Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα

εχω το εξης θεμα με συνεχομενο boot loop=αναβει το pc για 5 δευτερολεπτα και κανει επανεκκινηση-Μητρικη Asrock Z77 ITX- I5 2500K

Ξαφνικα εκλεισε το pc και αναβει μονιμα το πισω κουμπι CMOS της μητρικης

Το συστημα αναβει μπαινει σε λειτουργια ολα κανονικα ανεμιστηρες,καρτα γραφικων κλπ αλλα δεν μπαινει καν bios.

Kανει συνεχοια boot loop. Τα εχω δοκιμασει ολα τα εξαρτηματα εκτος μητρικης σε αλλο pc και ολα εναι λειτουργικα .

Εχω δοκιμασει τα παντα απο αφαιρεση ενα-ενα τα καλωδια και εκκινηση μπαταρια CMOS, PIN CMOS, καθαρισμος και επανατοποθετηση μνημων vga card, ενδελεχη ελεγχο socket, σκασιμο πυκνωτων,τεσταρισμα εκτος σασι=ΤΙΠΟΤΑ

Μαλλον παμε για μητρικη?

Δημοσ.

Να βγάλεις τα παντα  από το κουτί , συμπεριλαμβανομένων και της μητρικής και του τροφοδοτικού, σε ένα τραπέζι με τραπεζομάντηλο, να βγάλεις επεξεργαστή, καθαρισμός , επανατοποθέτηση + ψυκτρα, μια μόνο μνήμη, κάρτα γραφικών της μητρικής, σύνδεση καλωδιων με τροφοδοτικό, και boot με γεφυρωμα του τζαμπερ εκκίνησης. 

Μπορεί αν δεν ξεκινά να είναι μητρική, cpu, ram η και τροφοδοτικό!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mr.mister είπε

Καλημερα

εχω το εξης θεμα με συνεχομενο boot loop=αναβει το pc για 5 δευτερολεπτα και κανει επανεκκινηση-Μητρικη Asrock Z77 ITX- I5 2500K

Ξαφνικα εκλεισε το pc και αναβει μονιμα το πισω κουμπι CMOS της μητρικης

Το συστημα αναβει μπαινει σε λειτουργια ολα κανονικα ανεμιστηρες,καρτα γραφικων κλπ αλλα δεν μπαινει καν bios.

Kανει συνεχοια boot loop. Τα εχω δοκιμασει ολα τα εξαρτηματα εκτος μητρικης σε αλλο pc και ολα εναι λειτουργικα .

Εχω δοκιμασει τα παντα απο αφαιρεση ενα-ενα τα καλωδια και εκκινηση μπαταρια CMOS, PIN CMOS, καθαρισμος και επανατοποθετηση μνημων vga card, ενδελεχη ελεγχο socket, σκασιμο πυκνωτων,τεσταρισμα εκτος σασι=ΤΙΠΟΤΑ

Μαλλον παμε για μητρικη?

Μάλλον bricked από BIOS είναι. Κανε ένα ψάξιμο με το όνομα της μητρικής σου και "bios recovery" μπορεί και να το σώσεις.

https://forums.tomshardware.com/threads/help-asrock-z77-bricked-during-bios-update.1401187/

Επεξ/σία από Apaleytos80
  • Like 1
Δημοσ.
8 hours ago, tz_aristotelis said:

Να βγάλεις τα παντα  από το κουτί , συμπεριλαμβανομένων και της μητρικής και του τροφοδοτικού, σε ένα τραπέζι με τραπεζομάντηλο, να βγάλεις επεξεργαστή, καθαρισμός , επανατοποθέτηση + ψυκτρα, μια μόνο μνήμη, κάρτα γραφικών της μητρικής, σύνδεση καλωδιων με τροφοδοτικό, και boot με γεφυρωμα του τζαμπερ εκκίνησης. 

Μπορεί αν δεν ξεκινά να είναι μητρική, cpu, ram η και τροφοδοτικό!!!!

Eυχαριστω τα εχω ηδη δοκιμασει ολα αυτα

7 hours ago, Apaleytos80 said:

Μάλλον bricked από BIOS είναι. Κανε ένα ψάξιμο με το όνομα της μητρικής σου και "bios recovery" μπορεί και να το σώσεις.

https://forums.tomshardware.com/threads/help-asrock-z77-bricked-during-bios-update.1401187/

Ευχαριστω  το εκανα.Τιποτα.. δεν bootαρει απο το usb καν.

Δημοσ.

Δυστυχώς και εγώ μια asrock h87 που είχα το ίδιο έκανε προσπάθησαν οι τεχνικοί να την σώσουν άλλα δυστυχως τίποτα, με την διαφορά όμως ότι ήτανε καινούρια από το κουτί,  κρίμα  πάντως πόσα  χρόνια την είχες;   επίσης έγινε κάτι ποιο πριν όπως εάν το τροφοδοτικό έδινε τίποτα τάση ποιο πάνω ή καμιά διακοπή ρεύματος,   τώρα που θα βρεις καινούρια έχει ακόμα; 

Δημοσ.
7 minutes ago, panos0100 said:

Δυστυχώς και εγώ μια asrock h87 που είχα το ίδιο έκανε προσπάθησαν οι τεχνικοί να την σώσουν άλλα δυστυχως τίποτα, με την διαφορά όμως ότι ήτανε καινούρια από το κουτί,  κρίμα  πάντως πόσα  χρόνια την είχες;   επίσης έγινε κάτι ποιο πριν όπως εάν το τροφοδοτικό έδινε τίποτα τάση ποιο πάνω ή καμιά διακοπή ρεύματος,   τώρα που θα βρεις καινούρια έχει ακόμα; 

Κατι σαν πτωση τασης εγινε αν και ειχα πανω σταθεροποιητη τασης APC μου εκανε ενα στιγμιαιο shutdown με ανεβοκατεβασμα του σταθεροποιητη και απο τοτε δεν συνηλθε το συστημα. Ευτυχως εβαλα στην θεση της προβληματικης μητρικης μια H61-1155 μητρικη και ολα καλα δουλευει το συστημα. Για αγορα απο Ebay της ιδιας ή αλλης Z77-ΙΤΧ μητρικης δεν συμφερει γιατι ζητανε 130 euros+🤑. Μαλλον θα βρω καμοια ΑΤΧ Ζ77 που τις δινουν γυρω στα 60-80 euros να κανω την δουλεια μου.

Δημοσ.

Από που θα την πάρεις;  γιατί πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου το έχω και εγώ αυτό, λέω αν καεί και η δικιά μου η gigabyte z97  που θα βρω άλλη;   επίσης πως γίνεται ο σταθεροποιητης να έκαψε την μητρική;  

Δημοσ.
4 minutes ago, panos0100 said:

Από που θα την πάρεις;  γιατί πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου το έχω και εγώ αυτό, λέω αν καεί και η δικιά μου η gigabyte z97  που θα βρω άλλη;   επίσης πως γίνεται ο σταθεροποιητης να έκαψε την μητρική;  

Απο αγγελιες εδω ή στο Ebay. Δεν την εκαψε ο σταθεροποιητης αλλα βραχυκυκλωμα στο pc ή πτωση ρευματος.

Δημοσ.

ααα μάλιστα,  κατάλαβα  καταραμένη ΔΕΗ  εμένα τώρα τι μου κάνει   έχει τύχει 5 φορές μέσα στον μήνα κόβει για μισό λεπτό το ρεύμα τελείως και το ξανά φέρνει ο σταθεροποιητης σβήνει και όταν ανάβει ξανά η οθόνη και η τηλεόραση παίρνουν ρεύμα και ανοίγουν μόνα τους,  εγώ τι φταίω να πληρώνω καινούρια μητρική ή καινούρια οθόνη;  θα μου πεις βάλε ένα UPS ναι σίγουρα είναι καλύτερο άλλα οι μπαταρίες δεν κρατανε θελουν αλαγμα σε 1 χρόνο το πολύ 

• Like 1
Δημοσ.
35 minutes ago, ziaba said:

βρες άλλα cpu-ram 10 με 20€ τα βρίσκεις και δοκίμασε την μητρική

Ευχαριστω,το εχω κανει ηδη

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα σε gigabyte ga h110m-h.

Τα έχω τσεκαρει όλα μεμονωμένα, έκανα clear CMOS αλλά τίποτα. Η μητρική μόλις βγήκε από το κουτί

Το σύστημα το δοκιμάζω με i5 6500 3.2Ghz

Επεξ/σία από 1988panos2171

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...