Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5. Επίσημα στοιχεία από την Sony


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H επόμενης γενιάς παιχνιδοκονσόλα της Sony δεν πρόκειται να κάνει την εμφάνιση της φέτος, όμως η Ιαπωνική εταιρεία, παραδόξως, επιβεβαίωσε επίσημα κάποιες από τις φήμες που κυκλοφόρησαν.

Σε μία παρουσίαση της εταιρικής στρατηγικής της, η εταιρεία αποκάλυψε ορισμένες λεπτομέρειες για το PlayStation 5, όπως ότι θα προσφέρει «προς τα πίσω συμβατότητα». Από την ώρα που η νέα κονσόλα της Sony θα διαθέτει παρόμοια αρχιτεκτονική με το PS4, θα μπορεί να παίξει παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για την σημερινή γενιά της κονσόλας και επιπλέον θα είναι συμβατό με την τωρινή έκδοση του PlayStation VR. «Θα εκμεταλλευτούμε την “συμβατότητα προς τα πίσω” για την μετάβαση της κοινότητας μας στην επόμενη γενιά απρόσκοπτα και ταχύτερα από ποτέ άλλοτε».

Η Sony λοιπόν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα παιχνίδια του PS4 για να ενθαρρύνει τους “early adopters”, που θεωρεί ότι είναι κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία του PS5. Μάλιστα, η εταιρεία υπόσχεται ακόμα περισσότερα παιχνίδια ΑΑΑ για το PlayStation 4, αφού θεωρεί ότι θα παραμείνει η «κινητήριος δύναμη κερδοφορίας και engagement» τα επόμενα τρία χρόνια. Ενδεχομένως, αυτό να σημαίνει ότι η Sony θα ξεκινήσει να πουλάει το PlayStation 5 με απώλειες (σε τιμή που αρχικά θα «χάνει χρήματα») και θα βασιστεί στο PlayStation 4 για να διατηρήσει το θετικό πρόσημο για το τμήμα gaming της.

Η επερχόμενη κονσόλα της Sony θα έχει σημαντικές ομοιότητες με την τωρινή γενιά. Πρόσφατα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Wired, ο Mark Cerny, Lead System Architect του PlayStation, δήλωσε ότι επόμενη γενιά της παιχνιδοκονσόλας θα διαθέτει επεξεργαστή που θα βασίζεται σε επεξεργαστή τρίτης γενιάς AMD Ryzen (Zen 2 αρχιτεκτονική, 7nm, με οκτώ πυρήνες) και πως η custom-made GPU του θα βασίζεται στην οικογένεια Radeon «Navi» της AMD, που υποστηρίζει «ray tracing». Επιπλέον, θα υποστηρίζει 3D Audio και θα χρησιμοποιεί PCIe 4.0 SSD (Solid State Drive) για την δραματική μείωση των χρόνων φόρτωσης και ομαλότερη εμπειρία χρήσης.

ps5.jpg.47a96e987ad338646f537af7481cdea4.jpg

Το PlayStation 5 επίσης θα υποστηρίζει 8K παρέχοντας συμβατότητα με τις επερχόμενες τηλεοράσεις 8K (όχι όμως και το gaming σε αυτή την ανάλυση βεβαίως) και θα συνεχίσει να υποστηρίζει φυσικούς δίσκους. Παρόλα αυτά, η Sony σχεδιάζει να βελτιώσει την ποιότητα των προσφορών της στο PlayStation Now ωσότου οι καταναλωτές θεωρήσουν ότι το streaming είναι τόσο καλό όσο τα downloads και οι δίσκοι, και για τον συγκεκριμένο σκοπό θα εκμεταλλευτεί και τη νέα της συνεργασία με την Microsoft στον τομέα του cloud.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά από μία παρουσίαση της εταιρείας για την μελλοντική στρατηγική της, και δυστυχώς θα πρέπει μάλλον να περιμένουμε αρκετούς μήνες ωσότου μάθουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για την επερχόμενη παιχνιδοκονσόλα της Ιαπωνικής εταιρείας, αφού η Sony δεν πρόκειται να λάβει μέρος επίσημα στην έκθεση E3 τον ερχόμενο μήνα.  

Engadget


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν έχεις πάρει PS4 και δεν έχεις παίξει τα exclusives το παίρνεις άνετα day 1 και έχεις υλικό για καιρό με το backwards compatibility.

Τώρα για τιμή θα περίμενα 500+ άνετα στην αρχή..

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 λεπτά πριν, Dj Beast είπε

8k 😂😂😂😂🤣🤣

Ξανά διάβασε το 8κ δεν είναι για τα games 

10 λεπτά πριν, Charalamos είπε

Αν δεν έχεις πάρει PS4 και δεν έχεις παίξει τα exclusives το παίρνεις άνετα day 1 και έχεις υλικό για καιρό με το backwards compatibility.

Τώρα για τιμή θα περίμενα 500+ άνετα στην αρχή..

Αν τελικά αποφασίσει να μπει μέσα με το ps5 μπορεί και να το δούμε στα 450 με 500 ευρώ 😉

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Η πλατφόρμα του PlayStation είναι το pinnacle της βιομηχανίας αυτή τη στιγμή. Είτε σας πονάει τους κάγκουρες PC gamers είτε όχι

Μην φας, εχουμε γλαρο.

Τα ιδια λεγατε και με το ps4 pro και 4k βγαζει μονο στο κεντρικο μενου

15 λεπτά πριν, Charalamos είπε

Τώρα για τιμή θα περίμενα 500+ άνετα στην αρχή..

Μαλλον ξεχνας σε τι τιμη κυκλοφορησε το ps3 day one

Τους εχω ικανους για 700+

  • Like 11
  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...