Προς το περιεχόμενο

Πρώτη αντίδραση από Huawei, με τον αποκλεισμό συνεργασίας να περιλαμβάνει και τις Intel, Qualcomm και Broadcom


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με την επιβεβαίωση του χθεσινού δημοσιεύματος του Reuters για την ανάκληση της άδειας χρήσης του Android της Google από τη Huawei, η κινεζική εταιρεία προχώρησε σε μια πρώτη αντίδραση αν και τα προβλήματα είναι ακόμη μεγαλύτερα όπως όλα δείχνουν.

Με ανακοίνωση που απεστάλη σε κορυφαία μέσα του χώρου, η Huawei αναφέρει τα εξής: «Η συνεισφορά της Huawei στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του λογισμικού Android παγκοσμίως είναι αξιοσημείωτη. Ως ένας από τους διεθνείς βασικούς συνεργάτες του Android, έχουμε εργαστεί επάνω στην πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για να αναπτύξουμε ένα οικοσύστημα μέσα από το οποίο έχουν ωφεληθεί τόσο οι ίδιοι οι χρήστες όσο και η βιομηχανία. Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες after sales σε όλους τους υπάρχοντες κατόχους smartphones/tablets Huawei και Honor καλύπτοντας τις συσκευές που έχουν πουληθεί αλλά και όσες βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων ανά τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε ένα ασφαλές και ολοκληρωμένο οικοσύστημα μέσα από το λογισμικό μας ώστε να παρέχουμε τη βέλτιστη εμπειρία στους χρήστες μας σε όλο τον κόσμο».

Αν και η απάντηση της Huawei δεν μας κάνει σοφότερους, αυτή έρχεται να προστεθεί στην αντίστοιχη τυπική δήλωση της Google η οποία αναφέρει ότι η εταιρεία «Συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες και εξετάζουμε τις επιπτώσεις. Οι υπηρεσίες μας Google Play και η ασφάλεια/προστασία από το Google Play Protect θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις υπάρχουσες συσκευές Huawei».

Η Google δεν είναι η μόνη αμερικανική εταιρεία η οποία προχωρά στη διακοπή κάθε συνεργασίας με τη Huawei, αφού πηγές του Bloomberg αναφέρουν ότι σε παρόμοια ενέργεια έχουν ήδη προχωρήσει κορυφαίοι κατασκευαστές τσιπ και συγκεκριμένα οι εταιρείες Intel, Qualcomm, Broadcom και Xilinx Inc. Στελέχη των εταιρειών αυτών, ενημέρωσαν τους υπαλλήλους τους ότι δεν θα παρέχουν οποιοδήποτε προϊόν τους στη Huawei μέχρι να έχουν νεότερη ενημέρωση. Επιπλέον, η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, θα διακόψει την παροχή hardware και software στη Huawei, συμπεριλαμβανομένου και ορισμένων υπηρεσιών.

Bloomberg

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 230
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτά παθαίνεις όταν τα βάζεις με τα άγρια θηρία, μας αρέσει δεν μας αρέσει. Και κακά τα ψέμματα, η huawei θα βγει ζημιωμενη απο την εν λόγω διαμάχη. Σε αντίθεση με την Samsung, τις πωλήσεις της οποίας πίεζε η ανωτέρω.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δημοκρατία, ελεύθερο εμπόριο, να μην επεμβαίνει το κράτος στις ιδιωτικές εταιρίες αλλά όταν πατάς το λάθος δάκτυλο σε λιώνουμε....

  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

USA: Huawei is spying on you

NSA:

Capture.PNG

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι "παλιοί λύκοι" οι άλλες εταιρείες την φάγανε επίτηδες, αν και πιστεύω ότι δεν ευθύνεται μόνο ο Τραμπ για αυτό αλλά όλοι οι Κολοσσοί εταιρειών για να μείνουν ζωντανοί στην αγορά. 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Αυτά γίνονται όταν συγκεντρώνεται τόση δύναμη σε μία εταιρεία (Google). Με μία απόφαση ο Trump μέσω της Google καταστρέφει μία άλλη τεράστια εταιρεία για τα πολιτικά του παιχνίδια. Όπως πάντα η δημοκρατία μίλησε.

Οχι θα άφηνε τους κατασκόπους να αλωνίζουν.

  • Like 7
  • Thanks 1
  • Confused 4
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...