djcat Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Εγω δε ζητησα καμια αδεια,απλα η επιχειρηση ειπε οτι δεν εργαζομαστε μεγαλη παρασκευη και ενα μηνα μετα μου λεει βαλε υπογραφη οτι ελαβες αδεια την μ.παρασκευη Θεωρητικά απαγορεύεται να στο κάνει αυτό. Στην πράξη είναι το κατά πόσο θες να το κυνηγήσεις... Επεξ/σία 29 Μαΐου 2019 από djcat
eidikos33 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, djcat είπε Θεωρητικά απαγορεύεται να στο κάνει αυτό. Στην πράξη είναι το κατά πόσο θες να το κυνηγήσεις... Κανονικα θα επρεπε να την πληρωθω την ημερα και ας μην εργαστηκα? αυτο ειναι το θεμα...
mylo Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Η αργία πως πληρώνετε; πχ αν δουλεύεις πρωτομαγιά και είσαι μισθωτος.
eidikos33 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, mylo είπε Η αργία πως πληρώνετε; πχ αν δουλεύεις πρωτομαγιά και είσαι μισθωτος. 75% 1
chsam Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 22 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Κανονικα θα επρεπε να την πληρωθω την ημερα και ας μην εργαστηκα? αυτο ειναι το θεμα... Για τι ειδους αδεια υπεγραψες;Κανονικη ή ανευ αποδοχων; Αν ηταν κανονικη, την πληρωνεσαι κανονικα. Στην προηγουμενη δουλεια που ημουν τεσσερα χρονια ηταν στανταρ πρακτικη να μας χρεωνει ολους την Μ.Παρασκευη κανονικη αδεια για να μην ανοιγει η επιχειρηση.
eidikos33 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, chsam είπε Για τι ειδους αδεια υπεγραψες;Κανονικη ή ανευ αποδοχων; Αν ηταν κανονικη, την πληρωνεσαι κανονικα. Στην προηγουμενη δουλεια που ημουν τεσσερα χρονια ηταν στανταρ πρακτικη να μας χρεωνει ολους την Μ.Παρασκευη κανονικη αδεια για να μην ανοιγει η επιχειρηση. κανονικη υπεγραψα,αλλο ρωτησα αν κανονικα ειναι αργια η οχι στον ιδιωτικο τομεα...στο χαρτι αναφερει οτι αν δεν εχεις υπολοιπο αδειων στο μελλον ειναι ανευ αποδοχων...πχ το καλοκαιρι θα κλεισει για 15 μερες ξερω γω τον αυγουστο
chsam Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, eidikos33 είπε κανονικη υπεγραψα,αλλο ρωτησα αν κανονικα ειναι αργια η οχι στον ιδιωτικο τομεα...στο χαρτι αναφερει οτι αν δεν εχεις υπολοιπο αδειων στο μελλον ειναι ανευ αποδοχων...πχ το καλοκαιρι θα κλεισει για 15 μερες ξερω γω τον αυγουστο Σορρυ αλλα αυτο ρωτησες "Κανονικα θα επρεπε να την πληρωθω την ημερα και ας μην εργαστηκα? αυτο ειναι το θεμα..." και σ'αυτο απαντησα. Οπως σου ειπαν και πριν δεν ειναι αργια για τον ιδιωτικο τομεα παντως.
eidikos33 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, chsam είπε Σορρυ αλλα αυτο ρωτησες "Κανονικα θα επρεπε να την πληρωθω την ημερα και ας μην εργαστηκα? αυτο ειναι το θεμα..." και σ'αυτο απαντησα. Οπως σου ειπαν και πριν δεν ειναι αργια για τον ιδιωτικο τομεα παντως. οκ σε ευχαριστω,τουλαχιστον την πρωτομαγια που δεν εργαστηκα θα πρεπει να την πληρωθω κανονικα ετσι δεν ειναι? ετσι μου ειπε στο hr που ρωτησα παντως...θα φανει στην νεκροψια...
chsam Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, eidikos33 είπε τουλαχιστον την πρωτομαγια που δεν εργαστηκα θα πρεπει να την πληρωθω κανονικα ετσι δεν ειναι? Φυσικα και θα πληρωθεις.
Moderators Malthador Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 4 hours ago, eidikos33 said: Καλησπέρα στην δουλειά που εργάζομαι με έβαλαν να υπογράψω ότι πήρα άδεια μεγάλη Παρασκευή ενώ νόμιζα ότι είναι αργία και θα πληρώνομουν κανονικά και ας μην εργάστηκα και μου είπε στο hr ότι δεν είναι αργία. Δεν βγάζει νόημα αυτό που διατυπώνεις εδώ. Πρόεδρος Εδεσσαϊκού φάση. 1 1
djcat Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 "Το άρθρο 4 του Α.Ν 539/1945, ορίζει ότι η χρονική περίοδος χορηγήσεως της άδειας αναψυχής των μισθωτών, κανονίζεται μεταξύ εργοδότη και μισθωτού, ενώ ο εργοδότης υποχρεούται στην χορήγηση αδείας εντός διμήνου από τη διατύπωση της σχετικής αίτησης του μισθωτού. Επίσης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4093/2012, μπορεί να κατατμηθεί η κανονική άδεια πολλές φορές κατόπιν αίτησης του μισθωτού. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κανονική άδεια η για οποιοδήποτε λόγο υποχρεωτική χορήγηση μιας ή περισσότερων ημερών αναπαύσεως από τον εργοδότη στον μισθωτό, μετά από απόφαση του εργοδότη." https://www.ergasiaka-gr.net/2015/07/monomeris-xorigisi-adeias-mi-apasxolisi-toy-ergazomenoy/ 2
valkon Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δεν ξέρω κανέναν που να δούλεψε Μ.Παρασκευή σε εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια.
christos4 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, valkon είπε Δεν ξέρω κανέναν που να δούλεψε Μ.Παρασκευή σε εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια. Αν έχω καταλάβει καλά δεν είναι το θέμα αν δούλεψε, αλλά αν στο χρεώνουν άδεια ή όχι. Πχ εκεί που εργάζομαι εγώ δεν δουλέψαμε, και δεν χρεωθηκαμε άδεια, και δεν είδαμε διαφορετικό μισθό. Ο ts δεν δούλεψε, αλλά του κοψαν μια μέρα άδεια που θα μπορούσε να την πάρει κάποια άλλη μέρα που εκείνος θα ήθελε. Επίσης αποτι φαίνεται δεν τους ρώτησαν αν θέλουν άδεια ή αν θα πάνε για δουλειά,αλλα εκ των υστέρων τους κόβουν μια μέρα άδειας.
logistoulis Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, agrio.imeros είπε Η Πρωτομαγιά για να μη θεωρηθεί αργία πρέπει ο υπουργός απασχόλησης να μη υπογράψει το άρθρο 1 αυτού του νόμου (κλικ). Όπως καταλαβαίνεται κανένας υπουργός στα χρόνια που πέρασαν δεν έχει κάνει τη μαλακία να μην το υπογράψει. Οπότε πληρώνεσαι κανονικότατα. Οι επίσημες αργίες είναι πέντε. Η 25 Μαρτίου, η Δευτέρα του Πάσχα, ο δεκαπενταύγουστος, τα Χριστούγεννα και η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Η 28 Οκτωβρίου, πρωτοχρονιά, τα φώτα, Μ. Παρασκευή, Άγιο Πνεύμα κτλ είναι στην ευχέρεια του εργοδότη αν θέλει να γίνουν αργίες. 4 ώρες πριν, eidikos33 είπε Γνωρίζουμε αν το υπέγραψε φέτος? από το 2017 νομίζω έγινε μόνιμη η φάση, δεν χρειάζεται να το εγκρίνει κάθε χρόνο πλέον 3 ώρες πριν, eidikos33 είπε Κανονικα θα επρεπε να την πληρωθω την ημερα και ας μην εργαστηκα? αυτο ειναι το θεμα... φυσικά πρέπει να την πληρωθείς, εννοείται ότι πληρώνεσαι κανονικά στις κανονικές άδειες απλά πάνε να θεωρήσουν αυτή τη μέρα που υποχρεωτικά πήρες άδεια σαν άδεια για να μην τη ζητήσεις αργότερα βέβαια κανονικά είναι δικό τους θέμα που δεν ήταν ανοικτοί εκείνη τη μέρα δεν τίθεται θέμα αργίας 2 ώρες πριν, djcat είπε "Το άρθρο 4 του Α.Ν 539/1945, ορίζει ότι η χρονική περίοδος χορηγήσεως της άδειας αναψυχής των μισθωτών, κανονίζεται μεταξύ εργοδότη και μισθωτού, ενώ ο εργοδότης υποχρεούται στην χορήγηση αδείας εντός διμήνου από τη διατύπωση της σχετικής αίτησης του μισθωτού. Επίσης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4093/2012, μπορεί να κατατμηθεί η κανονική άδεια πολλές φορές κατόπιν αίτησης του μισθωτού. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κανονική άδεια η για οποιοδήποτε λόγο υποχρεωτική χορήγηση μιας ή περισσότερων ημερών αναπαύσεως από τον εργοδότη στον μισθωτό, μετά από απόφαση του εργοδότη." https://www.ergasiaka-gr.net/2015/07/monomeris-xorigisi-adeias-mi-apasxolisi-toy-ergazomenoy/ αυτό Επεξ/σία 29 Μαΐου 2019 από logistoulis
eidikos33 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 7 ώρες πριν, logistoulis είπε από το 2017 νομίζω έγινε μόνιμη η φάση, δεν χρειάζεται να το εγκρίνει κάθε χρόνο πλέον φυσικά πρέπει να την πληρωθείς, εννοείται ότι πληρώνεσαι κανονικά στις κανονικές άδειες απλά πάνε να θεωρήσουν αυτή τη μέρα που υποχρεωτικά πήρες άδεια σαν άδεια για να μην τη ζητήσεις αργότερα βέβαια κανονικά είναι δικό τους θέμα που δεν ήταν ανοικτοί εκείνη τη μέρα δεν τίθεται θέμα αργίας αυτό Οπότε ισχύει ότι η μεγάλη Παρασκευή δεν είναι αργία σωστά? Θέλω να δω αν θα πληρωθώ κανονικά την πρωτομαγιά που από ότι μου είπαν στην δουλειά είναι αργία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα