Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα φιλοι του insomnia, εφτιαξα το δικο μου pc πριν κανα δυο χρονια και βλεπω οτι σιγα σιγα εχει αρχισει να ζοριζεται σε απαιτητικα games (fps drops, θερμοκρασια) οπως pubg. Ηθελα να ρωτησω μηπως φταιει για αυτο ο επεξεργαστης μου και αν ναι ποιον μου συστηνετε να παρω. Ειμαι διατεθημενος να δωσω κανενα 300αρι για επεξεργαστη και μητρικη (καθως πιστευω οτι κ αυτη θα θελει αλλαγμα για λογους συμβατοτητας) η λιγο παραπανω αν βρεθει κατι πολυ καλο. Το συστημα μου ειναι το παρακατω:

CPU INTEL CORE I3-6100 3.70GHZ LGA1151 - BOX

VGA ASUS GEFORCE GTX1060 DUAL-GTX1060-O3G 3GB GDDR5 PCI-E RETAIL

ΜΗΤΡΙΚΗ GIGABYTE GA-H110M-DS2 RETAIL

PSU THERMALTAKE W0392RE HAMBURG 530W

Ram 8+8 gb DDR4 

SSD SANDISK SDSSDA-240G-G26 PLUS 240GB 2.5'' SATA3

HDD WESTERN DIGITAL WD10EZEX 1TB CAVIAR BLUE SATA3

Επεξ/σία από lazo37
Δημοσ.

Ναι, όχι απλά θα ζορίζεται, σε λίγο καιρό δε θα τραβάει καθόλου το σύστημα :P

Λοιπόν, δώσε πακετάκι CPU-Μητρική-RAM και πάρε: 

Σύνολο: 309€ 

Θα δεις τεράστια διαφορά. Γνώμη μου να δώσεις και την κάρτα γραφικών και να πας σε μια 1660 Ti. 

https://www.skroutz.gr/s/17952686/MSI-GeForce-GTX-1660-6GB-Armor-OC.html - 241 

Ωστόσο με τα παραπάνω (CPU-MOBO-RAM) θα δεις τεράστια διαφορά στα παιχνίδια που παίζεις.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Ναι, όχι απλά θα ζορίζεται, σε λίγο καιρό δε θα τραβάει καθόλου το σύστημα :P

Λοιπόν, δώσε πακετάκι CPU-Μητρική-RAM και πάρε: 

Σύνολο: 309€ 

Θα δεις τεράστια διαφορά. Γνώμη μου να δώσεις και την κάρτα γραφικών και να πας σε μια 1660 Ti. 

https://www.skroutz.gr/s/17952686/MSI-GeForce-GTX-1660-6GB-Armor-OC.html - 241 

Ωστόσο με τα παραπάνω (CPU-MOBO-RAM) θα δεις τεράστια διαφορά στα παιχνίδια που παίζεις.

ευχαριστω αρχικα για την απαντηση, δηλαδη πιστευεις 16 gb δεν ειναι αρκετα; να βαλω αλλα 16; και την καρτα σκεφτομαι να αλλαξω αλλα στο μελλον. Η μητρικη που μου προτεινεις θα ειναι συμβατη και για μελλοντικες αλλαγες; επισης η μονη αλλαγη που χρειαζεται για επεξεργαστη ryzen ειναι η μητρικη;

Επεξ/σία από lazo37
Δημοσ.

Υπομονή ένα μήνα!! Περίμενε να βγουν οι Ryzen 3000. Θα επωφεληθείς από την πτώση τιμών. Και εγώ τότε θα αναβαθμίσω.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimitris21gr είπε

Υπομονή ένα μήνα!! Περίμενε να βγουν οι Ryzen 3000. Θα επωφεληθείς από την πτώση τιμών. Και εγώ τότε θα αναβαθμίσω.

καλα ετσι κ αλλιως δε σκοπευα να το αγορασω τοσο αμεσα, κατσε να κρατησουμε κανα φραγκο για διακοπες 😂 ποτε βγαινουν οι καινουριοι; εσυ ποιον επεξεργαστη μου προτείνεις απο ryzen 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7/7 κυκλοφορούν επίσημα! Από τους καινούργιους θα πρότεινα τον 3600 https://www.amd.com/en/product/8456 ο οποίος θα παίξει max στα 250 ευρώ πιστεύω. 200 είναι η προτεινόμενη τιμή αλλά ενδεχομένως κατά την κυκλοφορία να είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή. Ειδικά στο gaming που από οτι βλέπω σε ενδιαφέρει η διαφορά της νέας γενιάς θα είναι σημαντική έναντι της παλιάς. Διαφορετικά για full value for money λύση μπορείς να πας στον 2600 που πιστεύω θα μπορείς να τον βρεις στα 130 ή και πιο κάτω σε ακόμη περισσότερα καταστήματα του skroutz. 

Επεξ/σία από dimitris21gr
Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή έχεις bottleneck στη cpu περίπου 40%, οπότε με το υπάρχον setup σου χρειάζεσαι αναβάθμιση της cpu είτε με μια δυνατότερη intel, η με amd ryzen cpu μαζί με συμβατη mobo αναγκαστικά, που προτείνει ο φίλος παραπάνω. Καλύτερα είναι γενικά να έχεις λίγο δυνατότερη cpu, ώστε να μην <μπουκωνει> η gpu, παρά να μην μπορείς να εκμεταλλευτείς τη gpu  σου στο 100% λόγω αδύναμης cpu. Δες και αυτό το bottleneck calc:

https://pc-builds.com/calculator/Core_i3-6100/GeForce_GTX_1060_3GB/0Gd0Vwlu/

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kostis76 είπε

Αυτή τη στιγμή έχεις bottleneck στη cpu περίπου 40%, οπότε με το υπάρχον setup σου χρειάζεσαι αναβάθμιση της cpu είτε με μια δυνατότερη intel, η με amd ryzen cpu μαζί με συμβατη mobo αναγκαστικά, που προτείνει ο φίλος παραπάνω. Καλύτερα είναι γενικά να έχεις λίγο δυνατότερη cpu, ώστε να μην <μπουκωνει> η gpu, παρά να μην μπορείς να εκμεταλλευτείς τη gpu  σου στο 100% λόγω αδύναμης cpu. Δες και αυτό το bottleneck calc:

https://pc-builds.com/calculator/Core_i3-6100/GeForce_GTX_1060_3GB/0Gd0Vwlu/

Πολυ χρησιμο link ευχαριστω! δε το ηξερα οτι τρωει τοσο bottleneck ημουν πολυ ασχετος οταν εφτιαχνα το pc και επειδη καποιος μου ειπε οτι καλυτερα να τρεχουν οι πυρηνες σου σε μεγαλυτερα  hz παρα να εχεις πολλους πυρηνες με λιγοτερα, μαλλον μου ειπανε οτι ναναι. Τα καινουρια games φανταζομαι δεσμευουν πολλους πυρηνες. Να κοιταξω δηλαδη εναν απ τους προτεινομενους επεξεργαστες; Και ο ryzen 5 2600 μου αρεσε

Δημοσ.

Η πιο φτηνη λυση για PUBG ειναι μεταχειρο i5 ή i7. Το προβλημα ειναι οι τιμες θα ειναι λιγο στο θεο. Αμα βρεις i7 6700-6700k στα 130-150€ τσιμπα τον.  Το υπολοιπο συστημα ειναι okay. Mε την 1060 3gb στο PUBG μπορεις να τα βαλεις ολα τερμα εκτος απο Shadows ---> Very low και Textures ---> Medium και παει νερο, θα βαρας 80-100fps. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ryzenlake είπε

Η πιο φτηνη λυση για PUBG ειναι μεταχειρο i5 ή i7. Το προβλημα ειναι οι τιμες θα ειναι λιγο στο θεο. Αμα βρεις i7 6700-6700k στα 130-150€ τσιμπα τον.  Το υπολοιπο συστημα ειναι okay. Mε την 1060 3gb στο PUBG μπορεις να τα βαλεις ολα τερμα εκτος απο Shadows ---> Very low και Textures ---> Medium και παει νερο, θα βαρας 80-100fps. 

πιστευεις θα εχω προβλημα με την ryzen 5 2600? επισης η καρτα μου ειναι 6 gb ελπιζω να ρολλαρει καλυτερα

Επισκέπτης
Δημοσ.
16 ώρες πριν, dimitris21gr είπε

7/7 κυκλοφορούν επίσημα! Από τους καινούργιους θα πρότεινα τον 3600 https://www.amd.com/en/product/8456 ο οποίος θα παίξει max στα 250 ευρώ πιστεύω. 200 είναι η προτεινόμενη τιμή αλλά ενδεχομένως κατά την κυκλοφορία να είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή. Ειδικά στο gaming που από οτι βλέπω σε ενδιαφέρει η διαφορά της νέας γενιάς θα είναι σημαντική έναντι της παλιάς. Διαφορετικά για full value for money λύση μπορείς να πας στον 2600 που πιστεύω θα μπορείς να τον βρεις στα 130 ή και πιο κάτω σε ακόμη περισσότερα καταστήματα του skroutz. 

130 έχει τώρα ο 2600 και 170 ο 2600Χ. Πόσο πιο κάτω να πάνε;

Δημοσ.

Για να ζοριζεται σε θερμοκρασία ο 6100 μάλλον δεν έχεις καθαρίσει την ψυκτρα του. Η 1060 6gb είναι ικανή κάρτα για 1080p μεν αλλά ο 6100 την σήκωνει με ελάχιστο bottleneck. Με άλλον επεξεργαστή i7 ή ryzen 5 σίγουρα θα βελτιωθούν θεαματικά τα frametimes σου αλλά τα average fps όχι τόσο.

Μνήμες ποιες έχεις; Πες ακριβές μοντέλο. Ενδέχεται να μπορείς να τις ανεβάσεις και να τις κρατήσεις για λίγο διάστημα ακόμα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lazo37 είπε

πιστευεις θα εχω προβλημα με την ryzen 5 2600? επισης η καρτα μου ειναι 6 gb ελπιζω να ρολλαρει καλυτερα

Όχι δεν θα έχεις πρόβλημα απλά θα πρέπει να αλλάξεις και μητρική. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με έναν i5 6600K που θα τρέχει σε στοκ συχνότητα , στο σύστημα που έχεις, θα πηγαίνει πολύ καλύτερα από τώρα. Απλά δύσκολο να βρεθεί μτχ.

(στο βίντεο είναι ο non-k  , αλλά παίρνεις μια γεύση ). 

Επεξ/σία από Dr_73

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...