sargus Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Γεια χαρά! Ψάχνω για εσπρεσιέρα που να απαιτεί τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία από τη μεριά μου. Ειδικά τα πρωινά που δεν έχει πάρει ακόμη μπροστά ο επεξεργαστής μου! 😃 Εγώ είχα (έχω παροπλίσει πια) μία κλασσική εσπρεσιέρα (δε θυμάμαι μάρκα) των 70-80 ευρώ που παίρνει αλεσμένο καφέ. Μου άρεσε ο καφές που έφτιαχνε αλλά με κούραζε η διαδικασία κάθε φορά (ειδικά ξαναλέω το πρωί) να φτιάξω καφέ. Βάλε με τη μεζούρα τόση ποσότητα καφέ, πίεσε τη με το μαντζαφλάρι, βάλε το άλλο μαντζαφλάρι κάτω από τη μηχανή, πάτα το κουμπί, μέτρα χρόνο μέχρι να βγει ο καφές, πάρε τον καφέ, πλύνε όλα τα σύνεργα για να μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις ξανά αργότερα κτλ. Μετά από μερικούς μήνες με κούρασε και την παράτησα. Χθες, είδα την παρακάτω σε κάτι φίλους και με εντυπωσίασε. https://www.skroutz.gr/s/8556845/Philips-HD8650-01.html Μου άρεσε ο καφές της αλλά περισσότερο μου άρεσε η ευκολία της. Είναι αυτόματη και αλέθει μόνη της τον καφέ. Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που βάζεις εσύ είναι το νερό και πατάς το κουμπάκι. Επιπλέον, δε θέλει πλυσίματα μετά από κάθε καφέ ενώ και τυχόν καθαρισμό (ή αφαλάτωση) θέλει πολύ σπάνια από ότι μου είπαν τα παιδιά. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν εδώ τους γνώστες αν είναι όντως έτσι ή αν υπάρχει και τίποτα άλλο που δεν το κατάλαβα. Δηλαδή αν πάρω αυτήν μπορώ να φτιάχνω καφέδες για καμιά βδομάδα ας πούμε χωρίς να χρειαστεί να κάνω τίποτα άλλο εκτός από το να βάζω νερό και να πατάω το κουμπάκι; Τη θέλω χοντρικά για 3-4 διπλούς εσπρέσο τη μέρα. Το μοντέλο αυτό τι λέει; Είναι καλή; τα κάνει τα (πολλά) λεφτά της; Επίσης, μου αρέσει αυτή η φάση που αλέθει μόνη της τον καφέ ώστε να έχει πάντα φρεσκοαλεσμένο αρωματικό καφέ. Καμιά άλλη πρόταση σε τυχόν καλύτερη μηχανή με αυτά τα χαρακτηριστικά; Ευχαριστώ! 1
zeys13 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις. Ε'ιμαι κάτοχος μιας delonghi magnifica esam 3200 εδώ και κάτι μήνες. Το μόνο που θέλει είναι νερό, χαλάει αρκετό με τα πλυσίματα που κάνει και κάθε 8 καφέδες, ανοίγεις και πετάς τα απορρίμματα. Στις οδηγίες λέει ότι θέλει και ένα πλύσιμο νομίζω μια φορά το μήνα. 1
sargus Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Τι εννοείς "με τα πλυσίματα που κάνει"; Αυτοπλένεται;;
lary7 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Αυτή που έβαλες δεν έχει ακροφύσιο με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνει αφρόγαλο. Ανέβα λίγο παραπάνω και πάρε μια Delonghi Magnifica S ECAM 22.110.B. Την πήρε η αδερφή μου εδώ και κάποιους μήνες και είναι παιχνίδι να κάνεις καφέ, ενώ έχει και αρκετές ρυθμίσεις. Αφαλάτωση θέλουν αρκετά τακτικά, σχεδον ανα 2 μήνες αν την χρησιμοποιείς τακτικά, αλλά σου βγάζει μήνυμα για αυτό. 1
elgol Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Τι αφρογαλο αφου βαριεται σου λεει ο ανθρωπος Αλλωστε δεν θελει καπουτσινο εσσσπρεσσσο πινει Επεξ/σία 21 Μαΐου 2019 από elgol Εβαλα λιγα σ
papoys1 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Ρυθμίζει για το κόψιμο του καφέ ή είναι μιας κοπής;;;;;
lary7 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 5 ώρες πριν, elgol είπε Τι αφρογαλο αφου βαριεται σου λεει ο ανθρωπος Αλλωστε δεν θελει καπουτσινο εσσσπρεσσσο πινει Και αν χρειαστεί να κάνει καπουτσίνο για κανένα μουσαφίρη; τι θα πει έδωσα 220€ αλλα δεν κάνει αφρόγαλο; Δεν γινονται αυτα... 1
sargus Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 7 ώρες πριν, lary7 είπε Delonghi Magnifica S ECAM 22.110.B Από ότι ψιλοεψαξα, αυτή φαίνεται να είναι τούμπανο! Καλύτερη από αυτή που ποσταρα εγώ και ακριβότερη κατά 50 περίπου ευρώ. Σε σχέση με την esam 3200 που ποσταρε ο άλλος φίλος άραγε; Καμία άλλη άποψη;
Chape Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Κοίταξε εγώ είμαι "ερωτευμένος" με την jura που έχω αλλά για τους καφέδες που πίνεις εσύ δεν συμφέρει με τίποτα. Budget 1800 ευρα Επίσης καλές εμπειρίες από φίλους έχω ακούσει και για τις αυτόματες μηχανές καφέ της Siemens γύρω στα 1000 ευρα 1
dpolal Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, sargus είπε εσπρεσιέρα που να απαιτεί τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία από τη μεριά μου. Ειδικά τα πρωινά που δεν έχει πάρει ακόμη μπροστά ο επεξεργαστής μου! 😃 το μόνο που βάζεις εσύ είναι το νερό και πατάς το κουμπάκι. Τη θέλω χοντρικά για 3-4 διπλούς εσπρέσο τη μέρα. Για τον απόλυτα «τεμπέλη» η καλύτερη λύση με τον λιγότερο κόπο είναι η Nespresso πάντως. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2019 από dpolal 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Κοίτα και την Schaerer Coffee Art Plus είναι πολύ καλή για τα λεφτά της. Απλά δεν ξέρω πόσους καφέδες πίνεις ώστε να κάνεις γρήγορη απόσβεση.
zeys13 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, sargus είπε Τι εννοείς "με τα πλυσίματα που κάνει"; Αυτοπλένεται;; Καλημέρα, όταν την ανάβεις τρέχει αρκετό νερό για να ζεστάνει τα μέρη της και για να τα καθαρίσει δευτερευόντως. Όταν κλείνει πάλι τρέχει νερό πολύ λιγότερο από την αρχή, και το κάνει για καθαρισμό. Δες και το βίντεο για να δεις χρόνους πόσο νερό ρίχνει και πόσο θόρυβο κάνει 11 ώρες πριν, sargus είπε Από ότι ψιλοεψαξα, αυτή φαίνεται να είναι τούμπανο! Καλύτερη από αυτή που ποσταρα εγώ και ακριβότερη κατά 50 περίπου ευρώ. Σε σχέση με την esam 3200 που ποσταρε ο άλλος φίλος άραγε; Καμία άλλη άποψη; Η βασική ιδέα είναι να μην πάρεις κάποια με πολλά ηλεκτρονικά οθόνες κτλ, γιατί μάλλον βγάζουν θέματα. 13 ώρες πριν, papoys1 είπε Ρυθμίζει για το κόψιμο του καφέ ή είναι μιας κοπής;;;;; Ρύθμίζεις το κόψιμο κανονικά. Εγώ δεν το έχω πειράξει πάντως. Γενικά είναι μια πολύ καλή αγορά. Όμως όπως έχω ξαναγράψει για ένα άτομο ίσως να είναι και υπερβολή. Νομίζω ότι είναι ιδανική για μικρή εταιρία. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2019 από zeys13 1
nvel Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, Xacti είπε Κοίτα και την Schaerer Coffee Art Plus είναι πολύ καλή για τα λεφτά της. Απλά δεν ξέρω πόσους καφέδες πίνεις ώστε να κάνεις γρήγορη απόσβεση. η μηχανή που προτείνεις είναι ξενοδοχειακή (ούτε καν γραφειακή) για 250 δόσεις με κόστος 15000ευρω και κατανάλωση μεγαλύτερη από την μονοφασική οικιακή παροχή οπότε μάλλον δεν μπορεί να την έχει κάποιος για να πίνει 3-4 καφέδες, έχει να δώσει 250 ευρώ και μένει σε σπίτι. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 10 λεπτά πριν, nvel είπε η μηχανή που προτείνεις είναι ξενοδοχειακή (ούτε καν γραφειακή) για 250 δόσεις με κόστος 15000ευρω και κατανάλωση μεγαλύτερη από την μονοφασική οικιακή παροχή οπότε μάλλον δεν μπορεί να την έχει κάποιος για να πίνει 3-4 καφέδες, έχει να δώσει 250 ευρώ και μένει σε σπίτι. Μπορεί να καλεί πολύ κόσμο σπίτι, που να ξέρω εγώ? 😋
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα