johnieXoX Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 ωραία, και το φτιάχνει το σπίτι.. τι θα βάλει για να ζεσταθεί? οι καυστήρες φυσικού αερίου baltur, λένε τίποτα? τους έχει δοκιμάσει κανείς?? και από φούρνο φυσικού αερίου?? ποιον να διαλέξει? έχετε κάποιον να προτείνετε? Spoiler επειδή στα αντίστοιχα θέματα δεν έχω πάρει απαντήσεις.. είπα να τα πω και εδώ που φαίνεται να έχει κινητικότητα.. B-) 1
becoming_I Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Πιστεύεις πως ο εργολάβος θα του πάρει όσα ακριβώς θα δώσει στο συνεργείο? Παιδιά καταλαβαινόμαστε νομίζω, αν ήταν έτσι τότε δε θα είχαν δουλειά οι εργολάβοι. Θα τα κάνατε όλα μόνοι σας και μια χαρά. Μόνο πόσες φορές πήγα σε έργα να μαζέψω τα "μαργαριτάρια" που έκανα οι προηγούμενοι. @xgol αν επιτρέπεται πόσα χρήματα εκτιμάς ότι γλίτωσες από τις δουλειές που έκανες;
xgol Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, becoming_I είπε Παιδιά καταλαβαινόμαστε νομίζω, αν ήταν έτσι τότε δε θα είχαν δουλειά οι εργολάβοι. Θα τα κάνατε όλα μόνοι σας και μια χαρά. Μόνο πόσες φορές πήγα σε έργα να μαζέψω τα "μαργαριτάρια" που έκανα οι προηγούμενοι. @xgol αν επιτρέπεται πόσα χρήματα εκτιμάς ότι γλίτωσες από τις δουλειές που έκανες; Τώρα το επιχείρημά σου είναι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, σου ανέφερα πριν το ποσοστό που (ξέρω και όχι εκτιμώ) πως έχω γλυτώσει. Και δε μιλώ για ένα διαμέρισμα.
kirileman Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Όποιος δεν θέλει να πληρώσει εργολάβο, υπάρχει και η αυτεπιστασία... 5
becoming_I Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, xgol είπε Τώρα το επιχείρημά σου είναι άλλο. Το επιχείρημα μου είναι το ίδιο, γιατί στη μια περίπτωση πάει κάποιος για το πολύ φτηνό και το λούζεται σε επιπλέον κόστος για αποξήλωσεις/επιδιορθώσεις και φυσικά αν κάποιος κάνει εργολαβίες έχει ένα team που εμπιστεύεται. Για να καταλάβεις πόσο σχετικό είναι αυτό που ξέρεις σκάει τύπος για ανακαίνιση γκαρσονιέρας που ήθελε να την πουλήσει για AirBnB και του δώσαμε προσφορά. Έπαθε κολούμπρα. Ξέρεις γιατί; Γιατί η τιμή που του δώσαμε ήταν μικρότερη από αυτή που είχε μαζέψει από προσφορές μόνος του. 2
stelios18120 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Όταν δεν γνωρίζουμε από ανακαινισεις και την όλη διαδικασία την αναθετουμε σε ένα εργολάβο και ησυχαζουμε. Αυτός θα ασχοληθεί με τα συνεργεία, με τις επισκευές, τα υλικά, τα άτομα που θα δουλέψουν και πολλά ακόμα. Λογικό όμως να ανεβει η τιμή καθώς δεν είναι ο φίλος σας που θα έρθει και θα αράζει εκεί. Έχει ευθύνες και υποχρεώσεις.ειναι υπεύθυνος για το όλο έργο της ανακαινίσεις. Οποιος δεν θέλει να πληρωσει, αναλαμβάνει να τρέχει όλη μέρα να ψάχνει μάστορες, να βρίσκει τιμές, υλικά, να έχει το ολο "ανχος" της υπόθεσης για να γλυτώσει μερικά €€€ Όλοι οι εργολάβοι έχουν ένα team οπως λέει ο απόπανω που υπάρχει εμπιστοσύνη στους μαστορους του. Επισεις ένα άλλο θέμα είναι ο χρόνος περαίωσης του έργου. Αν το αναλάβει ιδιωτης δεν ξέρει την σειρά που μπαίνουν οι μάστορες και έτσι δημιουργείται μεγάλη καθυστέρηση στο όλο έργο. Όταν αναλαμβάνει εργολάβος ξέρει πόσες μέρες θα κάνει ο καθένας και τα συνεργεία μπαίνουν το ένα μετά το άλλο. Αυτά από εμένα που ασχολουμαι χρόνια με τον κλάδο και τα βλέπω κάθε μέρα από πρώτο χέρι. 😁✌️ Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2019 από stelios18120 1
xgol Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Πότε μίλησα για πολύ φθηνό? Έχω ένα κοστολόγιο περίπου στα 25k για μια ανακαίνιση που κάνω τώρα, ενώ η τιμή των εργολάβων ήταν 6k πάνω, η φθηνότερη, και χωρίς να έχω επιλογή σε όλα τα υλικά. Σου ξαναλέω, δικαιολογείται απόλυτα γιατί γλυτώνεις πάρα πολλά επιλέγοντας τα συνεργεία μόνος σου (σε καμία περίπτωση δεν παίρνεις τον φθηνότερο ή κάποιον που δεν έχεις δει δουλειές του), γλυτώνοντας την αμοιβή του εργολάβου ΚΑΙ διαλέγοντας όλα τα υλικά απο το Α-Ω μόνος σου. Βέβαια έχει άλλα μειονεκτήματα, αλλά σε ποιότητα και τιμές (αν βέβαια δεν είσαι τελείως ανίδεος με το αντικείμενο) κερδίζεις πολλαπλά. Επίσης δεν αναφέρομαι σε ποιότητα υλικών που βάζει κάποιος για να καταχωρίσει το διαμέρισμα του σε airbnb, που προφανώς μπαίνει ότι φθηνότερο. Laminate και άγιος ο Θεός. Οπότε μπορεί να είναι η δουλειά σου αυτή και το σέβομαι απόλυτα οτι υποστηρίζεις τα παραπάνω, ωστόσο δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση.
AristidisZ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Eντάξει, το θέμα εργολάβου έχει 2 όψεις Υπάρχουν άνθρωποι που μπορείς να βασιστείς πάνω τους με κλειστά μάτια, υπάρχουν και λαμόγια που 1000 φορές να μην έμπλεκες μαζί τους Επειδή το να έχεις κολλητό εργολάβο είναι μάλλον δύσκολο (και να ναι και απ' τους καλούς δυσκολότερο), πρέπει να ψαχτείς μέσω γνωστών και φίλων, χωρίς υποχρεωτικά να έχεις σίγουρα σωστό αποτέλεσμα Η οικοδομή γενικά είναι ρίσκο, αλλά σίγουρα το ρίσκο που θα πάρεις αν ξεκινήσεις κόλπα του στυλ "εγώ χτίζω μόνος μου" είναι μεγαλύτερο σε κάθε περίπτωση 3
stelios18120 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Η οικοδομή γενικά είναι ρίσκο, αλλά σίγουρα το ρίσκο που θα πάρεις αν ξεκινήσεις κόλπα του στυλ "εγώ χτίζω μόνος μου" είναι μεγαλύτερο σε κάθε περίπτωση 👍👍👍 Έχω πάει πολλές φορές σε ανακαινίσεις που είτε έμειναν στην μέση επειδή ο πελάτης τα έκανε μανταρα με τα υλικά η τους μάστορες, και έχω πάει και σε άλλες επειδή ο πελάτης κουραστηκε να ψάχνει μάστορες και να μην ξέρει ποιον να βάλει σπίτι του και ποιον όχι. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2019 από stelios18120 1
becoming_I Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, xgol είπε Έχω ένα κοστολόγιο περίπου στα 25k για μια ανακαίνιση που κάνω τώρα Την κάνεις για τον εαυτό σου ή για 3ον; Ολική ανακαίνιση; 5 λεπτά πριν, xgol είπε Οπότε μπορεί να είναι η δουλειά σου αυτή και το σέβομαι απόλυτα οτι υποστηρίζεις τα παραπάνω, ωστόσο δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση. Δηλαδή να καταλάβω, έκανες 2-3 ανακαινίσεις και έχεις αποκτήσει ικανή εμπειρία να μας πεις ότι αυτά που λέμε δεν ισχύουν;
AristidisZ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Πάντως @becoming_I & @stelios18120 επειδή έχω δουλέψει χρόνια στο χώρο, δεν έχω πετύχει μάστορα που να μην πει "μα τι μαλακίες κάναν οι προηγούμενοι" Μπορεί εσείς να είστε οι καλύτεροι επαγγελματίες, αλλά σίγουρα κυκλοφορούν πολλοί αεριτζήδες και άσχετοι στο χώρο, οπότε μη σας προξενεί εντύπωση που υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εκφράζουν αρνητικά σχόλια 1
xgol Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, becoming_I είπε Δηλαδή να καταλάβω, έκανες 2-3 ανακαινίσεις και έχεις αποκτήσει ικανή εμπειρία να μας πεις ότι αυτά που λέμε δεν ισχύουν; Παραπανω. Χωρις να εχω προσωπικός οφελος να πω κατι που δεν βιωσα ο ίδιος. Θες να γράψω ότι εχασα λεφτα και επεσα σε ποιότητα? Για να σε ικανοποιήσω? Επισης σου είπα πως εξοικονομουνται τα ποσά. Βγάζει ή οχι ενα 10% ο επιβλέπων? Έχουν ή οχι φιξ τιμές τα συνεργεία, που δεν μπορεις να διαπραγματευτεις?? Απο υλικά σου βάζουν ή οχι συγκεκριμενου κόστους?? Υ.Γ.1 Δε θες να αρχίσω να γραφω και τι ποιοτητας διαμερίσματα παραδίδουν οι εργολαβοι σε αντιπαροχες. Να χαρώ εγω τα υλικά που βάζουν? Υ.Γ.2 Η προσφορα για το airbnb ηταν τελικα με laminate?! Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2019 από xgol
stelios18120 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Πάντως @becoming_I & @stelios18120 επειδή έχω δουλέψει χρόνια στο χώρο, δεν έχω πετύχει μάστορα που να μην πει "μα τι μαλακίες κάναν οι προηγούμενοι" Μπορεί εσείς να είστε οι καλύτεροι επαγγελματίες, αλλά σίγουρα κυκλοφορούν πολλοί αεριτζήδες και άσχετοι στο χώρο, οπότε μη σας προξενεί εντύπωση που υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εκφράζουν αρνητικά σχόλιαη Η αλήθεια είναι, όταν έχει κάνει μαλακιες κάποιος δεν μπορώ να μην το πω. Δεν θα τον προσβάλλω, αλλά θα το πω γιατί δεν μπορώ να το βλέπω. Πχ τώρα πρόσφατα με κάλεσαν σε μια ανακαίνιση, και ο υδραυλικός τους είχε βάλει μαλακιες υλικά.επειδή το κατέχω το θέμα, τον έπιασα τον ίδιο που δούλευε εκεί, και του είπα 2 λόγια όμορφα και ωραία, και το ξανασκεφτηκε και άλλαξε του ανθρώπου κάτι υλικά και έβαλε πιο ποιοτικά. Πάντα με τρόπο, και χωρίς να προσβάλεις τον άλλον βέβαια, γιατί ο καθένας μας δουλευει διαφορετικά. Και για να μην γράφω άλλο θέμα, τρελενομαι με την νέα μόδα του airbnb τώρα τελευταία. Έχω πάει σε μερικά, και μερικοί πελατες ζητάνε παράλογα πράγματα Θέλει να ετοιμάσεις σπίτι πχ σε 15 μέρες πριν το καλοκαίρι, με όσο το δυνατόν πιο φθηνά υλικά, μουφα ποιότητα και απλά να φαίνεται μουρατο χωρίς να είναι βέβαια ίσα ίσα να τα ακουμπήσει ο πελάτης που θα έρθει. (laminate 3€,σωληνες πλαστικές, βάψιμο με μουφα υλικά, κασες ψεύτικες, κουζίνα από praktiker αξίας 150 ευρώ και άλλα τέτοια ομορφα) Έλεος. 😑 Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2019 από stelios18120
becoming_I Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, AristidisZ είπε Πάντως @becoming_I & @stelios18120 επειδή έχω δουλέψει χρόνια στο χώρο, δεν έχω πετύχει μάστορα που να μην πει "μα τι μαλακίες κάναν οι προηγούμενοι" Μπορεί εσείς να είστε οι καλύτεροι επαγγελματίες, αλλά σίγουρα κυκλοφορούν πολλοί αεριτζήδες και άσχετοι στο χώρο, οπότε μη σας προξενεί εντύπωση που υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εκφράζουν αρνητικά σχόλια Θα το πουν αλλά το θέμα είναι να σκαμπάζεις που λένε όντως αλήθειες και που θέλουν να ευλογήσουν τα γένια τους. Όταν βάζει ο άλλος laminate με 3€/τμ και του φουσκώνει στο χρόνο επάνω, τι άλλο να πεις. Προσωπικά είμαι ανοικτός στην κριτική και θέλω οι πελάτες μου να πιάνουν τα € τους τόπο.
xgol Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 14 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Eντάξει, το θέμα εργολάβου έχει 2 όψεις Υπάρχουν άνθρωποι που μπορείς να βασιστείς πάνω τους με κλειστά μάτια, υπάρχουν και λαμόγια που 1000 φορές να μην έμπλεκες μαζί τους Επειδή το να έχεις κολλητό εργολάβο είναι μάλλον δύσκολο (και να ναι και απ' τους καλούς δυσκολότερο), πρέπει να ψαχτείς μέσω γνωστών και φίλων, χωρίς υποχρεωτικά να έχεις σίγουρα σωστό αποτέλεσμα Η οικοδομή γενικά είναι ρίσκο, αλλά σίγουρα το ρίσκο που θα πάρεις αν ξεκινήσεις κόλπα του στυλ "εγώ χτίζω μόνος μου" είναι μεγαλύτερο σε κάθε περίπτωση Μα δεν ειπα οτι δε θα σου κανει καλη δουλειά ο εργολαβος αν είναι αξιοπιστος. Απλα για το ιδιο αποτέλεσμα θα εχεις πολυ μεγαλύτερο κόστος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα