apogeexl Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 γεια σε όλους πρώτα θα πω οτι έψαξα αρκετα και εδω αλλα και αλλού σχετικά με το θέμα αλλά ακομα δεν είμαι βέβαιος γιαυτο και θέλω να σας ρωτήσω θελω να αγορασω ενα tablet το οποιο ειναι παρα πολυ φτηνο έχει δηλαδη 14 δολλαρια αμερικης το οποίο ειναι απο hong kong.θελω να ζητησω απο τον πωλητη να αναγράψει την πραγματικη αξία του αντικειμένου,αγου ετσι κι αλλιως ειναι κατω του φορολογησιμου οριου (νομιζω 25 ευρω).Και τωρα η κρίσιμη ερώτηση : μπορούν στο τελωνείο να πουν ,"όχι αυτό δεν εχει 14 αλλά έχει 100" και να μου ζητάνε παραπάνω δε ξερω και γω τι ; σε αυτη τη περιπτωση τι επιλογές έχω ; ειμαι υποχρεωμενος να πληρωσω ; πρεπει να αρχισω να τρεχω με εκτελωνισμους ; πρεπει να πληρωσω "κερατιατικα" θελω δε θελω ; και να το αφησω εκει που ειναι ,εχω τιποτα κυρωσεις ;
Mr^Robot Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Για αρχή ειναι εκτελωνιστής και όχι Jedi 😛 δεν μπορεί να μαντέψει την αξια του αντικειμένου ούτε θα κάθεται να μπαίνει σε site και να ψάχνει για να σου βγάλει το κουστούμι , απλά θα επικοινωνήσει μαζί σου μέσω τηλ η μέσω email ζητώντας να του στείλεις την απόδειξη αγοράς από το paypal συνήθως η καποιο χαρτί που αναγράφει τα στοιχεία σου του πωλητή και το ποσόν ας πούμε ένα καταθετηριο μια κίνηση λογαριασμού , ανάλογα πως πλήρωσες. Διασταυρώνει τα στοιχεία και αν η αξία είναι μικρότερη έως και τον 22ε μαζί με τα μεταφορικά είσαι οκ. Αν τώρα το ποσό είναι μεγαλύτερο από 22ε και περάσει τελωνείο είναι μεγάλη μανουρα αν στο στείλουν με USPS πχ αφού είναι ιδιωτική μεταφορική και θα πληρώσεις μαμισιατικα για τον εκτελωνιστή χωρια την μανουρα που θα πρέπει να κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση στον εκτελωνιστή που θα αναλάβει να σε ξηλώσει Χωρίς να μιλάμε για τους υπόλοιπους δασμούς ΦΠΑ κτλπ . Αν έρθει με ΕΛΤΑ είναι 15ε ο εκτελωνισμος και ανάλογα την αξία ξανά του πακέτου πάει κ ο ΦΠΑ. Είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλον αν σταμάτησει τελωνείο επειδή είναι ηλεκτρονική συσκευή να σου ζητήσουν την απόδειξη για την συγκεκριμένη συναλλαγή. Αφού είναι μικρό το ποσό δεν θα έχεις θεμα θεωρώ. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2019 από Mr^Robot
kormos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 6 ώρες πριν, apogeexl είπε γεια σε όλους πρώτα θα πω οτι έψαξα αρκετα και εδω αλλα και αλλού σχετικά με το θέμα αλλά ακομα δεν είμαι βέβαιος γιαυτο και θέλω να σας ρωτήσω θελω να αγορασω ενα tablet το οποιο ειναι παρα πολυ φτηνο έχει δηλαδη 14 δολλαρια αμερικης το οποίο ειναι απο hong kong.θελω να ζητησω απο τον πωλητη να αναγράψει την πραγματικη αξία του αντικειμένου,αγου ετσι κι αλλιως ειναι κατω του φορολογησιμου οριου (νομιζω 25 ευρω).Και τωρα η κρίσιμη ερώτηση : μπορούν στο τελωνείο να πουν ,"όχι αυτό δεν εχει 14 αλλά έχει 100" και να μου ζητάνε παραπάνω δε ξερω και γω τι ; σε αυτη τη περιπτωση τι επιλογές έχω ; ειμαι υποχρεωμενος να πληρωσω ; πρεπει να αρχισω να τρεχω με εκτελωνισμους ; πρεπει να πληρωσω "κερατιατικα" θελω δε θελω ; και να το αφησω εκει που ειναι ,εχω τιποτα κυρωσεις ; Ένα προϊόν που θα σταματήσει για τελωνειακό έλεγχο πολύ απλά θα ζητηθεί το παραστατικό αγοράς! Αυτό συνήθως μπορεί να είναι αποδεικτικό από PayPal, το στέλνεις με εμαιλ ΑΝ ζητηθεί και περνάει ως ελεύθερο για παραλαβή στο χώρο σου... Δεν χρειάζεται άγχος για 14$ 1
slk200gr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 13 λεπτά πριν, kormos είπε Ένα προϊόν που θα σταματήσει για τελωνειακό έλεγχο πολύ απλά θα ζητηθεί το παραστατικό αγοράς! Αυτό συνήθως μπορεί να είναι αποδεικτικό από PayPal, το στέλνεις με εμαιλ ΑΝ ζητηθεί και περνάει ως ελεύθερο για παραλαβή στο χώρο σου... Δεν χρειάζεται άγχος για 14$ ΑΥΤΟ
Salvation81 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Mr^Robot είπε Για αρχή ειναι εκτελωνιστής και όχι Jedi 😛 δεν μπορεί να μαντέψει την αξια του αντικειμένου ούτε θα κάθεται να μπαίνει σε site και να ψάχνει για να σου βγάλει το κουστούμι , απλά θα επικοινωνήσει μαζί σου μέσω τηλ η μέσω email ζητώντας να του στείλεις την απόδειξη αγοράς από το paypal συνήθως η καποιο χαρτί που αναγράφει τα στοιχεία σου του πωλητή και το ποσόν ας πούμε ένα καταθετηριο μια κίνηση λογαριασμού , ανάλογα πως πλήρωσες. Διασταυρώνει τα στοιχεία και αν η αξία είναι μικρότερη έως και τον 22ε μαζί με τα μεταφορικά είσαι οκ. Αν τώρα το ποσό είναι μεγαλύτερο από 22ε και περάσει τελωνείο είναι μεγάλη μανουρα αν στο στείλουν με USPS πχ αφού είναι ιδιωτική μεταφορική και θα πληρώσεις μαμισιατικα για τον εκτελωνιστή χωρια την μανουρα που θα πρέπει να κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση στον εκτελωνιστή που θα αναλάβει να σε ξηλώσει Χωρίς να μιλάμε για τους υπόλοιπους δασμούς ΦΠΑ κτλπ . Αν έρθει με ΕΛΤΑ είναι 15ε ο εκτελωνισμος και ανάλογα την αξία ξανά του πακέτου πάει κ ο ΦΠΑ. Είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλον αν σταμάτησει τελωνείο επειδή είναι ηλεκτρονική συσκευή να σου ζητήσουν την απόδειξη για την συγκεκριμένη συναλλαγή. Αφού είναι μικρό το ποσό δεν θα έχεις θεμα θεωρώ. Ασφαλως και ο τελωνειακος μπορει να αμφισβητησει μια τιμη ακομα και παραστατικο να στειλει καποιος. Στο τελωνειο εχουν λιστες με μεσαιες τιμες αντικειμενων που αναβαθμιζεται σχετικα συχνα και την ελεγχουν οταν δεν ειναι σιγουροι για την τιμη καποιου προιοντος. Το καλο ειναι πως με τον φορτο εργασιας (αν μιλαμε για απλο ταχυδρομειο) δυσκολο να ασχοληθει καποιος οποτε πολυ πιθανο να περασει αερα με αυτη την αναγραφομενη τιμη (ειδικα αν υπαρχει και παραστατικο). Αλλο βεβαια το τι Μπορει να κανει ο τελωνειακος και αλλο το τι Γινεται. Παλιοτερα κοστολογουσαν Πολλα πραγματα μονοι τους και αγνοουσαν παραστατικα. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2019 από Salvation81 1
NikosKallithea Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Από αλλού πρέπει να ξεκινήσεις Μήπως είναι απατεώνας αυτός που πουλάει το tablet 14 δολάρια, και αντί για τελωνείο χάσει και τα 14. 2
apogeexl Δημοσ. 27 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) ευχαριστω ολους οσους μου απαντησαν. οσο για τον αν ειναι απατεώνας ,προκειται για αγορά απο Ebay ,πληρωμη μεσω PAYPAL. Συνεπως ,δεν ανησυχω καθόλου ,και το LISTING ελεγε οτι ειχε πουλησει πολλα ομοια .30 για την ακριβεια. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2019 από apogeexl
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα