Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας 

είχα παραγγείλει απο το skrouzt αυτη εδω τη ram https://www.skroutz.gr/s/17501829/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Gray-16GB-DDR4-3000MHz-BLS16G4D30AESB.html

ομως εγω ηθελα να την παραγγείλω απο την fox store https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=41924

ομως οταν τη παρέλαβα παρατήρησα οτι ηταν το 1x16 και οχι 4x4 όπως το είχα παραγγείλει 

μετα κατάλαβα οτι είχανε κανει λαθος στη καταχώρηση στο skrouzt και στο link οπου ηταν το σετ των 4χ4 εγω πάτησα στο δικο τους και πήρα το 1x16  

το παρατήρησα αφου την παρέλαβα 

τέλος πάντων την κούμπωσα στη μητρική και ανα 20 λεπτα μια μπλε οθόνη.

την εκανα bios update αλλα ξανα τα ιδια, δεν σηκώνει πάνω απο 2400mhz

και εγω απο εκει οπου περίμενα να εχω 4 x 4gb 3000mhz έφτασα να μείνω με 1 x 16 2400mhz (ολα αυτα την ιδια μερα)

την επόμενη μέρα ζητησα επιστροφή χρημάτων λογο μη συμβατότητας μέσω τηλεφώνου αλλα δεν τη δέχονται διότι άνοιξα την συσκευασία 🤦‍♂️  η οποία παρεπιπτόντως  ηταν ήδη ανοιγμένη διοτι κανονικα ηταν σετ 2x16 αλλα αυτοι κρατήσαν λογικα το ενα απο τα δυο και απλα αλλάξαν τα χαρτιά της συσκευασίας 

η αλήθεια ειναι οτι την έχω ηδη στείλει με αυτους να λένε οτι θα την εξετάσουν αλλα σε περίπτωση που δεν δεχτούν την επιστροφή 

Μήπως ξέρετε τι αν κάνω μετά  ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικα κανεις λαθος, δεν υπαρχει συσκευασια για τις περισσοτερες μνημες του ενος DIMM, ακομα και τα μονα τα βαζουν σε συσκευασιες των 2 (απλα η μια μενει κενη). Αυτο το κανουν οι εταιρειες για να γλυτωσουν εξοδα παραγωγης (λες τα καταστηματα να εχουν χαρτια απο την καθε εταιρεια και να αλλαζουν τις συσκευασιες;).

Απο εκει και περα στην σελιδα τους ειναι ξεκαθαρο πως ειναι 1 DIMM και οχι 4 οποτε δεν βλεπω ακριβως το καταστημα σε τι φταιει.

Βεβαια εχεις δικαιωμα υπαναχωρησης αλλα δεν ξερω με ανοιχτη την συσκευασια τι γινεται (θεωρητικα και παλι το εχεις, παλιοτερα ισχυε αυτο τωρα δεν ξερω).

Επεξ/σία από Salvation81
  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Alos912 είπε

Καλησπέρα σας 

είχα παραγγείλει απο το skrouzt αυτη εδω τη ram https://www.skroutz.gr/s/17501829/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Gray-16GB-DDR4-3000MHz-BLS16G4D30AESB.html

ομως εγω ηθελα να την παραγγείλω απο την fox store https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=41924

ομως οταν τη παρέλαβα παρατήρησα οτι ηταν το 1x16 και οχι 4x4 όπως το είχα παραγγείλει 

μετα κατάλαβα οτι είχανε κανει λαθος στη καταχώρηση στο skrouzt και στο link οπου ηταν το σετ των 4χ4 εγω πάτησα στο δικο τους και πήρα το 1x16  

το παρατήρησα αφου την παρέλαβα 

τέλος πάντων την κούμπωσα στη μητρική και ανα 20 λεπτα μια μπλε οθόνη.

την εκανα bios update αλλα ξανα τα ιδια, δεν σηκώνει πάνω απο 2400mhz

και εγω απο εκει οπου περίμενα να εχω 4 x 4gb 3000mhz έφτασα να μείνω με 1 x 16 2400mhz (ολα αυτα την ιδια μερα)

την επόμενη μέρα ζητησα επιστροφή χρημάτων λογο μη συμβατότητας μέσω τηλεφώνου αλλα δεν τη δέχονται διότι άνοιξα την συσκευασία 🤦‍♂️  η οποία παρεπιπτόντως  ηταν ήδη ανοιγμένη διοτι κανονικα ηταν σετ 2x16 αλλα αυτοι κρατήσαν λογικα το ενα απο τα δυο και απλα αλλάξαν τα χαρτιά της συσκευασίας 

η αλήθεια ειναι οτι την έχω ηδη στείλει με αυτους να λένε οτι θα την εξετάσουν αλλα σε περίπτωση που δεν δεχτούν την επιστροφή 

Μήπως ξέρετε τι αν κάνω μετά  ?

Στο σύνολο της ανάρτησης σου εντοπίζω πως είναι λάθος αγορά από την πλευρά σου,  αναφέρεις πως εξ αρχής είδες ότι ήταν λάθος αλλά προσπάθησες να κάνεις δοκιμή, δε σου βγήκε και ζητάς χρήματα πίσω...

Σε παρόμοια περίπτωση που είχα ανοίξει συσκευασία από άλλο κατάστημα την είχαν δεχτεί πάντως αλλά με μειωμένη τιμή...

Κοινώς τα λάθη πληρώνονται...

ή την κρατάς και την πουλάς ως μεταχειρισμένη, ή την αποθηκεύεις για μελλοντική χρήση ή συζητάς μαζί τους μήπως και είναι εφικτό να την επιστρέψεις με μειωμένο κόστος...

Δημοσ.

Έχετε το δικαίωμα ακύρωσης και επιστροφής της παραγγελίας σας εντός 14 ημερών, για οποιονδήποτε λόγο και χωρίς καμία δικαιολογία. Αυτή η «περίοδος χάριτος» λήγει 14 ημέρες μετά την ημερομηνία παραλαβής των προϊόντων (ή της σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών).

Ωστόσο, η 14ήμερη περίοδος «χάριτος» δεν ισχύει για όλες τις αγορές. Μερικές από τις εξαιρέσεις είναι οι εξής:

• αεροπορικά και σιδηροδρομικά εισιτήρια, εισιτήρια συναυλιών, κρατήσεις ξενοδοχείων, κρατήσεις για ενοικίαση αυτοκινήτου και υπηρεσίες εστίασης για συγκεκριμένες ημερομηνίες
  • τρόφιμα και ποτά που σας παραδίδονται τακτικά - όπως τα ψώνια σας από το τοπικό σας σουπερμάρκετ
  • προϊόντα που κατασκευάζονται κατά παραγγελία ή είναι σαφώς εξατομικευμένα - π.χ. κοστούμι ραμμένο στα μέτρα σας
  • σφραγισμένο λογισμικό ήχου, εικόνας ή υπολογιστή, όπως DVD, που αποσφραγίσατε μετά την παραλαβή του
  • διαδικτυακό ψηφιακό περιεχόμενο, εάν έχετε ήδη ξεκινήσει την τηλεφόρτωση του ή την αναπαραγωγή του σε συνεχή ροή και συμφωνήσατε ότι θα χάσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης σε περίπτωση που ξεκινήσετε τη σχετική διαδικασία
  • προϊόντα που αγοράσατε από ιδιώτη και όχι από επιχείρηση
  • συμβάσεις για επείγουσες επισκευές και συντήρηση - για παράδειγμα, εάν καλέσετε έναν υδραυλικό να επισκευάσει διαρροή σε λουτρό, δεν μπορείτε να ακυρώσετε την ανάθεση της εργασίας εάν έχετε ήδη συμφωνήσει στην τιμή.

βρήκα αυτά στο indernet στο https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/shopping-consumer-rights/index_el.htm#changed-mind-distance

ειμαι κομπλε...

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Alos912 είπε

Έχετε το δικαίωμα ακύρωσης και επιστροφής της παραγγελίας σας εντός 14 ημερών, για οποιονδήποτε λόγο και χωρίς καμία δικαιολογία. Αυτή η «περίοδος χάριτος» λήγει 14 ημέρες μετά την ημερομηνία παραλαβής των προϊόντων (ή της σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών).

Ωστόσο, η 14ήμερη περίοδος «χάριτος» δεν ισχύει για όλες τις αγορές. Μερικές από τις εξαιρέσεις είναι οι εξής:

• αεροπορικά και σιδηροδρομικά εισιτήρια, εισιτήρια συναυλιών, κρατήσεις ξενοδοχείων, κρατήσεις για ενοικίαση αυτοκινήτου και υπηρεσίες εστίασης για συγκεκριμένες ημερομηνίες
  • τρόφιμα και ποτά που σας παραδίδονται τακτικά - όπως τα ψώνια σας από το τοπικό σας σουπερμάρκετ
  • προϊόντα που κατασκευάζονται κατά παραγγελία ή είναι σαφώς εξατομικευμένα - π.χ. κοστούμι ραμμένο στα μέτρα σας
  • σφραγισμένο λογισμικό ήχου, εικόνας ή υπολογιστή, όπως DVD, που αποσφραγίσατε μετά την παραλαβή του
  • διαδικτυακό ψηφιακό περιεχόμενο, εάν έχετε ήδη ξεκινήσει την τηλεφόρτωση του ή την αναπαραγωγή του σε συνεχή ροή και συμφωνήσατε ότι θα χάσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης σε περίπτωση που ξεκινήσετε τη σχετική διαδικασία
  • προϊόντα που αγοράσατε από ιδιώτη και όχι από επιχείρηση
  • συμβάσεις για επείγουσες επισκευές και συντήρηση - για παράδειγμα, εάν καλέσετε έναν υδραυλικό να επισκευάσει διαρροή σε λουτρό, δεν μπορείτε να ακυρώσετε την ανάθεση της εργασίας εάν έχετε ήδη συμφωνήσει στην τιμή.

βρήκα αυτά στο indernet στο https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/shopping-consumer-rights/index_el.htm#changed-mind-distance

ειμαι κομπλε...

Οι 14 ημέρες επιστροφής προϊόντος ισχύουν όταν το προϊόν βρίσκεται στην αρχική του συσκευασία και σε άρτια κατάσταση και εσυ λες πως το έχεις δοκιμάσει...

Αρα ούτε είσαι κομπλέ αλλά και δε νομίζω ότι σκέφτεσαι «δίκαια», το κατάστημα πάντως από τα γραφόμενα σου δεν νομίζω ότι ευθύνεται πουθενά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...