Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, xgol είπε

Τι κανουν στα θεμελια? 

Τίποτα μωρέ. Μια βαρέλα πάνω, μια βαρέλα κάτω, δεν χάλασε ο κόσμος. 😛

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, james01gr είπε

Για τους εργολάβους, είμαι όλος αυτιά να ακούσω πως είναι δυνατόν να τελειώνουν οικοδομές με 700 ευρώ το τετραγωνικο και ο ιδιώτης να μην μπορεί να το κατεβάσει κάτω από 1000. Βασικά ξέρω πως γίνεται, αλλά θα προτιμούσα να μην μιλησω

Ο εργολάβος που ξέρει τη δουλειά του, θα έχει υπολογίσει απο πριν τον χρόνο που χρειάζεται το κάθε συνεργείο και θα το κλείσει για το αντίστοιχο διάστημα. Αν είναι της δουλειάς το συνεργείο θα πηγαίνει σειριακά/παράλληλα και σε άλλες δουλειές άρα το κόστος που θα δώσει δεν είναι τα ΧΧ ευρώ στον μάστορα, αλλά προκοστολογημένα βάσει ημερο/ωρομισθίων που έχουν συμφωνήσει και λόγω όγκου δουλειάς μπορεί να πετύχει πολύ καλύτερη τιμή. Αντίστοιχα και στα υλικά, προφανώς άλλη τιμή θα πετύχεις εσύ για τα καλώδια ενός διαμερίσματος και άλλα αυτός που θα πάρει μαζικά από τον προμηθευτή του για 3 πολυκατοικίες. Αυτή την οικονομία κλίμακας δεν μπορεί να την πετύχει ο ιδιώτης.

ΥΓ: Δεν είμαι εργολάβος :)

Επεξ/σία από acomaedo
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Ο εργολάβος που ξέρει τη δουλειά του, θα έχει υπολογίσει απο πριν τον χρόνο που χρειάζεται το κάθε συνεργείο και θα το κλείσει για το αντίστοιχο διάστημα. Αν είναι της δουλειάς το συνεργείο θα πηγαίνει σειριακά/παράλληλα και σε άλλες δουλειές άρα το κόστος που θα δώσει δεν είναι τα ΧΧ ευρώ στον μάστορα, αλλά προκοστολογημένα βάσει ημερο/ωρομισθίων που έχουν συμφωνήσει και λόγω όγκου δουλειάς μπορεί να πετύχει πολύ καλύτερη τιμή. Αντίστοιχα και στα υλικά, προφανώς άλλη τιμή θα πετύχεις εσύ για τα καλώδια ενός διαμερίσματος και άλλα αυτός που θα πάρει μαζικά από τον προμηθευτή του για 3 πολυκατοικίες. Αυτή την οικονομία κλίμακας δεν μπορεί να την πετύχει ο ιδιώτης.

ΥΓ: Δεν είμαι εργολάβος :)

δεν είναι αυτό... ψάξε αλλού και τα το βρεις. φυσικά παίρνει πλακάκια για 3 οικοδομές. φυσικά παίρνει όλα αυτά που λες σε μεγαλύτερη κλίμακα από εμένα. τα εργατικά τα πληρώνει ίδια. αποκλείεται να πληρώνει μεροκάματο σε τεχνίτη 20 ευρώ την ημέρα. εμένα θα μου πάρει ο μάστορας 50, στον εργολάβο θα πάρει 40. ίσως και λίγο λιγότερο εάν ο εργολάβος τον πηγαινοφέρνει. το πλακάκι ή το laminate που θα βάλω και θα το διαλέξω εγώ, ο εργολάβος για να το βάλει, θα το βάλει με καπέλο. και φυσικά εγώ θα πληρώσω σε όλα τα υλικά το ΦΠΑ, ο εργολάβος θα κόψει τα μισά και εάν. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, kirileman είπε

Τίποτα μωρέ. Μια βαρέλα πάνω, μια βαρέλα κάτω, δεν χάλασε ο κόσμος. 😛

Οποτε ο ίδιος εργολάβος που δε θα διστάσει να κλεψει διακινδυνευοντας τη στατικοτητα ενος κτίσματος, θα διαστάσει σε μια απλη ανακαίνιση? ! 😕

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι μάλλον μπερδεύουμε τα πράγματα και συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Αυτό που λέω εγώ είναι για τα ίδια υλικά και την ίδια δουλειά, 750€/m² ο εργολάβος και 1000 ο ιδιώτης.

Και ο λόγος είναι η οικονομία κλίμακας και το γεγονός ότι ο εργολάβος ξέρει πολύ καλύτερα από τον Χ ιδιώτη και έχει προκοστολογήσει τον απαιτούμενο χρόνο του κάθε συνεργείου.

Όσο για τον ΦΠΑ, όταν μιλάμε για όγκο δουλειάς δεν υπάρχει πιθανότητα να μην συνοδεύονται όλα απο τιμολόγια. Άλλωστε ο επαγγελματίας θα βρεί να τα γλυτώσει από τα έξοδα του, ο ιδιώτης όχι.

Επεξ/σία από acomaedo
Δημοσ.

Συν τοις άλλοις, ένα πολύ βασικό πράγμα που δεν έχει στο μυαλό του όποιος παίρνει μια προσφορά από ένα συνεργείο είναι τα έξτρα που σίγουρα θα προκύψουν

Τις περισσότερες φορές δε χρειάζεται να έχει γίνει κακός σχεδιασμός από τον εργοδότη για να προκύψουν τέτοια κόστη 

Το πιο απλό παράδειγμα:

Φωνάζεις έναν ηλεκτρολόγο να σου αφήσει δύο παροχές εκεί που θα βάλεις ένα καθρέφτη στο μπάνιο. Την επόμενη μέρα έχεις κανονίσει να έρθει ο υδραυλικός να τοποθετήσει τον καθρέφτη 

Πάει ο υδραυλικός να βάλει τον καθρέφτη και βλέπει ότι οι παροχές έχουν βγει λάθος 

Ο υδραυλικός θα ζητάει μεροκάματο επειδή τον φώναξες και δεν έκανε κάτι, και ο ηλεκτρολόγος μεροκάματο επειδή θα έρθει δυο φορές να κάνει την ίδια δουλειά 

Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν άπειρα στις δουλειές και δεν είναι απαραίτητο να είναι κακά τα συνεργεία, τέτοια προβλήματα μπορεί να προκύψουν χωρίς να έχουν γίνει σημαντικές παραλείψεις

Το θέμα όμως είναι ότι σε μία εργολαβία ο ιδιοκτήτης ούτε έρχεται αντιμέτωπος με αυτά ούτε καλείται να τα πληρώσει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πράγματα είναι απλά .

Αν  '' υποθετικά πάντα μιλάμε για ανακαίνιση '' και ο άνθρωπος που σκοπεύει να την κάνει έχει κάποιες βασικές γνώσεις και το σημαντικότερο όρεξη να είναι εκεί ( μιας και θα γίνουν πολλά στραβά τα οποία πρέπει να λύσει )  τότε τον βολεύει να την κάνει μόνος του. Γιατί θα έχει με τα ίδια χρήματα καλύτερα υλικά.

1. Και αυτό γιατί θα διαλέξει ο ίδιος ότι  υλικό θέλει σε πολλές περιπτώσεις (όπως πλακάκια , λεκάνη , μπαταρίες , στήλες κτλ. ( τα Μαστόρι :D ) θα κάνουν την δουλειά με αυτά που εσύ θα τους πας απλά θα πληρωθούν μεροκάματο, ενώ με συνεργείο θα είναι κάποιες επιλογές πχ Α οικονομική ( που θα έχει φθηνό πλακάκι , φθηνές μπαταρίες κτλ) Β κανονική που όμως θα ανεβάζει την τιμή Γ Λουξ .Ε αν πας να τα πάρεις μόνο σου θα πάρεις Γ στην τιμή του Β. 

2. κάτι άσχετα με τις γέφυρες στις σωλήνες αποχέτευσης θα τα κάνουν έτσι κι αλλιώς αν δεν είσαι εκεί ( εκτός και αν το δεις άμεσα και τους πεις τι κάνεις εκεί ΡΕει ! :D  αλλά πρέπει να το κατέχεις το θέμα)  αλλιώς και στις 2 περιπτώσεις το συνεργείο που θα έρθει θα κάνει την δουλειά με τον ευκολότερο τρόπο που μπορεί ( για αυτούς) α και κάτι ακόμα δεν θα βγάλεις άκρη με κανέναν εργολάβο γιατί απλά δεν θα το έχεις δει ( αν δεν είσαι εκεί) για να το ξέρεις. 

Όλα αυτά το ξανά λέω εφόσον έχεις σκεφτεί και έχεις αποφασίσει ότι θα φας χρόνο τρέξιμο για ότι μλκ σου πουν , υλικά που μπορεί να λείπουν και φυσικά τσακωμούς που θα κάνουν αν τους βάλεις μαζί. 

ΥΓ. προφανώς δεν θέλω να μειώσω κανενός την δουλειά , αλλά αν πιάνουν τα χέρια σου και κόβει το μάτι σου ( και μπορείς να είσαι εκεί ) αποδεδειγμένα θα έχεις καλό αποτέλεσμα και φυσικά μια εικόνα στο τι έχει φτιαχτεί και που μπορεί μελλοντικά να έχεις πιθανό πρόβλημα ...διαφορετικά αν δεν μπορείς , δεν ξέρεις ή δεν θέλεις να τα κάνεις όλα αυτά το δίνεις σε ένα συνεργείο μια και έξω ( και ησυχάζεις)  .

ΥΓ2. Αν δεν ξέρεις τίποτα ( από αυτές τις εργασίες) και κάνεις το πάνω ( δλδ το αναλάβεις μόνο σου)  θα έχεις χειρότερα αποτελέσματα και από το συνεργείο που έχει ένα προγραμματισμό .. γιατί και τα μαστόρι που θα έρθουν θα σε δαγκώσουν επειδή απλά εσύ μπορεί να λείπεις όλη μέρα οπότε δεν ξέρεις αν δούλευαν οι έπιναν μπύρες με αποτέλεσμα να γράψουν τσάμπα μεροκάματα! στα υλικά μπορεί να κάνεις λάθος και να πάρεις αρκετά περισσότερα από αυτά που χρειάζονται ( η ακόμα χειρότερα να σε κλέβουν! ) 

Κανένας δεν είπε ότι τα συνεργεία δεν χρειάζονται ή δεν κάνουν δουλειά , ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που ακόμα και με προσωπική εργασία έκαναν ένα καλό τελικό αποτέλεσμα και εν τέλει κέρδισαν κάποια λίγα € μαζί με υλικά που διάλεξαν (αυτοί) τα οποία διάλεξαν προσεκτικά λόγο τις αξιοπιστίας τους σε σχέση με άλλα φθηνότερα. 

Επεξ/σία από maxdore217
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, xgol είπε

Οποτε ο ίδιος εργολάβος που δε θα διστάσει να κλεψει διακινδυνευοντας τη στατικοτητα ενος κτίσματος

Μην αγχώνεσαι δε διακινδυνεύεται καμιά στατικότητα. Κάτι φωστήρες που πάνε και κόβουν κολώνες γιατί δε χωράει το αμάξι τους στο γκαράζ. Κάτι άλλοι που γκρεμίζουν φέρουσες τοιχοποίες και τις αφήνουν ως έχει.

And the list goes on...

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια ακουστε πως εχει ημητελες μονο σκελετος του 1985 85τετραγωνικα  το δινει 30000χιλ εν υποθεσουμε ο  το ελενχει μηχανικος και ειναι οκ.Χωρια κουφοματα καυστηρα εσωτερικες πορτε και ντουλαπες .με 45000 το καταφερνεις να το κανεις σπιτη; .οτι πεσει τσιμεντο αριστης ποιοτητς εννοω υδραυλικα ηλεκτολογικα τωρα νυπτιρς και τουαλετα και τα idealo μια χαραα ειναι .πλακακι διαλογης7ευρ τμ..στην παρεα μας ειδα οτι εχουμε και μηχανικο τωρα αν μου πει οτι μονο η χαρτουρα θα βγει ενα 20000 .να το ξεχασω καλυτερα.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, nik416 είπε

85τετραγωνικα  το δινει 30000χιλ

Η τιμή δεν είναι κακή δεδομένου ότι μιλάμε για Ηράκλειο

11 λεπτά πριν, nik416 είπε

.με 45000 το καταφερνεις να το κανεις σπιτη

Ναι

11 λεπτά πριν, nik416 είπε

.στην παρεα μας ειδα οτι εχουμε και μηχανικο τωρα αν μου πει οτι μονο η χαρτουρα θα βγει ενα 20000

Προφανώς αφού έχεις μηχανικό μπορεί να σου επιβεβαιώσει τα προηγούμενα. Το 20.000χλιαρο είναι υπερβολικά πολύ. Αλλά αφού είναι στην παρέα σου, θα πάρει το στέλεχος της άδειας, θα ελέγξει για τυχόν αυθαιρεσίες και προφανώς θα σου κάνει έναν τεχνικό έλεγχο. Θα σου βγάλει και μια μικρής κλίμακας για να είσαι καλυμμένος.

ΥΓ. Προσωπικά θα παζάρευα για τιμή όλου του κτίσματος.

Δημοσ.
  • 23 λεπτά πριν, nik416 είπε

Παιδια ακουστε πως εχει ημητελες μονο σκελετος του 1985 85τετραγωνικα  το δινει 30000χιλ εν υποθεσουμε ο  το ελενχει μηχανικος και ειναι οκ.Χωρια κουφοματα καυστηρα εσωτερικες πορτε και ντουλαπες .με 45000 το καταφερνεις να το κανεις σπιτη; .οτι πεσει τσιμεντο αριστης ποιοτητς εννοω υδραυλικα ηλεκτολογικα τωρα νυπτιρς και τουαλετα και τα idealo μια χαραα ειναι .πλακακι διαλογης7ευρ τμ..στην παρεα μας ειδα οτι εχουμε και μηχανικο τωρα αν μου πει οτι μονο η χαρτουρα θα βγει ενα 20000 .να το ξεχασω καλυτερα.

Μιλας για την οικοδομη στο πρωτο ποστ?σε τι τιμες παιζουν σε αυτη την περιοχη ?

ΥΓ 5 σελιδες συζητησης για τον εργολαβο ,για να παταει καζανακι στο wc και να αναβει το φως στο κλιμακοστασιο,με υδραυλικο τους αδερφους grohe και ηλεκτρολογο τον σαριφ.

Υπαρχουν μηχανικοι-επιβλεποντες για αυτη την δουλεια και δεν προσλαμβανουμε εργολαβο.

Δημοσ.

μηχανικο εννος στην παρεα την δικιαμας στο φορουμ

9 λεπτά πριν, vasilllis είπε
  • Μιλας για την οικοδομη στο πρωτο ποστ?σε τι τιμες παιζουν σε αυτη την περιοχη ?

ΥΓ 5 σελιδες συζητησης για τον εργολαβο ,για να παταει καζανακι στο wc και να αναβει το φως στο κλιμακοστασιο,με υδραυλικο τους αδερφους grohe και ηλεκτρολογο τον σαριφ.

Υπαρχουν μηχανικοι-επιβλεποντες για αυτη την δουλεια και δεν προσλαμβανουμε εργολαβο.

9 λεπτά πριν, vasilllis είπε
  • Μιλας για την οικοδομη στο πρωτο ποστ?σε τι τιμες παιζουν σε αυτη την περιοχη ?

οχι δεν ειναι αυτη αλλα παρομια.η τιμες πεζουν παντως πολυ πιο ψηλα απο αθηνα .και αυτο ελεγα εκει που να παρω με 75000χιλ ενα 3αρ 30ετιας να τα δωσω και να το φτιαξω εγω οπως θελω και να ειναι και καινουργιο

Δημοσ.

Η κατασκευή, από το 85 που είναι εκτεθειμένη και κοντά σε θαλασσινό νερό θα έχει λογικά κάποια προβλήματα. Κάποια είναι εμφανή κάποια όμως δεν είναι. Επίσης δεν ξέρεις και τη ποιότητα της ίδιας της κατασκευής οταν έγινε. Ένας μηχανικός λοιπόν θα πρέπει να κάνει μια εκτενή μελέτη και να πάρει δείγματα από το φέρον οργανισμό και να τα ελέγξει όπως επίσης να δει τα σχέδια της κατασκευής και να ξανά κάνει υπολογισμούς σχετικά με τη στατική της επάρκεια (Οι κανονισμοί έχουν αλλάξει από το 85 ,κάτι που Τότε θεωρούνταν ασφαλές τώρα δεν θεωρείται. Όλα αυτά ίσως δεν σου φαίνονται απαραίτητα, αλλά μόλις βάλεις τα φορτία από τα πατώματα τους σοβάδες τα έπιπλα κτλ Μπορεί να δεις προβλήματα. Έτσι σε μια επένδυση 70000 ευρώ το να δώσεις κάποια παραπάνω για να μην πάει χαμένη η επένδυση σου δεν είναι παράλογο. Σχετικά με τα συνεργεία  που θα μπουν η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη, τα συνεργεία μπορούν να κοροϊδέψουν αν θέλουν τον οποιοδήποτε, ακόμη και κάποιον πιο ειδικό από αυτούς, απλά η διαφορά είναι ότι ένας εργολάβος συνήθως έχει Καλά εκπαιδευμένα συνεργεία με εμπειρία και δε θέλει να χαλάσει το όνομα του .Προβλήματα και έλλειψης θα υπάρξουν σίγουρα. Σε συμβουλεύω λοιπόν, να βρεις ένα μηχανικό της περιοχής ο οποίος με μια πρώτη ματιά θα κρίνει τη ποιότητα της κατασκευής και θα σου πει αν αξίζει η Όχι η επένδυση .Έπειτα Μπορεί να ξέρει και τον εργολάβο που την έκανε το 85 οπότε να ξέρει και άλλες δουλειές του . Μετά θα σε καθοδηγήσει με τις υπηρεσίες τα συνεργεία και ότι χρειαστεί. Θεωρώ ότι όταν σου εξηγήσει τι ακριβώς πρέπει να κάνεις θα του πεις να αναλάβει αυτός. Καλή επιτυχία. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...