Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γεια σας.

Επιθυμώ να πουλήσω ως ιδιώτης κάποια μεταχειρισμένα βιβλία. Δεν το έχω ξανακάνει. Πώς μπορεί να γίνει η αγοραπωλησία αυτή;

Δεν υπάρχει η δυνατότητα καταβολής του ποσού από τον παραλήπτη σε κάποιο, προσωπικό μου τραπεζικό λογαριασμό ή paypal.

Γίνεται μέσω των ΕΛΤΑ να παραλάβω τα χρήματά μου; Κι αν ναι ,πώς;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια. :) 

Δημοσ.

Τι βιβλια ειναι και ποσο τα πουλας; Αν ειναι τιποτα παλιες τσοντες δεκαετιας το 80, αγοραζω μετρητα και ερχομαι στο χωρο σου.Αβαδιστα, αβιαστα, κλπ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πας σ'ενα καταστημα ελτα και ζητας να στειλεις το δεμα με αντικαταβολη.  Σου λενε το κοστος, τους λες ποσα πρεπει να εισπραξουν για να το παραδωσουν, πληρωνει ο παραληπτης, παιρνει το δεμα, σου δινουν τα λεφτα (μετα απο καποιες  μερες). Αν δε πληρωσει το δεμα επιστρεφει σε σενα και απλα χανεις οτι εχεις πληρωσει για να το στειλεις.

Συννενοησου με τον παραληπτη για το κοστος αποστολης+αντικαταβολης πριν στειλεις. Νομιζω η αντικαταβολη κοστιζει 2-3 ευρω + τα ταχυδρομικα του δεματος. Αν πχ εχετε συμφωνησει 100 ευρω για οτι πουλας και τα εξοδα του παραληπτη, και τα ταχυδρομικα ειναι 5 ευρω και 3 το κοστος αντικαταβολης λες στα ΕΛΤΑ να εισπραξουν 108 ευρω για να παραδωσουν το δεμα.

Την ιδια διαδικασια ακολουθεις αν θελεις να στειλεις με καποια εταιρεια courrier

Επεξ/σία από fredd0
  • Thanks 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, aspa94 είπε

Γίνεται μέσω των ΕΛΤΑ να παραλάβω τα χρήματά μου; Κι αν ναι ,πώς;

Nαι. Θα το στείλεις με αντικαταβολή. Πας στο γκισέ, τους λες πως θέλεις να το στείλεις με αντικαταβολή, το ζυγίζουν για να σου πούνε πόσο θα κοστίσει και μετά συμπληρώνεις το έντυπο που θα σου δώσουν. Aν πουλάς το αντικείμενο π.χ. 5Ε και σου πούνε πως θα κοστίζει π.χ. 3Ε, ως ποσό αντικαταβολής συμπληρώνεις το σύνολο, 8. (εκτός αν συμφωνήσατε να μην χρεωθεί ο άλλος τα μεταφορικά).

ΠΡΟΣΟΧΗ: στην αντικαταβολή, στο έντυπο, μπαίνουν ανάποδα τα στοιχεία, δλδ:

- όπου αποστολέας, βάζεις τα στοιχεία του άλλου

- όπου παραλήπτης, βάζεις τα δικά σου

Αυτό επειδή στην αντικαταβολή τα αποστολέας-παραλήπτης, αναφέρονται ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, όχι στο δέμα όπως στις απλές αποστολές.

Μετά θα φτάσει ειδοποιητήριο στον άλλο, θα πάει να παραλάβει, θα πρέπει να πληρώσει το ποσό για να του δώσουν το πακέτο. Μετά από Χ ημέρες, θα έρθει σε σένα ειδοποιητήριο, πας στο κατάστημα με αυτό και την ταυτότητά σου και παίρνεις το ποσό.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για την επεξήγηση... Είναι λίγο διαδικασία απ'ότι καταλαβαίνω ,αλλά τουλάχιστον γίνεται..

Ευχαριστώ πολύ !! :) ❤️ 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, aspa94 είπε

Είναι λίγο διαδικασία απ'ότι καταλαβαίνω ,αλλά τουλάχιστον γίνεται..

Καμια διαδικασια,πολυ απλα ειναι τα πραματα.

Ειναι πολυ πολυ ευκολο το ολο εγχειρημα,μου κανει εντυπωση που δεν το γνωριζει καποιος στις μερες μας.

Με κουριερ ειναι λιγο πιο πολυπλοκο,αλλα και παλι ειναι απλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...