσα να δω μήπως είναι κανένας ! Τλκ ήταν το ακριβώς από κάτω διαμέρισμα.
tommy2486 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Προσπάθησε να επιβεβαιώσεις ότι όντως ο θόρυβος προέρχεται από πάνω. Σε αντίστοιχη περίπτωση στο προηγούμενο μου σπίτι νόμιζα ακριβώς το ίδιο με σένα και τελικά όλος ο θόρυβος ήταν από του από κάτω. Τελικά το κατάλαβα όταν πήγα στις 12 το βράδυ στους από πάνω και ο θόρυβος ακουγόταν και εκεί. Όταν κατέβηκα έβαλα το αυτί μου στο πάτωμα και διαπίστωσα όντως ότι είναι από κάτω. Επίσης στο καινούργιο (έχω ταράτσα από πάνω μου) μου ένα βράδυ νόμιζα ότι ο από κάτω έκανε εργασίες στη μία το βράδυ. Δεν άντεξα και κατέβηκα και του χτύπησα και ο άνθρωπος ήταν στην ίδια κατάσταση με μένα και νόμιζε ότι εγώ έκανα τον θόρυβο. Τελικά ήταν αυτός που έμενε κάτω από αυτόν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα