cliobaccarra Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, dancer είπε εσυ βασικα δε σκεφτεσαι τι γραφεις, πρωτον απο ποτε η μαυρη εργασια πληρωνεται παραπανω απο την νομιμη? επισης απο ποτε ενδιαφερει ενα αφεντικο ποση ωρα θα κανεις για να πας στη δουλεια και απο ποτε πληρωνεται αυτος ο χρονος? επισης αποζημιωση δεν υπαρχει εδω και καιρο επομενως μην μπερδευεις τον κοσμο. προς τον TS εγω θα σου προτεινα 5 ευρω την ωρα για αναζητηση και 30 ευρω για διεκπεραιωση, επισης αμα σου ζηταει να πηγαινεις εκει βαζε του και τις βενζινες, αυτα απο μενα. παντως μ το 20ευρω που προτεινει ο συμφορουμιτης απο πανω και τα 10-15 πολυ απλα δεν υπαρχουν σαν τιμες στη μαυρη σε αυτο το αντικειμενο εργασιας. Οτι υπαρχουν ορισμενα κοροιδα και τα δινουν αυτα δε σημαινει οτι ειναι κανονας. Στα γραφω επειδη εχω δουλεψει σε αρκετες δουλειες παρομοιου ειδους και γνωριζω εκ των εσω. Μα είναι δυνατόν ; Γράφεις πάνω ότι υπάρχουν υπάλληλοι που πληρώνονται με 3.5 ευρώ την ωρα. Πράγμα το οποίο είναι το βασικό καθαρό ωρομισθιο. Πώς λοιπόν προκύπτει πως αν δουλεύει μαύρα δεν θα πρέπει να πληρώνεται παραπάνω αφού η υποχρέωση της ασφάλισης πέφτει ολοκληρωτικά στο αφεντικό; Επίσης ποιος σου είπε ότι θα έπρεπε να πληρώνεται με τον βασικό λες και είναι καμία γλάστρα; Από την περιγραφή που μας είπε μια χαρά ποστο ευθύνης το βλέπω με αρκετές αρμοδιότητες. Προφανώς στις περισσότερες εταιρείες δεν πληρώνουν βενζίνες αλλά ούτε και τον χρόνο να πας και να έρθεις στην δουλειά σου αλλά εκεί μιλάμε για τελείως διαφορετική εργασία που ορίζεται με σύμβαση, δώρα, άδειες, αναρρωτικες. Πάρε τηλ έναν ψυκτικό να έρθει να σου βάλει ένα air-condition. Περίπου 1 ωρα υποθεση, απάντησε μας εδώ πόσα λεφτά σου ζητησε, και αν θα σου κόψει παροχή υπηρεσιών. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2019 από cliobaccarra 1 1
dancer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 10 λεπτά πριν, cliobaccarra είπε Μα είναι δυνατόν ; Γράφεις πάνω ότι υπάρχουν υπάλληλοι που πληρώνονται με 3.5 ευρώ την ωρα. Πράγμα το οποίο είναι το βασικό καθαρό ωρομισθιο. Πώς λοιπόν προκύπτει πως αν δουλεύει μαύρα δεν θα πρέπει να πληρώνεται παραπάνω αφού η υποχρέωση της ασφάλισης πέφτει ολοκληρωτικά στο αφεντικό; Επίσης ποιος σου είπε ότι θα έπρεπε να πληρώνεται με τον βασικό λες και είναι καμία γλάστρα; Από την περιγραφή που μας είπε μια χαρά ποστο ευθύνης το βλέπω με αρκετές αρμοδιότητες. Προφανώς στις περισσότερες εταιρείες δεν πληρώνουν βενζίνες αλλά ούτε και τον χρόνο να πας και να έρθεις στην δουλειά σου αλλά εκεί μιλάμε για τελείως διαφορετική εργασία που ορίζεται με σύμβαση, δώρα, άδειες, αναρρωτικες. Πάρε τηλ έναν ψυκτικό να έρθει να σου βάλει ένα air-condition. Περίπου 1 ωρα υποθεση, απάντησε μας εδώ πόσα λεφτά σου ζητησε, και αν θα σου κόψει παροχή υπηρεσιών. οπως εγραψα και στο πρωτο μου ποστ, μιλαμε για τυπικη δουλεια γραφειου, και εβαλα ως παραδειγμα εναν υπαλληλο που κανει πολυ παραπανω σε μια εταιρεια απο αυτα που κανει ο TS και αμοιβεται απο 600-700, δε μπορεις για πολυ λιγοτερη ωρα για την ιδια δουλεια να ζητας να βγαλεις εναν μισθο με τις τιμες που λες. Επισης ο ψυκτικος δεν κανει μονο μια ωρα, για να τοπθετησει ενα aircontition και ειναι καθαρα τεχνικη δουλεια και ειτε κοψει αποδειξη ειτε οχι εμενα προσωπικα δε με ενδιαφερει. Επισης παντα ερχονται δυο για να στο περασουν οχι ενας αρα πρεπει και ο βοηθος να πληρωθει. Εγραψα πως αμοιβονται στην μαυρη τα συγκεκριμενα προσοντα. Αν θελει μπορει να κανει εναρξη να κοβει παροχη υπηρεσιων κανονικα να πληρωνει εφκα κτλ κτλ , ισως τοτε να φτασει τα 10ευρω την ωρα +φπα αλλα 20 ουτε για πλακα. Και βεβαια εκει αλλαζουν οι κανονες και σε σκιζει κανονικα αυτος που σε πληρωνει γτ θα σου ζηταει λαγους με πετραχειλια.
zio10 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δε συμφωνώ να χρεώνεις ανάλογα με το ύψος της παραγγελίας. Επίσης, νομίζω δε σε συμφέρει να σε προσλάβει part time γιατί θα παίρνεις πολύ λίγα. Καλύτερα να πληρώνεσαι για κάθε παραγγελία ξεχωριστά. Καταλήξτε σε μια τιμολόγηση ρεαλιστική χωρίς ποσοστά που να συμφέρει και σένα και αυτόν. Πόσες παραγγελίες το μήνα κανείς περίπου κατά μέσο όρο;
cliobaccarra Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, dancer είπε οπως εγραψα και στο πρωτο μου ποστ, μιλαμε για τυπικη δουλεια γραφειου, και εβαλα ως παραδειγμα εναν υπαλληλο που κανει πολυ παραπανω σε μια εταιρεια απο αυτα που κανει ο TS και αμοιβεται απο 600-700, δε μπορεις για πολυ λιγοτερη ωρα για την ιδια δουλεια να ζητας να βγαλεις εναν μισθο με τις τιμες που λες. Επισης ο ψυκτικος δεν κανει μονο μια ωρα, για να τοπθετησει ενα aircontition και ειναι καθαρα τεχνικη δουλεια και ειτε κοψει αποδειξη ειτε οχι εμενα προσωπικα δε με ενδιαφερει. Επισης παντα ερχονται δυο για να στο περασουν οχι ενας αρα πρεπει και ο βοηθος να πληρωθει. Εγραψα πως αμοιβονται στην μαυρη τα συγκεκριμενα προσοντα. Αν θελει μπορει να κανει εναρξη να κοβει παροχη υπηρεσιων κανονικα να πληρωνει εφκα κτλ κτλ , ισως τοτε να φτασει τα 10ευρω την ωρα +φπα αλλα 20 ουτε για πλακα. Και βεβαια εκει αλλαζουν οι κανονες και σε σκιζει κανονικα αυτος που σε πληρωνει γτ θα σου ζηταει λαγους με πετραχειλια. Φάσκεις και αντιφασκεις. Δεν είναι τυπική δουλειά γραφείου(βασικος μισθός) να συννεννοεισαι με Κινέζους και Ασιατες, να διεκπεραιώνεις τελωνειακές δουλειές να κάνεις έρευνες αγοράς για προϊόντα και να είσαι stand by οποιαδήποτε στιγμή σε χρειαστούν. Ο υπάλληλος αμοίβεται με 600-700 αλλά έχει και τα υπόλοιπα καλουδια που σου είπα πριν + τα ένσημα. Ο ψυκτικός έρχεται και μόνος του αν είναι για μικρότερο air-condition (9κ -12κ btu). Και φυσικά κάνει μια ώρα η και λιγότερο ειδικά αν έρθουν 2 άτομα όπως λες. Τιμές έχεις ρωτήσει; 70 ευρώ μου ζήτησαν το προηγούμενο καλοκαίρι για 12αρι με δικες μου σωληνώσεις( είχε μέσα το κουτί) + 7 ευρώ το επιπλέον μετρο. Πόσα πιστεύεις ότι δίνει στον βοηθο για μια ώρα; Λογικά κάτι σαν και αυτά που αναφέρεις 3-4 ευρώ άρα μιλάμε για κάνα 50αρικο καθαρό κέρδος από κάθε air-condition. Έχω αφαιρεσει και βενζίνες. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2019 από cliobaccarra
Rumpelstiltskin Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 7 ώρες πριν, Giannisppos είπε Η διαδικασία αναζήτησης σου αλλάζει ανάλογα το ποσο της παραγγελίας; Γιατι αν όχι, ποιο το νοημα να χρεωνεις αναλογα το ποσο της παραγγελίας; δηλαδή το τι αγοράζει είναι δικό του θεμα, εσύ θες να αμοιφθείς για τη δουλεια σου, όχι για το περιεχόμενο της δικής του δουλειας. Δε γίνεται να του ζητας ποσοστό απο τα δικά του λεφτα. κατα τη γνωμη μου πρεπει να του ξεκαθαρίσεις ενα στανταρ ποσο που σε καλύπτει εσένα, ουτε με ποσοστα ούτε με τίποτα αλλο, και να του πεις, καθε φορα που θα σε χρειαζεται για παραγγελία θες τόσα και τέλος, αν θέλει καλώς. 1
Anastazio Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 6-10% επι του τζιρου ειναι η τυπικη προμηθεια στο δικο μου κλαδο,υπαρχουν τροποι να το μεγιστοποιησεις αυτο αν εισαι δυνατος και βρισκεις πραγματικες ευκαιριες η μιλαμε για ενα προιον με περιορισμενη προσφορα και μεγαλη ζητηση,συνηθως η προμηθεια προκυπτει και απο τον προμηθευτη και απο τον αγοραστη.Το mindset το υπαλληλικο ειναι λαθος,ξεκινα απο κει.
dancer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 41 λεπτά πριν, Anastazio είπε 6-10% επι του τζιρου ειναι η τυπικη προμηθεια στο δικο μου κλαδο,υπαρχουν τροποι να το μεγιστοποιησεις αυτο αν εισαι δυνατος και βρισκεις πραγματικες ευκαιριες η μιλαμε για ενα προιον με περιορισμενη προσφορα και μεγαλη ζητηση,συνηθως η προμηθεια προκυπτει και απο τον προμηθευτη και απο τον αγοραστη.Το mindset το υπαλληλικο ειναι λαθος,ξεκινα απο κει. ο ανθρωπος εδω μιλαει για μια μικρη βιοτεχνια, οχι μια εισαγωγικη που να κανει τρελους τζιρους, επισης μιλαμε για μαυρη χωρις τπτ, δε μπορει να ζηταει το 6-10%
Giannisppos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, zio10 είπε Δε συμφωνώ να χρεώνεις ανάλογα με το ύψος της παραγγελίας. Επίσης, νομίζω δε σε συμφέρει να σε προσλάβει part time γιατί θα παίρνεις πολύ λίγα. Καλύτερα να πληρώνεσαι για κάθε παραγγελία ξεχωριστά. Καταλήξτε σε μια τιμολόγηση ρεαλιστική χωρίς ποσοστά που να συμφέρει και σένα και αυτόν. Πόσες παραγγελίες το μήνα κανείς περίπου κατά μέσο όρο; Ομως αν του πεις εγω θελω 150 ευρω βρεξει χιονισει, ειτε ειναι 300 ευρω παραγγελια, ειτε 10000 ευρω, δε νομιζω οτι θα του αρεσει ουτε αυτο. Συμφωνω οτι δε συμφερει part time, γι αυτο και δεν τον πιεσα και τον αφησα να λεει περι οαεδ κλπ για χρονια, αν και το σκεφτομουν. Σχετικα με τον μεσο ορο, δεν ειναι στανταρ, εξαρταται απ' το τι δουλεια αναλαμβανει. Μπορει να περασουν και 3-4 μηνες μεχρι να με καλεσει ξανα. Οταν με καλει καποια στιγμη, μπορει σε ενα μηνα να κανει 1-2-3 παραγγελιες μεγαλες. Περισσοτερο με καλει για να ψαξω να του βρω καποια πραγματα, να κανω ερευνα αγορας ή να ερθω σε επικοινωνια με καποια εργοστασια και μετα οταν μαθαινει τις τιμες, δεν προχωραει σε παραγγελια. Γι αυτο καπου ανεφερα οτι 1 στις 10 θα παραγγειλει κατι, ενω τις υπολοιπες ειμαστε στο ψαξιμο για την πιο χωμα τιμη που μπορει να υπαρξει. Παραγγελνει μονο αν υπαρχει τεραστια αποκλιση τιμης σε συγκριση με την Ελληνικη αγορα, οποτε συνηθως μιλαμε για 60 και 70% διαφορα. Καποιες φορες ψαχνουμε και για πραγματα που δε βρισκει Ελλαδα, ή αν υπαρχουν εδω, θα ειναι ακριβα. 9 ώρες πριν, Rumpelstiltskin είπε Η διαδικασία αναζήτησης σου αλλάζει ανάλογα το ποσο της παραγγελίας; Γιατι αν όχι, ποιο το νοημα να χρεωνεις αναλογα το ποσο της παραγγελίας; δηλαδή το τι αγοράζει είναι δικό του θεμα, εσύ θες να αμοιφθείς για τη δουλεια σου, όχι για το περιεχόμενο της δικής του δουλειας. Δε γίνεται να του ζητας ποσοστό απο τα δικά του λεφτα. κατα τη γνωμη μου πρεπει να του ξεκαθαρίσεις ενα στανταρ ποσο που σε καλύπτει εσένα, ουτε με ποσοστα ούτε με τίποτα αλλο, και να του πεις, καθε φορα που θα σε χρειαζεται για παραγγελία θες τόσα και τέλος, αν θέλει καλώς. Η διαδικασια της αναζητησης εξαρταται απο το ποσο ευκολο ειναι να βρουμε αυτο που ψαχνει, στην τιμη που θελει να το βρει. Δεν ειναι ομως αυτος ο τροπος σκεψης μου, δε ζηταω περισσοτερα ουτε επειδη με δυσκολευει περισσοτερο κατι, ουτε επειδη θελω να μοιραστουμε τα κερδη του, οπως εξακολουθουν καποιοι να αναφερουν. Δεν ανεφερα πουθενα οτι θελω ποσοστα απ τα κερδη του, προμηθεια ζητησα αναλογη της αξιας του αντικειμενου που παραγγελνουμε, για να υπαρχει κινητρο να ασχοληθω, διοτι διαφορετικα αν ειναι να παιρνω 20-30 ευρω για μια στο τοσο που θα με χρειαστει και να του κανω εξυπηρετηση φερνοντας του οτιδηποτε του ρθει για ψιχουλα, δε νομιζω οτι ειναι και οτι πιο δικαιο. Δειτε το λιγο και απ τη δικη μου πλευρα, οχι μονο απο την πλευρα του εμπορου, εκτος κ αν ειστε εμποροι οι περισσοτεροι, οποτε τοτε δε νομιζω οτι ειναι εφικτο αυτο. Ας ξεχασουμε για λιγο τις λεξεις ποσοστο και προμηθεια. Αυτο που ζηταω ειναι να υπαρχει χρεωση αναλογικα με το τι παραγγελνει, επειδη δεν το βρισκω λογικο να παιρνω 50 για να σου φερω 1000 ευρω φορτιο και 50 για 20000 ευρω, απ τη στιγμη που δεν ειμαι υπαλληλος σου, δε με πληρωνεις μεροκαμματο για να κανω κωλοτουμπες, ωστε να πω βρεξει χιονισει εγω θα παιρνω μηνιατικο, ασφαλεια κλπ. Αφιερωνω καποιον απ τον πολύτιμο χρονο μου για να κανει τη δουλεια του, ειτε απ το σπιτι ειτε επισκεπτομενος την επιχειρηση, ωστε να του παρεχω τις υπηρεσιες μου και νομιζω οτι το να πληρωθει καποιος αντιστοιχα με το τι αξια εχει αυτο που θα σου παραγγειλει, δεν αποτελει κατι παραλογο ή εξωγηινο. Γιατι λοιπον ειναι λογικο και αυτονοητο καποια επαγγελματα που παρεχουν παροχη υπηρεσιων, να χρεωνουν προμηθεια, ενω εγω δεν πρεπει να το σκεφτομαι καν και να συμβιβαστω με τα 50 ευρω? Γιατι μετρατε τη δουλεια μονο με τις ωρες? Οταν θα κανω φορματ σε εναν υπολογιστη, μπορει να μου παρει 5 ωρες, μπορει και μια. Δε θα χρεωσω ομως τον πελατη στη μια περιπτωση 50 και στην αλλη 10, διοτι το αποτελεσμα μετραει και τοσο χρεωνω το φορματ. Αν ομως καποιος μου ζητησει να του επισκευασω τον υπολογιστη απο ενα CNC laser, δε θα παρω 50 ευρω, ακομα κ αν η βλαβη ηταν κατι εντελως απλο. Χρεωνω αναλογα με το τι ειναι αυτο που επισκευασα. Αν ειναι μηχανημα μεγαλης αξιας, εννοειται οτι θα παρεις πολυ περισσοτερα να το επισκευασεις και δε θα χρεωσεις με την ωρα, αλλα θα δωσεις μια προσφορα και αν δεχτει προχωρας στην επισκευη, εκτος κ αν σε συμφερει καλυτερα με την ωρα. Ομως δε συμφερει να χρεωσεις με την ωρα καποιες φορες, διοτι ειναι απλα σαν να κανεις εξυπηρετηση στον αλλο. Αυτος κανει δουλεια του κ εσυ παιρνεις ψιχουλα. Με την ωρα θα χρεωσεις αν κατι ειναι χρονοβορο και δεις οτι δε γινεται διαφορετικα. Πχ δε μπορεις να πεις στον αλλο θα σου στελνω εμαιλ για επικοινωνια και θα παιρνω 20 ευρω ανα εμαιλ, εκει θα πεις οκ τοσες ωρες τοσα χρηματα. Οταν ομως καλεισαι να διεκπεραιωσεις μια παραγγελια, αναλογα με το τι παραγγελνεις, θα πρεπει να πληρωθεις αντιστοιχα με του τι παραγγελνεις. Αν μου πεις παραγγειλε μου ενα πληκτρολογιο για υπολογιστη, θα σου παρω 5 ευρω. Αν ομως μου πεις παραγγειλε μου εναν υπολογιστη, δε θα σου παρω 5, λογικο δεν ειναι? Καποιοι ειπατε οτι δε μπορεις να χρεωνεις προμηθεια σαν εναν μεσαζοντα γιατι δεν αναλαμβανεις καποιο ρισκο κλπ. Ενας εκτελωνιστης αναλαμβανει καποιο ρισκο? Αυτος δεν παιρνει προμηθεια με ποσοστα? Ενας δικηγορος αν αναλαβει μια υποθεση για να διεκδικησει καποια χρηματα για λογαριασμο ενος πελατη, θα αμοιφθει με την ωρα ή με προμηθεια αναλογα με το ποσο που διεκδικει? Κ αν χασει τι θα γινει, θα πει θα σου δωσω τα λεφτα σου πισω? Το πολυ πολυ να πει, οκ αμα κερδισουμε θα παρω τοσο % απ το ποσο που διεκδικεις, αλλιως αν χασουμε θα πληρωσεις μονο τα δικαστικα εξοδα ή επειδη ειμαι καλο παιδι δε θα σε χρεωσω. Το ρισκο το αναλαμβανει λοιπον ο αγοραστης ή ο πελατης σε αυτες τις περιπτωσεις, οποτε δεν καταλαβαινω γιατι μιλαμε για ρισκο εδω. Ο πελατης ξερει εξ' αρχης οτι αν κατι παει στραβα, ισως να χασει τα λεφτα του, διοτι παντα καθε αγορα απο ιντερνετ εμπεριεχει ενα ρισκο, αλλα βασιζεται στο γεγονος οτι εχει υποστηριξη απο εμενα, που αν παει κατι στραβα θα παρω οσα τηλεφωνα χρειαστει και θα μιλησω στα αγγλικα και θα βγαλω μια ακρη, οποτε εχει απο καπου να πιαστει και αυτο του αρκει. Τα παραπανω παραδειγματα μπορει να παρεκλινουν πολυ απο τη δικη μου περιπτωση, διοτι ειναι αλλο το αντικειμενο και μπορει καποιος να πει ναι οκ, ο δικηγορος πληρωνει εκεινο, ο εκτελωνιστης το αλλο, η τραπεζα ειναι τραπεζα κ εσυ δεν εισαι τραπεζα κλπ, αλλα τα αναφερω γιατι προσπαθω να δειξω τη λογικη που βασιζω το ολο σκεπτικο της προμηθειας. Ποιοι λοιπον δικαιουνται προμηθεια? Μονο οι τραπεζες? Γιατι η τραπεζα να σε χρεωνει αναλογικα? Και μη μου πειτε οτι το κανει επειδη εχει λειτουργικα εξοδα και πληρωνει υπαλληλους κλπ, το κανει απλα γιατι αυτο τη συμφερει. Αλλος λεει εισαι διερμηνεας, αλλος εισαι υπαλληλος, αλλος τα παιρνεις μαυρα και δε δικαιουσαι να σηκωνεις κεφαλι. Τη δουλεια του την κανει? Μονος του θα το εκανε? Γιατι ειναι αυτονοητο λοιπον πως πρεπει να ανταμοιβομαι με ψιχουλα? Τοσα χρηματα του εξοικονομω. Εγω αυτο το λεω αχαριστια και συμφωνω απολυτα με οσους λενε οτι ο τυπος ειναι τζαμπατζης. Αυτο προσπαθω να ανατρεψω. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2019 από Giannisppos Ορθογραφικα λαθη. 1 2
j2k Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτο που κανεις δεν ειναι απλη δουλεια γραφειου ειναι κατι παρα πολυ παραπανω... Ειναι δουλεια που κανουνε τα αφεντικα κανονικα και οχι οι υπαλληλοι. Εχω κανει και εγω αυτο για συγγενη ολοτζαμπα και του εχω εχω παρει φορτια ας πουμε αξιας 10k για 1k αλλα με βοηθαει και αυτος καπου αλλου παλι τζαμπα.Ετεροβαρη συνεργασια αλλα δε με χαλαει γιατι μπορω να βγαζω χρηματα απο αλλες ασχετες δουλειες οποτε no prob.Δεν κολαω αν θα χασω ψιχουλα οταν απο δικες μου δουλειες μπορω να βγαλω πολυ περσσοτερα. Πραγματα στο 1/3 της τιμης δεν το λες καλο(πολυ μικρο περιθωριο κερδους) καλο ειναι τουλαχιστο στο 1/10 της τιμης. Επισης φορτια 3k και 5k ειναι ψιχουλα για να παιρνει τετοια φορτια ειναι ψιλικατζης.. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2019 από j2k 1
dancer Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Giannisppos είπε Ομως αν του πεις εγω θελω 150 ευρω βρεξει χιονισει, ειτε ειναι 300 ευρω παραγγελια, ειτε 10000 ευρω, δε νομιζω οτι θα του αρεσει ουτε αυτο. Συμφωνω οτι δε συμφερει part time, γι αυτο και δεν τον πιεσα και τον αφησα να λεει περι οαεδ κλπ για χρονια, αν και το σκεφτομουν. Σχετικα με τον μεσο ορο, δεν ειναι στανταρ, εξαρταται απ' το τι δουλεια αναλαμβανει. Μπορει να περασουν και 3-4 μηνες μεχρι να με καλεσει ξανα. Οταν με καλει καποια στιγμη, μπορει σε ενα μηνα να κανει 1-2-3 παραγγελιες μεγαλες. Περισσοτερο με καλει για να ψαξω να του βρω καποια πραγματα, να κανω ερευνα αγορας ή να ερθω σε επικοινωνια με καποια εργοστασια και μετα οταν μαθαινει τις τιμες, δεν προχωραει σε παραγγελια. Γι αυτο καπου ανεφερα οτι 1 στις 10 θα παραγγειλει κατι, ενω τις υπολοιπες ειμαστε στο ψαξιμο για την πιο χωμα τιμη που μπορει να υπαρξει. Παραγγελνει μονο αν υπαρχει τεραστια αποκλιση τιμης σε συγκριση με την Ελληνικη αγορα, οποτε συνηθως μιλαμε για 60 και 70% διαφορα. Καποιες φορες ψαχνουμε και για πραγματα που δε βρισκει Ελλαδα, ή αν υπαρχουν εδω, θα ειναι ακριβα. Η διαδικασια της αναζητησης εξαρταται απο το ποσο ευκολο ειναι να βρουμε αυτο που ψαχνει, στην τιμη που θελει να το βρει. Δεν ειναι ομως αυτος ο τροπος σκεψης μου, δε ζηταω περισσοτερα ουτε επειδη με δυσκολευει περισσοτερο κατι, ουτε επειδη θελω να μοιραστουμε τα κερδη του, οπως εξακολουθουν καποιοι να αναφερουν. Δεν ανεφερα πουθενα οτι θελω ποσοστα απ τα κερδη του, προμηθεια ζητησα αναλογη της αξιας του αντικειμενου που παραγγελνουμε, για να υπαρχει κινητρο να ασχοληθω, διοτι διαφορετικα αν ειναι να παιρνω 20-30 ευρω για μια στο τοσο που θα με χρειαστει και να του κανω εξυπηρετηση φερνοντας του οτιδηποτε του ρθει για ψιχουλα, δε νομιζω οτι ειναι και οτι πιο δικαιο. Δειτε το λιγο και απ τη δικη μου πλευρα, οχι μονο απο την πλευρα του εμπορου, εκτος κ αν ειστε εμποροι οι περισσοτεροι, οποτε τοτε δε νομιζω οτι ειναι εφικτο αυτο. Ας ξεχασουμε για λιγο τις λεξεις ποσοστο και προμηθεια. Αυτο που ζηταω ειναι να υπαρχει χρεωση αναλογικα με το τι παραγγελνει, επειδη δεν το βρισκω λογικο να παιρνω 50 για να σου φερω 1000 ευρω φορτιο και 50 για 20000 ευρω, απ τη στιγμη που δεν ειμαι υπαλληλος σου, δε με πληρωνεις μεροκαμματο για να κανω κωλοτουμπες, ωστε να πω βρεξει χιονισει εγω θα παιρνω μηνιατικο, ασφαλεια κλπ. Αφιερωνω καποιον απ τον πολύτιμο χρονο μου για να κανει τη δουλεια του, ειτε απ το σπιτι ειτε επισκεπτομενος την επιχειρηση, ωστε να του παρεχω τις υπηρεσιες μου και νομιζω οτι το να πληρωθει καποιος αντιστοιχα με το τι αξια εχει αυτο που θα σου παραγγειλει, δεν αποτελει κατι παραλογο ή εξωγηινο. Γιατι λοιπον ειναι λογικο και αυτονοητο καποια επαγγελματα που παρεχουν παροχη υπηρεσιων, να χρεωνουν προμηθεια, ενω εγω δεν πρεπει να το σκεφτομαι καν και να συμβιβαστω με τα 50 ευρω? Γιατι μετρατε τη δουλεια μονο με τις ωρες? Οταν θα κανω φορματ σε εναν υπολογιστη, μπορει να μου παρει 5 ωρες, μπορει και μια. Δε θα χρεωσω ομως τον πελατη στη μια περιπτωση 50 και στην αλλη 10, διοτι το αποτελεσμα μετραει και τοσο χρεωνω το φορματ. Αν ομως καποιος μου ζητησει να του επισκευασω τον υπολογιστη απο ενα CNC laser, δε θα παρω 50 ευρω, ακομα κ αν η βλαβη ηταν κατι εντελως απλο. Χρεωνω αναλογα με το τι ειναι αυτο που επισκευασα. Αν ειναι μηχανημα μεγαλης αξιας, εννοειται οτι θα παρεις πολυ περισσοτερα να το επισκευασεις και δε θα χρεωσεις με την ωρα, αλλα θα δωσεις μια προσφορα και αν δεχτει προχωρας στην επισκευη, εκτος κ αν σε συμφερει καλυτερα με την ωρα. Ομως δε συμφερει να χρεωσεις με την ωρα καποιες φορες, διοτι ειναι απλα σαν να κανεις εξυπηρετηση στον αλλο. Αυτος κανει δουλεια του κ εσυ παιρνεις ψιχουλα. Με την ωρα θα χρεωσεις αν κατι ειναι χρονοβορο και δεις οτι δε γινεται διαφορετικα. Πχ δε μπορεις να πεις στον αλλο θα σου στελνω εμαιλ για επικοινωνια και θα παιρνω 20 ευρω ανα εμαιλ, εκει θα πεις οκ τοσες ωρες τοσα χρηματα. Οταν ομως καλεισαι να διεκπεραιωσεις μια παραγγελια, αναλογα με το τι παραγγελνεις, θα πρεπει να πληρωθεις αντιστοιχα με του τι παραγγελνεις. Αν μου πεις παραγγειλε μου ενα πληκτρολογιο για υπολογιστη, θα σου παρω 5 ευρω. Αν ομως μου πεις παραγγειλε μου εναν υπολογιστη, δε θα σου παρω 5, λογικο δεν ειναι? Καποιοι ειπατε οτι δε μπορεις να χρεωνεις προμηθεια σαν εναν μεσαζοντα γιατι δεν αναλαμβανεις καποιο ρισκο κλπ. Ενας εκτελωνιστης αναλαμβανει καποιο ρισκο? Αυτος δεν παιρνει προμηθεια με ποσοστα? Ενας δικηγορος αν αναλαβει μια υποθεση για να διεκδικησει καποια χρηματα για λογαριασμο ενος πελατη, θα αμοιφθει με την ωρα ή με προμηθεια αναλογα με το ποσο που διεκδικει? Κ αν χασει τι θα γινει, θα πει θα σου δωσω τα λεφτα σου πισω? Το πολυ πολυ να πει, οκ αμα κερδισουμε θα παρω τοσο % απ το ποσο που διεκδικεις, αλλιως αν χασουμε θα πληρωσεις μονο τα δικαστικα εξοδα ή επειδη ειμαι καλο παιδι δε θα σε χρεωσω. Το ρισκο το αναλαμβανει λοιπον ο αγοραστης ή ο πελατης σε αυτες τις περιπτωσεις, οποτε δεν καταλαβαινω γιατι μιλαμε για ρισκο εδω. Ο πελατης ξερει εξ' αρχης οτι αν κατι παει στραβα, ισως να χασει τα λεφτα του, διοτι παντα καθε αγορα απο ιντερνετ εμπεριεχει ενα ρισκο, αλλα βασιζεται στο γεγονος οτι εχει υποστηριξη απο εμενα, που αν παει κατι στραβα θα παρω οσα τηλεφωνα χρειαστει και θα μιλησω στα αγγλικα και θα βγαλω μια ακρη, οποτε εχει απο καπου να πιαστει και αυτο του αρκει. Τα παραπανω παραδειγματα μπορει να παρεκλινουν πολυ απο τη δικη μου περιπτωση, διοτι ειναι αλλο το αντικειμενο και μπορει καποιος να πει ναι οκ, ο δικηγορος πληρωνει εκεινο, ο εκτελωνιστης το αλλο, η τραπεζα ειναι τραπεζα κ εσυ δεν εισαι τραπεζα κλπ, αλλα τα αναφερω γιατι προσπαθω να δειξω τη λογικη που βασιζω το ολο σκεπτικο της προμηθειας. Ποιοι λοιπον δικαιουνται προμηθεια? Μονο οι τραπεζες? Γιατι η τραπεζα να σε χρεωνει αναλογικα? Και μη μου πειτε οτι το κανει επειδη εχει λειτουργικα εξοδα και πληρωνει υπαλληλους κλπ, το κανει απλα γιατι αυτο τη συμφερει. Αλλος λεει εισαι διερμηνεας, αλλος εισαι υπαλληλος, αλλος τα παιρνεις μαυρα και δε δικαιουσαι να σηκωνεις κεφαλι. Τη δουλεια του την κανει? Μονος του θα το εκανε? Γιατι ειναι αυτονοητο λοιπον πως πρεπει να ανταμοιβομαι με ψιχουλα? Τοσα χρηματα του εξοικονομω. Εγω αυτο το λεω αχαριστια και συμφωνω απολυτα με οσους λενε οτι ο τυπος ειναι τζαμπατζης. Αυτο προσπαθω να ανατρεψω. εχεις γραψει ενα τεραστιο κειμενο και σε αυτα που εγραψες φαινεται οτι εισαι μπερδεμενος. Καλο ειναι να μην συγκρινουμε δουλειες μεταξυ τους, εκεινος βγαζει τοσα εγω γτ να μην βγαλω τοσα γτ η συζητηση αποκταει καφενειακο χαρακτηρα οπως πολλα πραγματα στην αμοιρη ελλαδιτσα. Αρχικα σε καλει οπως γραφεις 3 με 4 φορες μεσα σε ενα χρονο. Επομενως δεν εισαι απαραιτητος, και προφανως δεν τρεχει και τπτ αμα δε σε καλεσει θα συνεχισει να κανει τη δουλεια του. Δευτερον οπως γραφεις εσυ κυριως κανεις αναζητηση και ΑΝ και οποτε εκεινος θελησει δηλαδη στις 3-4 φορες τη ΜΙΑ θα παραγγειλει. Αν αυτη η αναζητηση δεν ειναι δουλεια γραφειου τοτε τι ειναι? Επισης δεν παιρνεις κανενα ρισκο και καμια ευθυνη αν κατι παει στραβα αρα μια μερα αλλαζεις κινητο γεια σας και θα φαει αυτος τη λομπα, αρα για ποιο λογο να σε πληρωσει το κατι της παραπανω? Και παμε λοιπον στην περιπτωση που αυτος παραγγελνει τελικα, αρχικα θα πληρωθεις ενα ποσο αναλογα με τις ωρες που εργαστηκες για να κανεις αναζητηση και να μιλησεις με τους προμηθευτες ( χρεωση ανα ωρα ως εδω), στη συνεχεια εχεις να οργανωσεις την παραγγελια, επομενως εχεις να δαπανησεις χρονο για ποσοτητες και τελικα να βγαλεις την προφορμα. Την καταθεση στο καθε ενα προμηθευτη θα την κανεις εσυ η αυτος? Θα τα εκτελωνησεις ο ιδιος ή εκτελωνιστης? Το φορτηγο που θα τα φερει στην αποθηκη εσυ ή καποιος αλλος? Με λιγα λογια σε ρωταω εσυ εισαι μεχρι το σημειο της προφορμα? αν εισαι μεχρι εκει μην ψαχνεις για προμηθειες, αν ομως τα τελειωνεις ολα τα υπολοιπα και ερχεται μια ωραια μερα και τα βρισκει ολα αυτα ετοιμα ε τοτε ΝΑΙ βαλε μια ταριφα οχι προμηθεια βασει παραγγελιας. Επισης σκεψου οτι εσυ θα πληρωθεις παραπανω απο την αναζητηση αν ειναι μεγαλυτερο το ποσο και περισσοτερα τα ειδη που ψαχνει. Δε γινεται για παραδειγμα αμα αυτος παραγγειλει ενα ειδος 100τμχ να θελεις 100 ευρω προμηθεια και αμα παραγγειλει 200τμχ 200 ευρω προμηθεια, Με λιγα λογια σου λεω δεν εισαι το ΓΡΑΦΕΙΟ που αναλμβανει τα παντα και επομενως θα χρειαστει οχι απλως να βρεις τα ειδη ΑΛΛΑ και να τα μαζεψει απο τους προμηθευτες και να τα φορτωσει στο κοντεινερ και να στα στειλει απο τη Κινα. Οτιδηποτε αλλο ακουσεις προσωπικα ειναι ασχετο με τη συγκεκριμενη δουλεια γτ δυλευα σε εισαγωγικη εταιρεια. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2019 από dancer
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Διαβάζεις τι γράφεις; Χρεωνεις ανάλογα με την αξία αυτού που επισκευαζεις; Δηλαδή αν κάνεις troubleshoot σε 8 core χρεωνεις λιγότερο από το 16 core; Ποιος σου είπε ότι οι τιμές για επισκευές πάνε με το προϊόν ; Δηλαδή ο πλακατζης θα σε γδαρει γιατί πήρες ακριβά πλακάκια; Εσύ όταν ζητάς μια επισκευή αναφέρεις και το κόστος του μηχανήματος για να σε χρεώσουν ανάλογα; Νομίζω είσαι μικρός σε ηλικία, διάλεξε αν θέλεις να είσαι υπάλληλος γραφείου ή τεχνικός και ακολούθα ένα από τα δύο. Το να περιμένεις να βγάλεις την καλή επειδή μυριστηκες χρήμα δε θα σε βγάλει πουθενά. Επίσης ξεκίνα να ψάχνεις δουλειές με ένσημα γιατί μετά από 30 χρόνια θα κλαίς και άσε τα μαύρα. Εγώ στη θέση σου θα τον παρατουσα γιατί ΔΕΝ είναι η δουλειά σου να το παίζεις μεσαζοντας ούτε εκτελωνιστης.
zio10 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 10 ώρες πριν, Giannisppos είπε Ομως αν του πεις εγω θελω 150 ευρω βρεξει χιονισει, ειτε ειναι 300 ευρω παραγγελια, ειτε 10000 ευρω, δε νομιζω οτι θα του αρεσει ουτε αυτο. Συμφωνω οτι δε συμφερει part time, γι αυτο και δεν τον πιεσα και τον αφησα να λεει περι οαεδ κλπ για χρονια, αν και το σκεφτομουν. Σχετικα με τον μεσο ορο, δεν ειναι στανταρ, εξαρταται απ' το τι δουλεια αναλαμβανει. Μπορει να περασουν και 3-4 μηνες μεχρι να με καλεσει ξανα. Οταν με καλει καποια στιγμη, μπορει σε ενα μηνα να κανει 1-2-3 παραγγελιες μεγαλες. Περισσοτερο με καλει για να ψαξω να του βρω καποια πραγματα, να κανω ερευνα αγορας ή να ερθω σε επικοινωνια με καποια εργοστασια και μετα οταν μαθαινει τις τιμες, δεν προχωραει σε παραγγελια. Γι αυτο καπου ανεφερα οτι 1 στις 10 θα παραγγειλει κατι, ενω τις υπολοιπες ειμαστε στο ψαξιμο για την πιο χωμα τιμη που μπορει να υπαρξει. Παραγγελνει μονο αν υπαρχει τεραστια αποκλιση τιμης σε συγκριση με την Ελληνικη αγορα, οποτε συνηθως μιλαμε για 60 και 70% διαφορα. Καποιες φορες ψαχνουμε και για πραγματα που δε βρισκει Ελλαδα, ή αν υπαρχουν εδω, θα ειναι ακριβα. Η διαδικασια της αναζητησης εξαρταται απο το ποσο ευκολο ειναι να βρουμε αυτο που ψαχνει, στην τιμη που θελει να το βρει. Δεν ειναι ομως αυτος ο τροπος σκεψης μου, δε ζηταω περισσοτερα ουτε επειδη με δυσκολευει περισσοτερο κατι, ουτε επειδη θελω να μοιραστουμε τα κερδη του, οπως εξακολουθουν καποιοι να αναφερουν. Δεν ανεφερα πουθενα οτι θελω ποσοστα απ τα κερδη του, προμηθεια ζητησα αναλογη της αξιας του αντικειμενου που παραγγελνουμε, για να υπαρχει κινητρο να ασχοληθω, διοτι διαφορετικα αν ειναι να παιρνω 20-30 ευρω για μια στο τοσο που θα με χρειαστει και να του κανω εξυπηρετηση φερνοντας του οτιδηποτε του ρθει για ψιχουλα, δε νομιζω οτι ειναι και οτι πιο δικαιο. Δειτε το λιγο και απ τη δικη μου πλευρα, οχι μονο απο την πλευρα του εμπορου, εκτος κ αν ειστε εμποροι οι περισσοτεροι, οποτε τοτε δε νομιζω οτι ειναι εφικτο αυτο. Ας ξεχασουμε για λιγο τις λεξεις ποσοστο και προμηθεια. Αυτο που ζηταω ειναι να υπαρχει χρεωση αναλογικα με το τι παραγγελνει, επειδη δεν το βρισκω λογικο να παιρνω 50 για να σου φερω 1000 ευρω φορτιο και 50 για 20000 ευρω, απ τη στιγμη που δεν ειμαι υπαλληλος σου, δε με πληρωνεις μεροκαμματο για να κανω κωλοτουμπες, ωστε να πω βρεξει χιονισει εγω θα παιρνω μηνιατικο, ασφαλεια κλπ. Αφιερωνω καποιον απ τον πολύτιμο χρονο μου για να κανει τη δουλεια του, ειτε απ το σπιτι ειτε επισκεπτομενος την επιχειρηση, ωστε να του παρεχω τις υπηρεσιες μου και νομιζω οτι το να πληρωθει καποιος αντιστοιχα με το τι αξια εχει αυτο που θα σου παραγγειλει, δεν αποτελει κατι παραλογο ή εξωγηινο. Γιατι λοιπον ειναι λογικο και αυτονοητο καποια επαγγελματα που παρεχουν παροχη υπηρεσιων, να χρεωνουν προμηθεια, ενω εγω δεν πρεπει να το σκεφτομαι καν και να συμβιβαστω με τα 50 ευρω? Γιατι μετρατε τη δουλεια μονο με τις ωρες? Οταν θα κανω φορματ σε εναν υπολογιστη, μπορει να μου παρει 5 ωρες, μπορει και μια. Δε θα χρεωσω ομως τον πελατη στη μια περιπτωση 50 και στην αλλη 10, διοτι το αποτελεσμα μετραει και τοσο χρεωνω το φορματ. Αν ομως καποιος μου ζητησει να του επισκευασω τον υπολογιστη απο ενα CNC laser, δε θα παρω 50 ευρω, ακομα κ αν η βλαβη ηταν κατι εντελως απλο. Χρεωνω αναλογα με το τι ειναι αυτο που επισκευασα. Αν ειναι μηχανημα μεγαλης αξιας, εννοειται οτι θα παρεις πολυ περισσοτερα να το επισκευασεις και δε θα χρεωσεις με την ωρα, αλλα θα δωσεις μια προσφορα και αν δεχτει προχωρας στην επισκευη, εκτος κ αν σε συμφερει καλυτερα με την ωρα. Ομως δε συμφερει να χρεωσεις με την ωρα καποιες φορες, διοτι ειναι απλα σαν να κανεις εξυπηρετηση στον αλλο. Αυτος κανει δουλεια του κ εσυ παιρνεις ψιχουλα. Με την ωρα θα χρεωσεις αν κατι ειναι χρονοβορο και δεις οτι δε γινεται διαφορετικα. Πχ δε μπορεις να πεις στον αλλο θα σου στελνω εμαιλ για επικοινωνια και θα παιρνω 20 ευρω ανα εμαιλ, εκει θα πεις οκ τοσες ωρες τοσα χρηματα. Οταν ομως καλεισαι να διεκπεραιωσεις μια παραγγελια, αναλογα με το τι παραγγελνεις, θα πρεπει να πληρωθεις αντιστοιχα με του τι παραγγελνεις. Αν μου πεις παραγγειλε μου ενα πληκτρολογιο για υπολογιστη, θα σου παρω 5 ευρω. Αν ομως μου πεις παραγγειλε μου εναν υπολογιστη, δε θα σου παρω 5, λογικο δεν ειναι? Καποιοι ειπατε οτι δε μπορεις να χρεωνεις προμηθεια σαν εναν μεσαζοντα γιατι δεν αναλαμβανεις καποιο ρισκο κλπ. Ενας εκτελωνιστης αναλαμβανει καποιο ρισκο? Αυτος δεν παιρνει προμηθεια με ποσοστα? Ενας δικηγορος αν αναλαβει μια υποθεση για να διεκδικησει καποια χρηματα για λογαριασμο ενος πελατη, θα αμοιφθει με την ωρα ή με προμηθεια αναλογα με το ποσο που διεκδικει? Κ αν χασει τι θα γινει, θα πει θα σου δωσω τα λεφτα σου πισω? Το πολυ πολυ να πει, οκ αμα κερδισουμε θα παρω τοσο % απ το ποσο που διεκδικεις, αλλιως αν χασουμε θα πληρωσεις μονο τα δικαστικα εξοδα ή επειδη ειμαι καλο παιδι δε θα σε χρεωσω. Το ρισκο το αναλαμβανει λοιπον ο αγοραστης ή ο πελατης σε αυτες τις περιπτωσεις, οποτε δεν καταλαβαινω γιατι μιλαμε για ρισκο εδω. Ο πελατης ξερει εξ' αρχης οτι αν κατι παει στραβα, ισως να χασει τα λεφτα του, διοτι παντα καθε αγορα απο ιντερνετ εμπεριεχει ενα ρισκο, αλλα βασιζεται στο γεγονος οτι εχει υποστηριξη απο εμενα, που αν παει κατι στραβα θα παρω οσα τηλεφωνα χρειαστει και θα μιλησω στα αγγλικα και θα βγαλω μια ακρη, οποτε εχει απο καπου να πιαστει και αυτο του αρκει. Τα παραπανω παραδειγματα μπορει να παρεκλινουν πολυ απο τη δικη μου περιπτωση, διοτι ειναι αλλο το αντικειμενο και μπορει καποιος να πει ναι οκ, ο δικηγορος πληρωνει εκεινο, ο εκτελωνιστης το αλλο, η τραπεζα ειναι τραπεζα κ εσυ δεν εισαι τραπεζα κλπ, αλλα τα αναφερω γιατι προσπαθω να δειξω τη λογικη που βασιζω το ολο σκεπτικο της προμηθειας. Ποιοι λοιπον δικαιουνται προμηθεια? Μονο οι τραπεζες? Γιατι η τραπεζα να σε χρεωνει αναλογικα? Και μη μου πειτε οτι το κανει επειδη εχει λειτουργικα εξοδα και πληρωνει υπαλληλους κλπ, το κανει απλα γιατι αυτο τη συμφερει. Αλλος λεει εισαι διερμηνεας, αλλος εισαι υπαλληλος, αλλος τα παιρνεις μαυρα και δε δικαιουσαι να σηκωνεις κεφαλι. Τη δουλεια του την κανει? Μονος του θα το εκανε? Γιατι ειναι αυτονοητο λοιπον πως πρεπει να ανταμοιβομαι με ψιχουλα? Τοσα χρηματα του εξοικονομω. Εγω αυτο το λεω αχαριστια και συμφωνω απολυτα με οσους λενε οτι ο τυπος ειναι τζαμπατζης. Αυτο προσπαθω να ανατρεψω. Δεν είναι παράλογα αυτά που γράφεις, στα περισσότερα συμφωνώ. 16 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Διαβάζεις τι γράφεις; Χρεωνεις ανάλογα με την αξία αυτού που επισκευαζεις; Δηλαδή αν κάνεις troubleshoot σε 8 core χρεωνεις λιγότερο από το 16 core; Ποιος σου είπε ότι οι τιμές για επισκευές πάνε με το προϊόν ; Δηλαδή ο πλακατζης θα σε γδαρει γιατί πήρες ακριβά πλακάκια; Εσύ όταν ζητάς μια επισκευή αναφέρεις και το κόστος του μηχανήματος για να σε χρεώσουν ανάλογα; Νομίζω είσαι μικρός σε ηλικία, διάλεξε αν θέλεις να είσαι υπάλληλος γραφείου ή τεχνικός και ακολούθα ένα από τα δύο. Το να περιμένεις να βγάλεις την καλή επειδή μυριστηκες χρήμα δε θα σε βγάλει πουθενά. Επίσης ξεκίνα να ψάχνεις δουλειές με ένσημα γιατί μετά από 30 χρόνια θα κλαίς και άσε τα μαύρα. Εγώ στη θέση σου θα τον παρατουσα γιατί ΔΕΝ είναι η δουλειά σου να το παίζεις μεσαζοντας ούτε εκτελωνιστης. Νομίζω δεν είναι εντελώς παράλογο αυτό που λέει. Σίγουρα παίζει ρόλο η αξία αυτού που επισκευάζεις γιατί όταν επισκευάζει κάτι έχεις και την ευθύνη του αντικειμένου. Δε λέμε να χρεώνεις πιο ακριβά την επισκευή σε i5 αντί για i3 πχ αλλά σε ένα πολύ ακριβό μηχάνημα δεν μπορείς να χρεώσεις 5€ ακόμα κι αν σφίξεις μια βίδα. 1 1
james01gr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Στις 7/6/2019 στις 10:57 ΠΜ, mcstefan7 είπε Η μεγαλύτερη κουταμάρα που έχω ακούσει!! Σχεδόν όλες οι μεγάλες και σοβαρές εταιρίες έχουν υπεύθυνους για εισαγωγές ή εξωτερικούς συνεργάτες. Σαν εξωτερικός συνεργάτης πρέπει να ορίσεις το ποσοστό σου. Τα ποσοστά δεν είναι στάνταρ. Μπορείς να χρεώνεις απο 2% - 10%. Συνήθως, με τον κάθε πελάτη κάνεις συμφωνία. Κάποιοι άλλοι χρεώνουν ταρίφα πχ σε κοντέινερ 400 ευρώ, σε παλέτα 80 ευρώ. Πρέπει να κάνεις την έρευνα σου. Τι λέτε ρε παιδιά; δεν είναι αντιπρόσωπος. Οι επίσημοι αντιπρόσωποι χρεώνουν τέτοια πόσα. Και πάλι το 10%,δεν το φτάνουν. Έχετε ασχοληθεί καθόλου με την αγορά; Επικοινωνία κάνει. Το ότι του γλυτώνει χρήματα είναι άλλο καπελο. Κανονικά θα έπρεπε να του ζητούσε να τον έκανε μόνιμο στη εταιρεία η να του εδινε κάποιο καλύτερο πόσο. Αλλά 10% για να κάνει μια παραγγελία;;; 1
dancer Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, zio10 είπε Νομίζω δεν είναι εντελώς παράλογο αυτό που λέει. Σίγουρα παίζει ρόλο η αξία αυτού που επισκευάζεις γιατί όταν επισκευάζει κάτι έχεις και την ευθύνη του αντικειμένου. Δε λέμε να χρεώνεις πιο ακριβά την επισκευή σε i5 αντί για i3 πχ αλλά σε ένα πολύ ακριβό μηχάνημα δεν μπορείς να χρεώσεις 5€ ακόμα κι αν σφίξεις μια βίδα. Εσείς που γράφεται εδώ μέσα τι επάγγελμα κάνετε? Γτ μου ακούγονται πολύ αρπακολλατζιδικα. Ναι 5€ θα χρεώσω για τη μια βίδα γτ ο άλλος δεν είναι βλάκας,και θα ξέρει ότι στο μέλλον είμαι επαγγελματίας όχι λαμόγιο να του παίρνω αέρα λεφτά. Άμα χρεώνεται με βάση πόσο κοστίζει κάτι σύντομα θα ξεμεινετε από δουλειές. Το μόνο που χρεώνεις παραπάνω είναι αν χρειάζεται παραπάνω δουλειά και χρόνο κάτι ακόμα και αν κανει ένα εκατομμύριο. Δηλαδή άλλο θα χρεώσεις βάψιμο στο Ψυχικό άλλο Λιόσια?
nbtz89 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Ψάξε για άλλη δουλειά και μόλις τη βρείς κάντην με ελαφρά, το αφεντικό σου δεν αναγνωρίζει το έργο σου. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα