Moderators Malthador Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε κοντινή ιδιοκτησία με τη δική μου, ένας ιδιοκτήτης θεώρησε καλή ιδέα να τοποθετήσει συρματόπλεγμα τύπου ΝΑΤΟ επάνω στα κάγκελά του. Η ιδιοκτησία είναι γωνιακή, ο ένας δρόμος ανηφορικός και το απότελεσμα είναι το συρματόπλεγμα να είναι σε χαμηλό ύψος στη μία πλευρά της περίφραξης. Για όποιον δεν γνωρίζει το συρματόπλεγμα τύπου ΝΑΤΟ είναι στρατιωτικό, αυτής της μορφής: Κοινώς σφάζει άνθρωπο και χρειάζεται ειδικά γάντια για να το πιάσεις. Είναι νόμιμο κάτι τέτοιο; Μπορεί ο καθένας να βάζει ότι θέλει σε σημείο που να έχουν πρόσβαση ακόμα και μικρά παιδιά; Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από Malthador 1
pontez2 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Καθόλου απλή περίπτωση. Στο χαμηλό σημείο που αναφέρεις μπορεί ο καθένας σηκώνοντας τα χέρια να το πιάσει;
kage Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) εχεις σκεφτει σε τι πανικο ειναι ο ιδιοκτητης για να κατσει να βαλει τετοια?ποσες φορες θα χουν μπει σπιτι του Τεσπα μια κουβερτα πετας και περνας απο πανω...στις ταινιες 😛 Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από kage 1
Lakou Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Εφόσον είναι στην ιδιοκτησία του και δεν προεξέχει εκτός τα πάντα είναι νόμιμα αρκεί να υπάρχουν προειδοποιητικές πίνακες για κίνδυνο... μέχρι και νάρκες βάζεις άμα γουστάρεις..
lightsout Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Τέτοιου τύπου συρματόπλεγμα έχω δει σε περίφραξη μονοκατοικίας στην Αθήνα, συγκεκριμένα στην Καλλιθέα!! Έχω κι εγώ την απορία αν είναι νόμιμο! Υποθέτω πάντως ότι για να καταφύγει κάποιος σε τέτοια λύση, θα πρέπει να τα έχει δει όλα!
Moderators Malthador Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, pontez2 said: Καθόλου απλή περίπτωση. Στο χαμηλό σημείο που αναφέρεις μπορεί ο καθένας σηκώνοντας τα χέρια να το πιάσει; Για να το οπτικοποιήσεις, εγώ είμαι 1,87m και το σύρμα είναι στο ύψος του λαιμού μου... Σπλάτερ φάση εντελώς. 7 minutes ago, kage said: εχεις σκεφτει σε τι πανικο ειναι ο ιδιοκτητης για να κατσει να βαλει τετοια? Τεσπα μια κουβερτα πετας και περνας απο πανω...στις ταινιες 😛 Αν είναι σε πανικό, μπορεί να βάλει συναγερμό όπως κάνουν οι άνθρωποι στον πολιτισμένο κόσμο, δεν είμαστε στο Prison Break. 5 minutes ago, Lakou said: Εφόσον είναι στην ιδιοκτησία του και δεν προεξέχει εκτός τα πάντα είναι νόμιμα αρκεί να υπάρχουν προειδοποιητικές πίνακες για κίνδυνο... μέχρι και νάρκες βάζεις άμα γουστάρεις.. Η περίφραξη εντός κατοικημένης περιοχής ξέρω ότι είναι είτε κλασικό συρματόπλεγμα, είτε τοιχίο με κάγκελα. Το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να πήρε άδεια από την πολεοδομία για συρματόπλεγμα στρατιωτικού τύπου. Με αυτή τη λογική, μπορώ να περιφράξω την ιδιοκτησία μου με ηλεκτροφόρο φράχτη; Είναι νόμιμο να σκοτώσω κάποιον, αρκεί να έχει προειδοποιητικές πινακίδες; Θα κάνω μια ερώτηση στην πολεοδομία αύριο, αν μπορώ να περιφράξω με ότι γουστάρω. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από Malthador 3 1
green gordon Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Έχω δει στην Αγία Παρασκευή σε μονοκατοικία.Μου έκανε τρομερή εντύπωση.
Speculoos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δε γνωρίζω αν ο νόμος ορίζει τον τύπο και τις φυσικές ιδιότητες του συρματοπλέγματος, αλλά από εμπειρία ξέρω ότι για εντός πόλης περιφράξεις χρειάζεται οικοδομική άδεια. Χωρίς οικοδομική άδεια είναι παράνομη η κατασκευή. 2
Moderators Malthador Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά, όσοι λέτε ότι το έχετε δει, έχει σημασία και το ύψος που το είδατε. Κι εγώ έχω δει σε σπίτια τραγουδιστών και ηθοποιών στην Πολιτεία και στο Κεφαλάρι, σε κάτι φράχτες 3-4 μέτρα. Προφανώς, δεν μιλάω για τέτοια περίπτωση, εκεί δεν σκοτώνεται κανένας. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από Malthador 2
pontez2 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Για την τοποθέτηση συρματοπλέγματος υποτίθεται πως χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας. Χλωμό το κόβω να έχει βγάλει αλλά και αν το έχει κάνει, δυσκολο να έχει αναφέρει πως θα έβαζε κονσερτίνα (λεπιδοφόρο σύρμα) . Επειδή ακριβως λες οτι μπορει να το φθάσει παιδί αλλά ακομα και...κεφάλι, δεν ειμαι σίγουρος οτι χρειάζεται να υπάρξει κάποιος νόμος που να την απαγορεύει. Έχω την εντύπωση όμως οτι ειναι παράνομη όπως και να χει. Αν ηταν έτσι, ο καθένας θα έβαζε ηλεκτροφόρα συρματα. Δεν ειναι τόσο απλό. Νομιζω οτι αν αισθάνεσαι κινδυνο (η οτι μπορει να τραυματιστεί κάποιος), θα πρέπει να κάνεις μια βόλτα στη πολεοδομία της περιοχής σου. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από pontez2 1
Speculoos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Άδεια μικρής κλίμακας χρειάζεται για οικόπεδα, χωράφια και εκτός σχεδίου κατασκευές. Βγαίνει σχεδόν αμέσως. Για εντός πόλης σπίτια χρειάζεσαι οικοδομική άδεια, όπου θες μια μακρά λίστα δικαιολογητικών μαζί με μηχανική μελέτη.
manolis115 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Εμένα μου κάνουν εντύπωση τα άγρια σκυλιά που είναι ελεύθερα μέσα στις αυλές. Αν ένα παιδάκι βάλει το χέρι του μέσα από την αυλόπορτα θα του το φάνε, όπως έγινε με το παιδάκι πέντε χρόνων που το σκότωσαν ροτβαιλερ; https://www.voria.gr/article/kozani-sigklonizi-i-mitera-tou-5chronou-pou-katasparaxan-ta-rotvailer Ποιο είναι πιο περίεργο να έχεις για προστασιά σύρμα στον φράκτη σου, η αγριά σκυλιά που γαβγίζουν σαν τέρατα και χτυπιούνται στην μάντρα όποτε περάσει κάποιος απέξω; Εμένα μου έχει τύχει περίπτωση να πηδήξει ένα τέτοιο σκυλί από μάντρα καθώς περνούσα με το ποδήλατό και να με πάρει στο κυνήγι. Είναι νόμιμο αυτό; Θέλω να πω πως κάνουν ήδη πολύ πιο επικίνδυνα πράγματα για να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες για να μας ενοχλεί το σύρμα. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από manolis115 5
duende Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 εγω εχω δει ιδιο στη Καλλιθεα, εκτος της μονοκατοικιας που αναφερθηκε πιο πανω, σε τοιχο που χωριζει παιδικη χαρα με ακαλυπτο πολυκατοικιας. σε υψος που το φτανει ανετα ενα παιδι χωρις να τεντωθει. τι να πεις 1
lightsout Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Malthador είπε Παιδιά, όσοι λέτε ότι το έχετε δει, έχει σημασία και το ύψος που το είδατε. Κι εγώ έχω δει σε σπίτια τραγουδιστών και ηθοποιών στην Πολιτεία και στο Κεφαλάρι, σε κάτι φράχτες 3-4 μέτρα. Προφανώς, δεν μιλάω για τέτοια περίπτωση, εκεί δεν σκοτώνεται κανένας. Δεν αναφέρομαι προφανώς σε φράχτη τριών μέτρων, αλλά σε μάντρα της οποίας το ύψος δεν ξεπερνάει τα δύο μέτρα. 1
stelios18120 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Ο ts έχει δικιο Αν περάσει ένας ψηλός άνετα τον σφάζει στον λαιμό. Οκ μπορεί να φοβάται, οκ μπορεί να τον έχουν κλέψει, αλλά το να το κάνεις το σπίτι σου στρατόπεδο δεν αλλάζει κάτι. Αν είναι να σε κλέψουν θα σε κλέψουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα