Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Δουλεύω σε μία εταιρία εδώ και 2 χρόνια στον τομέα της πληροφορικής, παίζει πάρα πολύ interaction με πελάτες (κατά 80% απαιτητικοί μέχρι αηδίας και κάποιοι απ' αυτούς είναι και αγενείς) και λόγω πληροφορικής παίζει αρκετό "κάψιμο εγκεφάλου" σε problem-solving κλπ κλπ.

Κάποια aspects της εργασίας μου, μου αρέσουν πάρα πολύ αλλά δυστυχώς είναι πολύ μικρό το ποσοστό σε σχέση με τις day-to-day εργασίες με αποτέλεσμα την χαρά που παίρνω από αυτά να υπερκαλύπτεται από τα άλλα.

Ο στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι στον ελεύθερο χρόνο μου να εμβαθύνω σε αυτά τα aspects που με χαροποιούν ώστε να μπορώ να αναζητήσω μία καλύτερη εταιρεία.

Προσπαθώντας το για μερικό καιρό βρέθηκα στο εξής πρόβλημα:

Γυρνάω από την δουλειά και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ, να σκεφτώ, τίποτα... Τα ΣΚ οκ έχω λίγο παραπάνω ενέργεια αλλά δεν είναι αυτή που θα ήθελα.

Οπότε σκέφτηκα το εξής:

Να εξοικονομήσω λίγα χρήματα για να μπορέσω να παραιτηθώ για λίγο καιρό.

Ωστόσο αυτό προφανώς δεν είναι βιώσιμο ούτε από οικονομικής άποψης αλλά ούτε από ψυχολογικής, το να είμαι στο σπίτι και να διαβάζω και να μην κάνω κάτι άλλο ταυτόχρονα είναι ακόμα πιο ψυχοφθόρο όπως έχει δείξει το παρελθόν.

Οπότε σκέφτηκα μήπως μπορώ να βρω μία δουλειά για λίγο καιρό (6 μήνες π.χ.), ακόμα και part-time, με την προϋπόθεση να μην μου καίει τον εγκέφαλο ώστε να έχω παραπάνω ενέργεια για το διάβασμά μου.

Οι ερωτήσεις τελικώς είναι 2:

1. Τι είδους δουλειά θα μπορούσε να είναι αυτή; Ρίχτε ιδέες άφοβα, πραγματικά δεν με νοιάζει όσο περίεργη και να είναι.

2. Όταν με το καλό είμαι στην συνέντευξη και με ρωτήσουν γιατί θέλεις να φύγεις από την δουλειά που είσαι, τι απαντάω; (Το ρωτάω καθώς μου έχει γίνει η ερώτηση σε ΟΛΕΣ τις συνεντεύξεις που έχω πάει παλαιότερα)

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

μην φυγεις χωρις να βρεις κατι που σου αρεσει.

2) απλα λες family reasons - or medical reasons :)

αρα εισαι στην τεχνικη υποστήριξη?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

που κολάνε οι οικογενειακοι λογοι;

29 λεπτά πριν, tolhc1234 είπε

Καλησπέρα,

Δουλεύω σε μία εταιρία εδώ και 2 χρόνια στον τομέα της πληροφορικής, παίζει πάρα πολύ interaction με πελάτες (κατά 80% απαιτητικοί μέχρι αηδίας και κάποιοι απ' αυτούς είναι και αγενείς) και λόγω πληροφορικής παίζει αρκετό "κάψιμο εγκεφάλου" σε problem-solving κλπ κλπ.

Κάποια aspects της εργασίας μου, μου αρέσουν πάρα πολύ αλλά δυστυχώς είναι πολύ μικρό το ποσοστό σε σχέση με τις day-to-day εργασίες με αποτέλεσμα την χαρά που παίρνω από αυτά να υπερκαλύπτεται από τα άλλα.

Ο στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι στον ελεύθερο χρόνο μου να εμβαθύνω σε αυτά τα aspects που με χαροποιούν ώστε να μπορώ να αναζητήσω μία καλύτερη εταιρεία.

Γυρνάω από την δουλειά και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ, να σκεφτώ, τίποτα... Τα ΣΚ οκ έχω λίγο παραπάνω ενέργεια αλλά δεν είναι αυτή που θα ήθελα.

Οπότε σκέφτηκα το εξής:

Ωστόσο αυτό προφανώς δεν είναι βιώσιμο ούτε από οικονομικής άποψης αλλά ούτε από ψυχολογικής, το να είμαι στο σπίτι και να διαβάζω και να μην κάνω κάτι άλλο ταυτόχρονα είναι ακόμα πιο ψυχοφθόρο όπως έχει δείξει το παρελθόν.

Οπότε σκέφτηκα μήπως μπορώ να βρω μία δουλειά για λίγο καιρό (6 μήνες π.χ.), ακόμα και part-time, με την προϋπόθεση να μην μου καίει τον εγκέφαλο ώστε να έχω παραπάνω ενέργεια για το διάβασμά μου.

1. Τι είδους δουλειά θα μπορούσε να είναι αυτή; Ρίχτε ιδέες άφοβα, πραγματικά δεν με νοιάζει όσο περίεργη και να είναι.

2. Όταν με το καλό είμαι στην συνέντευξη και με ρωτήσουν γιατί θέλεις να φύγεις από την δουλειά που είσαι, τι απαντάω; (Το ρωτάω καθώς μου έχει γίνει η ερώτηση σε ΟΛΕΣ τις συνεντεύξεις που έχω πάει παλαιότερα)

Πιστεύω το πρόβλημα είναι σε εσενα - αποψη μου. Απλά και εγώ είμαι έτσι. Αλλοι έχουν ενεργεία μετα απο problem solving  8-10 ωρες δουλεια κτλ να διαβάσουν να κανουν μεταπτυχιακά νεα project κτλ. Αλλοι δε μπορουν καίγονται.

Δημοσ.

Αμα μας πεις το αντικείμενο που ασχολείσαι εκεί που είσαι και που συναντάς δυσκολία, ίσως βοηθήσει κάποιος πιο συγκεκριμένα. Φαντάζομαι μιλάμε για προτάσεις σχετικές με το αντικείμενο σου, όχι για άσχετες 

Δημοσ.

Έκανες το "σφάλμα" να κάνεις το συγκεκριμένο χόμπι σου επάγγελμα στην Ελλάδα.Ειδικά στον τομέα της πληροφορικής και ειδικά στην Ελλάδα , αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί να κάνει κάποιος (ταπεινη προσωπική γνώμη).

Σε σχεδόν οποιοδήποτε άλλο μέρος εκτός Ελλάδας , μια χαρά θα ήσουν και δεν θα σου καιγόταν ο εγκέφαλος.Εδώ όμως έχεις να κάνεις με αγράμματους , αστοιχείωτους και κατά κόρον εμπαθείς και μίζερους Έλληνες πελάτες.Χίλιες φορές να πουλάς κουλούρια στην Ομόνοια παρά τέτοια δουλειά.

• Like 8
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Πολύ γενικός όρος η πληροφορική. Αν εννοεί 1st level support(άρα και κάψιμο) δεν νοείται ο όρος πληροφορική. Τεχνική υποστήριξη σε call center, ναι. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, tolhc1234 είπε

Καλησπέρα,

Οπότε σκέφτηκα το εξής:

Δουλειές που απαιτούν λιγότερη σκέψη είναι οι πιο "χειρωνακτικές" εργασίες, που μόλις μάθεις τα κόλπα μπαίνεις σε μια αυτοματοποιημένη κατάσταση με το τι πρέπει να κάνεις την κάθε στιγμή. Βέβαια με κάτι τέτοιο ενδέχεται γρήγορα να σου έρθει το συναίσθημα της πλήξης μιας και θα κάνεις ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα χωρίς προοπτική ή κάποιο challenge, πχ  υπάλληλος σε κατάστημα (μακρυά απο ταμιακές μηχανές βέβαια :P ), εστιατόρια (πχ μπουφέ, λάντζα κτλ), τηλεφωνική υποστήριξη, αποθήκη κτλ.

Τώρα σαν λόγο παραίτησης μπορείς να πεις απλά προσωπικούς λόγους, αλλαγή προτεραιοτήτων κτλ. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

Ναι, τεχνική υποστήριξη αλλά και λίγο προγραμματισμό (SQL, .NET)(αυτά είναι που μου αρέσουν). Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει εξέλιξη ώστε π.χ. να κάνω μόνο αυτά αλλά δεν έχω και αρκετές γνώσεις για να πω ότι πάω σε άλλη εταιρεία, αυτός είναι ο στόχος, οι γνώσεις.

2 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Πιστεύω το πρόβλημα είναι σε εσενα - αποψη μου. Απλά και εγώ είμαι έτσι. Αλλοι έχουν ενεργεία μετα απο problem solving  8-10 ωρες δουλεια κτλ να διαβάσουν να κανουν μεταπτυχιακά νεα project κτλ. Αλλοι δε μπορουν καίγονται.

Μα προφανώς το πρόβλημα είναι με εμένα, μη έχοντας όμως το overhead του 8ώρου problem solving, θα μπορέσω να εμβαθύνω σε πράγματα που μου αρέσουν ώστε να μπορέσω να βρω μία εργασία η οποία θα είναι και περισσότερο κοντά σε αυτά.

Μόλις τώρα, gthe είπε

Αμα μας πεις το αντικείμενο που ασχολείσαι εκεί που είσαι και που συναντάς δυσκολία, ίσως βοηθήσει κάποιος πιο συγκεκριμένα. Φαντάζομαι μιλάμε για προτάσεις σχετικές με το αντικείμενο σου, όχι για άσχετες 

Πληροφορική είναι το αντικείμενο, αλλά κυριώς κάνω υποστήριξη πελατών το οποίο είναι που με δυσκολεύει - "καίει" περισσότερο. Προφανώς το καταλαβαίνω ότι και σε επόμενες σχετικές εργασίες πιθανότατα θα έχω interaction με πελάτες αλλά σκοπός μου είναι να υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ αυτού και του development.

Οι προτάσεις που αναζητώ είναι άσχετες με το αντικείμενο, και όπως είπα και νωρίτερα, θα ήθελα κάτι που να μην έχει σχετικά πολύ σκέψη. Π.χ. για κάποιο καιρό ήμουν ταμίας 7ωρος, αυτό θα ήταν μία καλή πρόταση καθώς δεν χρειάζεται να καίω τον εγκέφαλο μου, νούμερα είναι, και μετά είχα ενέργεια να ασχοληθώ με άλλα πράγματα.

Παρόμοιες προτάσεις αναζητώ λοιπόν ώστε να έχω πληθώρα επιλογών βασικά.

4 λεπτά πριν, tarantules είπε

Έκανες το "σφάλμα" να κάνεις το συγκεκριμένο χόμπι σου επάγγελμα στην Ελλάδα.Ειδικά στον τομέα της πληροφορικής και ειδικά στην Ελλάδα , αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί να κάνει κάποιος (ταπεινη προσωπική γνώμη). 

ΟΚ δεν είναι και τόσο μεγάλο σφάλμα, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι εκεί έξω που ακόμα και στην Ελλάδα τους αρέσει αυτό που κάνουν.

Βέβαια ο ultimate στόχος μου είναι να φύγω στο εξωτερικό, ΟΚ, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να κάνω κάποια βήματα που θεωρώ ότι θα κάνει την μετάβαση πιο ομαλή. Αυτά είναι

1. Απόκτηση γνώσεων σε έναν ok βαθμό

2. Εύρεση εργασίας junior στην Ελλάδα για την εμπειρία.

2 λεπτά πριν, gmts είπε

Αν εννοεί 1st level support(άρα και κάψιμο) δεν νοείται ο όρος πληροφορική. Τεχνική υποστήριξη σε call center, ναι. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα

Pretty much όλα τα levels, από το να με καλέσουν για τεχνική υποστήριξη μέχρι και να γίνει ανάλυση απαιτήσεων για θέματα και υλοποίησή τους. Όλα σε ένα δηλαδή. Απλώς λόγω της φύσης της εργασίας οι κλήσεις είναι κατά 70% τεχνική υποστήριξη.

6 λεπτά πριν, Otter είπε

Δουλειές που απαιτούν λιγότερη σκέψη είναι οι πιο "χειρωνακτικές" εργασίες, που μόλις μάθεις τα κόλπα μπαίνεις σε μια αυτοματοποιημένη κατάσταση με το τι πρέπει να κάνεις την κάθε στιγμή. Βέβαια με κάτι τέτοιο ενδέχεται γρήγορα να σου έρθει το συναίσθημα της πλήξης μιας και θα κάνεις ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα χωρίς προοπτική ή κάποιο challenge, πχ  υπάλληλος σε κατάστημα (μακρυά απο ταμιακές μηχανές βέβαια :P ), εστιατόρια (πχ μπουφέ, λάντζα κτλ), τηλεφωνική υποστήριξη, αποθήκη κτλ.

Ναι κάτι τέτοιο ψάχνω, άλλωστε θα είναι για μικρό χρονικό διάστημα, και η προοπτική και το challenge δεν θα είναι στην εργασία αλλά στην απόκτηση γνώσης που θα γίνεται εκτός ωρών εργασίας. Στην ουσία θα είναι απλά ένα εργαλείο, ένα χαρτζιλίκι, ένα ξεσκάσιμο για τον καιρό που θα διαβάζω full.

Δημοσ.

Σε μια χωρα με 20% ανεργια και πλεονασμα ανειδικευτων μεταναστων, δυστυχως δεν υπαρχει ευκολη δουλεια. Μονο αν χωθεις part time σε καμια πολυεθνικη/super market(lidl) ή μπεις δημοσιο με καποιο προγραμμα του ΟΑΕΔ.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να πιεστείς λίγο καιρό διαβάζοντας μετά την δουλειά και να προχωρήσεις παρακάτω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, tolhc1234 είπε

Πληροφορική είναι το αντικείμενο

Το αντικείμενο δεν είναι πληροφορική. Τεχνική υποστήριξη κάνεις. Δεν κάνεις πληροφορική. 

Το ότι γράφεις 5 - 10 γραμμές την ημέρα σε κάποιο εντελώς high level περιβάλλον (να φανταστώ access για SQL; LOL) δεν κάνει το αντικείμενο πληροφορική. 

Σηκώνεις τηλέφωνα και εξυπηρετείς κόσμο. Τηλεφωνική υποστήριξη το λένε. 

Όσο πιο γρήγορα το παραδεχθείς στον εαυτό σου, τόσο πιο γρήγορα θα βρεις και λύσεις. Τώρα φαντάζεσαι ότι το αντικείμενό σου είναι πληροφορική και ό,τι και να σκέφτεσαι είναι ήδη καταδικασμένο (κατά πάσα πιθανότητα) λόγω των λάθος priors που έχεις. 

Ο προγραμματισμός (γιατί κατά εκεί το βλέπω να πηγαίνει) είναι ένα από τα μικρότερα κομμάτια της πληροφορικής και συνήθως αυτό που δεν θέλει και σπουδές (και για αυτό είναι τόσο διαδεδομένος). Η πληροφορική είναι μία επιστήμη που ασχολείται με και χρησιμοποιεί διακριτά μαθηματικά, πιθανότητες, τοπολογίες και σίγμα Άλγεβρα, σχεσιακή Άλγεβρα, θεωρία παιγνίων (και δεν εννοώ παιχνίδια που παίζουμε), κανονικές γλώσσες, βελτιστοποίηση, στατιστική μάθηση, και επεξεργασία σήματος. Χωρίς καλή γνώση μαθηματικών, είτε δεν ασχολείσαι είτε γίνεσαι προγραμματιστής. 

Στην Ελλάδα μπορείς να λες ότι κάνεις πληροφορική, απλά και μόνο κάνοντας προγραμματισμό. Εάν θέλεις να κάνεις προγραμματισμό, τότε μπορείς να αφιερώσεις λίγους μήνες και να αρχίσεις από τα εύκολα που είναι κώδικας για έτοιμα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (π.χ. Joomla κτλ). Μετά μπορείς να πας και σε κάτι άλλο. Θα τον βρεις τον δρόμο σου. 

Το μόνο που θα μπορούσα να σου τονίσω όμως, είναι να χρησιμοποιείς σωστούς ορισμούς για το τι βιώνεις και τι κάνεις. Μόνο έτσι θα έχεις καθαρή εικόνα του τι σου συμβαίνει. 

3 ώρες πριν, gmts είπε

Πολύ γενικός όρος η πληροφορική. Αν εννοεί 1st level support(άρα και κάψιμο) δεν νοείται ο όρος πληροφορική. Τεχνική υποστήριξη σε call center, ναι. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα

Εδώ λένε ότι κάνουν πληροφορική οι χρήστες CMS και οι προγραμματιστές.... ο ΟΡ θα κολλήσει; 

Επεξ/σία από Salecon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Salecon είπε

Το ότι γράφεις 5 - 10 γραμμές την ημέρα σε κάποιο εντελώς high level περιβάλλον (να φανταστώ access για SQL; LOL) δεν κάνει το αντικείμενο πληροφορική. 

31 λεπτά πριν, Salecon είπε

Το μόνο που θα μπορούσα να σου τονίσω όμως, είναι να χρησιμοποιείς σωστούς ορισμούς για το τι βιώνεις και τι κάνεις. Μόνο έτσι θα έχεις καθαρή εικόνα του τι σου συμβαίνει. 

Καλησπέρα φίλε μου, όταν δεν κάνω τηλεφωνική υποστήριξη κάνω:

APIs για σύνδεση e-shop με ERP

ETL με SSIS και δημιουργία OLAPs με SSAS για BI, καθώς και το front-end analysis των εν λόγω BI.

Τώρα αν θεωρούνται αυτά πληροφορική ή όχι δεν ξέρω και δεν με νοιάζει στην τελική. Το θέμα είναι το αποτέλεσμα, aka να γνωρίζω να τα κάνω καλά, να γνωρίσω και άλλα πράγματα που δεν ξέρω ώστε να μπορώ να εξελιχθώ προσωπικά και μισθολογικά.

Τώρα αν θα το θιχτεί κάποιος hardcore/trve πληροφορικάριος σαν εσένα επειδή χρησιμοποιώ εργαλεία τεχνολογίας για να φτάσω σε ένα αποτέλεσμα, δεν με νοιάζει καθόλου.

Edit: Ίσα ίσα θα ήθελα να θιχτεί για να δούμε και το ποιόν του

Επεξ/σία από tolhc1234
  • Like 5
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...