Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, paredwse είπε

Με ρητή διάταξη του εκλογικού νόμου επιτρέπεται υποψήφιοι να έχουν πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους. Υπάρχουν και σχετικές αποφάσεις της Αρχής. 

Δηλαδη ο Ελληνικος εκλογικος νομος καταπαταει τον Ευρωπαικο στην συγκεκριμενη περιπτωση ?

Edit : Μιλησα με τον δικηγορο μου πριν απο λιγο.

Μου ετοιμαζει το αντιστοιχο κειμενο για e-mail.

Δεν ειναι παρανομο απλα ειναι υποχρεωμενοι να μου απαντησουν βαση του κανονισμου 2016/679 της ΕΕ.

α)Πως και ποτε  ηλθαν τα στοιχεια μου στην κατοχη τους και για ποιο χρονικο διαστημα.

και το κυριοτερο  β)Ποια ειναι η διαδικασια  ασφαλειας και τηρησης για το διαστημα αυτο...

Στο δευτερο  σιγουρα θα την πατησουν γιατι θα το εχουν σε τιποτα τυπωμενες λιστες και οχι σε καποιο υπολογιστη με software πιστοποιημενο για το GDPR.

Επεξ/σία από k_w_t
  • Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Δηλαδη ο Ελληνικος εκλογικος νομος καταπαταει τον Ευρωπαικο στην συγκεκριμενη περιπτωση ?

Edit : Μιλησα με τον δικηγορο μου πριν απο λιγο.

Μου ετοιμαζει το αντιστοιχο κειμενο για e-mail.

Δεν ειναι παρανομο απλα ειναι υποχρεωμενοι να μου απαντησουν βαση του κανονισμου 2016/679 της ΕΕ.

α)Πως και ποτε  ηλθαν τα στοιχεια μου στην κατοχη τους και για ποιο χρονικο διαστημα.

και το κυριοτερο  β)Ποια ειναι η διαδικασια  ασφαλειας και τηρησης για το διαστημα αυτο...

Στο δευτερο  σιγουρα θα την πατησουν γιατι θα το εχουν σε τιποτα τυπωμενες λιστες και οχι σε καποιο υπολογιστη με software πιστοποιημενο για το GDPR.

Καλά τους κάνεις!

Βάρα τους αλύπητα.Εκτος των άλλων έχουν ρυπαίνει και όλους τους δρόμους με τις ασχημοφατσες τους.

Δημοσ.

Παντως αν κανουμε ολοι υπομονη να περασει, θα ερθει το επομενο... και ολοι αυτοι που το κανουν θα ειναι στο απυροβλητο συνεχως και θα το εκμεταλευονται.

25 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Για κατι τετοιες ερωτησεις εβαλαν οι εταιρειες χρεωση σαν υπηρεσια ωστε να αποφευγουν την προσπαθεια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, bjj-p είπε

Παντως αν κανουμε ολοι υπομονη να περασει, θα ερθει το επομενο... και ολοι αυτοι που το κανουν θα ειναι στο απυροβλητο συνεχως και θα το εκμεταλευονται.

Για κατι τετοιες ερωτησεις εβαλαν οι εταιρειες χρεωση σαν υπηρεσια ωστε να αποφευγουν την προσπαθεια!

Για αυτο τους εστειλε e-mail ο δικηγορος μου για να τους υποχρεωσει να απαντησουν..

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Για αυτο τους εστειλε e-mail ο δικηγορος μου για να τους υποχρεωσει να απαντησουν..

Ελπιζω να το κανουν.. γιατι εχουν κ μια προθεσμια, που μπορει να μην ειναι οι ιδιοι την Κυριακη!!

αν πας να το κανεις αυτο στην τραπεζα-εταιρεια κινητης τηλ κλπ, θα σου πουν βεβαιως θα σας απαντησουμε αλλα εχει χρεωση!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bjj-p είπε

Ελπιζω να το κανουν.. γιατι εχουν κ μια προθεσμια, που μπορει να μην ειναι οι ιδιοι την Κυριακη!!

αν πας να το κανεις αυτο στην τραπεζα-εταιρεια κινητης τηλ κλπ, θα σου πουν βεβαιως θα σας απαντησουμε αλλα εχει χρεωση!

Σε μενα και σε σενα μπορει ...Στον  πληρεξούσιο δικηγορο δεν νομιζω να απαντησουν ετσι.. 

Θα τους χρεωσει τα διπλα μετα... 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, k_w_t είπε

Σε μενα και σε σενα μπορει ...Στον  πληρεξούσιο δικηγορο δεν νομιζω να απαντησουν ετσι.. 

Θα τους χρεωσει τα διπλα μετα... 

Ενημερωσε μας για την εξελιξη του θεματος, ειναι ενδιαφερον.

• Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, sinikos είπε

Νόμιζα οτι μπήκα στο site μεσω του wayback machine σε κανα screenshot του 1998

Για την πλοήγησή σας στη δικτυακή πύλη της Αρχής, προτείνονται: Internet Explorer 6, Internet Explorer 7 SP2, Mozilla Firefox 2 και άνω, καθώς και Google Chrome (BETA), και ανάλυση οθόνης 1280x1024

Δημοσ.
Στις 21/5/2019 στις 8:53 ΜΜ, bjj-p είπε

Ενημερωσε μας για την εξελιξη του θεματος, ειναι ενδιαφερον.

Ειχα απαντηση. 

Μετα απο μπλα μπλα μπλα κτλ. Τις λιστες τις δινει το Υπουργειο στις παραταξεις.

Αναφερουν μονο Ονομα Επωνυμο και διευθυνση και κανενα αλλο στοιχειο.

Εχουν κλειδωμα με κωδικο και ειναι σε λογισμικο της S.. (ταδε εταιρειας) πιστοποιημενο με το GDPR..

Μετα το περας των εκλογων το υλικο καταστρεφετε υποχρεωτικα.. κτλ κτλ 

Εμενα με καλυψε η απαντηση τους.  Τουλαχιστον γιατι απαντησαν και σχετικα αμεσα.

Παιζει ρολο και οτι τους το εστειλε ο δικηγορος μου.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικα ειχα ζητησει διαγραφη απο τις λιστες τους και δεν μου απαντησαν ποτε,συνεχιζουν ακαθεκτοι

Αφου περασουν 1-2 μηνες,δικαιουσαι να κανεις καταγγελια,αυτο εχει μπει ωστε πρακτικα να το ξεχνας και να μην ασχολεισαι.

Οταν πας να κανεις την καταγγελια πρεπει να συμπληρωσεις λεπτομερη στοιχεια επικοινωνιας για το προσωπο που καταγγελεις (λες και ο παραβατης του GDPR θα μου στειλει ολα τα στοιχεια του),και αν δεν το κανεις η αρχη δικαιουται να μην εξετασει το θεμα (ΔΥ που περιχαρης θα ριξει την υποθεση στον καλαθο των αχρηστων).

Επισης απαιτειται μια  νομικη επαρκεια για να καταλαβεις πως θα συμπληρωσεις διαφορα τμηματα της σχετικης αιτησης  (πχ θες δικαιωμα εναντιωσης σκετο ή δικαιωμα εναντιωσης στην αυτοματοποιημενη ληψη κτλ κτλ γιατι ειναι δυο διαφορετικα πραγματα).

Επεξ/σία από vagos789
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Προσωπικα ειχα ζητησει διαγραφη απο τις λιστες τους και δεν μου απαντησαν ποτε,συνεχιζουν ακαθεκτοι

Αφου περασουν 1-2 μηνες,δικαιουσαι να κανεις καταγγελια,αυτο εχει μπει ωστε πρακτικα να το ξεχνας και να μην ασχολεισαι.

Οταν πας να κανεις την καταγγελια πρεπει να συμπληρωσεις λεπτομερη στοιχεια επικοινωνιας για το προσωπο που καταγγελεις (λες και ο παραβατης του GDPR θα μου στειλει ολα τα στοιχεια του),και αν δεν το κανεις η αρχη δικαιουται να μην εξετασει το θεμα (ΔΥ που περιχαρης θα ριξει την υποθεση στον καλαθο των αχρηστων).

Επισης απαιτειται μια  νομικη επαρκεια για να καταλαβεις πως θα συμπληρωσεις διαφορα τμηματα της σχετικης αιτησης  (πχ θες δικαιωμα εναντιωσης σκετο ή δικαιωμα εναντιωσης στην αυτοματοποιημενη ληψη κτλ κτλ γιατι ειναι δυο διαφορετικα πραγματα).

Να ζητησω τι ? Να με διαγραψουν απο τους εκλογικους καταλογους ?

Δυστυχως η διαδικασια που ακολουθουν ειναι νομιμη συμφωνα και με το δικηγορο μου.

Υπαρχει νομος που τους δινει το δικαιωμα προσβασης στους εκλογικους καταλογους οσο και εαν ειναι παραλογο και αντιθετο με την Ευρωπαικη νομοθεσια.

Απλα σε θεματα εκλογικης διαδικασιας υπερισχυει ο εδω νομος....

Δημοσ.

Το να εχουν προσβαση στα στοιχεια σου ειναι ενα θεμα,αλλα το να σου στελνουν πχ sms "Ο Κουτσοποδης μιλαει στο Perivoli Arena - Να εισαι εκει" δεν νομιζω οτι ειναι συννομο χωρις την συγκαταθεση μου 

Αλλο το να εχεις προσβαση στα στοιχεια καποιου ,και αλλο να μπορεις να τα χρησιμοποιεις για να τον βαζεις σε λιστες αλληλογραφιας παρα τη θεληση του , ο δικηγορος σου υποστηριζει οτι ισχυει και το δευτερο;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Το να εχουν προσβαση στα στοιχεια σου ειναι ενα θεμα,αλλα το να σου στελνουν πχ sms "Ο Κουτσοποδης μιλαει στο Perivoli Arena - Να εισαι εκει" δεν νομιζω οτι ειναι συννομο χωρις την συγκαταθεση μου 

Αλλο το να εχεις προσβαση στα στοιχεια καποιου ,και αλλο να μπορεις να τα χρησιμοποιεις για να τον βαζεις σε λιστες αλληλογραφιας παρα τη θεληση του , ο δικηγορος σου υποστηριζει οτι ισχυει και το δευτερο;

Οπως εγραψα ειχαν μονο ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ και ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ... 

Οπως ειπε και ο paredwse 

Με ρητή διάταξη του εκλογικού νόμου επιτρέπεται υποψήφιοι να έχουν πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους. Υπάρχουν και σχετικές αποφάσεις της Αρχής.

Δεν μου εστειλαν κανενα SmS Viber κτλ... Φακελο μου εστειλαν.

Ναι απο οτι μου ειπε ειναι νομιμο. 

Απο την στιγμη κιολας που το εχουν σε πιστοποιημενο λογισμικο και οχι χυμα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...