Mivas (myphone) Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Καλησπέρα σε όλους. Υπάρχει κάποιος γνώστης, πχ developer ή κάποιος που να γνωρίζει άλλους γνώστες είτε Ελλάδας είτε εξωτερικού που να έχει εμπειρία με "αποσυναρμολόγηση" εφαρμογών Android? Δεν έχω γνώση και χρειάζομαι άτομα ή κοινότητα που να μπορεί να "ανοίγει" τον κώδικα από εφαρμογές Android, ώστε να γίνει μια προσπάθεια να γίνουν port σε άλλο λειτουργικό. Η παραμικρή πληροφορία είναι καλοδεχούμενη. ΑΚόμη και κάποιο ξένο σάιτ αν έχει να προτείνει κάποιος θα βοηθούσε. Ευχαριστώ πολύ.
filip123go Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Αν δεν δώσεις περισσότερες πληροφορίες , δύσκολα θα σε βοηθήσει κάποιο. Σε ποιο λειτουργικό; Ποιες εφαρμογές; Αν δεν θες να πεις εδώ, στείλε pm.
Mivas (myphone) Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, filip123go είπε Αν δεν δώσεις περισσότερες πληροφορίες , δύσκολα θα σε βοηθήσει κάποιο. Σε ποιο λειτουργικό; Ποιες εφαρμογές; Αν δεν θες να πεις εδώ, στείλε pm. Αρχής γενομένης με το Whatsapp που σταματάει την υποστήριξη, αλλά και άλλες ιντερνετικές εφαρμογές. Προσπαθούμε με την ομάδα του SIStore να αναστήσουμε το Symbian Επεξ/σία 23 Μαΐου 2019 από Mivas (myphone)
filip123go Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Ok, you got my attention. Το ξέρεις ότι είναι λιιιιίγο παράνομο ε...; Το WhatsApp δεν είναι open source...
marios28 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 Δημοσ. 23 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, Mivas (myphone) είπε Καλησπέρα σε όλους. Υπάρχει κάποιος γνώστης, πχ developer ή κάποιος που να γνωρίζει άλλους γνώστες είτε Ελλάδας είτε εξωτερικού που να έχει εμπειρία με "αποσυναρμολόγηση" εφαρμογών Android? Δεν έχω γνώση και χρειάζομαι άτομα ή κοινότητα που να μπορεί να "ανοίγει" τον κώδικα από εφαρμογές Android, ώστε να γίνει μια προσπάθεια να γίνουν port σε άλλο λειτουργικό. Η παραμικρή πληροφορία είναι καλοδεχούμενη. ΑΚόμη και κάποιο ξένο σάιτ αν έχει να προτείνει κάποιος θα βοηθούσε. Ευχαριστώ πολύ. Ακόμη και να είναι τεχνικώς δυνατόν (να μπορεί δηλαδή να ανακτηθεί 100% ο κώδικας), είναι χάσιμο χρόνου. Αν έχει γίνει και obfuscation το ξεχνάς (τουλάχιστον για port αλλού). Εκτός των παραπάνω θα χρησιμοποιούνται και τρίτες βιβλιοθήκες από μια πολύπλοκη εφαρμογή, οπότε θα πρέπει να υπάρχουν οι αντίστοιχες βιβλιοθήκες στο Symbian που να επιτελούν τις ίδιες λειτουργίες ή αν δεν υπάρχουν θα πρέπει να γραφτούν. Τέλος, ακόμη και να γίνεται, στο τέλος πάντα υπάρχει η πιθανότητα η εφαρμογή να ανιχνεύεται από την υπηρεσία και να μπλοκάρεται. Οπότε άδικος κόπος. Τα παραπάνω, χωρίς να είμαι πολύ σχετικός στο android καθώς έχω ασχοληθεί για λίγο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά κάποιες πληροφορίες μπορείς να πάρεις από 'δω: https://stackoverflow.com/questions/3593420/is-there-a-way-to-get-the-source-code-from-an-apk-file (ψάχνεις για java decompiler/s)
Mivas (myphone) Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Βασικά ίσως να μην το έθεσα σωστά. Αυτό που θέλω, είναι επιδιόρθωση των ήδη υπάρχοντων εφαρμογών του Symbian ώστε να λειτουργούν και παλι. Πρακτικά, να μην απορρίπτονται από τους εξυπηρετητές των αντίστοιχων υπηρεσιών... Δεν εννοώ port από το μηδέν... 16 ώρες πριν, marios28 είπε Ακόμη και να είναι τεχνικώς δυνατόν (να μπορεί δηλαδή να ανακτηθεί 100% ο κώδικας), είναι χάσιμο χρόνου. Αν έχει γίνει και obfuscation το ξεχνάς (τουλάχιστον για port αλλού). Εκτός των παραπάνω θα χρησιμοποιούνται και τρίτες βιβλιοθήκες από μια πολύπλοκη εφαρμογή, οπότε θα πρέπει να υπάρχουν οι αντίστοιχες βιβλιοθήκες στο Symbian που να επιτελούν τις ίδιες λειτουργίες ή αν δεν υπάρχουν θα πρέπει να γραφτούν. Τέλος, ακόμη και να γίνεται, στο τέλος πάντα υπάρχει η πιθανότητα η εφαρμογή να ανιχνεύεται από την υπηρεσία και να μπλοκάρεται. Οπότε άδικος κόπος. Τα παραπάνω, χωρίς να είμαι πολύ σχετικός στο android καθώς έχω ασχοληθεί για λίγο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά κάποιες πληροφορίες μπορείς να πάρεις από 'δω: https://stackoverflow.com/questions/3593420/is-there-a-way-to-get-the-source-code-from-an-apk-file (ψάχνεις για java decompiler/s) Thanks! Θα ρίξω μια ματιά για decompilers
marios28 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 48 λεπτά πριν, Mivas (myphone) είπε Βασικά ίσως να μην το έθεσα σωστά. Αυτό που θέλω, είναι επιδιόρθωση των ήδη υπάρχοντων εφαρμογών του Symbian ώστε να λειτουργούν και παλι. Πρακτικά, να μην απορρίπτονται από τους εξυπηρετητές των αντίστοιχων υπηρεσιών... Δεν εννοώ port από το μηδέν... Thanks! Θα ρίξω μια ματιά για decompilers Οπότε δεν έχει σχέση το android και δε θες decompiler. Το decompiling για ανάκτηση πηγαίου κώδικα είναι τεχνικώς δυνατό (λειτουργικό) στη Java. Στο Symbian -αν δεν κάνω λάθος- χρησιμοποιείτο C++ για την ανάπτυξη εφαρμογών. Δε νομίζω να υπάρχουν c++ λειτουργικοί decompilers. Και αν υπάρχουν, (φαντάζομαι) θα κάνουν δουλειά για 10 γραμμές κώδικα. Στην περίπτωση αυτή ψάξε με όρους: reverse engineering symbian applications. Κάτι τέτοιο.
Mivas (myphone) Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Το Android θα βοηθούσε για να δω τις διαφορές με τις αντίστοιχες Symbian εφαρμογές... Αλλιώς δεν ξέρω αν μπορέσω να βγάλω άκρη. Για Symbian προγραμματισμό είναι όντως πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος γνώστης στις μέρες μας... Αλλά ας ξεκινήσουμε από Android και βλέπουμε :)
marios28 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 Δημοσ. 24 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Mivas (myphone) είπε Το Android θα βοηθούσε για να δω τις διαφορές με τις αντίστοιχες Symbian εφαρμογές... Αλλιώς δεν ξέρω αν μπορέσω να βγάλω άκρη. Για Symbian προγραμματισμό είναι όντως πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος γνώστης στις μέρες μας... Αλλά ας ξεκινήσουμε από Android και βλέπουμε Δε νομίζω ότι βοηθάει η σύγκριση. Αν καταλαβαίνω καλά τι εννοείς και σύμφωνα με τις δικές μου γνώσεις που φυσικά μπορεί να μην ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Θα έχεις διαφορετικά αποτελέσματα μη συγκρίσιμα. Πάντως δε θες Symbian προγραμματισμό. Δε θα προγραμματίσεις κάτι. Δεν μπορείς να πάρεις πηγαίο κώδικα από Symbian εφαρμογή (αυτό σου λέω παραπάνω). Στην πραγματικότητα θες να πειράξεις το εκτελέσιμο (αυτό λέγεται cracking/patching) για να ξαναγίνει λειτουργικό (αν είναι δυνατόν). Π.χ. Αν η Symbian εφαρμογή μπλοκάρεται λόγω user-agent (υποθετικά μιλώντας) θα μπορούσε να σβηστούν/αντικατασταθούν τα συγκεκριμένα bytes από κάποιον που έχει ασχοληθεί με τέτοιου τύπου διαδικασίες. Προφανώς πάντως η διαδικασία δεν είναι (100%) νόμιμη. Είναι (σχεδόν) αντίστοιχη με τα σπαστήρια. Αυτό σου γράφει ο filip123go. Γράφω σχεδόν, γιατί δεν είναι σπαστήρι ακριβώς, αλλά θέλεις μία δωρεάν εφαρμογή να την ξανακάνεις λειτουργική, επειδή πλέον δεν υποστηρίζεται λόγω εγκατάλειψης της πλατφόρμας. Τελωσπάντων πιθανόν να βρεις κάποιον που να γνωρίζει περισσότερα επί του θέματος. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2019 από marios28
Mivas (myphone) Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Κατάλαβα τι εννοείς. Δυστυχώς οι ελάχιστοι προγραμματιστές του Symbian που είχαν απομείνει, τα παράτησαν όπως φαίνεται και έμειναν άτομα με μεράκι αλλά χωρίς τέτοιες απαιτητικές γνώσεις... Π.χ. ομάδα SIStore κλπ. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις οι API αλλαγές έκαναν τις εφαρμογές μη λειτουργικές, επομένως κάποιος με αντίστοιχες γνώσεις ίσως και να έχει κάποιες ελπίδες να διορθώσει τα πράγματα. Ευχαριστώ πολύ για το feedback και τις επεξηγήσεις :)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα