Dinos_12345 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Ακόμα όταν μπαίνω σε μεγάλα studio βλέπω Mac 10ετίας ή κανένα από τα πρώτα Mac mini. Δεν θέλει δύναμη το music production και οι επαγγελματίες το δείχνουν/ξέρουν 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 32 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε Δεν θέλει δύναμη το music production και οι επαγγελματίες το δείχνουν/ξέρουν Πολύ γενικό αυτό. Κι εγώ έχω κάνει music production σε Macbook δεκαετίας, δεν έχει να πει κάτι. Αν έχεις 5-10 tracks ηχογραφημένα (φωνή, όργανα) και το μόνο που βάζεις είναι reverb, ναι, δε θέλει πολλή επεξεργαστική ισχύ. Αν έχεις 5-10 virtual instruments και 5 πιο πολύπλοκα εφέ, η χρήση της cpu αλλάζει αρκετά. Αν στήνεις ολόκληρη μεγάλη ορχήστρα σε DAW ένα Mac mini δεκαετίας θα χτυπήσει τοίχο. - αν αρχίσεις να ακούς ανεμιστήρες στο φουλ, ή "κόβει" ο ήχος, δεν είναι και η καλύτερη εμπειρία. Οι βελτιώσεις που έχει αυτή η τελευταία έκδοση του Logic και έχουν να κάνουν με αριθμό tracks, multithreading etc δεν αφορούν τόσο πολύ home studios ή χομπίστες, αν και τα όποια οφέλη θα τα έχουν κι αυτοί βέβαια.
EuphangeL Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 5 ώρες πριν, polemikos είπε Στην έκδοση Logic X Pro 10.4.5 επίσης το plugin DeEsser 2 έχει επανασχεδιαστεί ενώ τα MIDI beat clocks μπορούν να αποσταλούν σε ανεξάρτητα ports, καθένα με τις δικές του μοναδικές ρυθμίσεις όπως το timing offset και plug-in delay compensation. Για όσους ασχολούνται με τον τομέα, εξαιρετικό de-esser προσφέρει και η accusonus, ελληνική εταιρία Επίσης για όλους εσάς που λέτε τι τα θέλουν όλα αυτά τα threads/tracks/real-time plug-ins, μάλλον δεν έχετε δει ή σκεφτεί τι παίζει στα project για soundtrack ή/και sound design 1
newton91 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, KnightRider είπε Ποιος θα κάτσει να κάνει μουσική με 1000 tracks,1000 auxiliary channel strips και 1000 MIDI tracks ??? 😕 Ο επαγγελματίας (που το έχουν κάνει καραμέλα σε κάθε άρθρο της Apple) δεν θα κάτσει να πετάξει τα λεφτά του για καινούργιο Mac Pro εφόσον κάνει ήδη την δουλειά του με τα μηχανήματα που έχει χρόνια. ΟΙ επαγγελματιες εχουν μονο απολλλλλλλλλ. Οι υπολοιποι ειναι πλεμπα!!!1!1!!1
ntguitar Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Ο καθένας το μακρύ και το κοντό του εδώ μέσα...Άκρη δεν βρίσκεις...Εγώ έχω λεφτά μπόλικα και θα το πάρω...όλα τα αλλά είναι λόγια του αέρα!
makridis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Στις 16/6/2019 στις 10:59 ΠΜ, markoliaz είπε ωραια αλλα εχει αργησει πολυ να βγει νεο logic εχουμε κολλησει στο X εδω και 7 χρονια... Δεν ξέρω πως το εννοείς αλλά κανένας παραγωγός-ηχολήπτης παγκοσμίως δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω απ' ότι προσφέρει το Logic X ή το Cubase 10, Pro Tools ή ακόμα και το Reaper. Ένα daw είναι το πιο απλό πράγμα που χρειάζεται για να γράψεις και να μιξάρεις. Αυτά που παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο είναι οι προενισχύσεις/μικρόφωνα/όργανα, τα plugins/εξωτερικές φέτες και πάνω από όλα, ΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ο άνθρωπος που τα χειρίζεται. 1
markoliaz Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 γραφω επαγγελματικα μουσικη απο το 2002...και χρειαζομαι πολλα παραπανω απο το logic pro x, θελω να φτασω σε σημειο να γραφω 5 τραγουδια την ημερα και το logic pro x με περιοριζει, για το τι γινεται παγκοσμιως εγω το ξερω προσωπικα διοτι δουλευω παγκοσμιως..οποτε ατοπη η απαντηση σου η οποια ειναι απαντηση στον εαυτο σου και τα κεφαλαια τονισε τα ακομα ποιο πολυ για να απαντησεις εξισου στον εαυτο σου.
makridis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 18/6/2019 στις 2:33 ΠΜ, markoliaz είπε γραφω επαγγελματικα μουσικη απο το 2002...και χρειαζομαι πολλα παραπανω απο το logic pro x, θελω να φτασω σε σημειο να γραφω 5 τραγουδια την ημερα και το logic pro x με περιοριζει, για το τι γινεται παγκοσμιως εγω το ξερω προσωπικα διοτι δουλευω παγκοσμιως..οποτε ατοπη η απαντηση σου η οποια ειναι απαντηση στον εαυτο σου και τα κεφαλαια τονισε τα ακομα ποιο πολυ για να απαντησεις εξισου στον εαυτο σου. Πες μου σε παρακαλώ σε τι σε περιορίζει το logic x, ώστε να σε αποτρέπει από το να γράφεις 100 τραγούδια τη μέρα. Εγώ προσωπικά που κάνω επαγγελματικά παραγωγή, ενορχήστρωση, recording, mix, mastering δεν βρίσκω κανένα περιορισμό, οπότε διαφώτισέ με (και δεν το λέω ειρωνικά, παρά μόνο από περιέργεια). Υ.Γ. Χρησιμοποιώ και Cubase 10, σε δεύτερο PC workstation, επίσης χωρίς κανένα θέμα. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από makridis
markoliaz Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 με περιοριζει στα εξης, δεν εχει waveform statistics, ενα απο τα ποιο χρησιμα εργαλεια στο mastering, το cubase και nuendo το εχουν εδω και τουλαχιστον 15 χρονια, δηλαδη να βλεπω κατευθειαν αυτο που θελω και οχι να πρεπει να παιξω ολο το track ολη την διαρκεια του ωστε να το δω, οποτε ειδη εχω φαει χρονο σε αυτο. μετα με περιοριζει στο audio editing, στο cubase και nuendo παλι ειναι ποιο γρηγορο με περισσοτερους παραμετρους, στο logic μερικα tools δεν τα εχει κιολας καθολου οποτε παλι θα φαω χρονο για να τα κανω με editing δικο μου ενω θα μπορουσε να μου τα προσφερει κατευθειαν, οποτε παμε και εκει xtra χρονο. τελος και ποιο σπαστικο, εχω παραδειγμα 100 καναλια, θελω να κανω και τα 100 κατευθειαν bounce, αλλα με τα insert ολα επανω, με μια κινηση ομως, στο cubase παλι αυτο στο προσφερει χροοοοονια τωρα, στο logic οχι, extra χρονος και εκει, ενα ενα τα καναλια bounce... οποτε θα μπορουσαν να ειχαν παραδειγματιστει απο steinberg και να ηταν το απολυτο daw το logic...γιαυτο περιμενω πως και πως νεα εκδοση του logic, μηπως και επιτελους γινει ποιο ολοκληρωμενο το logic. για εμενα αυτα τα 3 αρκουν ωστε να φαω ωρα απο ενα project μεσα στην ημερα μου, οποτε με καθυστερει και ειναι σπαστικο αλλα και χασιμο χρονου-χρηματων...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα