Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, unforgiven είπε

Θα συμφωνήσω. Μίλα στον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας της περιοχής σου. Αν δεν βρεις άκρη, κάνε έγγραφη διαμαρτυρία, στην οποία είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν. Δυστυχώς, έμπλεξες με το Δημόσιο, εκεί που οι πράξεις δεν έχουν καμία συνέπεια, οπότε ελάχιστοι ενδιαφέρονται.
Να ξέρεις πως οι κληρώσεις για τα νηπιαγωγεία γίνονται δημόσια, σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Έτσι είχαν γίνει και για τα παιδιά μου, γιατί δεν μπορούσαν να δεχθούν όλα τα παιδιά του προνήπιου.

Αν ειχε γινει μια διαφανης διαδικασια θα το εβλεπα αλλιως το θεμα ,δεν εγινε καμμια κληρωση μονη της επελεξε η προισταμενη του νηπιαγωγειου......

• Like 2
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

αυτό που κατάλαβα είναι ότι έκαναν υποχρεωτικά τα προνήπια μέσα στα νηπιαγωγεία χωρίς να έχουν αντίστοιχες υποδομές

Από του χρόνου θα ισχύει αυτό τουλάχιστον στον δικό μου δήμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ιδιωτικο παντως πας οτι ωρα θες αν εχεις τα λεφτα,δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρεις καποιο Ιουνιο μηνα

Και ειναι καλυτερη λυση για εργαζομενους,τα κρατικα ειναι μονιμως κλειστα και τελειωνουν νωρις

Επεξ/σία από vagos789
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Σε ιδιωτικο παντως πας οτι ωρα θες αν εχεις τα λεφτα,δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρεις καποιο Ιουνιο μηνα

Και ειναι καλυτερη λυση για εργαζομενους,τα κρατικα ειναι μονιμως κλειστα και τελειωνουν νωρις

δυστυχως δεν υπαρχει δυνατοτητα ιδιωτικου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω εγώ κάτι, τα προνήπια ανήκουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση?

Απ' ότι θυμάμαι εγώ δεν είναι, οπότε μάλλον μπορούν να το κάνουν αυτό.

Επεξ/σία από link67
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, link67 είπε

Να ρωτήσω εγώ κάτι, τα προνήπια ανήκουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση?

Απ' ότι θυμάμαι εγώ δεν είναι, οπότε μάλλον μπορούν να το κάνουν αυτό.

υποτιθεται απο φετος ανηκουν στην υποχρεωτικη αλλα απ οτι φαινεται μονο στα λογια......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DAIDALUS0084 είπε

δυστυχως δεν υπαρχει δυνατοτητα ιδιωτικου.

Μηπως μπορεις να μπεις μεσω EETA..  (ΕΣΠΑ) ?

Για δες .... Εαν σε καλυπτει ..

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.

Πηγαινε και μιλα ευγενικα στην διευθυντρια και εξηγησε της οτι δεν μπορεις να πηγαινεις το παιδι σου τοσο μακρυα γιατι Χ λογους και οτι πρεπει να βρεθει λυση. Αν επιμενει πες της οτι θα απευθυνθεις στην πρωτοβαθμια και στον δημο γιατι η διαδικασια που ακολουθησε ειναι παρατυπη,

δ) Αν ο αριθμός των νηπίων-προνηπίων υπερβαίνει τα 25 σε ένα τμήμα, ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος υποβάλλει αίτημα στον αρμόδιο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση για τη λειτουργία περισσότερων τμημάτων, εφόσον υπάρχει στο σχολείο διαθέσιμη αίθουσα. Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίζει για το αίτημα ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση της τριμελούς Επιτροπής, η οποία για τη διατύπωση της εισήγησης οφείλει σε κάθε περίπτωση να λάβει υπόψη τις αιτήσεις εγγραφών των όμορων νηπιαγωγείων.

Αν η εισήγηση της επιτροπής είναι αρνητική ή δεν υπάρχει στο σχολείο διαθέσιμη αίθουσα, ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος του νηπιαγωγείου αποστέλλει πίνακα με τα ονόματα των νηπίων-προνηπίων που διαμένουν στα όρια της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου με τις σχολικές περιφέρειες όμορων νηπιαγωγείων. Η Επιτροπή προβαίνει σε κλήρωση μεταξύ των νηπίων-προνηπίων του ανωτέρω πίνακα, έτσι ώστε να προκύψει ο αριθμός μαθητών που συμπληρώνουν τους 25 σε τμήμα.

https://www.ipaideia.gr/paideia/nipiagogeia-imerominia-gia-eggrafes-pote-ginetai-klirosi

Αν συνεχιζει να επιμενει οτι δεν γινεται να παρει το παιδι σου τοτε πες της οτι θα εξαντλησεις ολα τα νομιμα μεσα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Jorvik είπε

Πηγαινε και μιλα ευγενικα στην διευθυντρια και εξηγησε της οτι δεν μπορεις να πηγαινεις το παιδι σου τοσο μακρυα γιατι Χ λογους και οτι πρεπει να βρεθει λυση. Αν επιμενει πες της οτι θα απευθυνθεις στην πρωτοβαθμια και στον δημο γιατι η διαδικασια που ακολουθησε ειναι παρατυπη,

δ) Αν ο αριθμός των νηπίων-προνηπίων υπερβαίνει τα 25 σε ένα τμήμα, ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος υποβάλλει αίτημα στον αρμόδιο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση για τη λειτουργία περισσότερων τμημάτων, εφόσον υπάρχει στο σχολείο διαθέσιμη αίθουσα. Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίζει για το αίτημα ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση της τριμελούς Επιτροπής, η οποία για τη διατύπωση της εισήγησης οφείλει σε κάθε περίπτωση να λάβει υπόψη τις αιτήσεις εγγραφών των όμορων νηπιαγωγείων.

Αν η εισήγηση της επιτροπής είναι αρνητική ή δεν υπάρχει στο σχολείο διαθέσιμη αίθουσα, ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος του νηπιαγωγείου αποστέλλει πίνακα με τα ονόματα των νηπίων-προνηπίων που διαμένουν στα όρια της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου με τις σχολικές περιφέρειες όμορων νηπιαγωγείων. Η Επιτροπή προβαίνει σε κλήρωση μεταξύ των νηπίων-προνηπίων του ανωτέρω πίνακα, έτσι ώστε να προκύψει ο αριθμός μαθητών που συμπληρώνουν τους 25 σε τμήμα.

https://www.ipaideia.gr/paideia/nipiagogeia-imerominia-gia-eggrafes-pote-ginetai-klirosi

Αν συνεχιζει να επιμενει οτι δεν γινεται να παρει το παιδι σου τοτε πες της οτι θα εξαντλησεις ολα τα νομιμα μεσα.

σε ευχαριστω πολυ φιλε μου αυτο θα κανω.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DAIDALUS0084 είπε

υποτιθεται απο φετος ανηκουν στην υποχρεωτικη αλλα απ οτι φαινεται μονο στα λογια......

Αν είναι στην υποχρεωτική εκπαίδευση τότε είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και άλλο τμήμα, αν σου αρνηθούν να φτάσεις μέχρι τον εισαγγελέα ανηλίκων, δεν χρειάζονται ευγένειες για κάτι που είναι υποχρεωτικό. Στο λέω γιατί έγινε παρόμοιο περιστατικό και σε μένα στο νηπιαγωγείο και τους έκανα αεροπλάνο κυριολεκτικά.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνωμη για το ασχετο του θεματος αλλα οργιζομαι βλεποντας το προνηπιο να γινεται υποχρεωτικο αλλα τα παιδια να μην παιρνουν τιποτε μεχρι και το Δημοτικο αν δεν ασχοληθεις σοβαρα μαζι τους συνεχως

Σε καθε περιπτωση ευχομαι να τα καταφερεις

Επεξ/σία από elgol
Δημοσ.
1 ώρα πριν, link67 είπε

Αν είναι στην υποχρεωτική εκπαίδευση τότε είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και άλλο τμήμα, αν σου αρνηθούν να φτάσεις μέχρι τον εισαγγελέα ανηλίκων, δεν χρειάζονται ευγένειες για κάτι που είναι υποχρεωτικό. Στο λέω γιατί έγινε παρόμοιο περιστατικό και σε μένα στο νηπιαγωγείο και τους έκανα αεροπλάνο κυριολεκτικά.

Ενώ έχει ανακοινωθεί ότι ειναι υποχρεωτικό έχουν δώσει το δικαίωμα σε κάποιους δήμους να επικαλεστουν έλλειψη εγκαταστάσεων και να εξαιρούνται Απο την υποχρεωτική εφαρμογή...αυτό μόλις χτες το έμαθα και ο Δήμος Γλυφάδας ειναι ένας από αυτούς.

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά το πιο δίκαιο απ'ολα θα ήταν να μεταφερθούν σε άλλο σχολείο παιδάκια που οι γονείς τους έκαναν τελευταία στιγμή την αίτηση.

Τι κληρώσεις κλπ χαζά είναι αυτά;!

Δημοσ.

https://www.alfavita.gr/sites/default/files/attachments/prd_dim_nipiagogeio.pdf

Διάβασε προσεκτικά το άρθρο 6, (κυρίως παράγραφο δ). Απ' ότι κατάλαβα η δντρια του νηπιαγωγείου - με την συγκατάθεση της δνσης Πρωτ/θμιας - δεν ακολούθησαν τη διαδικασία που προβλέπεται και που κατά τη γνώμη μου είναι σωστή ( κλήρωση όσων διαμένουν στα όρια της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου με τις σχολικές περιφέρειες όμορων νηπιαγωγείων ). Ξεκίνα με μία έντονη διαμαρτυρία στο νηπιαγωγείο και μετά απευθύνσου εγγράφως στη δνση Πρωτ/θμιας επικαλούμενος το παραπάνω άρθρο και τελειώνοντας με το κλασσικό επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, k_w_t είπε

Μηπως μπορεις να μπεις μεσω EETA..  (ΕΣΠΑ) ?

Για δες .... Εαν σε καλυπτει ..

+1

Νομίζω αν και οι 2 γονείς εργάζονται, μπορούν μέσω ΕΣΠΑ να αιτηθούν για ολοήμερο Νηπιαγωγείο και σε περίπτωση που έχουν καλυφθεί οι θέσεις στα δημόσια, τα ιδιωτικά της περιοχής έχουν υποχρέωση να πάρουν παιδάκια μέσω ΕΣΠΑ... Ψάξτε το, δεν είμαι σίγουρος αν ισχύουν ακόμα η έχει αλλάξει κάτι... Ελπίζω να βρεθεί λύση...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...