Προς το περιεχόμενο

Οδηγός παραμετροποίησης FRITZ!Fon και VoIP Telephony στα FRITZ!BOX. Χαρακτηριστικά και δυνατότητες.


poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από τα Reviews διαφόρων προϊόντων της AVM και με αφορμή ότι η Cosmote δίνει στους συνδρομητές της την δυνατότητα να έχουν VoIP τηλεφωνία και Internet από τα FRITZ!Box 7590 και 7530, αποφάσισα να γράψω αυτό το Guide-How to, σχετικά με τις δυνατότητες που δίνουν στον χρήστη τα FRITZ!Box σε συνεργασία με τα FRITZ!Fon της AVM. Επίσης στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναφερθούμε και στο πώς γίνεται η παραμετροποίηση του VoIP όπως και για τις λειτουργίες του FRITZ!Fon. Ένα συχνό ερώτημα σε πολλά θέματα, εδώ στο Insomnia.gr, είναι για ποιο λόγο οι εταιρείες μετατρέπουν την τηλεφωνία σε Voip και ποια είναι τα πλεονεκτήματα του. Θαρρώ πως με αυτό το άρθρο θα γίνει κατανοητή η χρησιμότητα του, ότι εμείς οι χρήστες θα κατανοήσουμε αρκετούς από αυτούς τους λόγους και δεν θα μείνουμε στα ελάχιστα μειονεκτήματα που υπάρχουν.

Καταρχάς να αναφέρουμε ότι στην αγορά αυτήν την στιγμή υπάρχουν τρία FRITZ!Fon τα οποία είναι: το C5 που είναι και το πιο πρόσφατο, το C4 που είναι το αμέσως προηγούμενο μοντέλο και το Μ2 που είναι το πιο απλό μοντέλο και είναι ασπρόμαυρο. Μελλοντικά θα κυκλοφορήσει και το C6. Τα FRITZ!Fon συνεργάζονται*** με όποιο FRITZ!Fon διαθέτει λειτουργία DECT όπως είναι το 7590,7530,7490 κτλ. Στην δικιά μας περίπτωση ο εξοπλισμός είναι ένα FRITZ!Fon C5, ένα FRITZ!Fon C4, μία απλή αναλογική τηλεφωνική συσκευή και ένα Panasonic Dect για να δείξουμε ότι ακόμα και αν έχουμε ένα Dect τρίτου κατασκευαστή υπάρχει δυνατότητα να συνεργαστεί με το FRITZ!Box. Ως Modem/Router και Dect Station έχουμε το FRITZ!Box 5491 το οποίο είναι FTTH και συγκεκριμένα GPON. Οι ρυθμίσεις σε όλα τα FRITZ!Box είναι οι ίδιες αφού και το 7590 και το 7530 και το 5491 όπως και άλλα μοντέλα της AVM έχουν το FRITZ!Os 7.

FRITZ.jpg

Τα FRITZ!Box 7590,7530 είναι που μας ενδιαφέρουν περισσότερο λόγω ότι τα δίνει η Cosmote (πωλούνται και στο εμπόριο) και λειτουργούν αυτόματα με την VoIP τηλεφωνία χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε το Speedport Entry ή το Speedport Plus. Και τα δύο μοντέλα είναι Adsl/Vdsl. Επιπρόσθετα σε όλα τα FRITZ!Box που έχουν FXS/BRI/DECT υπάρχει και η δυνατότητα να γίνει παραμετροποίηση οποιασδήποτε VoIP τηλεφωνίας πχ Viva, Modulus, Yuboto οπότε το συγκεκριμένο άρθρο βρίσει απήχηση σε όλους τους χρήστες. Στο FRITZ!Box 7590 συγκεκριμένα μπορούμε να συνδέσουμε και την Landline τηλεφωνία πάνω και να την διαχειριστούμε ως VoIP.

Ας ξεκινήσουμε με το FRITZ!Box για να κατανοήσουμε τι διαθέτει ως θύρες και ως δυνατότητες στον τομέα της τηλεφωνίας.

  • Δύο FXS θύρες. Στις αναλογικές αυτές θύρες μπορούμε να συνδέσουμε οποιαδήποτε αναλογική τηλεφωνική συσκευή έχουμε ήδη στην κατοχή μας ή ένα αναλογικό τηλεφωνικό κέντρο.
  • Μία BRI (S0) θύρα. Στην ψηφιακή αυτή θύρα μπορούμε να συνδέσουμε οποιαδήποτε ψηφιακή τηλεφωνική συσκευή ή ένα ISDN τηλεφωνικό κέντρο.
  • Landline. Στην Dsl θύρα (για το FRITZ!BOX 7590) μπορούμε με την χρήση του ειδικού καλωδίου που συνοδεύει το FRITZ!BOX να συνδέσουμε και την Landline τηλεφωνία μας και μετά να την παραμετροποιήσουμε σαν να ήταν VoIP.
  • Dect Station. Το πιο ωραίο Feature και από τα πιο χρήσιμα που θα αναφερθούμε περισσότερο είναι το Dect Station που διαθέτει το FRITZ!Box. Τι είναι αυτό;  Θα χρειαστούμε μάλλον άπειρες γραμμές κειμένου για να καταφέρουμε να γράψουμε για το Dect Station και όλες τις δυνατότητες που προσφέρει και δεν το λέω με υπερβολή. Ας ξεκινήσουμε από το τι είναι και τα ΒΑΣΙΚΑ που μπορεί να κάνει, πριν αναφερθούμε σε όλες τις δυνατότητες. Το Dect Station του FRITZ!Box ας το σκεφτούμε σαν μία βάση ενός Dect με την διαφορά ότι η συγκεκριμένη βάση μπορεί να δεχτεί μέχρι έξι ασύρματα τηλέφωνα. Ταυτόχρονα το Dect Station λειτουργεί και ως τηλεφωνικό κέντρο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός σπιτιού αλλά και μιας μικρής εταιρείας χωρίς το κόστος αγοράς ενός μικρού τηλεφωνικού κέντρου. Επίσης τα τηλεφωνικά κέντρα είναι συνήθως δύσκολα στην παραμετροποίηση και γίνονται από εξειδικευμένους τεχνικούς αντίθετα με το FRITZ!Box που οι ρυθμίσεις του είναι απλές και κατανοητές.

Ας πάρουμε τα πράγματα ένα ένα ώστε να καταλάβουμε τις δυνατότητες.

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ

Telephone numbers

Το πρώτο που θα χρειαστεί είναι να γίνει παραμετροποίηση της VoIP τηλεφωνίας. Στην περίπτωση της Cosmote οι ρυθμίσεις θα έχουν περαστεί αυτόματα ενώ στην περίπτωση που θέλουμε να παραμετροποιήσουμε έναν άλλον πάροχο θα πρέπει να κάνουμε χειροκίνητα τις ρυθμίσεις. Στο παράδειγμα μας παραμετροποιήσαμε πέντε νούμερα (2100000000, 2101111111, 2102222222, 2104444444 και 2109999999).

Telephone numbers.jpg

Dect Monitor

Το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσουμε τις τηλεφωνικές μας συσκευές. Όπως αναφέραμε έχουμε πολλές δυνατότητες. Στην περίπτωση του τηλεφωνικού κέντρου όλα είναι εύκολα αφού όλη η διαχείριση θα γίνει από το τηλεφωνικό κέντρο. Εμείς όμως θα παραμετροποιήσουμε το FRITZ!Box ως τηλεφωνικό κέντρο (PBX) και θα χρησιμοποιήσουμε δύο Dect FRITZ!FON όπως και δύο αναλογικές τηλεφωνικές συσκευές. Η μία είναι ένα ασύρματο Dect Panasonic και η δεύτερη μια αναλογική τηλεφωνική συσκευή. Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή.

Για τα FRITZ!Fon: Πατάμε το Dect Button στο FRITZ!Box και ενεργοποιούμε την τηλεφωνική συσκευή. Αυτόματα το FRITZ!Fon θα συγχρονίσει με το FRITZ!Box και θα ξεκινήσει στην ίδια γλώσσα που είναι και το FRITZ!Box δηλαδή τα αγγλικά για εμάς αφού δεν υποστηρίζονται τα ελληνικά. Αν υπάρχει Firmware Update μπορεί να γίνει μέσα από το FRITZ!Box αφού όλα τα FRITZ!Fons εμφανίζονται στο Mesh Network. Έτσι ο χρήστης δεν χρειάζεται να ψάχνει για αναβαθμίσεις. Όλα γίνονται αυτόματα. Επίσης στο κάθε FRITZ!Fon υπάρχει και επιλογή για να ψάξει για νεότερο Firmware. Για να συγχρονίσουμε το δεύτερο FRITZ!Fon επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Κάθε FRITZ!Fon θα πάρει και ένα όνομα πχ HandSet 1, HandSet 2 κτλ. Αφού ενεργοποιήσαμε τα δύο FRITZ!Fon με το πάτημα ενός πλήκτρου σειρά είχε το Panasonic Dect.

Για τα Dect τρίτου κατασκευαστή: Αφού πατήσαμε το DectButton στο FRITZ!BOX πήγαμε στο Dect Phone και διαλέξαμε να γίνει καταχώρηση. Μας ζήτησε το Pin της βάσης το οποίο από προεπιλογή είναι 0000. Το πληκτρολογήσαμε και πλέον το Panasonic είναι η τρίτη συσκευή του DectStation του FRITZ!Box.

Και τελευταία συνδέσαμε μια αναλογική τηλεφωνική συσκευή στην Fxs1 του FRITZ!Box.

Στο σύνολο χρησιμοποιήσαμε τέσσερις συσκευές. Στην πράξη θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε εννιά. Δύο στις δύο Fxs, μία στην S0 και έξι στο DectStation. Η S0 αντίθετα με τις άλλες θύρες μπορεί να έχει δύο κανάλια φωνής.

Dect Monitor.jpg

Telephony Devices

Σειρά έχει να ορίσουμε τα τηλεφωνικά νούμερα στις τέσσερις τηλεφωνικές συσκευές. Όπως βλέπουμε στην φωτογραφία έχουμε τα παρακάτω:

Telephony Devices.jpg

  • FRITZ!Fon C5 – ALEX. Έχουμε κάνει assign το 2101111111 με εσωτερικό το **610.
  • Panasonic DectAll numbers. Έχουμε κάνει assign το 2100000000, το 2101111111, το 2102222222 και το 2104444444 με εσωτερικό το **612. Στις εξερχόμενες κλήσεις θα φαίνεται το 2100000000.
  • Answering Machine: Έχουμε κάνει assign το 2100000000, το 2101111111 το 2102222222 και το 2104444444 με εσωτερικό το **600.
  • Fax Function: Έχουμε κάνει assign το νούμερο 2109999999.
  • FRITZ!Fon C4 -  POULINOS. Έχουμε κάνει assign το 2102222222 με εσωτερικό το **611.
  • TelephoneFON1. Έχουμε κάνει assign το 2100000000 με εσωτερικό το **1.

ΣΕΝΑΡΙΑ

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω. Το  συγκεκριμένο configuration που κάναμε θα μπορούσε να είναι για μια μικρή εταιρεία. Είναι ένα πιο πολύπλοκο σενάριο που όμως υλοποιείται πολύ εύκολα.

Στην ουσία στο παράδειγμα αυτό έχουμε: Ένα FRITZ!Fon το οποίο θα απαντάει στο τηλέφωνο 2101111111, ένα Panasonic Dect στο οποίο θα κουδουνίζουν τέσσερα διαφορετικά νούμερα (2100000000, 2101111111, 2102222222, 2104444444) με σκοπό αν πχ λείπει ο χρήστης στο τηλέφωνο 2101111111 να μπορεί να το σηκώνει κάποιος άλλος, έναν αυτόματο τηλεφωνητή που πχ ενεργοποιείται τις ώρες και μέρες που είναι κλειστή η εταιρεία και απαντάει σε αυτά τα τέσσερα νούμερα ώστε ο χρήστης να μπορεί να αφήνει το μήνυμα του, ένα Fax το οποίο απαντάει  στο 2109999999 ώστε να καλύπτει τις ανάγκες τις εταιρείας για τα Fax, ένα δεύτερο FRITZ!Fon στο οποίο κουδουνίζει το 2102222222 και μια αναλογική τηλεφωνική συσκευή που έχει το 2100000000. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα έχουμε μια ολοκληρωμένη λύση για μια μικρή εταιρεία που έχει πχ τέσσερις υπαλλήλους αλλά ταυτόχρονα θέλει να έχει λειτουργία αυτόματου τηλεφωνητή και Fax. Ο κάθε χρήστης έχει και ένα εσωτερικό. Ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί ο ένας να μιλήσει με τον άλλον όπως γίνεται σε ένα τηλεφωνικό κέντρο απλά τον καλεί με το εσωτερικό του. Επιπρόσθετα αν κάποιος καλέσει τον χ χρήστη αλλά στην πράξη ήθελε να καλέσει τον ψ χρήστη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρουμε την κλήση σε οποιοδήποτε τηλεφωνική συσκευή επιθυμούμε. Επιπλέον βλέπουμε και ένα από τα θετικά του VoIP.  Με το VoIP μας δίνεται η δυνατότητα να ορίσουμε όσα και όποια νούμερα επιθυμούμε σε μια τηλεφωνική συσκευή. Στο παραπάνω παράδειγμα ο χρήστης με το Panasonic Dect μπορεί να δεχτεί κλήσεις και στα τέσσερα νούμερα και όχι μόνο στο δικό του. Ακόμα και αν μιλάει ήδη και δεχτεί  δεύτερη κλήση μπορεί να οριστεί να του βγάλει ήχο αναμονής. Είτε μπορεί να τερματίσει την πρώτη κλήση και να απαντήσει την δεύτερη είτε μπορεί να βάλει σε αναμονή την πρώτη να μιλήσει με την δεύτερη και μετά να ξαναγυρίσει στην πρώτη. Αν το νούμερο έχει οριστεί σε δύο τηλεφωνικές συσκευές και μιλάει η πρώτη τότε θα κουδουνίσει στην δεύτερη.

Θα μπορούσαμε εναλλακτικά και χωρίς την χρήση τηλεφωνικού κέντρου όλα τα νούμερα να κουδουνίζουν σε όλους ή να κουδουνίζουν μόνο σε μία συσκευή που είναι της γραμματείας και μετά η γραμματεία να δρομολογεί την κλήση στο ανάλογο εσωτερικό. Άλλο παράδειγμα θα ήταν να είχαμε μια εταιρεία η οποία έχει  πέντε νούμερα και αντίστοιχα έχουμε πέντε FRITZ!Fon. Μπορούμε να ορίσουμε και τα πέντε νούμερα να κουδουνίζουν σε όλους και ταυτόχρονα όταν γίνεται εξερχόμενη κλήση να φαίνεται μόνο το ένα νούμερο από αυτά που θα είναι το γενικό της εταιρείας. Αυτό το σενάριο θα μπορούσε να ήταν για ένα μικρό Call Center. Οι δυνατότητες και οι συνδυασμοί είναι απλά άπειροι. Από το πιο απλό σενάριο να έχουμε ένα νούμερο στο σπίτι μας πχ Cosmote μέχρι πολύ πιο πολύπλοκα σενάρια. Οι δυνατότητες δεν σταματούν εδώ. Κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο είναι οι πολλαπλοί τηλεφωνικοί κατάλογοι. Έχουμε μια μικρή εταιρεία που ο χρήστης Α είναι για το λογιστήριο ο χρήστης Β είναι για τις πωλήσεις ο χρήστης Γ για τεχνική υποστήριξη και ο χρήστης Δ για την αποθήκη. Ο κάθε χρήστης θέλει να έχει διαφορετικές επαφές στο FRITZ!Fon αλλά ταυτόχρονα όλοι θέλουν να έχουν μερικά κοινά νούμερα όπως κάποια τηλέφωνα ανάγκης ή το τηλέφωνο του διευθυντή κτλ. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μέσα από το FRITZ!BOX μπορούμε να δημιουργήσουμε πέντε διαφορετικούς τηλεφωνικούς καταλόγους ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι. Ο πρώτος τηλεφωνικός κατάλογος θα είναι κοινώς για όλα τα FRITZ!Fon και θα τον βλέπουν όλοι, ενώ ταυτόχροονα ο καθένας θα έχει και τον προσωπικό του. Στις επαφές μπορεί να γίνει upload μιας εικόνας για να μας διευκολύνει να αναγνωρίζουμε από ποιον δεχόμαστε κλήση.

FRITZ!FON.jpg

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Ας δούμε τι προσφέρουν τα FRITZ!Fon.

  • Hd telephony για πεντακάθαρο ήχο. Μεταδίδει όλο το εύρος της ανθρώπινης φωνής για να έχει την μέγιστη ποιότητα.
  • Έγχρωμη οθόνη 240x320 pixels, 262,000 χρώματα, υψηλής ανάλυσης . Σε κάθε FRITZ!Fon μπορούμε να κάνουμε Upload μια φωτογραφία της επιλογής μας ως Background.
  • Δυνατότητα σύνδεσης ακουστικών με την χρήση 3,5mm Jack.
  • Δυνατότητα χρήσης ως Nightlight το οποίο φωτίζει στο μέγιστο την οθόνη ώστε να φωτίζει και τον δρόμο μας. :)
  • Timer. Αντίστροφη μέτρηση χρόνου.
  • Κρυπτογράφηση στην μετάδοση της φωνής για μεγαλύτερη ασφάλεια.
  • Διάρκεια μπαταρίας μέχρι 10 ώρες ομιλίας  ή 12 μέρες αναμονής για το C5.
  • Διάρκεια μπαταρίας μέχρι 10 ώρες ομιλίας  ή 6 μέρες αναμονής  για το C4.
  • Εμβέλεια 40 μέτρα σε εσωτερικούς χώρους και 300 μέτρα σε εξωτερικούς.
  • Eco Mode που όταν βρίσκεται η συσκευή σε Standby απενεργοποιεί το δίκτυο.
  • Αναμονή κλήσης, εκτροπή κλήσης, μεταφορά κλήσης και τριμερή συνομιλία.
  • Έλεγχος έξυπνων συσκευών που έχουμε πχ FRITZ!Dect 200, FRITZ!Dect 301 από το FRITZ!Fon.
  • Πολλαπλούς τηλεφωνικούς καταλόγους.
  • Δυνατότητα ακρόασης Rss Feeds, Web Radio και Podcasts από το ακουστικό, το μεγάφωνο(ανοιχτή ακρόαση) ή και με ακουστικά από το FRITZ!Fon.Ένα από τα ωραία Features που δοκίμασα και μου άρεσε ήταν το Web Radio. Μέσα από το FRITZ!Box παραμετροποίησα τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που ήθελα, διάλεξα σε ποια συσκευή θέλω να εμφανιστούν και μετά απλά και εύκολα τους  άκουγα. Επιπρόσθετα μπορούμε να ακούσουμε την μουσική που είναι αποθηκευμένη σε έναν σκληρό δίσκο ή stick που είναι συνδεδεμένα στη Usb στο FRITZ!Box ή σε οποιοδήποτε media server στο δίκτυο μας. Δοκιμάστηκε και αυτό επιτυχώς αφού με ελάχιστα βήματα είμασταν έτοιμοι να ακούσουμε τα αγαπημένα μας mp3.
  • Δυνατότητα να διαβάσουμε και να απαντήσουμε σε email από το FRITZ!Fon.
  • Μπαταρία Li-Ion με προστασία από βαθιά εκφόρτιση.
  • Δυνατότητα  Baby Monitor. Για τους γονείς που έχουν μωρά/μικρά παιδιά υπάρχει και η λειτουργία Baby Monitor. Στην ουσία τοποθετούμε το FRITZ!Fon στο δωμάτιο που θέλουμε και όταν το επίπεδο του ήχου φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο τότε καλεί είτε το εσωτερικό νούμερο που έχουμε δηλώσει σε περίπτωση που είμαστε στο σπίτι είτε καλεί το νούμερο που έχουμε ορίσει με την χρήση εξωτερικής γραμμής.
  • Δυνατότητα χρήσης ως τηλεχειριστήριο για διαχείριση της μουσικής που υπάρχει στο δίκτυο μας ή να το χρησιμοποιήσουμε ως συσκευή αναπαραγωγής.
  • Ορισμός ξυπνητηριών. Είστε από τα άτομα που δεν ξυπνούν εύκολα; Πλέον δεν έχετε δικαιολογία. Ορίζετε την ώρα που θέλετε να ξυπνήσετε και το FRITZ!Fon θα κουδουνίσει για να σας ξυπνήσει. Μπορείτε ακόμα να ορίσετε ποιες μέρες της εβδομάδας θέλετε να κουδουνίζει.alarm.jpg
  • Fax Function. Δεν χρειάζεται πλέον να έχετε ξεχωριστό μηχάνημα για Fax. Το FRITZ!Box λειτουργεί και ως fax machine που θα αποθηκεύσει τα fax που σας έστειλαν στην εσωτερική μνήμη του ή στο stick/σκληρό δίσκο που έχουμε συνδέσει στην Usb. Εναλλακτικά το fax προωθείται ως email στην διεύθυνση που θα ορίσουμε.
  • Call blocks. Ορίζουμε τα νούμερα που δεν θέλουμε να κουδουνίζουν.
  • Call through. Καλούμε το νούμερο της εργασίας μας και το FRITZ!Box αναλαμβάνει να καλέσει το νούμερο που θέλουμε. Χρήσιμο για όταν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μια διεθνή κλήση και δεν έχουμε δωρεάν χρόνο εμείς αλλά έχει η εταιρεία μας.
  • Answering Machine. Δημιουργούμε έναν η παραπάνω αυτόματους τηλεφωνητές. Επιλογή από ηχογράφηση του μηνύματος ή απλά να γίνει αναπαραγωγή του ηχογραφημένου μυνήματος μας.ANSWERING MACHINE.jpg
  • Ring Tones. Ορίζουμε διαφορετικά Ring Tones για κάθε κατηγορία πχ εισερχόμενη κλήση, εσωτερική κλήση, κλήση από επαφή που την έχουμε ορίσει ως σημαντική.
  • Λίστα εισερχομένων, εξερχομένων και αναπάντητων κλήσεων.
  • Dnd. Do not disturb. Ορίζουμε ποιες ώρες δεν θέλουμε να κουδουνίζει το FRITZ!Fon. πχ ώρες ύπνου.
  • Motion Sensor. Φωτίζει η οθόνη με το που μετακινηθεί το FRITZ!Fon.
  • Δυνατότητα χρήσης FRITZ!Dect Repeater 100 για να αυξήσουμε την εμβέλεια του Dect Station.

fritzfon_c5.jpg

Θα μπορούσα να έγραφα περισσότερα για να αναλύσουμε παραπάνω σενάρια και τις πολλές δυνατότητες που δίνουν τα FRITZ!Fon. Όμως, σκοπός του άρθρου/οδηγού είναι να δούμε τα εισαγωγικά των FRITZ!Fon και το τι και πως μπορούμε να  κάνουμε χωρίς να έχουμε πολλές γνώσεις. Επιπλέον βλέπουμε τα πλεονεκτήματα του VoIP και γιατί το μέλλον είναι εκεί. Το θέμα θα παραμείνει ανοιχτό για οποιονδήποτε έχει απορίες για το πώς θα κάνει κάτι ή αν γίνεται αυτό που θέλει. Αυτό που ελπίζω είναι πέρα από την Cosmote να υποστηρίξουν και άλλοι πάροχοι τα FRITZ!Box με αυτόματο Configuration ώστε να υπάρχει μια καλή εναλλακτική για τον χρήστη. Στο τελευταίο Firmware του FRITZ!Box υπήρχε και ως επιλογή η Vodafone χωρίς δυστυχώς να γνωρίζω αν αφορά και την VoIP τηλεφωνία ή απλά το Internet.

***Easter Egg. Τα FRITZ!Fon υποστηρίζουν το Dect Standard και το DECT GAP Profile. Αυτό σημαίνει ότι τα FRITZ!Fon μπορούν να γίνουν Register σε ένα Dect Station τρίτου κατασκευαστή. Υποστηρίζονται όμως μόνο οι βασικές λειτουργίες, όπως το να πραγματοποιήσουμε ή να απαντήσουμε κλήσεις. Οπότε διάφορα Features όπως ο αυτόματος τηλεφωνητής, Rss Feed, E-mails και διάφορα άλλα δεν υποστηρίζονται. Δοκιμάσαμε να κάνουμε Register τα FRITZ!Fon C4 και C5 με το Dect Station του Panasonic και έγιναν επιτυχώς. Είχαμε εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις χωρίς όμως αναγνώριση κλήσεων. Επίσης παρατηρήσαμε ότι στο Panasonic Dect Station είχαμε ταυτόχρονα Register και το Panasonic Dect εκτός από το FRITZ!Fon C4 και στις εισερχόμενες κλήσεις κουδούνιζαν και τα δύο.

Αν υπάρχει κάτι που θέλει κάποιος να προσθέσουμε ή να αναλύσουμε μπορεί να το ζητήσει και να προστεθεί. Για να δούμε όλες τις δυνατότητες μπορούμε να κατεβάσουμε και τα αντίστοιχα manual από την AVM όπως και να συμβουλευτούμε το Knowledge Base που υπάρχει.

  • Like 9
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 369
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μπράβο poulinos πολύ ωραία θέμα.

Έχω το 7390 και μπορώ να πω ότι είναι τα πιο χρήσιμα 40€ που έδωσα, τα fritzbox κάνουν παπάδες, τέτοια έπρεπε να δίνουν οι παροχοι στην Ελλάδα και όχι τις σαπίλες που μας πασάρουν.

Μεγάλη ευκολία είναι και τα push μηνύματα που στέλνει στο mail σου, αν π.χ σε πάρει κάποιος τηλέφωνο και λείπεις σκάει απευθείας μήνυμα email στο κινητό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 hours ago, chios said:

Μπράβο poulinos πολύ ωραία θέμα.

Έχω το 7390 και μπορώ να πω ότι είναι τα πιο χρήσιμα 40€ που έδωσα, τα fritzbox κάνουν παπάδες, τέτοια έπρεπε να δίνουν οι παροχοι στην Ελλάδα και όχι τις σαπίλες που μας πασάρουν.

Μεγάλη ευκολία είναι και τα push μηνύματα που στέλνει στο mail σου, αν π.χ σε πάρει κάποιος τηλέφωνο και λείπεις σκάει απευθείας μήνυμα email στο κινητό.

η cosmote το δινει που στην ουσια το πουλαει στην τιμη που κανει εξω.κανεις δεν προκεται να δωσει fritz.πολυ ακριβα για να τα δωσει δωρεαν.ειχε δωσει καποτε η Hol οσο ξερω και πολλοι τα εχουν απο τοτε και τα χρησιμοποιουν ειτε σαν modem ειτε σαν router ή και για την αναγνωριση κλησεων στην bri(Καταστηματα delivery πιο πολυ). το 7390 το βρισκεις πολυ φτηνα πλεον μεταχειρισμενο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες μετά...

Καλημέρα, πήρα το fritz box 7590 αλλά δεν βλέπω τον αριθμό τηλεφώνου στις ρυθμίσεις τηλεφωνίας. Έχω cosmote, δεν έπρεπε να πάρει αυτόματα τις ρυθμίσεις του voip; Χρειάζεται να κάνω εγώ την ρύθμιση; αν ναι πώς θα το κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 hours ago, mantas said:

Καλημέρα, πήρα το fritz box 7590 αλλά δεν βλέπω τον αριθμό τηλεφώνου στις ρυθμίσεις τηλεφωνίας. Έχω cosmote, δεν έπρεπε να πάρει αυτόματα τις ρυθμίσεις του voip; Χρειάζεται να κάνω εγώ την ρύθμιση; αν ναι πώς θα το κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

τηλεφωνο την cosmote για να στο φτιαξουν αυτοι πρωτη φορα.διαλεξες provider cosmote στο wizard?εκανες firmware update?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 hours ago, mantas said:

Τα έκανα όλα και μετά από επικοινωνία με cosmote λειτουργεί κανονικά. 

λογικα.και hard reset να κανεις δεν θα χρειαστει να ξανακαλεσεις την cosmote αλλα θα παρει τα στοιχεια μονο του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 hours ago, pehlis said:

Καλησπέρα, υπάρχει κάποιος που  να έχει ρυθμίσει τη voip τηλεφωνία σε δίκτυο forthnet - nova?

δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα το ξεχνας για πολλους λογους.ειναι πολυ πολυ δυσκολο .παιζει σε αλλο Pvc και οχι απο του ιντερνετ οπως ειναι η Cosmote.υπαρχουν Dhcp id κτλ κτλ.δεν ειναι απλα Username/password/proxy και τετοια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλιστα, Ευχαριστώ

Προς το παρόν μπορώ να ρίξω μόνο τη μία FXS στο fritz και δουλεύω έτσι τον τηλεφωνητή και κάποια εσωτερικά.

Τουλάχιστον μπορεί να παίξει σε bridge mode το 788 και να κάνει το PPP connection το fritz? ωστε να έχω πάρω public IP. η θα χασω τη τηλεφωνία μου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 minutes ago, pehlis said:

Μάλιστα, Ευχαριστώ

Προς το παρόν μπορώ να ρίξω μόνο τη μία FXS στο fritz και δουλεύω έτσι τον τηλεφωνητή και κάποια εσωτερικά.

Τουλάχιστον μπορεί να παίξει σε bridge mode το 788 και να κάνει το PPP connection το fritz? ωστε να έχω πάρω public IP. η θα χασω τη τηλεφωνία μου?

η forthnet δεν το κανει.unofficial θα πρεπει να παιξει αφου ειναι αλλλο pvc(interface).τωρα αν το 788 θα το γυρισεις ευκολα bridge ειναι αλλη ιστορια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω βρει οδηγο να το γυρίσω σε bridge Mode. άλλα δε το δοκιμάσα ακόμη καθως δε θελω να το ρισκάρω και να μείνω χωρς τηλέφωνο, και μετα αντε να καλέσεις το τεχνικο τμημα ωστε να το ξανα ρυθμίσουνε.

Σε επικοινωνία πριν απο καιρό πάντως μου ειπαν πως δεν υποστηρίζουν λειτουργία Bridge mode οι συσκευές τους .

Κρίμα πάντως γιατί σε περιορίζει υπερβολικά ώστε να στήσεις διάφορες υπηρεσίες για τις ανάγκες μιας επιχείρησης ή ενός μικρού γραφείου

Θα πρέπει να βρω μια δεύτερη συσκευή , να τη ρυθμίσω με το τεχνικό τμήμα να παίζει σωστά και μετά να πειράξω τις ρυθμίσεις για bridge mode

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 20/11/2019 at 23:47, pehlis said:

Εχω βρει οδηγο να το γυρίσω σε bridge Mode. άλλα δε το δοκιμάσα ακόμη καθως δε θελω να το ρισκάρω και να μείνω χωρς τηλέφωνο, και μετα αντε να καλέσεις το τεχνικο τμημα ωστε να το ξανα ρυθμίσουνε.

Σε επικοινωνία πριν απο καιρό πάντως μου ειπαν πως δεν υποστηρίζουν λειτουργία Bridge mode οι συσκευές τους .

Κρίμα πάντως γιατί σε περιορίζει υπερβολικά ώστε να στήσεις διάφορες υπηρεσίες για τις ανάγκες μιας επιχείρησης ή ενός μικρού γραφείου

Θα πρέπει να βρω μια δεύτερη συσκευή , να τη ρυθμίσω με το τεχνικό τμήμα να παίζει σωστά και μετά να πειράξω τις ρυθμίσεις για bridge mode

ΚΑΝΟΝΙΚΑ οτι βλακεια και να κανεις στο ρουτερ αμα κανεις hard reset και το αφησεις πανω στην γραμμη θα κανει Zero touch και θα σου σεταρει το ιντερνετ και την τηλεφωνια αυτοματα.απλα θελει κανα δεκαλεπτο. δεν υπαρχει modem router που δεν γινεται bridge. οτι δεν το κανουν οι παροχοι ή δεν σε αφηνει εσενα να το κανεις αμα δεν μπεις σαν admin γιατι ειναι κομμενο στο user ή στο Firmware Ναι ισχυει.

για το τελευταιο οπως σου εγραψα δεν χρειαζεται.εφοσον εχεις συνδεθει μια φορα η γραμμη σου εχει γινει Pair με το Username και το serial number του Modem router οποτε θα πρεπει να εισαι οκ.επισης αν μπεις σαν admin θα σου βγει επιλογη για save configuration ωστε να μπορεις να το κανεις Restore μετα.

κατα τα αλλα αν θες να κανεις bridge και δεν μπορεις μια λυση ειναι public ip's που τις πληρωνεις ή να κανεις One to one nat δηλαδη port forward ολες τις θυρες στο Cpe που εχει πισω απο το technicolor ωστε κατα καποιο τροπο το technicolor να ειναι σαν να μην υπαρχει(transparent). δεν εχω δει αν παιζει pppoe passthrough.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...