Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοι μου θα ηθελα μια συμβουλη

Εχω με τα 2 αδερφια μου ενα σπιτι στην περιοχη της ανω Γλυφαδας αδεια γυρω στο '75

Ο ενας αδερφος μου εχει ενα κλειστο αποθηκευτικο χωρο σαν μαγαζι ο αλλος απο πανω ενα ημιτελες ως την τοιχοποιια

Το καθενα ειναι 130 τετραγωνικα επι οικοπεδου 550 τετραγωνικων

Αν δοθει για αντιπαροχη ή πωληση τι μπορει να πιασει ο οροφος μου και συνολικα το σπιτι

Αναλαμβανει εργολαβος για αυτο, υπαρχει κανεις να απευθυνθω δεδομενου οτι ζω εκτος Αθηνων

Ευχαριστω

Δημοσ.

Σπιτι εχω και προφανως δε θα δωσει εκατομμυρια

Τετοιες απαντησεις δεν τις χρειαζομαι

• Like 6
Δημοσ.

Εχει ξεκινήσει η οικοδομή και δουλεύει ξανά. Υπάρχουν πολλές κατασκευαστικές που ζητούν αντιπαροχή, αλλά πρέπει να έρθεις Αθήνα για να έρθεις σε επαφή.. 

Κάνε μια αναγνωριστική βόλτα στην γειτονιά να δεις ποιοι κατασκευαστές δραστηριοποιούνται εκεί και επικοινώνησε μαζί τους 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, elgol είπε

Σπιτι εχω και προφανως δε θα δωσει εκατομμυρια

Τετοιες απαντησεις δεν τις χρειαζομαι

Επηδη οταν γραφουμε πρεπει να ξερουμε και τι σημαίνουν αυτα που γράφουμε. Τι θα πει αντιπαροχή, ειπα εγω οτι δεν εχεις σπίτι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, elgol είπε

Εχω με τα 2 αδερφια μου ενα σπιτι στην περιοχη της ανω Γλυφαδας αδεια γυρω στο '75

Ο ενας αδερφος μου εχει ενα κλειστο αποθηκευτικο χωρο σαν μαγαζι ο αλλος απο πανω ενα ημιτελες ως την τοιχοποιια

Αν δοθει για αντιπαροχη ή πωληση τι μπορει να πιασει ο οροφος μου και συνολικα το σπιτι

Αναλαμβανει εργολαβος για αυτο, υπαρχει κανεις να απευθυνθω δεδομενου οτι ζω εκτος Αθηνων

Ευχαριστω

Για άλλη μια φορά βλέπουμε στο φόρουμ ερωτήσεις που δεν μπορούν να απαντηθούν έτσι απλά, χωρίς στοιχεία (τοπογραφικό οικοπέδου, όροι δόμησης, τιμές νεόδμητων διαμερισμάτων περιοχής κλπ). Για την αντιπαροχή, πήγαινε σε μηχανικό ή κατασκευαστή της περιοχής να συζητήσετε. Για την πώληση, πήγαινε σε μεσίτες της περιοχής να σου δώσουν εκτίμηση.

*Σε ποιο δρόμο είναι το ακίνητο;

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, elgol είπε

Ευχαριστω

24 λεπτά πριν, kirileman είπε

Για άλλη μια φορά βλέπουμε στο φόρουμ ερωτήσεις που δεν μπορούν να απαντηθούν έτσι απλά, χωρίς στοιχεία (τοπογραφικό οικοπέδου, όροι δόμησης, τιμές νεόδμητων διαμερισμάτων περιοχής κλπ). Πήγαινε σε μηχανικό ή κατασκευαστή της περιοχής να συζητήσετε.

Νομίζω ότι θα συμφωνήσω με @kirileman

Δύσκολο να απαντηθεί αυτή η συμβουλή και νομίζω πως δε θα θέλατε μια τέτοια απάντηση-συμβουλή.

Η πώληση μας δίνει ένα γρήγορο κέρδος από το οποίο πρέπει να δώσουμε μερίδιο στο πολυαγαπημένο Υποργείο Οικονομικών (Τί; Εσείς δε το αγαπάτε; Καλά εντάξει μη βαράτε)

Με την αντιπαροχή θα αποκτήσουμε κάτι άλλο, το οποίο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, να το έχουμε σαν σταθερή πηγή εισοδήματος (σχετκό αυτό) και αργότερα να περάσει στο παιδί μας ή/και όπου επιλέξουμε. (Βέβαια είναι και σταθερή πηγή εξόδων)

Το καλύτερο, όπως έχει ειπωθεί είναι να κάνετε έρευνα αγοράς και μιλήσετε με ειδικούς.

Και στις 2 περιπτώσεις να μη σας ρίξουν. Μπορείτε να δείτε την ελληνική ταινία "Η ωραία του κουρέα" και δώστε προσοχή στο πως τα κανονίζει η Μάρθα Καραγιάννη. 

Edit: Επίσης να τα βρείτε με τον αδελφό σας, να επιλέξετε κάτι από κοινού και να είστε σύμφωνοι

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
6 ώρες πριν, elgol είπε

Ευχαριστω

Πάντως αν είστε 3 αδέρφια, στην αντιπαροχή θα πάρετε 3 διαμερίσματα? Δύσκολο μου φαίνεται... αφού είστε τόσοι πολλοί, καλύτερα να το πουλήσετε.

Δημοσ.

Για να μην το κουράζουμε το θέμα. Μέσω forum ΔΕΝ πρόκειται να λάβεις μια σωστή απάντηση για το πόσο μπορεί να "πιάσει" το σπίτι σου αν το δώσεις για αντιπαροχή. Εκτός αν θέλεις εγώ ή ο καθένας να σου λέμε το κοντό μας και το μακρύ μας που κατά 99% θα είναι εις βάρος σου.

1. Το κτίσμα που αναφέρεις δεν είναι καν αποπερατωμένο -> η εκτίμηση της αξίας δεν μπορεί να γίνει με βάση τιμές περιοχής ή μια πρόχειρη συγκριτική μελέτη -> χρειάζεσαι εκτιμητή ακινήτων.

2. Υπάρχουν άπειρες οικονομοτεχνικές συνθήκες οι οποίες για να εξειδικευτούν και να διευκρινιστούν πρέπει να πας στην Αθήνα και να απευθυνθείς σε κατασκευαστική εταιρεία που ζητάει αντιπαροχές. Π.χ θα δόσεις όλο το οικόπεδο θα κατεδαφίσουν το υπάρχον κτίσμα και θα χτίσουν νέο για να σας δώσουν εσάς κάποια διαμερίσματα δωρεάν ή επι κάποιας πολύ μικρής αμοιβής; Θα κάνετε προσθήκη ορόφων στο υπάρχον κτίσμα; Μήπως θα το αγοράσει ο εργολάβος με κάποια μικρή τιμή αγοράς και μετά να σας δώσει λιγότερα τμ από τα αναμενόμενα; Πολυσύνθετο θέμα όπως καταλαβαίνεις.

3. Αδιευκρίνιστο ιδιοκτησιακό - οικοδομικό καθεστώς της περιουσίας και του οικοπέδου. Εσύ μας είπες κάποια βασικά βέβαια, π.χ το τμήμα που το κατέχει ο αδερφός σου δέχεται να δοθεί για αντιπαροχή; 

4. Αν θες να το πουλήσεις χωρίς να υπάρξει αντιπαροχή, απευθύνεσαι σε εκτιμητή.

54 λεπτά πριν, Guerriero4 είπε

Πάντως αν είστε 3 αδέρφια, στην αντιπαροχή θα πάρετε 3 διαμερίσματα? Δύσκολο μου φαίνεται... αφού είστε τόσοι πολλοί, καλύτερα να το πουλήσετε.

Μπορεί να πάρουνε ένα και να έχουν το 1/3,

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας

Για να βαλουμε τα πραγματα σειρα

Το θεμα δεν ειναι ιατρικο για να εξειδικευθει και εφ οσον υπαρχουν μηχανικοι και εργολαβοι στο φορουμ θα μπορουσε καποιος να ερθει σε επαφη μαζι μου ή να μου πει πχ στην περιοχη αυτη σε αυτα τα τετραγωνικα οικοπεδο το μεγιστο που μπορεις να παρεις πχ ειναι 50000

Αλλα και τα υπολοιπα μελη μπορει να εχουν κατι υποψη και να προτεινουν

Απαντησεις ομως ποιος χαζος μηχανικος (λες και παω να τον ξεγελασω) θα δωσει εκατομμυρια!!!  για να φτιαξω σπιτι τι συνεισφορα εχει στο θεμα;

Υγ εννοειται τα αδερφια συμφωνουν να δοθει

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Μπορεί να πάρουνε ένα και να έχουν το 1/3,

Τώρα έχουν από ένα κομμάτι 130 τ.μ. ο καθένας συν το οικόπεδο και θα το ανταλλάξουν για ένα διαμέρισμα στα τρία? Μπορεί να γίνει αλλά φαντάζομαι καλύτερα να έχει ο καθένας την αυτονομία του.

Δημοσ.

Ο συντελεστής δόμησης ποσο είναι? 

Πολυ δύσκολο το βλεπω να δωσει καποιος προσφορά για αντιπαροχη και να διατηρήσει το παρον κτίσμα. 

Ισως θα συνεφερε να το αποπερατωσετε εσείς, και να το πουλήσετε μετά. 

Δημοσ.

Ο συντελεστης δομησης προφανως κρινει πολλα εδω περα,να το πουμε απλα,ποσα τετραγωνικα μπορουν να χτιστουν εκει.

Εκ πρωτης οψεως θα ελεγα οτι μια πωληση εμφανιζεται ως απλουστερη λυση απο την οποια θα παρετε αμεσα χρηματα

Η αντιπαροχη ειναι ψιλοευκολη υποθεση οταν μιλαμε για σκετο οικοπεδο αλλα και παλι απαιτει εργολαβο με οικονομικη ανεση

Ολα αυτα τα λεω εχοντας μηδεν στοιχεια στα χερια μου,ως γενικες κατευθυνσεις.

Αν σε ενδιαφερει στειλε μου διευθυνση σε πμ να ρωτησω μηχανικο στην Γλυφαδα αν θα ειχε καποιο ενδιαφερον γι αυτο το ακινητο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...