Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Ξαναθυμίζω: Ο IMC των Ryzen είναι αδύνατο να υπερβεί το FCLK clock και σε περίπτωση που ο χρήστης επιβάλει υψηλότερο real RAM clock από αυτό του FCLK, o ΙΜC πέφτει αυτόματα και μη αναστρέψιμα σε 1:2 Mode. 

Με βάση το παραπάνω, καταλήγουμε στο γεγονός ότι για να γράφει 2100MHz RAM, η RAM να δίνει νούμερα για 2100MHz και ο IMC να είναι επίσης στα 2100MHz και σε 1:1 Mode, το FCLK ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ είναι τουλάχιστον στα 2100MHz αν όχι υψηλότερο. 

Στα Renoir ο IMC με το IF είναι Decoupled

Δημοσ.

3900x_001.png.68a168dbd44d525e06c811577358acf9.png

Η εμπειρία μου με δοκιμές undervolt.
Σύνοψη: O 3900x σε x570 aorus pro συμπαθεί το -0,075 και ρίχνει temps, package power, χωρίς να ρίχνει ή/και με μικρή άυξηση επιδόσεων.
Πρώτη περιπέτεια με κίνητρο το 1ο καλοκαίρι με 3900x.

• x570 aorus pro
  • bios F6b abba 1.0.0.3abba
  • thermalright legrand macho RT cooler
  • h500 case
  • 25 C δωμάτιο.
  • pbo με 200ppt/95TDC/ auto-oc 200mhz
  • latest amd chipset drivers

Σε όλα τα test:

• Preferred cores enabled
  • Cstates enabled(αντίστοιχο cool n quite των gigabyte)
  • Vcore normal

Τα κενά τα βλέπετε γιατί παρέλειψα να τα συμπληρώσω όλα, αφού παρατήρησα οτι έβγαιναν αναλογικά...
Άν θέλει κανείς να δεί κάτι μπορώ να ρυθμίσω και να δοκιμάσω.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, malakudi είπε

Το 1.0.0.3 ΑΒΒΑ καλό είναι. Αυτό που έδειξες στο screenshot είναι το πρώτο BIOS της μητρικής, αρχαίο. Απορώ πως πήρες μητρική με τόσο παλιό BIOS, πρέπει να ήταν 10 μήνες στο ράφι.

Δηλαδή έπρεπε να έχει πιό καινούριο; Η μητρική ήρθε Μάρτιο. Τα parts τα μάζευα ένα ένα από τέλος Ιανουαρίου που ξεκίνησα να αγοράζω. Το πρώτο part ήταν ο 7 2700x τέλος Ιανουαρίου και το τελευταίο η be quit! Dark Rock Pro 4 πριν κάνα δυό βδομάδες. 

Επεξ/σία από Lfc
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Lfc είπε

Δηλαδή έπρεπε να έχει πιό καινούριο; Η μητρική ήρθε Μάρτιο. Τα parts τα μάζευα ένα ένα από τέλος Ιανουαρίου που ξεκίνησα να αγοράζω. Το πρώτο part ήταν ο 7 2700x τέλος Ιανουαρίου και το τελευταίο η be quit! Dark Rock Pro 4 πριν κάνα δυό βδομάδες. 

Και τυχερός είσαι που δεν ήταν κάτι προβληματικό. Γιατί θα είχες χάσει όλες τις διορίες RMA, κτλ κτλ κτλ και θα έμενες χωρίς PC για μήνες ακόμα.

Δεν αγοράζουμε parts ένα ένα και τα φυλάμε για αυτόν ακριβώς το λόγο.

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Lfc είπε

Το BIOS που έχεις σύμφωνα με το screenshot που ανέβασες είναι το 0604 που βγήκε 4/7/2019. Εφ' όσον αγόρασες τη μητρική το Μάρτιο, έπρεπε να έχει τουλάχιστον το 1405 που είχε βγει από το Νοέμβριο του 2019. Το 1407 που βγήκε Απρίλιο 2020 αλλά και το τελευταίο 2203 που βγήκες πριν λίγες μέρες είναι λογικό να μη το είχε, αλλά το 1405 έπρεπε να το έχει. Μάλλον η μητρική ήταν καιρό σε κάποιο ράφι ή σε κάποια αποθήκη.

Το BIOS το βάζεις σε ένα USB stick και το φλασάρεις μέσα από το BIOS, μη το κάνεις από τα utilities μέσα από τα Windows, δεν είναι ασφαλή. Αν δε θες να βάλεις το latest με το πολύ φρέσκο AGESA, βάλε τουλάχιστον το 1407. Αν και πιστεύω πως και το latest 2203 θα είναι ΟΚ.

Επεξ/σία από malakudi
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, malakudi είπε

Το BIOS που έχεις σύμφωνα με το screenshot που ανέβασες είναι το 0604 που βγήκε 4/7/2019. Εφ' όσον αγόρασες τη μητρική το Μάρτιο, έπρεπε να έχει τουλάχιστον το 1405 που είχε βγει από το Νοέμβριο του 2019. Το 1407 που βγήκε Απρίλιο 2020 αλλά και το τελευταίο 2203 που βγήκες πριν λίγες μέρες είναι λογικό να μη το είχε, αλλά το 1405 έπρεπε να το έχει. Μάλλον η μητρική ήταν καιρό σε κάποιο ράφι ή σε κάποια αποθήκη.

Το BIOS το βάζεις σε ένα USB stick και το φλασάρεις μέσα από το BIOS, μη το κάνεις από τα utilities μέσα από τα Windows, δεν είναι ασφαλή. Αν δε θες να βάλεις το latest με το πολύ φρέσκο AGESA, βάλε τουλάχιστον το 1407. Αν και πιστεύω πως και το latest 2203 θα είναι ΟΚ.

Ευτυχώς που την πήρα να μην μείνει στο ράφι του foxstore 😅! Προφανώς θα την είχαν καιρό την παρτίδα. Είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθώ με το BIOS μόνος μου. Η Asus δεν έχει BIOS flashback και αν πάει κάτι στραβά θα μπλέξω άσχημα. Ούτως ή άλλως οποίο και να βάλω θα παλιώσει... Μακάρι να μπορούσα και να να ήταν απλό. Το BIOS είναι ακριβώς αυτό πού έχει στο manual της μητρικής ένας λόγος ακόμα να μην το αλλάξω. Πρέπει να το διαβάσω τώρα και βαριέμαι. Μπορεί κανείς να μου πεί πως όταν κλείνω το pc να κλείνει και το rgb της μητρικής. Μένει ανοιχτό. Δεν έχει μόνο δυό επιλογές στο BIOS για αυτό αλλά τέσσερις. Αν ήταν on / off θα το έβρισκα 😄 αμέσως. Μην αρχίσω τις δοκιμές.... 

Υ. Γ. Φαντάσου δηλαδή αυτό βαριέμαι να ψάξω όχι να φλασάρω νέο BIOS. Αργότερα. Τώρα θα ασχοληθώ με κανένα παιχνίδι. Περιμένει το resident evil  3 😊 της nitro... 

Επεξ/σία από Lfc
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Lfc είπε

Ευτυχώς που την πήρα να μην μείνει στο ράφι του foxstore 😅! Προφανώς θα την είχαν καιρό την παρτίδα. Είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθώ με το BIOS μόνος μου. Η Asus δεν έχει BIOS flashback και αν πάει κάτι στραβά θα μπλέξω άσχημα. Ούτως ή άλλως οποίο και να βάλω θα παλιώσει... Μακάρι να μπορούσα και να να ήταν απλό. Το BIOS είναι ακριβώς αυτό πού έχει στο manual της μητρικής ένας λόγος ακόμα να μην το αλλάξω. Πρέπει να το διαβάσω τώρα και βαριέμαι. Μπορεί κανείς να μου πεί πως όταν κλείνω το pc να κλείνει και το rgb της μητρικής. Μένει ανοιχτό. Δεν έχει μόνο δυό επιλογές στο BIOS για αυτό αλλά τέσσερις. Αν ήταν on / off θα το έβρισκα 😄 αμέσως. Μην αρχίσω τις δοκιμές.... 

Υ. Γ. Φαντάσου δηλαδή αυτό βαριέμαι να ψάξω όχι να φλασάρω νέο BIOS. Αργότερα. Τώρα θα ασχοληθώ με κανένα παιχνίδι. Περιμένει το resident evil  3 😊 της nitro... 

To 0604 είχε AGESA 1.0.0.1 ή 1.0.0.2 και έδινε περισσότερο ρεύμα απ' όσο πρέπει αν θυμάμαι καλά. Πρέπει να κάνεις BIOS upgrade.

• Thanks 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, kkatzos είπε

Και τυχερός είσαι που δεν ήταν κάτι προβληματικό. Γιατί θα είχες χάσει όλες τις διορίες RMA, κτλ κτλ κτλ και θα έμενες χωρίς PC για μήνες ακόμα.

Δεν αγοράζουμε parts ένα ένα και τα φυλάμε για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Αυτό φίλε μου ούτε που το είχα σκεφτεί. Όταν ήρθε η οθόνη πριν κανένα μήνα περίπου είχα πάρει τηλέφωνο στην LG να ρωτήσω κάτι. Αυτό ακριβώς μου έλεγε ο τύπος. Άνοιξε την μου λέει μπορεί να είναι σπασμένη. Δεν τον άκουσα... Ευτυχώς πήγαν όλα καλά 😋.

Δημοσ.

Καλήμερα σε όλους. Η MSΙ για X570 απέσυρε τα τελευταία bios από την επίσημη ιστοσελίδα της. Γνωρίζει κάποιος κάτι καθώς έχω βάλει το προτελευταίο beta. 

Δημοσ.

Τελικά οι B550 είναι συμβατές με 3400G & 3200G ή όχι; Το ρωτάω γιατί διαβάζω ότι έβαλε κάποιος τον 3200G στην Asus TUF Gaming B550M-Plus (WI-FI) και όλα καλά :ph34r:.

Δημοσ.
On 25/06/2020 at 18:02, ilos said:

Έχουμε εντυπώσεις από AGESA PI 1.0.0.1 ?

Μόλις το φλάσαρα! 

agesa.png

NewAgesa.png

• Like 2
Δημοσ.

spacer.png

Ο ilos και το malakudi. Και οι δυό τους με βοηθήσανε πολύ με υπομονή για να βάλω το καινούργιο. Θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια.

Βέβαια μέχρι να τελειώσει φοβήθηκα μην πάει κάτι στραβά γιατί δεν έχει BIOS flashback η Asus. Ευτυχώς όλα καλά. Βαριέμαι θανάσιμα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...