Dwdwra Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα είμαι καινούρια εδώ και θα θελα να αναφέρω ένα πρόβλημα που έχω με το ψυγείο ..είναι 2ετων και δείχνει ότι δουλεύει καλά αλλά εδώ και μια εβδομάδα μαύρισε η μπριζα στην οποία το χω δεν αλειωθηκε όμως ,και ο τοίχος απο πάνω έχει μαυρίσει και όταν το τράβηξα για να το δω ήταν γεμάτο μαύρα σαν σκόνες που στα χέρια μουτζουρωνουν, ακούμπησα το μοτέρ του και μου φάνηκε σαν να έλιωνε .(πράγμα που δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά ηλεκτρολόγος που ήρθε αργότερα μου είπε ότι είναι πλαστελίνη που έχουν όλα τα μοτέρ ). Με λίγα λόγια ήρθε ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι η μπριζα είναι οκ μια να συνδέσω το ψυγείο ,αύριο όμως περιμένουν τηλέφωνο η εταιρία από το ψυγείο για να έρθουν να ελέγξουν αν υπάρχει βλάβη και αν δεν υπάρχει χρεώνουν την επίσκεψη μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει αν υπάρχει όντως θέμα με το ψυγείο ? Και αν όλα είναι οκ από πού όλη η μαυρίλα ? Ευχαριστώ και συγνώμη για τη μακροσκελή περιγραφη Επεξ/σία 22 Μαΐου 2019 από Dwdwra
filip123go Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Θα βοηθούσε πολύ αν μπορούσες να ανεβάσεις κάποιες φωτογραφίες με αυτά που περιγράφεις.
censOred Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Και εσύ δίπλα στο ψυγείο να μας δείχνεις την μαυρίλα δεν θα ήταν κακή ιδέα
Klausx Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Πλαστελίνη στο ψυγείο; Έλιωνε το μεταλλικό μοτέρ του; Terminator ψυγείο έχεις; 1
Dwdwra Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση σας φωτογραφίες δυστυχώς δεν μπορώ νανεβω γιατί τα καθάρισα (μου είπαν από το μαγαζί που αγόρασα το ψυγείο πως αν το θέμα προκαλείτε από ηλεκτρολογικό πρόβλημα του σπιτιού δεν το καλύπτει η εγγύηση και να καθαρίσω την μπριζα κλπ.για να μην φαίνονται πριν ερθουν από την εταιρία να το δουν!!) Ίσως δεν έγινα σαφής δεν έλιωνε το μεταλλικό μοτέρ αλλά ένα υλικό που έχει γύρω από αυτό ήταν μαλακό -ευπλαστο και ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι λέγεται "πλαστελινη" εγώ δεν το γνωρίζω γι'αυτό ρώτησα ίσως κάποιος να ξέρει αν ισχύει ! Επεξ/σία 22 Μαΐου 2019 από Dwdwra
AristidisZ Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, Dwdwra είπε ότι λέγεται "πλασταιλινη" Μήπως σου είπε ότι λέγεται Παλαιστίνη ;
cthulhucarbide Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Άμα έφερες ηλεκτρολόγο και δεν βρήκε το πρόβλημα είτε ήταν στο ψυγείο είτε στο σπίτι τότε δύσκολο να το βρούμε εμείς. Και ίσως τζάμπα τον πλήρωσες λέω εγώ 1
bill999r Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Το ψυγείο λειτουργεί; Αν λειτουργεί κανονικά τοτε τσάμπα αγχώνεσαι. Αν έφερες κ ηλεκτρολόγο μάλιστα κ τσεκαρε πως τα καλώδια είναι οκ νομίζω πως η μαυρίλα οφείλονταν σε κάτι πιο απλό. Μούχλα- υγρασία ειδικά αν είναι σε σημείο που δεν αερίζεται . Αν μάλιστα η πρίζα βρίσκεται στο πλάγιο μέρος του ψυγείου τότε είναι σίγουρα υγρασία λόγω υγροποίησης. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2019 από bill999r 1
papoys1 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 Δημοσ. 22 Μαΐου 2019 20 ώρες πριν, Dwdwra είπε Καλησπέρα είμαι καινούρια εδώ και θα θελα να αναφέρω ένα πρόβλημα που έχω με το ψυγείο ..είναι 2ετων και δείχνει ότι δουλεύει καλά αλλά εδώ και μια εβδομάδα μαύρισε η μπριζα στην οποία το χω δεν αλειωθηκε όμως ,και ο τοίχος απο πάνω έχει μαυρίσει και όταν το τράβηξα για να το δω ήταν γεμάτο μαύρα σαν σκόνες που στα χέρια μουτζουρωνουν, ακούμπησα το μοτέρ του και μου φάνηκε σαν να έλιωνε .(πράγμα που δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά ηλεκτρολόγος που ήρθε αργότερα μου είπε ότι είναι πλαστελίνη που έχουν όλα τα μοτέρ ). Με λίγα λόγια ήρθε ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι η μπριζα είναι οκ μια να συνδέσω το ψυγείο ,αύριο όμως περιμένουν τηλέφωνο η εταιρία από το ψυγείο για να έρθουν να ελέγξουν αν υπάρχει βλάβη και αν δεν υπάρχει χρεώνουν την επίσκεψη μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει αν υπάρχει όντως θέμα με το ψυγείο ? Και αν όλα είναι οκ από πού όλη η μαυρίλα ? Ευχαριστώ και συγνώμη για τη μακροσκελή περιγραφη Λοιπόν Θοδώρα αν το ψυγείο κάνει κανονικά ψύξη στη συντήρηση και παγώνει την κατάψυξη μια χαρά είναι και τζάμπα θα πληρώσεις τεχνικό.Αν κάποιο από τα δύο δεν λειτουργεί τότε ίσως γλυτώσεις την επίσκεψη. Τα μοτέρ των ψυγείων κατά τη λειτουργία ανεβάζουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες για αυτό το λόγο στο πάνω μέρος του μοτέρ φτιάχνουν με κάποιο υλικό λεκανίτσα και αν προσέξεις εκεί κατευθύνεται το σωληνάκι που βγάζει τα νερά του ψυγείου ώστε να ψύχεται το μοτέρ όσο γίνεται καλύτερα.Παλαιότερα τη λεκανίτσα την έφτιαχναν με λαμαρίνα αλλά σκούριαζε από το νερό και καμιά φορά έκανε τρύπα και έχανε τα νερά. Ενδεχομένως αυτή τη λεκανίτσα τώρα τη φτιάχνουν με κάποιο είδος μαλακής σιλικόνης που είναι πιο ανθεκτική στο νερό και αυτό το υλικό να σου κάνει για πλαστελίνη. Όσο για το μαύρισμα της πρίζας κάτι άλλο φταίει.Μήπως έχει μαυρίσει σιγά σιγά με τον καιρό και δεν έδινες σημασία;;;;;;; Κάνε της ένα καλό καθάρισμα και αν δεις ότι σε 2-3-4 μέρες μαυρίσει πάλι τότε κάπου υπάρχει πρόβλημα αλλά προτιμότερο να ξεκινήσεις από ηλεκτρολόγο αν το ψυγείο δουλεύει σωστά. 1 1
kallair Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Tα περισσοτερα ψυγεια μεταξυ μοτερ και του "σωματος" του ψυγειου, εχουν ενα μονωτικο υλικο για να μην ζεσταινεται ο χωρος ψυξης, απο την ζεστη που εκπεμπει το μοτερ. οπως επισης υπαρχουν κ μονωτικες σωληνωσεις. ισως αυτα να σου περιεργραψε σαν "πλαστελινη" ο τεχνικος που εφερες. Απο την στιγμη που ελεγξε τα ηλεκτρολογικα κ δεν ειδε καποια αλειωση στις καλωδιωσεις, κακως καλεσες την εταιρεια.. θα χρεωθεις τσαμπα κ βερεσε την επισκεψη. Η "καπνα" που ειδες απο πισω μπορει να ειναι οτιδηποτε. απο την στιγμη που δεν ειδες διαφορα στην αποδοση του ψυγειου κ δεν υπηρχε αλλειωση καποιου καλωδιου, μην ανυσηχεις. Συμβουλη: αφησε μεγαλυτερο κενο μεταξυ τοιχου και ψυγειου για να "αναπνεει" καλυτερα το ψυγειο. 1
Dwdwra Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις και ομολογώ ότι η περιγραφή σας ήταν λεπτομερης και με βοήθησε παρα πολυ η λεγόμενη "πλαστελινη" είναι μονωτικό υλικό που περιβάλλει το μοτέρ του ψυγείου! Η μαυρίλα που εμφανίστηκε είναι από υγρασία του σπιτιού και λόγω του ζεστού αέρα του ψυγείου και των σωματιδίων που κυκλοφορούν στον αέρα μου δημιούργησαν αυτό το αποτέλεσμα ! Το ψυγείο λειτουργεί κανονικά ..το καθάρισα και αποτι παρατηρώ δεν έχει εμφανιστεί κάτι τέλος καλό όλα καλά Σας ευχαριστώ και πάλι η βοήθεια σας ήταν πολύτιμη !!
gia_nnis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Για να μην ανοιγω θεμα.. Μηπως ξερει καποιος σε ψυγειο pitsos οταν κατεβασω την θερμοκρασια στη συντηρηση μετα απο καποια λεπτα ακουγεται ο βομβητης και ανοιγοκλεινουν οι ενδειξεις.. δηλαδη βγαζει σφαλμα! Πρεπει να σταματαει και να δουλευει.. γιατι μια μερα που μπηκα σπιτι και εκανε ετσι.. ειχε ανεβει η θερμοκρασια στη συντηριση..! Δεν θεωρειται παλιο(8 ετων) και γραφει Full ΝoFrost
hp8 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, gia_nnis είπε Μηπως ξερει καποιος σε ψυγειο pitsos οταν κατεβασω την θερμοκρασια στη συντηρηση μετα απο καποια λεπτα ακουγεται ο βομβητης και ανοιγοκλεινουν οι ενδειξεις.. δηλαδη βγαζει σφαλμα! πόσους βαθμούς διαφορά έβαλες ? Πιθανόν όταν πει στην ψύξη που ρυθμίστηκε να σταματήσει ο βομβητής Δοκίμασε 1 βαθμό κάθε 2 ώρες
gia_nnis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 12 λεπτά πριν, hp8 είπε πόσους βαθμούς διαφορά έβαλες ? Πιθανόν όταν πει στην ψύξη που ρυθμίστηκε να σταματήσει ο βομβητής Δοκίμασε 1 βαθμό κάθε 2 ώρες Εχει 2-4-6-8β. Το εχουμε στους 8β χειμωνα και ολα οκ! Το καλοκαιρι με υψηλες θερμοκρασιες πχ 28β αν το παμε στους 6β καποια στγμη μεσα στη μερα θα βγαλει σφαλμα! Σιγουρα εχει καποιο προβλημα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα