Aurumnus Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτό που έχω μέσα στον κόκκινο κύκλο, στην παρακάτω μητρική, τι είναι; Πήγα να αλλάξω τις πάστες σε CPU και GPU και το heatsink καλύπτει και το συγκεκριμένο εξάρτημα, στο οποίο όμως η επαφή γίνεται με ένα είδους pad και όχι με πάστα. Και αναρωτιέμαι αν χρειάζεται να το αλλάξω και αυτό, όπως και τι ακριβώς είναι. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2019 από Aurumnus
mphxths Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Αν δουλευε το γοογλε σου και εβαζες το "slj8a" που βλεπεις εκει για αναζητηση θα εβρισκες οτι ειναι το chipset της μητρικης.Αν εχει pad , παει να πει οτι πρεπει να εχει pad. Aν θες να το αλλαξεις , βαζεις παλι pad.Δεν νομιζω να θελει αλλαγη εκτος και αν εχει σκιστει σε μεγαλο βαθμο.
Aurumnus Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Έχεις δίκιο. Εγώ έβαζα "6570b slj8a", και δεν μου έβγαζε κάτι σχετικό.
sil_unique Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 είναι το southbridge και σπάνίως θα το δεις να ψύχεται καθώς δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα 1
JohnPhone1 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Καλημέρα σε όλους. Χρειάζομαι μια βοήθεια απ' τον Aurumnus περισσότερο που ως κάτοχος έκανε την αρχική ανάρτηση. Οποιαδήποτε βοήθεια βέβαια είναι καλοδεχούμενη. Μου χάρισαν το ίδιο λαπτοπ (HP Probook 6570b) στο οποίο παρότι παλιό, του πέρασα SSD και με Win10 pro γι' αυτό που το θέλω πετάει. Στην προσπάθειά μου να το φέρω στα μέτρα μου και να εκμεταλλευτώ οτι δυνατότητες έχει, έφτασα και στον Fingerprint Scanner (που έχει κάτω δεξιά του πληκτρολογίου όπως φαίνεται στη φώτο) . Σκέφτηκα να τον αξιοποιήσω αφού παρέχει τεράστια ευκολία (και ασφάλεια) σε κάθε είδους log-in στο ίντερνετ μέσω του Hello των Windows η άλλων εφαρμογών της HP. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Αφού ταλαιπωρήθηκα πολλές μέρες και νύχτες για να καταλάβω γιατί δεν δουλεύει, γιατί δεν εμφανίζεται καν στη διαχείριση συσκευών (ως προβληματική η μη συσκευή) , με μια πιο προσεκτική ματιά διαπίστωσα πως ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος απλά δεν υπάρχει!! Αν προσέξετε καλύτερα τη φώτο θα δείτε πως αυτό που έχει, περισσότερο με ένα πλαστικό κάλυμμα (καπάκι) μοιάζει παρά με Fingerprint Scanner. Είναι λιγο fake η φάση. Ψάχνοντας λεπτομέρειες στα manual της HP έγινε η αποκάλυψη. Λέει πως αυτός ο πολύ χρήσιμος scanner είναι προαιρετικός (optional) . Που σημαίνει οτι δεν τον είχαν όλα τα μοντέλα. Άρα, το μοντέλο είναι (μαλλον) Fingerprint Ready και υποθέτω πως μπορεί να προστεθεί (τον έχω βρει ήδη στο net) . Αυτό που θέλω να σιγουρέψω πριν αγοράσω Fingerprint Scanner και μπω στην περίπλοκη φάση της αποσυναρμολόγησης για να τον εγκαταστήσω, είναι μα μάθω απ' τον φίλο Aurumnus αν όντος και το δικό του λαπτοπ δεν είχε και γενικότερα αν φαινόταν να έχει κάπου στην μητρική την αντίστοιχη υποδοχή για την καλωδιοταινία που τον συνδέει. Μήπως δηλαδή είναι άλλου τύπου η μητρική και την πατήσω. Ευχαριστώ πολύ.
Aurumnus Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θα δω στο δικό μου μέσα από το device manager τι παίζει. Στo laptop μου, πέρα από το μεγάλο καπάκι πρόσβασης στο πίσω μέρος, δεν άνοιξα κάτι άλλο. Γράφει στο manual, σελίδα 36 (http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c03565466) : Top Cover Equipped with a pointing stick and a fingerprint reader 686316-001 Equipped with a pointing stick but not a fingerprint reader 686317-001 Το οποίο sticker για να φανεί, και να μπορέσει να καταλάβει κάποιος ποιο top cover έχει το μηχανημα του, θέλει άνοιγμα όλο το laptop. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2020 από Aurumnus
JohnPhone1 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Εξαιρετική η βοήθειά σου αγαπητέ Aurumnus 🙏 Κακό να μη σε βρει, ούτε εσένα ούτε και τις συσκευές σου 😄
Aurumnus Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Βρήκα και μια άλλη εικόνα, καλύτερη. Απ' ότι καταλαβαίνω, ο Fingerprint Reader είναι αυτός που έχω βάλει σε κόκκινο πλαίσιο. Έχεις μπει σε πολύ μεγάλη πληγή. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2020 από Aurumnus
JohnPhone1 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Ακριβως οπως τα λες (και τα δειχνεις) ειναι. Θελω να προσθεσω αυτο το γ@μ***νο που εχεις μεσα στο κοκκινο πλαισιο, αλλα χωρις να αγορασω ολοκληρο το cover που το φερει. Και θελω να πιστευω πως και το δικο σου δεν το ειχε (δεν τραβηξες εσυ αυτη τη φωτο μαλλον) . Τη θελω αυτη τη δυνατοτητα αλλα οχι να ξεφραγκιαστώ. Η HP το εχει σαν ανταλλακτικο με το part number που μου εδωσες αλλα αφορα ολο το top cover. Ενας τεχνικος ομως μου το εδωσε αναξαρτητα (741283-001) αλλα δεν μπορει να ξερει αν συνοδευεται και απο την καλωδιοταινια (και το μεταλικο πλαισιο που συγκρατει τον αισθητηρα στο cover) γιατι το βλεπει ως fingerprint board (πλακετα δηλ) . Επισης δεν μπορει να μου πει σιγουρα αν η μητρικη εχει και την αναλογη υποδοχη για να κουμπωσει η καλωδιοταινια (το πιο πιθανο ειναι να την εχει) . Εχω μπλεξει, αλλα το γουσταρω και λιγο. Ειναι προκληση αλλα δεν θελω να δωσω πολλα φραγκα. Σ' ευχαριστω πολυ για την καθε βοηθεια.
Aurumnus Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Βγάζοντας το DVD και με αρκετή δυσκολία κατάφερα να διαβάσω το sticker. Είναι το 686316-001. Ούτε στο Device Manager εμφανίζει κάτι. Οπότε, δεν έχει Fingerprint Reader το δικό μου laptop.
JohnPhone1 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 41 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Βγάζοντας το DVD και με αρκετή δυσκολία κατάφερα να διαβάσω το sticker. Είναι το 686316-001. Ούτε στο Device Manager εμφανίζει κάτι. Οπότε, δεν έχει Fingerprint Reader το δικό μου laptop. Παραθετοντας απ' το δικο σου πιο πανω post Equipped with a pointing stick and a fingerprint reader 686316-001 Equipped with a pointing stick but not a fingerprint reader 686317-001 Αφού ο κωδικός αυτός αφορά το top cover με fingerprint reader εννοείς οτι κι εσένα είναι ready, απλά λείπει ο scanner έτσι; Υποθέτω πως ακόμη και καινούργιο να το αγοράσω δεν θα τον έχει πάνω, αλλά θα είναι έτοιμο να τον δεχθεί. Άρα πρέπει να επικεντρωθώ σε αυτόν τον κωδικό. Σε ένα απ' τα πολλά επίσημα service της HP (4 τον αριθμό στην Αθήνα) μου είπαν 85€ με τα εργατικά μαζί για το fingerprint board που δεν ξέρω ακόμη αν έχει καλωδιοταινία και μεταλλικό πλαίσιο στήριξης. Νομίζω είναι αδύνατο να μην τα έχει αυτά πάνω του (στις φώτο απο e-bay όλα μαζί τα δείχνει και σε κάποια και το μεταλλικό πλαίσιο) . Θέλω να το παλέψω μόνος μου αν τον βρω, αλλά είναι αρκετά περίπλοκο και riscy. Έχω ανοίξει άλλες 2 φορές λαπτοπ αλλά δεν του έβγαλα όλα τα εντόσθια 😇 . Εδώ θα ναι βαθιά η χειρουργική επέμβαση. Θα δω.... Και πάλι σ' ευχαριστώ!!
Aurumnus Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, JohnPhone1 είπε Σε ένα απ' τα πολλά επίσημα service της HP (4 τον αριθμό στην Αθήνα) μου είπαν 85€ με τα εργατικά μαζί για το fingerprint board που δεν ξέρω ακόμη αν έχει καλωδιοταινία και μεταλλικό πλαίσιο στήριξης. Νομίζω είναι αδύνατο να μην τα έχει αυτά πάνω του (στις φώτο απο e-bay όλα μαζί τα δείχνει και σε κάποια και το μεταλλικό πλαίσιο) . Θέλω να το παλέψω μόνος μου αν τον βρω, αλλά είναι αρκετά περίπλοκο και riscy. Έχω ανοίξει άλλες 2 φορές λαπτοπ αλλά δεν του έβγαλα όλα τα εντόσθια 😇 . Εδώ θα ναι βαθιά η χειρουργική επέμβαση. Θα δω.... Και πάλι σ' ευχαριστώ!! Αν θες να προχωρήσεις, πρώτα πρέπει να το ανοίξεις για να δεις αν έχει όλο το εξάρτημα που σε ενδιαφέρει. Αν δεν το έχει, βλέπεις κάποιο από αυτά (αν δεν κάνω λάθος): https://www.ebay.com/itm/HP-ProBook-6570b-Fingerprint-Reader-Board-mit-Halterung-Fingerabdruck-Sensor/264573312764 https://www.ebay.com/itm/HP-Probook-6570b-Fingerprint-Reader-Board-with-Cable-560700A00-21A-G/352559821697 Και όταν έρθει, το τοποθετείς εσύ. Και ούτε 85€, ούτε εργατικά, ούτε κερατιάτικα χρήματα και κολοκύθια τούμπανα. Βλέπεις εδώ για thread με φωτογραφίες, που ένας Ασιάτης το έχει κάνει φύλλο και φτερο: https://www.npaso.com/ノートパソコン分解/2016/05/03/post-497/ Και εδώ το βίντεο: Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2020 από Aurumnus
JohnPhone1 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Όπως καταλαβαίνεις όλες αυτές τις μέρες (και τις νύχτες) με αυτό ασχολούμαι, σχεδόν εμμονικά 🤓 Είμαι σε καλό δρόμο πάντως και το μόνο που μένει είναι η τελευταία πράξη του "δράματος". Έχω ήδη παραγγείλει τον scanner απ' το e-bay, έχω δει και το βίντεο που μου πρότεινες, έβγαλα και το DVD tray και είδα -δύσκολα όπως κι εσύ- το part number του top cover (είναι κι εμένα το 686316-001) . Από εκεί φαίνεται πως δεν έχει και τον scanner πάνω του, παρά μόνο το καπάκι της οπής (έχει ευτυχώς το μεταλλικό πλαίσιο και τη βίδα που τον συγκρατεί) . Και ναι, είμαι αποφασισμένος να μπω στα βαθιά και να κάνω μόνος μου την εγχείρηση. Δεν θα είναι εύκολο (είναι πολλά τα layers) και θέλει προσοχή. Αλλά δεν είναι και κινητό που νομίζω πως είναι ότι πιο δύσκολο (λόγο μικρού μεγέθους) . Άλλωστε σε εργαστήριο δουλεύω, οπότε δεν μου είναι άγνωστος κόσμος τα ηλεκτρονικά και έχω και ότι χρειάζομαι. Όταν ολοκληρώσω θα ενημερώσω. Μπορεί να ενδιαφέρει και άλλους ο fingerprint scanner. Τον έχω βολευτεί πολύ απο τα κινητά και είναι το ίδιο (μπορεί και περισσότερο) χρήσιμος και στα PC για ασφάλεια και για την ευκολία σε Log-In στο σύστημα και σε sites. Έχεις βοηθήσει πάρα πολύ και σε ευχαριστώ για το χρόνο που έχεις διαθέσει ξανά 🙏
mphxths Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Ψιλοπαρακολουθω την υποθεση και αυτο που εχω να ρωτησω ειναι ..η υποδοχη πανω στην μητρικη υπαρχει ? Γιατι ειναι συνηθες το φαινομενο να λειπουν υποδοχες/τσιπακια/κλπ απο μητρικες αναλογως το configuration...
JohnPhone1 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 27/2/2020 στις 12:07 ΜΜ, mphxths είπε Ψιλοπαρακολουθω την υποθεση και αυτο που εχω να ρωτησω ειναι ..η υποδοχη πανω στην μητρικη υπαρχει ? Γιατι ειναι συνηθες το φαινομενο να λειπουν υποδοχες/τσιπακια/κλπ απο μητρικες αναλογως το configuration... Χα, χα..... Πολύ καλή ερώτηση! Ήταν κι εμένα η απορία και το άγχος μου εξ' αρχής. Τώρα δεν είναι τόσο, παρότι δεν το έχω ξεβρακώσει ακόμη. Αφού στα επίσημα σέρβις μου είπαν πως τον βάζουν, πρέπει να υπάρχει. Δεν νομίζω να εννοούσαν ότι θα άλλαζαν και ολόκληρη τη μητρική. Ο connector της καλωδιοταινίας (πρέπει να) είναι αυτός που φαίνεται στον κόκκινο κύκλο. Ο δίπλα του αριστερά είναι του touch pad. Είναι η κάτω πλευρά της μητρικής (όταν ανοίγουμε το πίσω κάλυμμα), αλλά όταν είναι μέσα στο σασί αυτή είναι η πάνω πλευρά. Θέλω να πιστεύω πως επειδή είναι fingerprint ready θα τον έχει. Αλλιώς τον ήπια. Δεν ξέρω αν ο φίλος Aurumnus θυμάται αν τον είδε απ' το δικό του η γενικότερα ξέρει. Είναι περίεργη η πολιτική της HP πάντως σε αυτό το θέμα. Να σου έχει απο πάνω την υποδοχή για το δάκτυλο, αλλά να μην έχει το hardware. Φαντάσου ένα λαπτοπ να έχει οπή για κάμερα πάνω στην οθόνη, αλλά να μην έχει την κάμερα σαν hardware και να πρέπει να την αγοράσεις για να κάνεις βιντεοκλήσεις. Είναι λίγο κουλό η εγώ έχω θέμα; Αναρωτιέμαι αν άλλη εταιρία έχει κάνει το ίδιο με fingerprint scanners. Για άλλα που δεν φαίνονται το κάνουν ναι. Είναι και το βασικό μου PC αυτό αλλιώς θα το χα ήδη ανοίξει. Θα κάνω υπομονή καμιά 15αριά μέρες που θέλει να ρθει ο scanner και ελπίζω να μην κλάψω. Επεξ/σία 29 Φεβρουαρίου 2020 από JohnPhone1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα