Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπολόγισε στο περίπου πόσες θερμίδες καις τη μέρα

https://tdeecalculator.net/

Μετά υπολόγιζε να είσαι σε cutting με το 

https://www.myfitnesspal.com/

η οτιδήποτε άλλο σε βολεύει.

Αυτά χοντρικά αν δεν θες να απευθυνθείς σε ειδικό (που είναι αυτό που θα πρέπει να κάνεις)

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, elorant είπε

Για μένα η καλύτερη δίαιτα που έχω δοκιμάσει με εντυπωσιακά αποτελέσματα όταν πήρα κιλά από διακοπή καπνίσματος είναι η διαλειμματική νηστεία (Intermittent Fasting). Δεν είναι ακριβώς δίαιτα, καθώς τρως οτιδήποτε θες. Περισσότερο είναι τρόπος διατροφής. Αυτό που κάνεις είναι να τρως όλο το φαγητό που είναι να φας μέσα σε ένα οκτάωρο και στον υπόλοιπο χρόνο δεν τρως τίποτα. Τρως ας πούμε πρωί και μεσημέρι και μετά δεν ξανατρώς. Ή μεσημέρι-βράδυ. Η λογική είναι ότι αν ο οργανισμός μείνει χωρίς τροφή για περισσότερες από 12 ώρες αρχίζει να καίει τα λίπη. Είναι η καλύτερη δίαιτα επειδή δεν μειώνεις ούτε τις ποσότητες που τρως, ούτε το τι τρως. Θέλει λίγο χρόνο βέβαια για να προσαρμοστείς, αλλά έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα για απώλεια βάρους. Μετά επανέρχεσαι στο φυσιολογικό σου πρόγραμμα.

Βλακεία κάθε μέρα το κάνω αυτό το πράγμα και όχι μονο με φαγητό και για τουαλέτα πάω 2 φορές το πρωί και μετά το βράδυ παλι,όταν δεν έχεις χρόνο ούτε να κατουρήσεις ή να φας που λένε ισχύει σε εμένα λιγάκι αυτό!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Brashida είπε

Ψάχνω από το ίντερνετ να βρω μια δίαιτα που να μπορώ να την υποστηρίξω, βρήκα μερικές που να μην έχει λαχανικά δεν μου αρέσουν και τόσο αλλά αν είναι για μια φορά οκ, κυρίως με ενδιαφέρει κάτι απλό για να το υποστηρίξω ποιο εύκολα.Αν έχετε κάτι στα υπόψη προτείνετε μου να το δοκιμάσω.

ΥΓ δοκίμασα μια που βρήκα έχασα 6 κιλά σε 5.μιση μήνες αλλά ήταν κάτι πολύ βασικό και δεν το υποστήριζα συνέχεια,νόμιζα ότι δεν θα πετυχει.

Απλός κόψε όλα τα ανθυγιεινά, δηλαδή:
-Οτι περιέχει ζάχαρη
-Ζυμαρικά/ψωμιά (ενα μίκρο μπολάκι ρύζι την ημέρα δεν θα σε χαλάσει)
-Ολα τα Δημητριακά
-Ολα τα Αλκοόλ
-Καφέδες (εναν ελληνικό την ημέρα)
-ΟΛΕΣ τις μαργαρίνες (τα φυτικά δηλαδη)
-Να πίνεις νερό ΜΟΝΟ οταν διψάς. Αν πίνεις πολύ νερό χάνεις μεταλλικά άλατα
-Σχεδόν ολα τα φρούτα (ειδικά τα γλυκά και τα εκτός εποχής)
-Τηγανιτά
-"Τροφές" απο σουπερμαρκετ (περιέχουν ζάχαρη και άλλα ανθυγιεινά)

Τι να τρώς? (εδώ η ποιότητα μετράει)
-Θαλασσινά
-Αυγά
-Λίγα Λαχανικά εποχής
-Κόκκινο κρέας μια φορά την εβδομάδα αν θές
-Βούτυρο (αφού θες να χάσεις κιλά οχι μεγάλες ποσότητες)

Και άλλα που τώρα δεν μου έρχονται στο μυαλό.

Επεξ/σία από doubtful
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Brashida είπε

Βλακεία κάθε μέρα το κάνω αυτό το πράγμα και όχι μονο με φαγητό και για τουαλέτα πάω 2 φορές το πρωί και μετά το βράδυ παλι,όταν δεν έχεις χρόνο ούτε να κατουρήσεις ή να φας που λένε ισχύει σε εμένα λιγάκι αυτό!

Αν πας τουαλέτα μόνο δύο φορές την ημέρα αυτό σημαίνει ότι πίνεις πολύ λίγα υγρά, οπότε υπολόγιζε σε καμιά δεκαριά χρονάκια να έχεις πρόβλημα με τα νεφρά.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, doubtful είπε

-Οτι περιέχει ζάχαρη
-Ολα τα Δημητριακά
-Ολα τα Αλκοόλ
-Τηγανιτά

-Θαλασσινά
-Αυγά
-Λίγα Λαχανικά εποχής

Τι χανεις οταν πινεις νερο?? 😂😂😂

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, elorant είπε

Αν πας τουαλέτα μόνο δύο φορές την ημέρα αυτό σημαίνει ότι πίνεις πολύ λίγα υγρά, οπότε υπολόγιζε σε καμιά δεκαριά χρονάκια να έχεις πρόβλημα με τα νεφρά.

Χτύπα ξύλο ρ φίλε έλεος για πλάκα το είπα γ@μω!

Δημοσ.

λοιπόν οι διαιτολόγοι σε βλέπουν σαν λεφτά και απλά σου λένε κάποια πράγματα που η λογική λέει το 90 % δεν τα ακολουθεί η το παρατάει... Εγώ έχασα 25 κιλά σε 6 μήνες μόνος μου. Πώς? έκοψα γλυκά αναψυκτικά έτρωγα καλές τροφές και στην αρχή πολύ περπάτημα και μετά γυμναστήριο.  Όταν ο μεταβολισμός ενεργοποιηθεί τρως και βλακείες αλλά με μέτρο. Δεν είναι επιστήμη το θέμα. ειδικά για έναν ανθρωπο που δεν έχει πρόβλημα υγείας.  όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. το θέμα είναι να βρούμε τα κίνητρα να το κάνουμε...

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, doubtful είπε

-Οτι περιέχει ζάχαρη
-Ολα τα Δημητριακά
-Ολα τα Αλκοόλ
-Τηγανιτά

-Θαλασσινά
-Αυγά
-Λίγα Λαχανικά εποχής

-να μην αναπνέεις

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το να χάσεις κιλά είναι εύκολο. Όμως πρέπει να το κάνεις με τον σωστό τρόπο και όχι με δίαιτες σαν αυτές που κυκλοφορούν στο ιντερνετ ή τα περιοδικά και υπόσχονται να χάσεις 10 κιλά σε ένα μήνα. Πρέπει να το πάρεις απόφαση και να αλλάξεις τρόπο ζωής. Αλλιώς τα αποτελέσματα θα είναι προσωρινά και ίσως σου προκαλέσουν προβλήματα υγείας. Ξέρω ακούγεται βουνό όλο αυτό, όμως σιγά σιγά με βραχυπρόθεσμους στόχους, θα τα καταφέρεις. Είδα ότι δεν σου αρέσουν τα λαχανικά. Δυστυχώς τα λαχανικά πρέπει να τα εντάξεις στην διατροφή σου. Όπως και την άσκηση. Εάν είσαι υπέρβαρος ή έχεις καιρό να γυμναστείς, τότε θα σου πρότεινα να αρχίσεις το περπάτημα και σιγά σιγά να αυξήσεις την ταχύτητά σου, για να μην κάνεις ζημιά στα γόνατα. Ανάλογα τους στόχους σου, η άσκηση θα πρέπει να περιλαμβάνει αερόβια (τρέξιμο, ποδήλατο κτλ) και βάρη. Δεν μπορώ να σου δώσω πλάνο διατροφής γιατί δεν είμαι ειδικός. Μπορώ να σου πω όμως, ότι το σωστό είναι να κάνεις "διατροφή" και όχι "δίαιτα". Και θα δεις ότι συνδυάζοντας σωστη διατροφή και άσκηση, θα μπορείς να χαίρεσαι και αυτά που οι δίαιτες απαγορεύουν (γλυκά κτλ). Με μέτρο βέβαια.

Επειδή κάθε αρχή και δύσκολη, θα σου πρότεινα να μπεις στο youtube και να αναζητήσεις βίντεο του στυλ "fat to fit". Θα σου δώσει δύναμη και κουράγιο να ξεκινήσεις σωστά. Καλή αρχή!!!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχουν μαγικές δίαιτες, υπάρχουν θερμίδες και μόνο. Ξεκίνα με 1500 θερμίδες την ημέρα και βλέπε πως πάει. 

Δημοσ.

Θα σου πω και εγώ την γνώμη μου που κατά 90% συμφωνεί με πολλούς από πάνω:

1) βάλε πραγματικούς στόχους (δλδ Όχι να χάσω 20 κιλά σε ένα μήνα)

2)ξεκίνα  γυμναστική με οποιοδήποτε τρόπο σε βολεύει η σου αρέσει όσο περνά ο καιρός θα συνηθίζεις(Εγώ πχ έχω trx κρεμασμένο στο ταβάνι μου)

3)Ο διατροφολόγος είναι must και η γνώμη μου είναι να πηγαίνεις μια φορά την εβδομάδα,γιατί είναι must?γιατί θα σου κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις, γιατί θα σου δώσει ένα πλάνο διατροφής κομμένο κ ραμμένο στα μέτρα σου κ πάνω από όλα γιατί κάθε βδομάδα που θα πηγαίνεις κ θα βλέπεις τα κιλά σου πιο κάτω κ το λίπος σου μειωμένο θα πέρνεις τα πάνω σου κ δεν θα θες να σταματήσεις,επίσης είναι καλό να έχεις κάποιον να σε επιβλέπει γιατί υποσυνείδητα δεν θα θες να τον απογοητεύσεις κ ενσυνείδητα δεν θα θες να πληρώνεις κάποιον τσάμπα οπότε έχεις 2 κίνητρα παραπάνω,

Αυτά τα λίγα απο μένα καλή επιτυχία!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Brashida είπε

Ψάχνω από το ίντερνετ να βρω μια δίαιτα που να μπορώ να την υποστηρίξω, βρήκα μερικές που να μην έχει λαχανικά δεν μου αρέσουν και τόσο αλλά αν είναι για μια φορά οκ, κυρίως με ενδιαφέρει κάτι απλό για να το υποστηρίξω ποιο εύκολα.Αν έχετε κάτι στα υπόψη προτείνετε μου να το δοκιμάσω.

ΥΓ δοκίμασα μια που βρήκα έχασα 6 κιλά σε 5.μιση μήνες αλλά ήταν κάτι πολύ βασικό και δεν το υποστήριζα συνέχεια,νόμιζα ότι δεν θα πετυχει.

Μη ψάχνεις στο ίντερνετ για δίαιτες. Ο κάθε άνθρωπος και ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και αντιδράει διαφορετικά. 

Η γνώμη μου είναι να πας σε έναν διαιτολόγο να σου βγάλει μια δίαιτα που να μπορείς να την υποστηρίξεις και να κάνει δουλειά για την περίπτωση σου. 

Ο διαιτολόγος μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος αλλά και να το διατηρήσεις αργότερα. 

Οι fast δίαιτες μόνο κακό κάνουν 

Επεξ/σία από lek88
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, doubtful είπε

σρυ που επεμβαινω ετσι ,  αλλα το εξηγεις λιγο αυτο αν ξερεις  ? Δεν κανει το πολυ νερο σε περιοδο cut ?πινω τρομερα πολυ νερο(μινιμουμ 4 λιτρα την μερα , το μαξιμουμ ααααστο ) την μερα και νομιζα οτι κανει καλο

Επεξ/σία από greekbusters
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, greekbusters είπε

σρυ που επεμβαινω ετσι ,  αλλα το εξηγεις λιγο αυτο αν ξερεις  ? Δεν κανει το πολυ νερο σε περιοδο cut ?πινω τρομερα πολυ νερο(μινιμουμ 4 λιτρα την μερα , το μαξιμουμ ααααστο ) την μερα και νομιζα οτι κανει καλο

Μεγιστο πόσο? Η ικανοτητα αραιωσης των νεφρων ειναι πεπερασμενη οποτε καλο θα ηταν να υπαρχει ενα οριο.

Ο αλλος απλα πεταξε τη βλακεια του κ έφυγε. 

Επεξ/σία από xgol
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...