Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Malthador είπε

Γιατί, είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο η όψη της αυλής του που είναι εμφανής σε όλους;

5 ώρες πριν, DimosMcLaren είπε

Ναι.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/6/2019 στις 3:40 ΜΜ, Malthador είπε

Σε κοντινή ιδιοκτησία με τη δική μου, ένας ιδιοκτήτης θεώρησε καλή ιδέα να τοποθετήσει συρματόπλεγμα τύπου ΝΑΤΟ επάνω στα κάγκελά του. Η ιδιοκτησία είναι γωνιακή, ο ένας δρόμος ανηφορικός και το απότελεσμα είναι το συρματόπλεγμα να είναι σε χαμηλό ύψος στη μία πλευρά της περίφραξης.

Για όποιον δεν γνωρίζει το συρματόπλεγμα τύπου ΝΑΤΟ είναι στρατιωτικό, αυτής της μορφής:

8718475935605_a_en_r458.jpg

Κοινώς σφάζει άνθρωπο και χρειάζεται ειδικά γάντια για να το πιάσεις.

Είναι νόμιμο κάτι τέτοιο; Μπορεί ο καθένας να βάζει ότι θέλει σε σημείο που να έχουν πρόσβαση ακόμα και μικρά παιδιά;

Δεν ξέρω τι ισχύει, αλλά θεωρώ τραγικό να υπάρχει γενικά απαγόρευση χρήσης τέτοιου συρματοπλέγματος. Τώρα αν το πρόβλημα είναι οτι αυτό βρίσκεται πολύ χαμηλά σε σημείο που μπορεί να απλώσει τα χέρια του κάποιος και να τραυματιστεί είναι ένα θέμα που πρέπει να διερευνηθεί νομικά.

Εμείς σχεδιάζουμε να τοποθετήσουμε τέτοιο πάνω από μια μάντρα 2.5μ στον ακάλυπτο χώρο μας. Το οικόπεδό μας συνορεύει με εγκαταλελειμμένη οικία από την οποία 2-3 φορές στο παρελθόν έχουν ανέβει από την μάντρα και μπήκαν σε εμάς προκαλώντας διάφορες δολιοφθορές και παρανομίες. 

Στις 18/6/2019 στις 4:06 ΜΜ, Malthador είπε

Για να το οπτικοποιήσεις, εγώ είμαι 1,87m και το σύρμα είναι στο ύψος του λαιμού μου... Σπλάτερ φάση εντελώς.

Αν είναι σε πανικό, μπορεί να βάλει συναγερμό όπως κάνουν οι άνθρωποι στον πολιτισμένο κόσμο, δεν είμαστε στο Prison Break.

Η περίφραξη εντός κατοικημένης περιοχής ξέρω ότι είναι είτε κλασικό συρματόπλεγμα, είτε τοιχίο με κάγκελα. Το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να πήρε άδεια από την πολεοδομία για συρματόπλεγμα στρατιωτικού τύπου.

Με αυτή τη λογική, μπορώ να περιφράξω την ιδιοκτησία μου με ηλεκτροφόρο φράχτη; Είναι νόμιμο να σκοτώσω κάποιον, αρκεί να έχει προειδοποιητικές πινακίδες;

Θα κάνω μια ερώτηση στην πολεοδομία αύριο, αν μπορώ να περιφράξω με ότι γουστάρω.

Ο άλλος δεν θέλει να μπαίνουν στο οικόπεδό του, ο συναγερμός είναι για να χτυπήσει αν προσπαθήσουν να διαρρήξουν κάποια πόρτα. Η διαφορά του ηλεκτροφόρου με το σύρμα είναι το μεν πρώτο φαίνεται και προειδοποιεί, το δεύτερο δεν φαίνεται. Αν ο άλλος τραυματιστεί επειδή θέλει να ρισκάρει να περάσει το σύρμα για να εισβάλλει σε ξένη ιδιοκτησία πρόβλημά του. Αυτό μας έλλειπε τώρα να φοβόμαστε μην χτυπήσει ο άλλος επειδή πάει να μας κλέψει.

Edit: Τώρα είδα την φωτογραφία, είναι τόσο χαμηλά που μπορεί εύκολα να πιαστεί και να τραυματιστεί ακόμα και το χέρι κάποιου πεζού. Υπάρχει θέμα.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.

Δηλαδη αν εβαζε ενα φυτο με αγκαθια πχ πυρακανθο / κακτο κλπ  η με δηλητηριωδη καρφια θα ηταν οκ...αφου δεν θα ηταν συρμα τοποθετημενο αλλα φυσικο προιον?.

Ολα εχουν τη χρησιμοτητα τους και λογο υπαρξης αρκει ο χρηστης να εχει την κοινη λογικη.  Στην προκειμενη περιπτωση ειναι ...λακης.

Δημοσ.

Ο άνθρωπος είχε την λογική και κάλυψε την Οδό και εσυ του λές για το οτι φαινετε η αυλή και είναι προσωπικά δεδομένα; πατε καλα μερικοι;

Καταγγελία κανονικότατα, μην ακούω μπαρούφες για έχθρα με γειτονες και τέτοια. Ο ανθρωπος είναι ψυχάκιας

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, great είπε

Ο άνθρωπος είχε την λογική και κάλυψε την Οδό και εσυ του λές για το οτι φαινετε η αυλή και είναι προσωπικά δεδομένα; πατε καλα μερικοι;

Καταγγελία κανονικότατα, μην ακούω μπαρούφες για έχθρα με γειτονες και τέτοια. Ο ανθρωπος είναι ψυχάκιας

εβγαλαν αποφαση οι γιατροι και δικαστες του ινσομνια....... μπορει να ειναι υπερβολικος να του γινει μια συσταση και μετα βλεπεις. πολλες φορες τετοια συρματα τα βαζουν και για να μην μπαινουν αδεσποτες γατες στην αυλη. αν και απο την φωτο φαινεται να ειναι πραγματικα χαμηλα.

• Moderators
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Εσύ γιατί προβληματίζεσαι ; Έχεις μικρά παιδιά που παίζουν δίπλα ; Αν ναι , νομίζω ότι το συρματόπλεγμα , δεν είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. 

Το να δημιουργήσεις έχθρες στη γειτονιά δεν σε προβληματίζει ; Είσαι σε μισθωτή εργασία , οπότε δεν σε ενδιαφέρουν καλές σχέσεις με γείτονες κτλ ;

Ρηλι? Τετοιο πλεγμα σε τοσο χαμηλο υψος δε σε προβληματιζει εσενα? Το πιο απλο, παραπατας και πεφτεις πανω στο πλεγμα. Δεν μιλαω για παιδι που μπορει να σκισει χερι για πλακα ξερωγω. 

3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

εν ξέρω τι ισχύει, αλλά θεωρώ τραγικό να υπάρχει γενικά απαγόρευση χρήσης τέτοιου συρματοπλέγματος. 

Εμείς σχεδιάζουμε να τοποθετήσουμε τέτοιο πάνω από μια μάντρα 2.5μ στον ακάλυπτο χώρο μας.

Δε συγκρινεται αυτο που λες με τη φωτο. Στα 2,5 μετρα δεν μπορει κανεις να παθει ατυχημα κατα λαθος, για να ακουμπησει το πλεγμα θα πρεπει να θελει να πηδηξει την μαντρα σας. Ασχετα απο το νομικο του θεματος δλδ, ειναι προφανες πως κατι τετοιο θα ηταν επικινδυνο μονο για τους κλεφτες. Στη φωτο ειναι θεμα χρονου να γινει η στραβη, δεν μπορει να μη γινει ποτε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, stormrain είπε

Ρηλι? Τετοιο πλεγμα σε τοσο χαμηλο υψος δε σε προβληματιζει εσενα? Το πιο απλο, παραπατας και πεφτεις πανω στο πλεγμα.

Πολλά με προβληματίζουν εμένα. Να τα αναλύσουμε λες εδώ ένα ένα ; Λες η αστυνομία να μπορεί να μας τα λύσει ;;;

Κάποιοι μιλάνε για καταγγελία και αστυνομία , σαν να γράφουν έκθεση στο σχολείο . 

Ξεκίνα τη διαδικάσία και ενημέρωσέ μας !

• Θα πάρεις το 100 ;
  • Θα πας στην ασφάλεια ;
  • Θα κάνεις μήνυση ;;
  • Μήπως αγωγή ;
  • Θα στείλεις εξώδικο ;;;;

Πες μας τη διαδικασία με λεπτομέρειες , θα μάθουν πολλοί , πολλά !

(Μην παραλείψεις να αναφέρεις το τι θα σου πούνε όπου απευθυνθείς και για τα κόστη που θα σε ενημερώσουν , εκεί είναι το ... ζουμί ) . 

giphy.gif

Επεξ/σία από Dr_73
  • Moderators
Δημοσ.

Κοιτα, καταλαβαινω τι θελεις να πεις, αλλα εδω δε μιλαμε για ενα παρκαρισμενο παρατημενο αυτοκινητο εξω ξερωγω που ενοχλει αισθητικα οποτε ποιος τρεχει τωρα να ασχοληθει και γυρευε τι θα ζητησει. Εδω μιλαμε για κατι το οποιο ειναι εν δυναμει τρομερα επικινδυνο.

Για να λαβω και θεση, προσωπικα πρωτα θα πηγαινα στον ιδιοκτητη ειτε με γραμμα ειτε αυτοπροσωπως να του εξηγησω τη βλακεια του. Σε δευτερο χρονο θα πηγαινα στην πολεοδομια να ρωτησω και θα ηλπιζα να με καθοδηγησουν εκεινοι. Ε το πολυ πολυ να χασω καμποσο χρονο.

• Like 1
Δημοσ.

Και θα του πουν οτι πιο φτηνα και απλα θα του βγει να πληρωσει στο γειτονα ο ιδιος τη περιφραξη  :P.  Λεπιδιαστή  κονσερτίνα βρισκεις τοσο ευκολα ;; 

Δημοσ.

Το να προστατεύεις την οικία σου είναι δικαιωμά σου. Όπως είναι δικαίωμα του ts να του κάνει παρατήρηση γιατί το σύρμα είναι όντως σε σημείο που μπορεί να χτυπήσει άνθρωπος και ίσως και παράνομο. Πόσες φορές μικροί είχαμε πέσει πάνω σε μάντρες και τοίχους επειδή τρέχαμε, κυνηγάγαμε μπάλες, τρώγαμε τούμπες με ποδήλατα/πατίνια. Από το να κλαίνε οι γονείς ενός παιδιού ας κλάψει καλύτερα ο γείτονας...

Επίσης όπως είπε κάποιος αυτό το σύρμα το περνάνε επαγγελματίες κλέφτες για πλάκα. Ο συναγερμός ή ένας πολύ καλά εκπαιδευμένος σκύλος παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψεις την οικία σου. Επίσης αν κάποιος δεν θέλει η αυλή του να είναι εκτεθιμένη μπορεί να σηκώσει μάντρες, κάγκελα αλλά εκεί φυσικά πρέπει να πληρώσει άδειες κτλ. ενώ εδώ τσουπ βάζει το σύρμα και οι άλλοι ας κόψουν τον λαιμό τους (κυριολεκτικά).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Malthador είπε

Γιατί, είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο η όψη της αυλής του που είναι εμφανής σε όλους;

τσέκαρε τη φωτογραφίας σου και το συζητάμε ...δε δείχνει μόνο όψη δείχνει μέσα. Κάνε καταγγελία..... 

Επεξ/σία από nosstrom
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Βασίλης_29 said:

Ο άλλος δεν θέλει να μπαίνουν στο οικόπεδό του, ο συναγερμός είναι για να χτυπήσει αν προσπαθήσουν να διαρρήξουν κάποια πόρτα.

Για να μην αφήνουμε τρύπες, υπάρχει και συναγερμός εξωτερικού χώρου με φωτοκύτταρα.

Επίσης, όπως είπα προφανώς ο τύπος το έχει κάνει για τις γάτες μιας και οι διαρρήκτες απλά θα πετάξουν ένα κουβερλί επάνω και θα περάσουν. Πράγμα που επίσης απαγορεύεται φαντάζομαι. Δεν μπορεί να είναι παράνομο το να ταΐζεις φόλες τα αδέποτα και να μην είναι παράνομο να κάνεις τα γατιά κεμπάπ.

1 hour ago, Dr_73 said:

Ξεκίνα τη διαδικάσία και ενημέρωσέ μας !

Θα ενημερώνω, όπως είπα μίλησα με το τοπικό αστυνομικό τμήμα και πήρα την απάντηση πως «δεν προβλέπεται κάτι σχετικό για τις περιφράξεις» και μόλις την ρώτησα «άρα μπορώ να περιφράξω με ηλεκτροφόρο φράχτη μερικών χιλιάδων βολτ;» μου απάντησε «ε, τι να σας πω». Τελοσπάντων, μου πρότεινε να πάρω στο 100 και να ανοίξω φάκελο για να περάσουν να τσεκάρουν κατά πόσο τίθεται θέμα σωματικής βλάβης. Μόλις το κάνω, θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

Επίσης, επικοινώνησα με το δήμο μου και μου είπαν ότι πρέπει να κάνω έγγραφο αίτημα (με αριθμό πρωτοκόλλου κλπ) για να το ελέγξουν. Με την πολεοδομία δεν μίλησα ακόμα, αλλά βλέπω ότι ρίχνει αρκετές χιλιάδες ευρώ πρόστιμα για τέτοιες παρατυπίες (κατασκευές χωρίς άδεια κλπ) και δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, δεν με ενδιαφέρει να φάει πρόστιμο ο τύπος, με ενδιαφέρει να αφαιρέσει ή να βάλει μέσα στο χώρο του τα κοπίδια.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, talibanakos είπε

Ναι.

Φυσικα κ οχι, πηρε αδεια απο σενα ή απο μενα η google με το street view;;;;Μονο προσωπα και πινακιδες αυτοκινητων απαγορευεται χωρις συγκαταθεση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

αλλά βλέπω ότι ρίχνει αρκετές χιλιάδες ευρώ πρόστιμα για τέτοιες παρατυπίες (κατασκευές χωρίς άδεια κλπ) 

Για τι κατασκευές ;;; ΓΙΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ, ρίχνει αρκετές χιλιάδες ευρώ πρόστιμα η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ;;;

Αν βρεις κάποια τέτοια απόφαση , δώσε link , έχει ενδιαφέρον . 

2 ώρες πριν, Malthador είπε

μίλησα με το τοπικό αστυνομικό τμήμα και πήρα την απάντηση πως «δεν προβλέπεται κάτι σχετικό για τις περιφράξεις» και μόλις την ρώτησα «άρα μπορώ να περιφράξω με ηλεκτροφόρο φράχτη μερικών χιλιάδων βολτ;» μου απάντησε «ε, τι να σας πω». Τελοσπάντων, μου πρότεινε να πάρω στο 100 και να ανοίξω φάκελο για να περάσουν να τσεκάρουν κατά πόσο τίθεται θέμα σωματικής βλάβης. Μόλις το κάνω, θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

Στο τοπικό Α.Τ. δεν έκαναν τίποτε και θα "ανοίξουν φάκελο" στο 100 , την ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ δηλαδή ... Μάλιστα ...

Ενημέρωνέ μας !!!!

(Για να μην με παρεξηγήσει κανείς, η κατασκευή θεωρώ ότι είναι άθλια και επιπλέον αναποτελεσματική , όποια σκοπιμότητα κι αν είχε και σίγουρα επικίνδυνη . 

Αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι , οπότε όποιος εντοπίζει τέτοιους κινδύνους , καλό είναι να εφιστά την προσοχή στους δικούς του και να μην πλησιάζει). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...